Logo

Jordan

Et fredeligt kongedømme med den lyserøde by Petra, Det Døde Hav og beduinliv i den smukke Wadi Rum kendetegner det fredelige Jordan.

 

Den lyserøde by Petra er et sandt vidunder udhugget i klipperne. Byen kom da også på listen over verdens 7 nye vidundere i 2007, og man forstår godt hvorfor.

Man går gennem en lang, smal slugt. Klipperne rejser sig lodret på begge sider. Slugten snævres ind. Spændingen stiger. Og pludselig, efter et lille knæk på stien, ser man den storslåede hovedstad fra oldtidens nabatæiske rige.

Nabatæerne drev med karavanehandel, der strakte sig helt til Kina. Jordanerne selv stammer fra vandrende nomade- og beduinstammer. Dem kan man møde både i Petra – eller den flotte ørken Wadi Rum.

Mød historien i Jordan, der har været skueplads for bibelske beretninger såvel som hellenistisk og romersk historie. Korstogene - og i nyere tid englændernes og arabernes kamp mod osmannerne under den 1. verdenskrig – har også bevæget sig hen over landet. En af ørkenens store sønner var Lawrence of Arabia, der i Wadi Rum førte an i kampen mod osmannerne.  

Og så er landet i fred med sig selv og sine omgivelser. Trods konflikten i nabolandet Syrien er Jordan sikkert at rejse i. Forholdet til Israel er godt og solidt, så en rejse mellem de to lande er uden problemer.

 

Viktors Farmor i Jordan

Jordan har været på programmet i mere end 15 år, og vi kender landet som lommerne i en dametaske. Blandt højdepunkterne er selvfølgelig Petra. Men også mosaikkerne i Madiba. Et 90 kvadratmeter stort mosaik-kort over det hellige land.

Wadi rum ørkenen med de fantastiske panoramaudsigter ud over en natur med imponerende form- og farvespil besøges på nogle af rejserne. En ægte jeepsafari med beduiner og kameler som nærmeste naboer.

Er man til en saltvandsindsprøjtning er der mulighed for at flyde i Det Døde Hav. Det kræver ingen svømmetræning, for det er umuligt at drukne.

Kombinationsrejserne med både Jordan og Israel fortæller om nutidens fredelige forhold mellem de to stater i et ellers uroligt Mellemøsten. Rejser der også giver indsigt i de to naboers fælles fortid adskilt af Jordan-floden og Det døde Hav.

Smukke ørkener og en lyserød by - tag med til Jordan.

Viktors Farmor baggrundsbillede