Hvad søger du?

Rejser til Galapagos

Ingen steder i hele verden er dyre- og fuglelivet så unikt som på Galapagos.

 

Bilerne standser, når en havleguan har bestemt sig for at krydse gaden i sindigt tempo. Udsigtsbænken ved havnen i Puerto Ayora er optaget af en søløve. Nazca-sulen ruger upåvirket i sin rede klos op ad vandrestien. Pelikanerne snupper fisk direkte fra bordene på fiskemarkedet.

Der er ingen tvivl om, at dyr og fugle har fortrinsret på de eksotiske Galapagosøer, og at det er en ret, som de benytter sig af. Ingen grund til at flytte sig for en turist.

De vulkanske øer på ækvator langt ude i Stillehavet er ikke kun kendt for kæmpeskildpadder og Darwins teorier om arternes oprindelse. De er også kendt for at være et helt forunderligt sted at rejse hen. På en rejse til Galapagos kommer du helt tæt på dyr og fugle og oplever mange arter, som kun findes på her.

Galapagos er ikke et selvstændigt land, men hører under Ecuador, som ligger 972 kilometer væk.

Rejser til Galapagos med Viktors Farmor

Én måde at opleve de forskellige øer er på et krydstogt med overnatning på et mindre skib. Du kan også vælge at bo på øerne og tage på udflugt fra terraferma, hvis du foretrækker det. Uanset rejseformen kommer du på guidede ture på land og har rig mulighed for at snorkle og se det forunderlige undervandsliv.

Er storslåede naturoplevelser noget for dig? Så tag til Galapagos på din næste rejse!

  

Praktiske oplysninger Galapagos

 • Som dansker er man visumfri i 90 dage. I flyet udfyldes indrejsekort. Man skal imidlertid være i besiddelse af et pas, der har mindst seks måneders gyldighed ved afrejse fra Ecuador. Det er altid en god idé at have en kopi af passets informationsside med. Den bør opbevares et andet sted end selve passet.

  I Guayaquil lufthavn på vej til Galapagos betales 20 USD per person for et INGALA transitkort. Kortet skal opbevares til og med afrejsen fra Galapagos. Ved ankomsten til Galapagos-øerne betales entré til nationalparken. Det koster 100 USD per person og kan kun betales kontant. Vær opmærksom på, at nationalparken ikke altid modtager 50 og 100 dollarsedler.

 • Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

 • Møntfoden i Ecuador er USDollars. Det anbefales at man medbringer dollars i kontanter. Tag ikke 50 og 100 dollarsedler med, da de er svære at få vekslet (da der er mange falske 50 og 100 dollarsedler). Det er bedst at have 10 og 20 dollarsedler med. Kreditkort kan ikke anvendes ombord på skibet. Der er hæveautomater i Puerto Ayora, men man kan ikke regne med at de virker.

 • Check-in i Guayaquil lufthavn. Om formiddagen på afrejsedagen bliver I hentet på hotellet og kørt til lufthavnen i Guayaquil. Her skal I først have godkendt bagagen hos SICGAL og købe INGALA transitkortet før I kan tjekke ind på flyet.

  Ankomst til Galapagos. I ankomsthallen på Galapagos bliver I modtaget af guiden. Der er ingen indkøbsmuligheder på Galapagos inden krydstogtets start, så husk at få købt ind i Guayaquil.

 • Telefoni. Ecuador har selvvalg fra Danmark. Tryk 00593 + omr.nr + abon.nr. Fra Ecuador til Danmark trykkes 0045 + dk-nummer

  Mobiltelefon. Det er ikke alle mobiltelefoner der virker i Ecuador. Kontakt din lokale tele-udbyder. Det er kun få steder på sejlturen rundt mellem øerne, at der er mobildækning. Hold øje med besætningen. Når de alle tager deres telefoner frem, er det fordi I er et sted, hvor der er dækning.

  Internet. Der er ikke internet på skibet, og der er begrænset tid til at benytte internetcaféer i Puerto Ayora.

 • Der er 110 volt. Danske stik kan ikke bruges, så medbring en adapter.

  Ombord på skibet er der elektricitet i alle kahytter og der kan oplades fotografiapparater.

 • Vandet fra hanen kan ikke drikkes. Ombord på skibet er der drikkevand til rådighed, og mineralvand kan købes. Øl koster ca. 5 USD, sodavand 4 USD og vin 30 USD.

 • Drikkepenge til besætningen og guiden på krydstogtet er ikke inkluderet i rejsens pris. Drikkepenge er en del af krydstogtskulturen, men det skal understeges, at drikkepenge er individuelle og absolut frivillige. Har du lyst til at give drikkepenge, vil vi anbefale $ 15 per dag.

 • Alle tager mange flere billeder end forventet – så medtag rigelig hukommelse eller et eksternt medie til at gemme billederne på undervejs.

 • På Galapagos er der brug for let og løst tøj, gerne shorts. Det er god idé at medbringe solbeskyttelse med høj faktor, læbepomade, solhat og solbriller.

  Fodtøj ombord. De sko man har på i land, må ikke bæres på båden. Så enten kan man gå på bare tæer (det mest almindelige), eller man kan have et par lette sko med til brug på båden. Disse må ikke have hæl eller sål, der sætter mærker på bådens trægulv.

 • I Guayaquil lufthavnen skal I have undersøgt og godkendt jeres bagage hos SICGAL før check-in. Friske fødevarer og planter må ikke medbringes til Galapagos. Herefter kan I fortsætte til flyselskabets skranke og tjekke ind på flyet.

  Jeres indtjekkede bagage må maksimum veje 23 kilo. Det er muligt at få opbevaret de ting, I ikke har brug for på Galapagos, i lufthavnen i Guayaquil. Det er en god ide, for der er ikke meget plads i kahytterne. Firmaet hedder Secure Wrap og ligger i ankomsthallen.

 • Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Der er to årstider på Galapagos:

  1) Maj-december, hvor vandet er koldt, cirka 16 - 20°, og vejret derfor er køligere 20°-25°

  2) December-april, hvor vandet er varmt, cirka 26°, og vejret undertiden er meget varmt +30°. I de varme måneder er det regntid, så det solrige vejr afbrydes en gang imellem af kraftige men korte regnbyger.

 • Der er 7 timers forskel mellem Galapagos og Danmark. Når klokken er 12.00 på Galapagos, er den 19.00 i Danmark. Når der er sommertid i Danmark, er der 8 timers forskel.

 • Husk at supplere pakkelisten med:

  - Vaccinationskort

  - Regntøj eller regnponcho (særligt dec – apr)

  - Vækkeur

  - Ørepropper

  - Lommelygte/pandelampe + ekstra batterier

  - God kikkert

  - Evt. vandtæt pose til kamera

  - Evt. undervandskamera

  - Myggemiddel

  - Vådservietter

  - Solbriller og sollotion med høj faktor

  - Kasket eller solhat

  - Lille rygsæk til dagsture

  - Sandaler

  - Gode vandresko eller –støvler

  - Lette langærmede bluser/skjorter og lange bukser

  - Shorts, soltoppe og badetøj

  - T-shirt til brug under snorkling- den beskytter mod solen

  - Evt. medicin mod maveinfektion og søsyge (tal med egen læge)

  - Feltflaske / flaske til vand

 • På båden kan man leje snorkeludstyr og våddragt (især nødvendigt fra maj til december). Bruger man briller med styrke, så er det en fordel, hvis man selv medbringer en maske med styrke i glasset. Det er en god idé at medbringe et undervandskamera.

 • Hvis du medbringer kamera, mobiltelefon eller andre værdigenstande på de små både, der sejler fra skibet og ind til land, så sørg for at have det i en vandtæt pose. Viktors Farmor kan ikke gøres erstatningspligtig, hvis genstandene bliver våde eller mistes.

 • For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.