Logo

Turkmenistan

Verdensrekord i marmorbygninger, en fornem hesterace og store oldtidsminder venter på den eventyrlystne i ørkenlandet, der er 10 gange Danmarks størrelse.

 

Når man kommer til hovedstaden i Turkmenistan, Ashgabat, er det som at lande i en anden verden. Rundt om byen findes ørken, flade og golde stepper, kameler, æsler og ikke mindst nomader med store sorte uldhatte.

Men kører man ned ad de store boulevarder får man næsten et chok. Byen har mere end 500 paladslignende byggerier i kridhvid marmor, der har givet landet 1. pladsen for flest marmorbygninger i verden i i Guinness Rekordbog.

Ørkenstaten Turkmenistan var ellers tidligere i historien mest berygtet for sine vilde ørkennomader og slavejægere, der røvede karavanerne på den gamle silkevej. Så fulgte 70 års kommunisme. Nu har både den første og den nuværende præsident taget over med en persondyrkelse, man ellers kun ser i Nordkorea.

 

Viktors Farmor i Turkmenistan

Oldtidsbyerne Merv og Nisa hører til de store arkæologiske seværdigheder. Vil man opleve en vaskeægte ørken, så er Turkmenistan hjemsted for verdens næstvarmeste efter den libyske ørken i Sahara.

Mest imponerende er nok de prægtige Akhal Teke heste. Denne race er helt speciel med sin lange hals, store udholdenhed og et glinsende skind. På rejser til Turkmenistan er et besøg på stutterierne, hvor disse heste opdrættes og trænes, et must.

Er imponerende marmorpaladser og ædle heste noget for dig, så tag med til Turkmenistan.

  

Rejser til Turkmenistan