Hvad søger du?

Kazakhstan

Det gigantiske stepperige Kazakhstan midt inde i Asien er verdens 9. største land og har masser af plads til nomadefolk, ørnejægere, moderne paladsbyer og smukke bjerge.

 

Kazakhstan har vidtstrakte stepper og majestætiske bjerge med skyggefulde skove, søer og idyl. Der er en levende falkonér-kultur, hvor store kongeørne bruges til jagt. Nomadekulturen lever også i bedste velgående, og heste er næsten ligeså almindeligt som biler i de små landsbyer.

Kazakherne er tyrkisk-talende muslimer, men religionen spiller ikke den store rolle. Kazakherne er først og fremmest et rytter- og nomadefolk, hvis kultur og traditioner har rod i Djengiz Khans erobrende horder.

Arkæologer mener også, at det var på Kazakhstans stepper, at mennesket første gang fik tæmmet hesten. Hesten er dog ikke mere hellig, end at den findes på menukortet på mange restauranter.

I den kazakhiske del af det Kaspiske Hav mod vest findes oliereserver så store som i Nordsøen. Det har givet landet stor velstand i de senere år og den moderne vestlige bykultur rykker nærmere og nærmere dag for dag. Så det er tiden nu at besøge Kazakhstan, før alt det oprindelige forsvinder.

Kazakhstans hovedstad Astana (Nursultan) ligger midt ude i steppelandet, hvor store paladslignende byggerier skyder op som paddehatte. Direkte oversat fra kazakhisk betyder Astana blot hovedstad, og i 2019 besluttede parlamentet, at byen skal opkaldes efter landets første præsident Nursultan Nazarbajev - og fremadrettet hedde Nursultan. Astana bruges dog stadig i mange sammenhænge.

 

Viktors Farmor i Kazakhstan

Selv om landet ikke tiltrækker sig den store opmærksomhed som turistland, har kæmpelandet alligevel masser af seværdigheder. Blandt de særlige naturfænomener er et bjergområde med såkaldt ”syngende sand”.

Et af landets historiske højdepunkter er det urgamle Turkestan, de kazakhiske og muslimske pilgrimmes allervigtigste sted med rødder tilbage fra det 4. årh.

På vores rejser vælger at lægge vejen forbi den charmerende tidligere hovedstad Almaty, der ligger svalende og skyggefuld ved foden af bjergene.

Kazakhstan kan opleves på kombinationsrejserne "Kazakhstan og Kirgisistan" og "De 5-stan lande".

Rejs med til kæmpelandet Kasakhstan!
 

  

Praktiske oplysninger Kazakhstan

 • Fra 1. januar 2017 visumfri i indtil 30 dage for danske statsborgere.

  Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder ud over opholdets varighed. Passet skal indeholde mindst to blanke sider.

  På flyet udfyldes en indrejseseddel, som skal gemmes til udrejsen. Hav altid dit pas på dig, da kontrol kan forekomme.

 • Der kræves ingen vaccinationer. Det er en god idé at være vaccineret mod stivkrampe og hepatitis (leverbetændelse). Spørg egen læge eller se Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

 • Betalingsmidlet er ”Tenge” i Kazakhstan. Kursen svinger meget, så den aktuelle kurs kendes først på stedet. Det anbefales at medbringe USD/EURO i kontanter. Kreditkort kan kun bruges enkelte steder. Det er nødvendigt at veksle, det hjælper lokalguiden og rejselederen med. Start f.eks. med at veksle USD/EURO 50.

  Prisniveauet er lavt, og generelt er det meste billigere udenfor storbyerne.

 • Der benyttes overalt turistklasse hoteller med toilet og bad til værelserne. På nogle ture overnattes i gæstehus eller telte og her deler man toilet og bad – se nærmere i dagsprogrammet.

 • En dansk mobiltelefon kan i storbyerne bruges til at ringe hjem eller sende SMS - evt. kan man sende e-mails via wi-fi, hvis hotellerne tilbyder denne service.

  Udenfor storbyerne er forbindelsen ofte dårlig og wi-fi findes slet ikke.

 • Langt de fleste steder er  der 220 volt og her behøver vi ikke bruge adapter.

  Dog er det forskellige hoteller og guest  houses, vi bruger, og visse steder kan det være nødvendigt at benytte en adapter, da der stadig benyttes stik med "tykkere ben", end dem vi kender fra Europa.

 • Man bør ikke drikke vandet. Mineralvand kan købes overalt. Isterninger i drikkevarer bør undgås.

  Man får serveret te de fleste steder og kaffe er ikke altid muligt at få, så medbring evt. din egen instant kaffe.

  Måltiderne er ofte enkle, så suppler evt. selv med snack/kiks/frugt.

 • Hvis man får båret sin kuffert til sit værelse giver man et lille beløb svarende til 1 USD/ 400 Tenge (afhængig af kursen) Det er normalt at lægge 10% på beløbet ved restaurantbesøg. Stuepigerne sætter også stor pris på en lille erkendtlighed svarende til ca. 1USD/400 Tenge. Drikkepenge betales helst i lokal valuta. Drikkepenge til lokale guider og chauffører betales af Viktors Farmor

 • Vil man fotografere personer bør man spørge om tilladelse først. Det er forbudt at fotografere militærbygninger, broer, grænseovergange, banegårde, lufthavne samt politi og soldater. På visse hellige steder er det forbudt at fotografere.

  På rejsen "Kazakhstan vandreferie" Ønsker man at fotograferer i moskeen i Zharkent koster det et gebyr på Tenge 500,- 

 • Tøj der kan tages af og på ”lag-for-lag” anbefales. Det kan være køligt morgen og koldt om aftenen især i ørkenområder. Det kan være meget varmt midt på dagen.

  Og der er desuden også meget forskel på temperaturen i Almaty og i bjergene/ved søerne.

  Medbring gerne kasket eller solhat. Husk gode travesko. Solbriller, da lyset kan være meget skarpt. Lange bukser og tynde langærmede skjorter anbefales ved søerne p.g.a insekter.

  Skal du rejse med på Kazakhstan vandreferie anbefaler vi at du medbringer dine vandrestøvler i håndbagagen (eller rejs i dem) for det tilfældes skyld, at bagagen skulle nå senere frem.

 • Bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

  Jeres bagage køres rundt og på selve vandreturene skal I blot have jeres dags-rygsæk med.

 • Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

  Powerbanks og e-cigaretter skal altid pakkes i håndbagagen.

 • Kazakhstan har kontinentalt fastlandsklima og har pga. sin enorme størrelse store variationer i temperaturer fra -40 til +40 grader C. Middeltemperaturen i juli ligger mellem 19 og 26 grader C. Omkring Almaty er der generelt varmere om sommeren.

 • Landet har hvad vi vil kalde for undertrykkende styre. Men det er ikke noget, man mærker som turist. Befolkningen er venlig og imødekommende, men vil i de fleste tilfælde ikke tale om styret og deres daglige problemer. Selvom befolkningen er muslimer, er det ikke forbudt at drikke øl og spiritus.

 • Man kan komme ud for ændringer i programmet undervejs på turen. Seværdigheder kan være under restaurering, eller de kan være midlertidigt lukkede af andre årsager. Det er forhold, vi ikke kan tage højde for, og som vi derfor må anmode om en vis overbærenhed overfor.

  Selvom vi har fået bekræftet hotelbookinger flere gange, kan man godt risikere, at der alligevel er overbooket på et af hotellerne, og at man derfor får anvist et andet hotel end det aftalte. Det plejer dog ikke at give anledning til problemer. Man skal blot vide, at det kan forekomme.

 • Kazakhstan er 4 timer foran Danmark, når vi har sommertid.

 • Gode vandresko/støvler og praktisk tøj

  Lange bukser og langærmet skjorter til vandreturen ved søerne

  Toiletpapir og håndsprit

  Spary mod myg og flåter

  evt. sø-sygepiller, hvis du har tendens til køresyge.

  Solcreme

  Evt. power-bank til tlf - husk den altid skal pakkes i håndbagagen.

  Medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

  Resorb (salt/sukker opløsning)

  Compeed

  evt. øjendråber

  Vækkeur

  Solbriller, kasket eller hat

   

 • For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.