Logo

Oman

Omans charmerende souker bugner af røgelse. Grønne wadier bryder ørkenens ensformighed. Oman er kontrasternes land med modernitet og tradition side om side.

Idylliske wadier, daddelplantager i palmekransede kløfter, betagende bjerge og rødgyldne sandørkener gør Oman til et af verdens mest fascinerende lande.

Wadier er udtørrede flodlejer, som kun i perioder bringer vand. Men vandforsyningen er lige tilstrækkelig til at palmer, grønt græs og daddelplantager kan eksistere i et land, der ellers er omgivet af øde ørken og golde klipper. Dertil har et sofistikeret net af kunstvandingskanaler i årtusinder skabt liv til denne ørkenstat.

Ved kysten går æglæggende havskildpadder på stranden og delfiner i havet giver den eventyrlystne masser at komme efter i Mellemøstens allervenligste land. Naturen har tryllebundet Alexander den Store, Vasco da Gama, Marco Polo og Lawrence of Arabia.

Historisk har Oman været et center for røgelse, der blev udskibet til hele verden i de traditionelle skibe, Dhows. Søfartstraditionen er stærk med Dhows sejlende mellem Indien og Afrika og endda helt til USA. Gennem søfarten blev også Zanzibar ud for Afrika en del af Omans imperium. 

I dag er landet en blanding af et moderne olieland og så alligevel med velbevarede traditioner. Alle omanere går i fine, rene og nystrøgede kjortler. Omanerne og deres regent, den populære Sultan Qaboos, er venlige og afslappede på grænsen til det dovne. Som vesterlænding kan man ånde frit uden ret mange restriktioner. Øl og vin fås hist og pist.

 

Viktors Farmor i Oman

Blandt de særlige eventyr i Oman er et besøg på pynten ved indgangen til Den persiske Bugt. Her ses havskildpadder gå i land og lægge deres æg. Imens dukker nyudklækkede skildpaddeunger op fra sandet og spurter mod havet, som de skal nå, inden solen står op.

Viktors Farmor besøger altid byen Muscat med dets charmerende souk og mulighed for at sejle ud på delfinsafari. Den gamle kulturby Nizwa med forter og centrum for den livsvigtige daddeldyrkning er også på programmet.

En nat i ørkenen i telte i Wahiba Sands med de imponerende sandklitter er altid en speciel oplevelse. Lejren besøges med firhjulstrækkere og undervejs ses beduiner med deres telte og kameler.

Vi besøger mange forskellige wadier, der hver især har sit eget skær af paradis over sig. I wadier med vandfald eller permanente pools kan man få et forfriskende bad og spise picnic med omanerne.

I de smukkeste af kløfterne og landsbyerne er der mulighed for vandreture.

Vil du med til det venligste land i Arabien? Se vores rejser til Oman herunder.

Rejser til Oman

Viktors Farmor baggrundsbillede