Logo

Kazakhstan

Det gigantiske stepperige Kazakhstan midt inde i Asien er verdens 9. største land og har masser af plads til nomadefolk, ørnejægere, moderne paladsbyer og smukke bjerge.

 

Kazakhstan har vidtstrakte stepper og majestætiske bjerge med skyggefulde skove, søer og idyl. Der er en levende falkonér-kultur, hvor store kongeørne bruges til jagt. Nomadekulturen lever også i bedste velgående, og heste er næsten ligeså almindeligt som biler i de små landsbyer.

Kazakherne er tyrkisk-talende muslimer, men religionen spiller ikke den store rolle. Kazakherne er først og fremmest et rytter- og nomadefolk, hvis kultur og traditioner har rod i Djengiz Khans erobrende horder.

Arkæologer mener også, at det var på Kazakhstans stepper, at mennesket første gang fik tæmmet hesten. Hesten er dog ikke mere hellig, end at den findes på menukortet på mange restauranter.

I den kazakhiske del af det Kaspiske Hav mod vest findes oliereserver så store som i Nordsøen. Det har givet landet stor velstand i de senere år og den moderne vestlige bykultur rykker nærmere og nærmere dag for dag. Så det er tiden nu at besøge Kazakhstan, før alt det oprindelige forsvinder.

 

Viktors Farmor i Kazakhstan

Selv om landet ikke tiltrækker sig den store opmærksomhed som turistland, har kæmpelandet alligevel masser af seværdigheder.

Blandt de særlige naturfænomener er et bjergområde med såkaldt ”syngende sand”.

Et af landets historiske højdepunkter er det urgamle Turkestan, de kazakhiske og muslimske pilgrimmes allervigtigste sted med rødder tilbage fra det 4. årh.

De store kontraster opleves bedst ved at besøge henholdsvis den tidligere hovedstad Almaty og den nuværende Astana. Almaty ligger svalende og skyggefuld ved foden af bjergene. Den nye hovedstad Astana ligger midt ude i steppelandet, hvor store paladslignende byggerier skyder op som paddehatte.

Kazakhstan kan opleves på kombinationsrejsen "Kazakhstan og Kirgisistan".

Rejs med til kæmpelandet Kasakhstan!

Rejser til Kazakhstan

Viktors Farmor baggrundsbillede