Logo

Kina

Med 1,4 milliarder indbyggere og grænser til 14 lande har Kina stor variation i kultur og natur.

Kineserne udgør ca. 20 procent af verdens befolkning, og landet har inden for sit område næsten alle typer natur og klimatiske zoner. Fra steghede ørkener til iskolde bjerge, frodige jungler og frugtbare sletter.

Den kinesiske civilisation er en af verdens ældste med det første kendte dynasti, der opstod for 3.500 år siden ved Den Gule Flod. Den kæmpemæssige ingeniørbedrift – Den kinesiske Mur, som skulle beskytte kineserne mod mongolerne, blev påbegyndt allerede for mere end 2000 år siden.

Papir, silke, porcelæn og the er nogle af de produkter, som menes at være opstået i Kina og siden kommet til resten af verden gennem bl.a. den gamle silkevej tværs over Asien.

Via denne forbindelse er også verdensreligioner vandret, så Kina i dag har alle verdens religioner repræsenteret. Selv om det nuværende Kina officielt er ateistisk, har buddhismen og konfucianismen stadig tag i mange kinesere.

Den kulturelle mangfoldighed er stor. Ikke mindre end 56 etniske grupper, der tilsammen taler mere end 290 forskellige sprog. Han-kineserne udgør den største andel på 90 procent af befolkningen.

Der er stadig konflikt om, hvorvidt en lang række territorier og områder hører under Kina. Det gælder bl.a. Taiwan, Tibet og senest en række øer i Det sydkinesiske Hav. Hong Kong er dog nu givet tilbage til Kina fra Storbritannien.

 

Viktors Farmor i Kina

Gennem mange år har vi arrangeret rejser til det sydvestlige Kinas minoriteter i Guizhou-provinsen. Desuden rejser på Silkevejen i Kina og evt. i kombination med de centralasiatiske lande og endelig til metropolerne Shanghai og Beijing.

På Den store Kina-rejse besøges udover Shanghai og Beijing også det sydlige og ”almindelige” Kina omkring Guilin samt kejserbyen Xian med den berømte Terracotta-hær på mere end 15.000 unikke lersoldater.

På alle vores rejser til Kina indeholder besøg på Den kinesiske Mur, der også kan opleves på en helt særlig vandretur. Der er dog et utal af andre mindre kendte oplevelser i Kina, men lige så spændende, som vi tager dig med helt tæt på, på vores rejser.

Tag med Viktors Farmor til landet på den anden side af den kinesiske mur. Find din foretrukne Kina rejse herunder.

Viktors Farmor baggrundsbillede