Logo

Uganda

Uganda hører ikke til de mest berømte safarilande, og det er en skam. For Uganda har et unikt dyreliv: Bjerggorillaer, der lader dig komme helt tæt på - og løver, der hænger i træer som frugter.

Uganda er et af Afrikas smukkeste lande og har en række formidable nationalparker med væsentligt færre besøgende end andre parker i Østafrika, hvilket kun er en fordel.

Landets helt store trækplaster er bjerggorillaerne i sydvest nær Rwanda og Congo. Og i den smukke Kibale skov kan man spotte chimpanser.

Uganda er et regnskovsområde, hvor Ækvator passerer igennem. Hovedstaden Kampala ligger tæt på Victoriasøen, og det giver frodige omgivelser. Byens botaniske have blev brugt som kulisse til de gamle og ”rigtige” Tarzan-film med Johnny Weissmuller.

Politisk har Uganda været stabilt i mange år, og den blodige fortid med diktatoren Idi Amin er for længst glemt. Der findes stadig små kongedømmer i landet, og der er samfund af pygmæer – Twa-folket.

Der er flere smukke nationalparker. I højlandet mod DR Congo og Rwanda ligger smukke vulkansøer – og undervejs findes bananplantager i rigeligt mål.

I Queen Elizabeth nationalparken findes de klatrende løver. Hvorfor løverne ”hænger ud” i Ugandas træer vides ikke med sikkerhed. Men en del af forklaringen er måske, at der oppe mellem kronerne er både skygge og lidt luft i modsætning til nede i buskadset – og så kan de udse sig aftenens måltid på lang afstand.

 

Viktors Farmor i Uganda

Du kan opleve Uganda med Viktors Farmor på rejsen "Uganda og Rwanda".

"Uganda og Rwanda" er med det fantastiske gorillatrek, hvor en stor Silverback med sin flok lader os besøge hans familie i en hel time på få meters afstand. Dette er ikke helt ”gratis”. Vi skal vandre gennem tæt regnskov, op og ned i op til 4 timer for at få denne usædvanlige oplevelse. På denne rejse ser vi også Kibales charmerende chimpanser - og måske de klatrende løver i Queen Elizabeth.
 

 

Kunne du tænke dig at opleve gorillaer og hængende løver, så sæt kursen mod Uganda med Viktors Farmor. Find din foretrukne rejse herunder.

Rejser til Uganda

  

Praktiske oplysninger Uganda

 • Visum fås i lufthavnen ved ankomst til Entebbe. Hav ca. 50 USDollars parat hertil. Pas skal være gyldigt seks måneder udover opholdet. Husk det gule vaccinationskort med bevis for gul feber vaccination. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

 • Der er krav om bevis for gul feber vaccination ved indrejse. Det er dog sjældent at det skal vises ved ankomst. Gul feber vaccinationen skal være givet senest ti dage før indrejse.

  Vaccination mod Meningokoksygdom anbefales. Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det endvidere at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri.

  Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse. Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

 • Møntfoden i Uganda hedder shilling (forkortes USH). Der går ca. 2,60 kr. på 1.000 shilling.
  Der findes ATM kontantautomater til Visa-kort overalt i Uganda. US$ kan medbringes, men vær opmærksom på, at det skal være nyere sedler (2013 og nyere), og at store sedler giver bedre kurs. Det tilrådes, at man hæver penge/veksler i lufthavnen ved ankomsten.

 • Mobiltelefon. Der er udmærket mobildækning næsten overalt i Uganda. Både TDC og Sonofon har roamingaftaler med teleselskaber i Uganda. Det koster over 20 kr. i minuttet at ringe og modtage opkald fra Danmark. Sms koster 2,50 kr. at afsende og 0 kr. at modtage. MMS er ikke muligt. Det er billigt at købe et lokalt simkort.

  Internet. Internetcaféer findes flere steder, og det er ganske billigt at sende en mail til Danmark.

 • Der er 240 volt. Medbring adapterstik med tre ben eller en samledåse, som kan monteres med et lokalt hanstik i Uganda.

  Strømmen kan være lidt ustabil på indkvarteringsstederne. Derfor kan det være en ide at medbringe ekstra batterier eller en solaroplader, hvis man f.eks. skal oplade batterier til telefon, video og kamera.

 • På rundrejser med dansk rejseleder er drikkepenge til chauffør guider. Drikkepenge til bagage portere er for egen regning. På restauranter er det normalt, at man runder beløbet lidt op, f.eks. med 10%. Drikkepenge til bådfører og guider på lodgene er for egen regning.

 • Lufthavne, broer og militære områder må ikke fotograferes. Vær forsigtig med at fotografere på offentlige steder, uden at spørge om lov først. En uformel snak og et smil åbner ofte op for muligheden for at fotografere mennesker. 

 • En øl eller sodavand på en restaurant koster ca. 10 kr. og en vand koster ca. 5 kr.
  Vandet fra hanen bør man ikke drikke, men mineralvand på flaske kan købes overalt.

 • Medbring gerne en blød taske eller rygsæk frem for en kuffert, da pladsen er begrænset i safaribilerne. Der må medbringes højst 20 kg indtjekket bagage på flyet udover 5 kg håndbagage. Bagagen bør ikke være tungere, end at man til enhver tid kan bære den selv.

 • Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Klimaet er varmt som på de bedste danske sommerdage. Dagtemperaturen svinger mellem 25 og 35 grader. Medbring let sommertøj (bomuld). Uformel påklædning på det meste af turen, der er ikke brug for finere tøj til omklædning til middag.

  Damer bør ikke gå i shorts i byerne. ¾ bukser eller nederdel/ kjole kan godt gå an. Dette gælder også mænd. En god løsning er den type lærredsbukser, hvor benene kan lynes af i varieret højde. Selvom sandaler kan være behagelige, er et par lukkede sko også praktiske at have med.Til chimpanse- eller gorillatrekking er det dog bedst med lange bukser på grund af den tætte bevoksning.

 • Tiden er mellem én (sommertid) og to timer forud i Uganda i forhold til Danmark.

  En anden form for tid eller tidsfornemmelse, ”African time”, er noget man må vænne sig til. Det betyder at der i Uganda ikke er nogen, der tager det så nøje med om tingene finder sted på et fastlagt tidspunkt. Alting tager mere tid, og for danskere, der er vant til, at ting foregår til den aftalte tid, kan dette være svært at vænne sig til.

  Der er ventetid mange steder, og selvom man har bestilt middagen til et bestemt tidspunkt, må man affinde sig med at vente alligevel, måske en times tid, før alt er parat. Men så er det jo godt, man er i godt selskab!

 • Husk at supplere pakkelisten med:

  - God lommelygte, evt. pandelampe + ekstra batterier

  - Kamera og kikkert

  - Insektspray

  - Sollotion med høj faktor

  - Kasket eller solhat

  - Lille turrygsæk

  - Gode vandresko eller –støvler

  - Langærmet skjorte/bluse og lange bomuldsbukser

  - Badetøj + badehåndklæde + sæbe

  - Varm trøje € småproviant, f.eks. kiks

  - En rulle toiletpapir

  - Fotokopi af pas (opslaget med foto)

  - Evt. fotokopi af flybillet.

 • Medbring ikke smykker eller kostbare ure. Hav kontante penge på kroppen i en ”pengekat” og kun et lille beløb i taske eller lommer.

 • Det er vigtigt, at man er stilfærdig, at man ikke træder på visne grene, så der kommer støj, at man klæder sig i diskrete farver og at man ikke bruger stærkt duftende deodorant eller parfume. Så er der størst chance for at komme tæt på dyrene. En enkelt højrøstet deltager kan ødelægge oplevelsen for resten af gruppen.

 • For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.