Rejser til Oman

Oman byder på mange enestående naturoplevelser: Sandørkenen Wahiba Sands, bjergkæder med flotte udsyn, skønne strande, hvor havskildpadder kommer for at lægge æg, og smukke ”wadier”.

Værd at opleve i Oman

Wadier er flodlejer, som det meste af året er udtørrede men i regntiden bringer livsvigtigt vand til landsbyerne. Men det er også populært blandt både turister og lokale at bade i det krystalklare vand.
Rundt omkring i landet findes adskillige spændende forter og moskéer samt mange hyggelige landsbyer, hvor tiden synes at have stået stille.

I hovedstaden, Muscat, finder man også et væld af kulturelle perler. I særdeleshed bør man besøge Sultan Qaboos’ moské, der har plads til 20.000 bedende. Moskeen er smukt dekoreret fra top til bund, og man kan bruge timer på at udforske de små kroge og de smukke haver.  

Overalt i bazarerne vil man finde røgelse - frankincense og myrrha. Både frankincense og myrrha er resin. Det vil sige en særlig form for harpiks, som man tapper fra bestemte træsorter, der gror i Oman og Yemen. Netop Oman har op gennem historien været en verdensmagt, når det gælder produktion og handel med disse to typer røgelse. 

Landet har også været en stor søfarende nation takket være deres traditionelle dhows. Dhows er havgående træskibe, der kunne sejle over store afstande. Nogle er endda nået helt til Californien i USA. I Danmark er Omans store skoleskib en hyppig gæst ved Tall Ships Race. 

Den helt store attraktion er dog omanerne, som vi uden tøven tør kalde for det venligste folkefærd i Golfen. De er et stolt folkefærd, der gladeligt byder turister velkommen i deres smukke land.  

Hør om vores rejser til Oman

Kort over Omani Mellemøsten

Landefakta

Areal: 309.500 km2

Hovedstad: Muscat

Møntfod: Rial - forkortes OMR

Sprog: Arabisk

Tidsforskelfra DK: Sommer: +2 timer, vinter: +3 timer

Klima og vejr

Hvornår besøger man Oman?

Det bedste tidspunkt at besøge Oman er mellem november og marts. Resten af året bliver det for varmt. Fra november til marts ligger dagtemperaturerne omkring 25-30. Men det er en tør varme, der ofte opleves mindre intens end fugtig varme. Ved kysten kan det være køligere morgen og aften, og også i ørkenen oplever man, at morgenerne er kølige. Oman er på størrelse med Spanien og har 2000 km kystlinje ud til Det Indiske Ocean. Kun en lille del af landet kan bruges til dyrkning af afgrøder - primært dadler, tropiske frugter og kokosnødder. Men ved den lange kystlinje findes både en stor fiskeindustri samt småfiskeri ved de mindre landsbyer. Landets geografi er meget forskelligartet. Hajar-bjergkæden strækker sig ind i Oman fra de Forenede Arabiske Emirater. Nogle af bjergene er ganske høje. Eksempelvis Jebel Shams (Solbjerget), der hæver sig 3000 m over havoverfladen. Ud over denne bjergkæde er det et relativt fladt land domineret af ørkenlandskaber. I undergrunden findes olie, der har beriget Oman, men ikke i så store mængder som i de andre golf-stater.

Hvem møder du i Oman?

Når du rejser med Viktors Farmor er du stort set altid sikker på at møde de lokale. Vi møder masser af flinke omanere på vores rejse. Dette starter allerede med vores lokalguide og chauffører i firehjulstrækkerne. Omkring 40% af befolkningen på omkring 4 millioner er faktisk fra andre lande end Oman. Ibaditter og sunnier udgør hver 45%, resten er kristne eller hinduer.

 • Dromedarer kommer for at hilse på. Foto Vivian Sandau

  Bag Arabiens silketæppe

  At rejse til Oman i dag er bekvemt og luksuriøst. Det store passagerfly fra Europa glider ned ove...
  Dromedarer kommer for at hilse på. Foto Vivian Sandau

  Bag Arabiens silketæppe

  At rejse til Oman i dag er bekvemt og luksuriøst. Det store passagerfly fra Europa glider ned ove...
 • Til gedemarked i Nizwa. Foto Anne Sophie Meyer Larsen

  Gedemarked i Nizwa

  Står du og mangler en ko, en ged eller måske en undulat? På markedet i Nizwa er det muligt at gør...
  Til gedemarked i Nizwa. Foto Anne Sophie Meyer Larsen

  Gedemarked i Nizwa

  Står du og mangler en ko, en ged eller måske en undulat? På markedet i Nizwa er det muligt at gør...
 • Cornichen - havnefronten i Muscat prydes af flere store billeder af den tidligere Sultan Qaboos. Foto Anne Sophie Meyer Larsen

  Halv eller hel fridag i Muscat

  Har du lyst til flere oplevelser i Muscat, er her vores forslag til, hvad tiden kan bedrives med.
  Cornichen - havnefronten i Muscat prydes af flere store billeder af den tidligere Sultan Qaboos. Foto Anne Sophie Meyer Larsen

  Halv eller hel fridag i Muscat

  Har du lyst til flere oplevelser i Muscat, er her vores forslag til, hvad tiden kan bedrives med.
 • I souqen i Nizwa kan man smage alverdens forskellige dadler. Foto Anne Sophie Meyer Larsen

  Husk dadler til kaffen

  En dadel er ikke bare en dadel! I Oman er dadlen en vigtig del af tilværelsen og bruges til mange...
  I souqen i Nizwa kan man smage alverdens forskellige dadler. Foto Anne Sophie Meyer Larsen

  Husk dadler til kaffen

  En dadel er ikke bare en dadel! I Oman er dadlen en vigtig del af tilværelsen og bruges til mange...
 • Falaj system ved Wadi Bani Khalid. Foto Anne Sophie Meyer Larsen

  I wadiernes vold

  Grønne oaser, brune bjerge og rødgyldne ørkener - Oman er et sandt frilandsmuseum. Landet har en...
  Falaj system ved Wadi Bani Khalid. Foto Anne Sophie Meyer Larsen

  I wadiernes vold

  Grønne oaser, brune bjerge og rødgyldne ørkener - Oman er et sandt frilandsmuseum. Landet har en...
 • Overskudssalt udskilles via tårevæsken. Foto Line Raft Calum

  Nyttig viden før du møder havskildpadden

  I Oman kan vi være heldige at opleve en havskildpadde gå i land og lægge æg. Det er et intenst ø...
  Overskudssalt udskilles via tårevæsken. Foto Line Raft Calum

  Nyttig viden før du møder havskildpadden

  I Oman kan vi være heldige at opleve en havskildpadde gå i land og lægge æg. Det er et intenst ø...

Typiske spørgsmål før rejsen til Oman

 • Hvad spiser vi i Oman?

  I Oman spiser vi som regel frokost eller aftensmad på små, lokale restauranter, der typisk er enten pakistanske eller indiske. Friskfangede fisk er ofte på menuen. Er der stemning for det, kan vi lede efter et sted, der serverer kamel. En gang imellem spiser vi også aftensmad på hotellerne. De er meget renlige med maden i Oman, og vi oplever sjældent mavetilfælde.  

  Derudover nyder vi flere frokoster udendørs i de skønne wadier. Når vi spiser ”wadi-picnic”, handler vi ind i et større supermarked og kører ud til wadien for at finde et godt sted i skyggen at nyde frokosten. Det plejer at være rigtigt hyggeligt. 

  Vi anbefaler desuden, at du prøver en mynte/lime lemonade, når du er i Oman. Disse serveres overalt i Oman, og man bliver nemt afhængelige af dem i det varme vejr.  

 • Hvad er prisniveauet i Oman?

  En hovedret koster fra ca. 50 kroner og op. En vand fra 10 kr. Kun meget få steder serverer vin og øl, og her er priserne højere end i Danmark. 

 • Hvad køber man i Oman?

  Bazarerne i Muscat og Nizwa byder på alverdens fristelser: Krydderier, røgelse, kashmir-tørklæder, lerkrukker, sølvsmykker og metervarer i både bomuld og silke. Bazarerne er også gode steder at kigge efter antikviteter. Når vi besøger beduinerne, kan de også sælge deres egne produkter som tæpper, pudebetræk, armbånd, bogmærker m.m.  

 • Hvordan er tryghed, sikkerhed og hygiejne i Oman?

  Oman er et meget trygt land at rejse i. Der er intet til hindring for at tage en aftentur langs havnefronten eller gå på opdagelse i bazarerne på egen hånd.  

  Vi hører næsten aldrig om mavetilfælde på denne rejse, hvilket skyldes, at omanerne har meget høje hygiejne-standarder. 

 • Hvordan kommer vi rundt i Oman?

  De første par dage kører vi i en lille bus. Herefter har vi fem dage i behagelige firehjulstrækkere, der gør, at vi kan komme rundt i ørkenen, op i bjergene og ud i wadierne. Der er enten 3 eller 4 gæster pr. firehjulstrækker.  

 • Er der nogle retningslinjer for beklædning i Oman?

  Hverken mænd eller kvinder bør gå i shorts i Oman. Kvinders kjoler og nederdele bør gå ned over knæene, og skuldrene bør være tildækket. 

  I moskéen i Muscat skal hår og hals være tildækket, og både håndled og ankler skal være dækkede.  

 • Er rejsen meget fysisk krævende?

  Nej, denne rejse er ikke specielt fysisk krævende. Vi går af og til et par timer i roligt tempo, men i mange tilfælde kan man springe gåturen over, hvis man ønsker. Hvis man derimod har lyst til at få nogle flere kilometer i benene, er der rig mulighed i wadierne. Her bliver en del af gruppen typisk tilbage og slapper af med en kaffe i skyggen, mens andre går på opdagelse i wadien.  

 • Guidebøger, litteratur og film

  Guidebog: The Rough Guide to Oman, 2018: 
  Guidebog med gode, opdaterede tekster om Oman.  

  Fuglebog: Birds of Oman, Hanne og Jens Eriksen, 2017 

  Rejsebeskrivelse: Arabian Sands, Wilfred Thesiger, 1959:
  Vi følger Thesiger og hans rejse igennem den arabiske ørken i 1945-1950, hvor han skildrer livet blandt beduiner i Yemen og Oman 

  Tv-program: Anne og Anders i Mellemøsten:
  Anne Hjernøe og Anders Agger oplever på første hånd, hvor venlige og tolerante omanerne er i denne halvanden times DR-udsendelse fra 2019.
    

  Vores guider i Oman har lavet denne lille video om at køre i Wahiba Sands. Se den her

Her skal du bo

Hotel og overnatning i Oman

Natten i Wahiba Sands-ørkenen

På rejsen Oman: Langs kysten til Salalah overnatter vi i Wahiba Sands-ørkenen. Vi skal sove i arabiske telte, hvilket er en helt særlig oplevelse. Her er det en god idé at have en lommelygte eller en pandelampe med.

Fine turistklasse-hoteller

I Ras Al Hadd, hvor vi kan være heldige at se havskildpadder komme på land for at lægge æg, bor vi på et skønt strandhotel, og i Muscat ligger vores hotel belejligt ved den smukke havnefront og byens souq (bazar). Generelt er hotellerne fine turistklasse-hoteller med 3-4 stjerner.

Vidste du det om Oman?

Al-Said familien er den længst regerende kongelige familie på den arabiske halvø. I 2020 døde den højt elskede sultan Qaboos Al-Said, der regerede siden 1970, hvor han væltede sin far af pinden. Siden sultanens død har hans fætter, Haitham Bin Tariq Al-Said bestridt posten.  

Viktors Farmor i Oman

Viktors Farmor har arrangeret rejser til Oman siden bureauets start i 1996.

Rejsen Omans højdepunkter varer 11 dage. På rejsen kommer vi godt rundt i landet og oplever de forskelligartede landskaber og stemningsfulde seværdigheder. 

Rejsen Oman: Langs kysten til Salalah er en Adventure-rejse, så det vil sige, at der er skruet op for eventyret, og der kan ske ændringer i programmet undervejs. Her rejser vi i 15 dage. 

5 nedslag i Omans historie

1749
Ahmad bin Said kommer til magten i Oman. Hans slægt styrer stadig landet i dag.

1964
Der findes for første gang olie i Omans undergrund.

1970
Sultan Said Bin Taimur væltes af sin søn Qaboos med støtte fra Storbritannien; landets tidligere kolonistat 

1997
For første gang kan kvinder stemme og stille op ved valg til Omans rådgivende råd. To kvinder vælges ind.

2020
Sultan Qaboos dør efter længere tids sygdom. Hans fætter Haitham bin Tariq Al Said udnævnes til sultan. 

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Oman

 • Pas og visum

  Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra hjemrejsedagen. 

  For rejsende på "Omans Højdepunkter" med Viktors Farmor i 2023 og 2024 fås visum ved ankomst. I skrivende stund (nov 2023) er man som dansk og norsk statsborger visumfri for rejser på op til 14 dage i Oman, hvis man opfylder en række krav, som du som gæst på Viktors Farmors grupperejse opfylder.

  For ophold på mere end 14 dage (F.eks. rejsen "Langs kysten til Salalah") køber man visum ved ankomst (eller digitalt før afrejse) et 30dages visum til pt. 20 rialer (ca. 400 DKK)

  Viktors Farmor oplyser før afrejse om nødvendige formaliteter og krav for at opnå visum. 

  Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

 • Vaccination

  Som i de flere andre lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Tal evt. med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin.

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

  I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

 • Adventurerejser

  Rejsen Oman: Langs kysten til Salalah er en Viktors Farmor adventurerejse.

  En adventurerejse er en rejse, hvor der er lagt vægt på enestående oplevelser, men hvor man skal være forberedt på at have en vis spejderånd og overbærenhed, både hvad angår indkvartering og ændringer i programmet undervejs. Disse rejser er mere strabadserende end de øvrige ture i programmet. Der må udvises tålmodighed, når der skal luft i eller ud af bilerne samt tankes diesel på. Ofte er der kun en enkelt stander, og hver bil har en tank på op til 150 liter. Der holdes toiletstop med passende intervaller. 

  Læs mere om adventurerejser her.

 • Valuta

  Omanske rialer (OMR) kan somme tider fås i Forex. En rial svarer til ca. 20 danske kroner. Det er mest fordelagtigt at medbringe USD. Bed banken om at skaffe pæne og forholdsvis nye sedler.

  Det kan være vanskeligt at få vekslet gamle sedler med mærker eller stempler på. Ved ankomsten kan man veksle lidt i lufthavnen, men det er som regel ikke nødvendigt; kursen er ikke så fordelagtig, men man kan veksle tilbage til en rimelig kurs efter check-in på hjemrejsen mod forevisning af kvittering. 

  Man kan også veksle penge hos pengeveksleren i cornichen ved siden af Naseem Hotel. Det er samme kurs som i banken, men proceduren er knap så langsommelig, og desuden kan man få vekslet sidst på eftermiddagen. Flere steder (f.eks. ved indgangen til suq’en i Muscat) er der nu opsat hæveautomater (ATM) til visakort. Kreditkort kan anvendes på nogle hoteller og forretninger. De kan lægge gebyr på, enten 2% af beløbet eller 2-3 rialer.

  Man kan for det meste betale med kreditkort i supermarkeder, mens kontanter er nødvendige i mindre butikker og markeder. 

 • Fysisk form på rejsen

  For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

 • Hoteller

  Oman er et olierigt land og derfor også et dyrt land at rejse i. Der er en række 5-stjerne hoteller i absolut topklasse i landet, men et langt spring til andre kategorier. Viktors Farmor prioriterer oplevelser højt på Oman rejsen, og vælger derfor ofte indkvartering på enkle turistklassehoteller, der ikke altid ligger i gåafstand fra bymidten i Sur og Nizwa. I Muscat, hvor vi har flest overnatninger, bor vi dog dejligt centralt på Cornischen.

  Alle hoteller er med eget bad og toilet, og vi sikrer, at dine overnatningssteder på rejsen lever op til dine forventninger til komfort og bekvemmelighed.

  Særligt og alene for turen "Oman: Langs kysten til Salalah" vil du opleve fire dage med overnatning i ørkenen. Her vil overnatningen foregå i små telte, hvilket tilføjer en unik og autentisk dimension til din rejseoplevelse. Vi anbefaler derfor, at du medbringer en lygte eller pandelampe, så du kan få mest muligt ud af de mørke timer og skabe minder for livet under stjernerne.

 • Måltider

  Halvpension er inkluderet i turens pris. Med hensyn til middagsmaden plejer vi at gå på de små lokale spisesteder (mange af dem er indiske eller pakistan¬ske), hvor man får udmærket mad, eller vi spiser på hotellerne.

  Frokost fås for små penge, men vi gør ofte det, at vi køber ind til picnic, som vi så kan nyde i den wadi eller på den bjergtop, hvor vi nu befinder os ved frokosttid. De er meget renlige med maden i Oman, og det er sjældent, at der forekommer mavetilfælde.

 • Telefoni og internet

  Telefoni. Telefon til Oman: Tryk 00968 + omr.nr. + abnnr. Fra Oman til Danmark trykkes 0045 + dansk abnnr.

  Mobiltelefon. I Oman er der fin dækning. Det varierer meget, hvor meget det koster i minuttet at ringe og modtage opkald fra Danmark. Det samme gælder MMS og SMS. Tjek din velkomst-sms fra din teleudbyder grundigt, når du lander i Oman og husk at slå data fra på din telefon.

  Internet. Der er wifi på de fleste hoteller. 

 • Elektricitet

  Der bruges 220 volt. Stikkene svarer til de engelske med 3 flade ben og sikring i selve stikket. Medbring derfor adapter.

  På "Langs kysten til Salalah" rejsen kan opladning af kameraer og mobiltelefoner kun lade sige gøre vha. USB-stik på dagene, hvor der camperes.

 • Drikkevand

  Vandet fra hanen kan drikkes, da det er afsaltet havvand. Vi anbefaler dog mineralvand, der kan købes overalt.

 • Drikkepenge

  Får man båret kufferten op til værelset, giver man 3-400 Baisa (svarer til 4,5-6 kr). Når man selv køber måltider, rundes op med ca. 10 % På grupperejser betales drikkepenge til chauffører og lokalguider af Viktors Farmor.

 • Foto

  Lufthavne og militære områder må ikke fotograferes. Når man vil fotografere mennesker, bør man altid bede om tilladelse først. Det er imod traditionen at fotografere kvinder og unge piger, også selvom de er tilslørede.

 • Påklædning

  Løsthængende tøj og gerne tøj, der kan tages af og på 'lag for lag' anbefales. 

  Kvinder bør have kjole eller nederdel, der går ned over knæene, og der bør være korte ærmer i blusen. Kjoler og nederdele med slids bør også undgås. Stropkjoler, solbluser osv. kan kun benyttes på stranden. Kvinder kan udmærket gå i lange bukser. Man kan evt. have blusen løsthængende udenpå. Tørklæde til at svøbe om hals og hoved (der kan være meget vind).

  Mænd kan gå i shorts undtagen i Grand Mosque, Nizwa Souq, Muttrah Souq, LULU Hypermarkederne (hvor vi af og til provianterer) og på gåturen i Misfah. 

  Man skal naturligvis ikke gå i gennemsigtigt tøj.

  Selskabstøj er unødvendigt. Husk gode vandresko/støvler eller vandresandaler med mønster. Solbriller og solhat eller kasket, da lyset kan være meget skarpt.

  Ved besøg i Grand Mosque skal man være meget dækkende påklædt:

  • Kvinder med tørklæder (hår og hals tildækket) og bukser/kjole/nederdel til anklerne samt lange ærmer ned til håndleddene  
  • Mænd i skjorte – ikke t-shirts. Og i lange bukser – ikke shorts.

  Det er muligt at købe tørklæder ved indgangen.

 • Indkøb

  Man kan med fordel købe ting som krydderier, lerkrukker, gamle kobberskåle, metervarer (de flotteste stoffer i bomuld og silke), uldne kashmir-sjaler, parfume, kufferter, sportstasker, t-shirts.

 • Prisniveau

  En hovedret koster fra ca. 50 kroner og op. En vand fra 10 kr. En liter vand i en kiosk koster ca. 5 kr. Vin og øl kan kun fås meget få steder og koster som i Danmark.

 • Bagage

  Der må som regel medbringes 25 kg bagage i flyet (endelig kilobegrænsning afhænger af flyselskabet). Bagagen må ikke være tungere end at man til enhver tid kan bære den selv. Det er ikke således, at der altid står en person parat til at bære bagage, når man kommer til sit hotel. Af hensyn til pakning af bagage på bilerne i Oman anbefales det at pakke praktisk og let. 

  Toldfri varer: der må indføres en karton cigaretter og to liter spiritus ved indrejse. Den bør ikke bæres synligt i lufthavnen, og den bør drikkes på en diskret måde, dvs. ikke i overværelse af muslimer. Blade med letpåklædte damer må ikke medbringes (f.eks. ugeblade med undertøjsannoncer).

 • Håndbagage

  Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

  Powerbanks skal i håndbagagen. 

 • Klima

  Klimaet er behageligt, som på de bedste danske sommerdage. Der er ca 30 grader, men det er en tør varme. I Muscat, ved Ras el-Juneiz og langs Det Indiske Ocean kan der være køligt morgen og aften (vindjakke og trøje).

 • Pakkeliste

  Husk at supplere pakkelisten med:

  - Vækkeur

  - Solbriller, kasket eller hat

  - Solcreme med høj faktor

  - Medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

  - Lommelygte/pandelampe

  - Papirlommetørklæder/toiletpapir

  - Læbepomade

  - Håndsprit (Desinficerende gel)

  - Lommekniv/skræller til picnic

  - Halspastiller, maltbolcher el. lign. (luften kan være meget tør)

  - Ekstra batterier

  - God kikkert

  - Badetøj og –håndklæde (OBS: Bikinier er ikke tilladt på offentlige steder) 

  - Evt. myggespray til camps

  - Krus til the/kaffe i naturen

  - Evt. badesko (Til brug i wadierne, hvor underlaget kan være ujævnt)

  - Sko med mønster (profil)

   

  Særligt for rejsen "Oman: Langs Kysten til Salalah"

  - Skal-kuffert kan IKKE anvendes på denne rejse. Man skal pakke i en duffelbag eller en blød kuffert eller taske.

  - Sovepose 

  - Service til picnics samt aftensmåltiderne i de mobile camps: Tallerken, kop og bestik.

  - Eventuelt en oppustelig hovedpude eller lignende, hvis du ønsker dette til campingdelen. 

   

  Dette må du ikke medbringe: 

  Det er ikke tilladt at indføre eller bruge e-cigaretter i Oman. 

 • Besøg i private hjem

  Omanierne er meget gæstfri. Det hænder at gruppen oplever at blive inviteret til kaffe, dadler og helwa (en slags konfektmasse) i et privat hjem eller et beduintelt. Begge steder gælder følgende regler for god opførsel: Man tager sine sko af før man går ind.

  Man modtager mad/dadler/kaffe med højre hånd og spiser ligeledes med højre hånd. Hvis man hilser på en person af modsat køn, ser man ikke vedkommende i øjnene. Flere steder anses det for at være upassende, hvis en mand giver hånd til en omansk kvinde, så lad være med det. Giv i stedet et venligt nik.

  Man spiser gerne siddende på et tæppe på gulvet eller med en pude i ryggen op ad væggen. Det er vigtigt, at man ikke vender fodsålerne direkte imod en omani, da det kan opfattes negativt. Det er en uskik at dele kuglepenne ud til børnene.

  Hvis man gerne vil fotografere i private hjem, er det høfligst at vente til man har været der lidt og nydt deres kaffe eller te, og man bør altid spørge først.

 • Kørsel på 11-dages rejsen

  Fra dag 2 til dag 4 kører vi i en lille bus, der tager os rundt i Muscat og fra Muscat til Sur. Herefter fordeler vi os i behagelige firehjulstrækkere, og det er disse firehjulstrækkere, der tager os rundt i Oman og tilbage til Muscat på dag 9. Der er enten 3 eller 4 gæster pr. firehjulstrækker.

  Vi tilbagelægger ca. 1.600 km på 11-dages rundrejsen. 

  Hvor meget kører vi på denne tur?
  Vi kører gennemsnitligt et par timer om dagen – nogle dage mindre, nogle dage mere. Vi sørger dog altid for at holde flere pauser på de længere strækninger.

   

 • Værd at vide om 11-dages rejsen "Omans Højdepunkter"

  Hvor mange penge skal jeg budgettere med på rejsen?
  Turen er med halvpension, og derfor skal du som minimum budgettere med at købe et måltid pr. dag samt drikkevarer. På cafeer og i indkøbscentre kan man sagtens få et fint måltid inkl. drikkevarer for under 100 kr. Dertil kommer eventuelle souvenirs, og dette kan variere meget alt efter, om du planlægger at købe køleskabsmagneter eller persiske tæpper.

  Hvor meget går vi på rejsen?
  Som udgangspunkt er denne rejse ikke specielt fysisk krævende. Vi går af og til et par timer i roligt tempo, men oftest er det valgfrit om man f.eks. har lyst til at slappe af i skyggen med en kop kaffe eller om man har lyst til at udforske wadierne i eget tempo. Den mest krævende aktivitet på rejsen er nok vandreturen i Misfa, der tager cirka en time og går ned og op ad trapper. Hvis man ikke ønsker at deltage i denne gåtur, kan man sagtens køre med chaufførerne til opsamlingsstedet.

  På rejsen "Langs kysten til Salalah" er der yderligere to wadier, hvor det kan være lidt teknisk udfordrende at gå hele vejen. Vi skal samme vej tilbage, så ønsker man ikke at gå hele vejen kan man altid vende om.

  Hvordan bor vi i Wahiba Sands ørkenen?
  I Wahiba Sands bor vi i fine, arabiske telte med eget toilet og bad.

  Er der nogle retningslinjer for beklædning i Oman?
  Kvinders kjoler og nederdele bør gå ned over knæene og skuldrene bør være tildækket.

  I moskéen i Muscat skal hår og hals være tildækket og både håndled og ankler skal være dækkede. Man kan evt. leje en heldragt ved indgangen. Se mere i afsnittet ”Påklædning”

  For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Oman.
Ring til os 86 22 71 81