Rejser til Egypten

Egypten er et land med en oldgammel historie, en levende nutid og en spirende fremtid! Opdag landet her, og rejs med til Egypten. 

Værd at opleve i Egypten

Det var den 4. november 1922, at man under udgravninger i Kongernes Dal på vestbredden i Luxor stødte på en helt særlig trappe. Trappen førte ned til en forseglet dør med navnet på en farao: Tutankamon. Ingen vidste på det tidspunkt, at man netop var stødt på det største arkæologiske fund nogensinde. Alle Tutankamons skatte kan opleves på The Grand Museum, sammen med tusinder af andre arkæologiske fund, som vidner om en usædvanlig og ældgammel civilisation.

Egypten kan dateres flere tusinde år tilbage, og selv i dag formår de gamle egyptere at imponere og inspirere. Stå ansigt til ansigt med de kongelige mumier på det nyopførte Civilisationsmuseum i Cairo og oplev faraoerne, som regerede den egyptiske civilisation i gudernes sted for flere tusinde år siden.

Det gamle Egyptens mange dynastier opførte over flere tusinde år enorme bygningsværker som pyramiderne i Giza, de prægtige tempelanlæg Luxor og Karnak samt utallige gravmonumenter.

Hovedstaden Cairo, med sine 20 millioner indbyggere, er indbegrebet af storbyliv. Cairo byder på et væld af oplevelser: Fra de mange smukke moskeer til de farverige bazarer som berømte Khan el Khalili og den gamle bydel Fustat.

Den historiske, gamle hovedstad, Luxor, huser nogle af Egyptens mest storslået monumenter, som den kvindelige farao Hatshepsut’s dødetempel Deir el-Medina og mange farverige grave i Kongernes og Dronningernes dal samt adelsgravene. Det er her, du bliver klogere på de gamle egypteres begravelsesritualer, troen på efterlivet og komplekse mytologier.

Aswan, den mindste af de kendte byer i Egypten, er flot beliggende ved Nilen i det sydlige Egypten. Byen byder blandt andet på Philae, Edfu og Kom Ombo-templerne, Aswan-dæmningen og sidst men ikke mindst, Ramesses II’s dødetempel Abu Simbel, som ligger nogle timer syd for Aswan.

Rejs med os til et Egypten, der gemmer på en fascinerende fortid, en levende nutid samt en spirende fremtid. Lige fra myldrende storbyer til et spændende egyptisk køkken. På en rejse til Egypten, er der nok at dykke ned i!

Hør om vores rejser til Egypten

Kort over Egypten, med centrale byer som Cairo og Luxor langs Nilen, som er fremhævet

Landefakta

Areal: 1.001.449 km2

Hovedstad: Cairo 

Byen er faktiske den største i landet med sine 20 millioner indbyggere.

Møntfod: Egyptisk pund

Sprog: Arabisk

Tidsforskelfra DK: Der er ingen tidsforskel mellem Egypten og Danmark.

Klima og vejr i Egypten

Hvornår besøger man Egypten?

Temperaturen varierer en hel del i Egypten. En af grundene hertil er de store højdeforskelle. Det laveste punkt ligger hele 120 meter under havets overflade, og det højeste, som er Skt. Katarina-bjerget, er hele 2629 meter højt. I sommerhalvåret ligget temperaturen typisk på omkring 25-35 grader i de nordlige områder, heriblandt Cairo. I vinterhalvåret falder temperaturen til omkring 15-25 grader. Inde i den centrale del af Egypten kan temperaturen blive betydeligt højere. I sommerhalvåret omkring 40-45 grader, og i vinterhalvåret 20-25 grader. Hvis man rejser ved kysten, vil temperaturen typisk føles mere behagelig, da her blæser en del – til glæde for os rejsende. Om vinteren kan det føles lidt køligt. Nætterne i Egypten kan føles kølige, da temperaturen falder en del. Derfor er det altid en god ide at pakke en lun trøje eller sweater. Generelt kan man sige, at når man rejser til Egypten, oplever man et meget varmt og tørt klima det meste af året. Når klimaet er så tørt, som det er, bliver varmen også mere udholdelig i forhold til, hvis man rejser i lande med en høj fugtighed.

Rejseinspiration om Egypten

Læs med i vores spændende artikelunivers med en bred vifte af artikler om Egypten og om at rejse i Egypten.

 • Nilen ved Aswan er særlig smuk. Vi oplever en masse højdepunkter på en rejse til Egypten. Foto af Anders Stoustrup

  Udforsk Nilen: Egyptens livsåre

  Nilen har i årtusinder vævet sig gennem landets historie og kultur. Den majestætiske flod er ikke...
  Nilen ved Aswan er særlig smuk. Vi oplever en masse højdepunkter på en rejse til Egypten. Foto af Anders Stoustrup

  Udforsk Nilen: Egyptens livsåre

  Nilen har i årtusinder vævet sig gennem landets historie og kultur. Den majestætiske flod er ikke...
 • Udsigt til mohammed ali moskeen og citadellet i Kairo. Foto Viktors Farmor

  Velkommen til Cairo: En guide til Egyptens hovedstad

  Cairo er om noget Egyptens pulserende centrum og en by, hvor historie og kultur fylder gaderne.  
  Udsigt til mohammed ali moskeen og citadellet i Kairo. Foto Viktors Farmor

  Velkommen til Cairo: En guide til Egyptens hovedstad

  Cairo er om noget Egyptens pulserende centrum og en by, hvor historie og kultur fylder gaderne.  
 • Guide til Egyptens madunivers

  En smagsrejse gennem Egypten: Opdag landets gastronomi

  Guide til Egyptens madunivers

  En smagsrejse gennem Egypten: Opdag landets gastronomi
 • Hatsepsut var en kvindelig farao, der gik i mod normerne. Læs om hende med Viktors Farmor

  Kvindelist og magt i oldtidens Egypten

  Hatsepsut var hverken den første eller den sidste kvinde, der lod sig udnævne til farao i oldtide...
  Hatsepsut var en kvindelig farao, der gik i mod normerne. Læs om hende med Viktors Farmor

  Kvindelist og magt i oldtidens Egypten

  Hatsepsut var hverken den første eller den sidste kvinde, der lod sig udnævne til farao i oldtide...

Typiske spørgsmål før rejsen til Egypten

 • Hvad spiser vi i Egypten?

  Egypten har et rigt og velsmagende køkken. Typisk er det med indflydelse fra bl.a. Syrien, Libanon, Tyrkiet, Palæstina og Grækenland.

  Retterne er smagt til med friske og stærke krydderier, og især er sidstnævnte meget kendetegnene for maden i Egypten. Der findes et hav af skønne retter i Egypten. Nogle af vores favoritter er:

  Ful Medammens: Ful Medammens er en meget traditionel egyptisk ret og en ret, som man med stor sikkerhed kommer til at smage, hvis man rejser til Egypten. Retten, som er en form for stuvning, består af varme fava-bønner tilberedt med olie og krydderier.

  Falafel (også kaldet tamaya i Egypten): Mange har sikkert hørt om og endda også smagt falafler. De er nemlig blevet meget populære i Danmark – og det ikke så overraskende. Den meget velsmagende ret består i alt sin enkelthed af moste kikærter og stærke krydderier, som er rullet til små kugler, der efterfølgende steges i olie. Hvad der dog er overraskende er, at egypterne ofte spiser de små kugler til morgenmad. Her bliver de serveret sammen med æg, brød og ost.

  Feseekh: Er man lidt modig, så forslår vi, at man prøver at smage feseekh. Retten består af fermenteret fisk – akkurat som mange kender det fra den svenske Surströmming. Feseekh har en virkelig lang tilberedningstid: fisken tørres først i det fri, og så skal den ligge i saltlage i en måneds tid. Retten serveres med pitabrød og frisk salat til. Det er en ret, som deler vandene, men tør man kaste sig ud i det, så synes vi, at man skal prøve det.

 • Hvad er prisniveauet i Egypten?

  Overordnet er det billigere at rejse i Egypten end Danmark. En middag kan typisk fås for omkring 25-35 danske kroner. Dog skal man være indstillet på, at øl og vin er dyrere end herhjemme. En lokal flaske vin kan koste omkring 120-170 kroner.

  Det er typisk at lægge omkring 5-10% i drikkepenge på restauranter, hoteller og i taxier. Og der kommer ofte en service charge udover, som nogle gange er lagt med i regningen.

 • Hvad køber man i Egypten?

  Shopping i Egypten byder både på moderne butikker, de sædvanlige souvenirbutikker samt autentiske og eksotiske bazarer, som findes overalt i både små og store byer. Leder man efter ægte egyptisk handelsstemning, så anbefaler vi klart sidstnævnte. Besøg på disse bazerer er derfor selvfølgelig også en del af rejserne til Egypten med Viktors Farmor. Er man god til at prutte om prisen, kan man her gøre sig nogle rigtig gode kup!

  Man kan bl.a. købe bemalede papyrus, vaser, lanterner, vandpiper og ikke mindst krydderier, så man efter hjemkomst til Danmark har mulighed for lave nogle af de utrolig smagfulde egyptiske retter, som man helt sikkert kommer til at savne. Så der er godt med muligheder, når man rejser i Egypten. 

 • Hvordan er tryghed, sikkerhed og hygiejne i Egypten?

  Helt overordnet er det trygt og sikkert at rejse i Egypten. Cairo har for eksempel på trods af sin størrelse en lav kriminalitetsrate. Småtyverier kan forekomme i større byer og befærdede områder, her anbefaler vi, at man bruger sine sunde fornuft og sørger for at holde værdigenstande tæt på kroppen.

  Statens Serum Institut anbefaler vaccination mod hepatitis A, difteri samt stivkrampe ved rejser til Egypten. Viktors Farmor anbefaler altid, at man taler med egen læge eller en rejsemedicinsk klinik for råd omhandlende vaccinationer. Medbring evt. dagprogrammet, hvorpå rejseruten er indtegnet, da anbefalingerne ofte tager udgangspunkt i rejselængde samt hvor i landet, at man befinder sig under sin rejse. Husk at medbringe dit originale vaccinationskort, da en kopi ikke godtages af sundhedsmyndighederne i lufthavnen.

  Alle COVID-19 restriktioner for indrejse i Egypten er ophævet med virkning fra 18. juni 2022.

 • Kan man drikke vand direkte fra hanen i Egypten?

  Overordnet, hvis man vil være helt sikker på en rejse i Egypten, er det bedst at drikke vand købt på flaske. Dog betragtes det i dag som sikkert at drikke vand fra hanen i Cairo, Alexandria, Luxor og Aswan. Men vil man være på den sikre side, så bare køb vand på flaske.

 • Hvem møder du på en rejse til Egypten?

  På en rejse med Viktors Farmor har vi altid fokus på lokalbefolkningen og mødet med de lokale. 99% af Egyptens befolkning er af øst-hamitisk afstamning, hvilket inkluderer egyptere, beduiner og berbere. 94% er muslimer - først og fremmest sunni-muslimer. De øvrige 6% er koptisk kristne eller andet.

  Nationalsproget i landet er arabisk. I byer med mange turister vil mange også tale engelsk, når vi rejser i Egypten. 

 • Skal man klæde sig på en bestemt måde i Egypten?

  Det forventes generelt, at kvinder dækker albuer og bærer tøj, der går ned over knæene, når man er på rejse i Egypten. Det er ikke nødvendigt at være hovedbeklædning, men det er praktisk at have et tørklæde eller lignende med, hvis man skal besøge moskeer eller andet. Mænd skal også gerne bære lange bukser.

 • Hvad skal jeg pakke i kufferten på rejse til Egypten?

  Der er generelt solrigt i Egypten året rundt. Faktisk er Egypten en af de mest sol-sikre destinationer at besøge. Det er derfor en god idé at medbringe solbeskyttelse med høj faktor, læbepomade med solfaktor, solhat og solbriller. Rejser man i sommerhalvåret, er det en god idé at have let tøj med til dagtimerne, da temperaturen kan nå op på 40 grader flere steder i landet. Skal man besøge kystområderne skal man dog huske at pakke en trøje, da der her kan blæse. Rejser man i vinterhalvåret er det meget vigtigt at pakke varmere tøj, da temperaturerne bliver ca. 10-15 grader koldere om aftenen/natten. Derudover anbefaler vi også, at man medbringer myggespray.

 • Guidebøger og film

  Turen går til Egypten i Politikens rejsebøger-serie kan altid anbefales som en god introduktion til landet. 

  Film: Høje skatter for at få lov til at filme i Egypten har holdt mange filmhold væk fra landet. I stedet har andre lande og avanceret teknologi været stand-in for det smukke land. Selvom mange af de film, som skal forestille at foregå i Egypten, ikke er filmet i landet, så er der stadig mange film, som formår at give et rigtig godt indtryk af landet og dets spændende historie. Disse film kan være lærerige og spændende at se inden afgang:

  • The Ten Commandments (1923 og 1956)
  • Cleopatra (1963)
  • Death on the Nile (1978 og 2022)
  • The English Patient (1996)
  • The Mummy (1932, 1999, and 2017)
  • Raiders on the Lost Ark (1981)
  • Vally of the Kings (1954)
  • Sphinx (1981)
  • The Spy Who Loved Me (1977)
  • Land of the Pharaohs

Her skal du bo på din rejse i Egypten

Vi bor godt på vores rejser rundt i Egypten, og vi prioriterer altid beliggenhed højt.

Gode og flotte turistklassehoteller

Vi bor generelt på gode og flotte turistklassehoteller på vores rejse i Egypten. Indtrykkene er ofte mange, så vi har brug for nogle behagelige hoteller til at slappe af på. Vi vægter en central beliggenhed højt, så vi aldrig er for langt væk fra de flotte seværdigheder.

Vidste du det om Egypten?

Mange forbinder sikkert Egypten med den 6650 km lange flod Nilen. Nilen er en af verdens to længste floder. Om Nilen eller Amazonfloden i Sydamerika er den længste, er et emne til stor debat. Uanset hvad så er en ting sikkert – Nilen er en utrolig vigtig kilde til liv. Her er jorden nemlig nemmere at opdyrke i modsætning til resten af Egyptens landareal, som mest består af ørken. Hele 95 % af befolkningen i Egypten bor langs floden.

Viktors Farmors rejser i Egypten

Viktors Farmor har 3 forskellige rejser til Egypten på programmet. På vores mest omfattende rejse drager vi på sporet af Egypten på 12 dage gennem landets rige historie. Vi oplever det gamle Egyptens største mesterværker og dykker ned i det smukke og landlige Luxor med hele 5 nætter, hvor man virkelig kan se en kontrast fra det moderne Cairo. Vi rejser ca. 5000 år tilbage i tiden og besøger de mindre kendte pyramider ved Sakkara, som er de ældste pyramider i Egypten. Udover pyramiderne ved Sakkara besøger vi også de langt mere berømte pyramider ved Giza-plateauet, som er det eneste tilbageværende af oldtidens syv vidundere. Det var faktisk pyramiderne ved Sakkara som blev brugt som inspiration til at bygge pyramiderne ved Giza-plateauet. På rejsen har vi to indenrigsflyvninger, der sparer os en masse tid. Vi ser også den kendte barnekonge Tutankhamons vidunderlige skat, som indeholder genstande fra den eneste intakte kongegrav, der er fundet i Egypten.

Det er også muligt at dykke ned i Egyptens fascinerende og forunderlige hovedstad Cairo på en forlænget weekend på 5 dage. Vi flyver direkte fra København, udforsker de kendte pyramider ved Giza og de mindre kendte ved Sakkara og oplever folkelivet i bazaren i den gamle, farverige muslimske bydel fra middelalderen. Når vi lander i Cairo, får vi fornemmelsen af at være landet i en helt anden verden med et tydeligt orientalsk præg. Derudover tager vi på opdagelse i Det Egyptiske Museum. Museet blev bygget i 1902, og det indeholder uvurderlige genstande fra det gamle Egypten, som blandt andet Tutankhamons dødsmaske, der er lavet af 11 kg guld.

Sidst men ikke mindst rejser vi sammen med Moesgaard Museum til Egypten i forbindelse med deres udstilling "Besat af livet", som handler om, hvordan de gamle egyptere elskede livet og tog det med sig i døden. Rejsen i Egypten med Moesgaard Museum er en historisk rejse gennem landet sammen med Viktors Farmors rejseleder Uffe Steffensen og Moesgaard Museums rejseleder Mads Kamp. Uffe Steffensen er arkæolog i nordøst-afrikansk arkæologi, og han har været med til udgravninger i både Egypten og Europa. Mads Kamp er formidlingsdirektør ved Moesgaard Museum og interesserer sig meget for den egyptiske mytologi. I det tørre ørkenklima gemmer der sig utallige fund fra oldtiden - flere over 4000 år gamle - og dem udforsker vi sammen. På rejsen vil du få en indsigt i oldtidens tro om døden og efterlivet.

6 nedslag i Egyptens historie

2680 f.Kr.
Egyptens første pyramide, Trinpyramiden i Sakkara, bliver bygget.

332 f.Kr.
Alexander den Store besætter Egypten og anerkendes som egyptisk hersker.

69 f.Kr.
Kleopatra, en af ​​de mest berømte kvindelige herskere i historien og en af ​​de få magtkvinder i antikken, fødes.

639
I år 639 erobrede araberne Egypten fra det byzantinske rige og introducerede det arabiske sprog og islam.

1922
Mellem 1882 og 1922 fungerede Egypten som en britisk koloni. I 1922 blev Egypten selvstændig.

2011
20 års diktatur ser sin ende i forlængelse af Det Arabiske Forår. Den da siddende præsident Hosni Mobarak stod af på grund af store demonstrationer i landet.

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejsen til Egypten

 • Pas og visum

  Visum kræves for alle EU-statsborgere ved indrejse. Visum koster 25 USD, og er inkluderet på alle Viktors Farmors rejser til Egypten. 

  For indrejse i Egypten kræves desuden at dit pas er gyldigt mindst 6 måneder efter planlagt hjemrejse.

 • Forsikring

  Danskere i Egypten er hverken dækket af det gule sundhedskort eller det blå EU-sygesikringskort. Vi opfordrer dig derfor til at tegne en rejseforsikring, før du rejser til Egypten. Gennem Gouda forsikring kan vi hjælpe med at tegne både en afbestillings- og en rejseforsikring.

 • Vaccination

  Statens Serum Institut anbefaler vaccination mod hepatitis A, difteri samt stivkrampe ved rejser til Egypten. Viktors Farmor anbefaler altid, at man taler med egen læge eller en rejsemedicinsk klinik for råd omhandlende vaccinationer. Medbring evt. dagprogrammet, hvorpå rejseruten er indtegnet, da anbefalingerne ofte tager udgangspunkt i rejselængde samt hvor i landet, at man befinder sig under sin rejse.

  Alle COVID-19 restriktioner for indrejse i Egypten er ophævet med virkning fra 18. juni 2022.

  I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

 • Valuta

  Valutaen i Egypten er egyptisk pund (LE). 100 LE koster ca. 22 DKK. Du kan veksle både USD eller EUR i banker og på det fleste hoteller i Egypten. Derudover kan du bruge dit kreditkort på det fleste restauranter, og der er også en del hæveautomater, hvor du nemt kan hæve penge.

 • Fysisk form på rejsen

  For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

 • Hotelstandard

  Mange større byer i Egypten er moderne, men det er vigtigt at huske, at Egypten stadig er et økonomisk udfordret udviklingsland. Det betyder, at tingene ikke altid er ligeså strømlinede og effektive som i Danmark. Service og håndværk lever ikke altid op til topstandard, og det er ikke usædvanligt at opleve små udfordringer som en dryppende vandhane, en sprunget pære eller et løbende toilet. Det gælder også for 4- og 5-stjernede hoteller. De hoteller, som vi samarbejder med på vores rejser er velrenommerede turistklassehoteller, som er nøje udvalgt for deres kvalitet og serviceniveau, men det kan stadig forekomme, at nogle faciliteter ikke altid lever op til de samme standarder, som man kunne ønske sig. 

 • Måltider

  Overordnet er det billigere at rejse i Egypten end Danmark. En middag kan typisk fås for omkring 100-150 danske kroner. Egypten har et rigt og velsmagende køkken. Typisk er det med indflydelse fra bl.a. Syrien, Libanon, Tyrkiet, Palæstina og Grækenland. Retterne er smagt til med friske og stærke krydderier, og især er sidstnævnte meget kendetegnene for maden i Egypten.

  På vores rejser i Egypten er inkluderede måltider en vigtig del af oplevelsen. Det er dog værd at bemærke, at ikke alle restauranter kan imødekomme større grupper. De større steder betyder, at man ikke kan forvente de samme små intime settings, som man måske ellers kunne forvente, men vi har stadig valgt restauranter, der kan give vores gæster en smagfuld og autentisk kulinarisk oplevelse.”

 • Telefoni og internet

  Den internationale landekode i Egypten er +20. Skal man ringe fra Danmark til Egypten, taster man dette. Skal man ringe fra Egypten og til Danmark, så tastes den danske landekode, som er +45. Det er dyrt at bruge sin telefon i Egypten til at foretage eller modtage opkald samt at sende sms eller bruge data. Vi anbefaler, at man tjekker med sit mobilselskab om dækning og priser i Egypten.

 • Elektricitet

  Ligesom i Danmark bruger Egypten 220 volt. Dog kan stikkene opleves at være lidt tyndere end i Danmark, og vi anbefaler derfor, at man medbringer et adaptersæt.

 • Drikkevand

  Overordnet, hvis man vil være helt sikker, er det bedst at drikke vand købt på flaske. Dog betragtes det i dag som sikkert at drikke vand fra hanen i Cairo, Alexandria, Luxor og Aswan. Men vil man være på den sikre side, så bare køb vand på flaske.

 • Drikkepenge

  Det er typisk at lægge omkring 5-10% i drikkepenge på restauranter, hoteller og i taxier. Og der kommer ofte en service charge udover, som nogle gange er lagt med i regningen.

  Drikkepenge til lokalguide og chauffør er inkluderet i prisen på rejsen.  

 • Alkohol

  Generelt kan øl, vin og alkohol købes på stort set alle hoteller samt restauranter. Dog er det oftere dyrere end i Danmark. På lokale restauranter kan vi godt være ude for, at det stærkeste, der serveres, er cola og te. Lokal øl er ganske udmærket, men den lokale vin er ikke videre imponerende.

 • Foto

  Du skal ikke tage billeder eller filme sikkerhedsmyndigheder, offentlige bygninger eller militære anlæg, da det er strafbart i Egypten.

  Droner er også forbud i landet. Det anbefales derfor ikke, at man pakker den med i sin bagage, da den kan blive konfiskeret, eller man risikerer bødestraf og eventuel fængselsstraf.

 • Påklædning

  Det forventes generelt, at kvinder dækker albuer og bærer tøj, der går ned over knæene. Det er ikke nødvendigt at være hovedbeklædning, men det er praktisk at have et tørklæde eller lignende med, hvis man skal besøge moskeer eller andet. Mænd skal også gerne bære lange bukser.

 • Indkøb

  Shopping i Egypten byder både på moderne butikker, de sædvanlige souvenirbutikker samt autentiske og eksotiske basarer, som findes overalt i både små og store byer. Leder man efter ægte egyptisk handels-stemning, så anbefaler vi klart sidstnævnte. Besøg til disse baserer er derfor selvfølgelig også en del af rejserne til Egypten med Viktors Farmor. Er man god til at prutte med prisen, så kan man her gøre sig nogle rigtig gode kup! Man kan b.la. købe bemalede papyrus, vaser, lanterner, vandpiper og ikke mindst krydderier, så man efter hjemkomst til Danmark har mulighed for lave nogle af de utrolig smagfulde Egyptiske retter, som man helt sikkert kommer til at savne.

 • Prisniveau

  Overordnet er det billigere at rejse i Egypten end Danmark. En middag kan typisk fås for omkring 100-150 danske kroner. Dog skal man være indstillet på, at øl og vin er dyrere end herhjemme. En lokal flaske vin kan koste omkring 120-170 kroner.

 • Bagage

  Bagagen bør ikke være tungere, end at man til enhver tid kan bære den selv.

  Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.

 • Håndbagage

  Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen.

 • Tidsforskel

  Egypten veksler mellem sommer- og vintertid, derfor kan der være forskydninger. Generelt er tidsforskellen den samme, men nogle gange skal uret skrues en time frem, når du ankommer til Egypten.

 • Ofte stillede spørgsmål

  Kan man drikke vand direkte fra hanen i Egypten?

  Overordnet, hvis man vil være helt sikker, er det bedst at drikke vand købt på flaske. Dog betragtes det i dag som sikkert at drikke vand fra hanen i Cairo, Alexandria, Luxor og Aswan. Men vil man være på den sikre side, så bare køb vand på flaske.

  Skal man klæde sig på en bestemt måde i Egypten?

  Det forventes generelt, at kvinder dækker albuer og bærer tøj, der går ned over knæene. Det er ikke nødvendigt at være hovedbeklædning, men det er praktisk at have et tørklæde eller lignende med, hvis man skal besøge moskeer eller andet. Mænd skal også gerne bære lange bukser.           

  Hvad skal jeg pakke i kufferten?

  Der er generelt solrigt i Egypten året rundt. Faktisk er Egypten en af de mest sol-sikre destinationer at besøge. Det er derfor en god idé at medbringe solbeskyttelse med høj faktor, læbepomade med solfaktor, solhat og solbriller. Rejser man i sommerhalvåret, er det en god idé at have let tøj med til dagtimerne, da temperaturen kan nå op på 40 grader flere steder i landet. Skal man besøge kystområderne skal man dog huske at pakke en trøje, da der her kan blæse. Rejser man i vinterhalvåret er det meget vigtigt at pakke varmere tøj, da temperaturerne bliver ca. 10-15 grader koldere om aftenen/natten. Derudover anbefaler vi også, at man medbringer myggespray.

 • Værd at vide

  For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

  Det kan anbefales at downloade Udenrigsministeriets app Rejseklar, hvor du kan læse rejsevejledningen og anden god information. Appen kan downloades til både Apple og Android.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Egypten.
Ring til os 86 22 71 81