Logo

Rejser til Jordan

Et fredeligt kongedømme med den lyserøde by Petra, Det Døde Hav og beduinliv i den smukke Wadi Rum - velkommen til Jordan.

Den lyserøde by Petra er et sandt vidunder udhugget i klipperne, og repræsenterer derfor et af vores absolutte højdepunkter på vores rejser til Jordan. Byen kom da også på listen over verdens 7 nye vidundere i 2007, og vi forstår godt hvorfor.

Vi tager dig med gennem en lang, smal slugt. Klipperne rejser sig lodret på begge sider. Slugten snævres ind. Spændingen stiger. Og pludselig, efter et lille knæk på stien, ser man den storslåede hovedstad fra oldtidens nabatæiske rige.

Nabatæerne drev med karavanehandel, der strakte sig helt til Kina. Jordanerne selv stammer fra vandrende nomade- og beduinstammer. Dem kan man møde både i Petra – eller i den flotte ørken Wadi Rum.

På din rejse til Jordan kan du møde den jordanske historie, der har været skueplads for bibelske beretninger såvel som hellenistisk og romersk historie. Korstogene - og i nyere tid englændernes og arabernes kamp mod osmannerne under den 1. verdenskrig – har også bevæget sig hen over landet. En af ørkenens store sønner var Lawrence of Arabia, der i Wadi Rum førte an i kampen mod osmannerne.
 

Sikkerhed på rejsen til Jordan

Vi oplever, at flere spørger, om det er sikkert at rejse i Jordan. Til det kan vi kun svare: Ja, det er det! Jordan er i fred med både sig selv og sine omgivelser. Landet værner meget om sin status som et samfund i ro.

Trods konflikten i nabolandet Syrien, er Jordan sikkert og fredeligt at rejse i. Forholdet til Israel er ligeledes godt og solidt, så en rejse mellem de to lande er uden problemer. Vi har hvert år mange rejser til Jordan, og den dominerende tilbagemelding fra vores gæster er, at de følte sig helt trygge og sikre.
 

Oplev Jordan med Viktors Farmor

Jordan har været på vores program i mere end 15 år, og vi kender landet som lommerne i en dametaske. Blandt højdepunkterne er selvfølgelig Petra. Men også mosaikkerne i Madiba. Et 90 kvadratmeter stort mosaik-kort over det hellige land.

Wadi rum ørkenen med de fantastiske panoramaudsigter ud over en natur med imponerende form- og farvespil besøger vi på nogle af vores rejser. Du vil tilmed opleve en ægte jeepsafari med beduiner og kameler som nærmeste naboer.

Er du mere til en saltvandsindsprøjtning, er der mulighed for at flyde i Det Døde Hav. Det kræver ingen svømmetræning, da saltet gør det umuligt at drukne.

Kombinationsrejserne med både Jordan og Israel fortæller om nutidens fredelige forhold mellem de to stater i et ellers uroligt Mellemøsten. Det er rejser, der også giver indsigt i de to naboers fælles fortid adskilt af Jordan-floden og Det døde Hav.

Smukke ørkener og en lyserød by - tag med til Jordan.
 

  

Praktiske oplysninger Jordan

Vis alle oplysninger Skjul alle oplysninger
 • Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra hjemrejsedagen.

  Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

  Visum på grupperejser er gratis. Vi skal blot have pasoplysninger inden afrejse.

 • Som i mange andre lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Tal evt. med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside: www.ssi.dk/rejser. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

 • Jordan er en time foran Danmark

 • Jordanske dinarer (JOD) fås somme tider i nogle danske banker og i Forex, men vi anbefaler at veksle til dinarer ved ankomsten til Amman. Der er 2 hæveautomater i lufthavnen, og ligeledes hæveautomater flere steder i Jordan, for eksempel i Madaba og Wadi Mousa. I de fleste banker er det maximale, man kan hæve på kreditkort, 250 dinar. Det er mest fordelagtigt at medbringe USDollars. 1 Dinar er ca. 9 danske kroner. 

  Kreditkort kan bruges til betaling på de fleste hoteller samt i større forretninger. Hvis man er løbet tør for dinarer, kan man mange steder godt betale i dollars (men ikke i Euro). Vær dog opmærksom på, at små cafeer og butikker oftest kun tager imod jordanske dinarer.

 • Der bruges 220 volt. Der er fem forskellige standarder for stik i Jordan (C, D, F, G, J), så det er en fordel at medbringe adapter, bl.a. til ”engelske” stik. Ikke alle danske stik passer til de to-benede kontakter, der oftest kun har plads til ”tynde ben”.

 • Telefon til Jordan: Tryk 00962 + omr.nr. + abn.nr. Fra Jordan til Danmark trykkes 0045 + dansk abn.nr.

  Mobil: I de større byer er der udmærket dækning. MMS er ikke muligt. Der kan købes lokale taletidskort.
  Mange smartphones går på internettet af sig selv, og glemmer man at slå det fra kan det koste mange penge for datatid brugt i udlandet. Husk derfor at slå datatrafik fra i telefonens indstillinger inden afrejsen.

  Internet: Mange hoteller tilbyder wifi enten gratis eller mod betaling, og tilgængeligt i fællesområder (typisk omkring receptionen) og/eller på værelserne. Kvalitet og hastighed svinger meget. Nogle hoteller har også en computer i fællesområder, som kan benyttes gratis eller mod betaling.

 • Tøj der kan tages af og på "lag for lag" anbefales. Det er praktisk med en lun sweater eller en vindjakke til de kølige morgener og aftener. Ved solnedgang falder temperaturen mærkbart i ørkenen, og vinden rejser sig. Et let tørklæde til halsen kan værerart i en air-conditioneret bus.

  Kvinder bør ikke gå i shorts, brug i stedet en let nederdel eller bukser, der går ned over knæene. Mænd kan gå i shorts på visse turiststeder. Det er derimod ikke velset i byerne.

  Husk gode travesko, evt. sandaler. Solbriller og solhat eller kasket, da lyset kan være skarpt, især i ørkenområderne.

  Medbring et tørklæde, der kan beskytte ansigtet mod sand og vind og holde kasketten på plads, når man sidder oven på jeepen i Wadi Rum. På de fleste af hotellerne kan man få vasket tøj.

   

 • Militære områder, lufthavne og grænse-områder må ikke fotograferes. Når man vil fotografere mennesker, er det bedste at bede om tilladelse først. Ikke alle kvinder bryder sig om at blive fotograferet, og det bør respekteres.

 • På de fleste af hotellerne kan det lade sig gøre at få vasket tøj fra morgen til aften.

 •  

  På grupperejserne med dansk rejseleder er drikkepenge til chauffør og guide inkluderet i prisen.
  Vælger man at ride fra indgangen af Petrakomplekset til indgangen af Siq’en (indgangskløften) forventer beduinerne ca. 3 JOD/4,5 USD i drikkepenge.

  Får man båret kufferten op til værelset, giver man et beløb svarende til 2-3 kr. Køber man selv måltider, runder man op med ca. 10 %. Toiletter er ofte overvåget af personale, der forventer nogle småpenge.

 • Det kan være svært at få fat i småpenge til drikkepenge og lignende.  Man kan veksle under små indkøb i byen eller ved drikkepengeskålen på toiletterne.

 • Det anbefales at købe mineralvand på flasker. Det kan fås overalt.

 • Et måltid mad på en restaurant koster 100-200 kr. En øl koster ca. 40-60 kr., en flaske vin over 200 kr. og en sodavand/mineralvand ca. 10-20 kr.

 • 90 % af Jordan er ørken (den arabiske og den syriske ørken) med årlig regnmængde under 200 mm. Sommeren er varm og solrig og den mængde vand der falder i Jordan er hovedsagelig i de nordvestlige bjerge, hvor det varierer mellem 300 og 800 mm årligt. Regnen falder typisk som korte kraftige byger. Regnen falder hovedsageligt mellem november og marts.  Jordanfloden flyder sydpå til det Døde Hav, der er verden laveste punkt. Langs floden er sommeren varm og vinteren mild. Selvom det er varmt, gør den lave luftfugtighed at det  ikke nødvendigvis føles ubehageligt.

  OBS! I maj og september er temperaturen ved Petra ca. 25-35 grader om dagen (tør varme), mens det er mindre varmt i de nordlige områder, f.eks. Amman, Madaba og Jerash. I december og januar er temperaturen i Amman ca. 10-15 grader om dagen, mens der er varmere i de sydligere områder, f.eks ved Petra

 • Da vandet er ekstremt saltholdigt, må man kun opholde sig i det 5-10 minutter, og man skal afvaskes godt bagefter. Hvis man har sår eller rifter, bør man lade være. Svømmebriller anbefales til beskyttelse af øjnene. Stærkt overvægtige kan komme i ”havsnød”, da de ikke kan få fodfæste på bunden på grund af den stærke opdrift.

  Smykker bør tages af, inden man bader i det meget salte vand.

 • Supplement til pakkelisten:

  • Lommelygte (elektriciteten er ustabil)
  • Vækkeur
  • Småproviant, f.eks. kiks
  • En rulle toiletpapir eller kleenex
  • Vådservietter
  • En lille flaske håndrens (fås på apoteket eller hos Matas)
  • Evt. piller mod maveinfektion (tal med egen læge)
  • Sollotion med høj faktor og læbepomade (luften kan være meget tør)
  • Myggespray
  • Gode vandresko eller –støvler (især vigtigt på vandreferien)
  • Sandaler
  • Evt. vandrestav(e)
  • En lille dagtursrygsæk
  • Badetøj/håndklæde til Det Døde Hav
  • Kasket eller solhat
  • Langærmet skjorte/bluse og lange bomuldsbukser
  • Varmt tøj og vindtæt jakke, især ved
   rejser i perioden november til februar
 • For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Viktors Farmor baggrundsbillede