Hvad søger du?

Rejser til Georgien

Store valnøddetræer og bjergskråninger med vinstokke kendetegner den frodige og flotte natur i Georgien.

 

Vinproduktionen er stor og vigtig i Georgien og Kakheti provinsen er landets vigtigste vinområde. Georgierne har en helt speciel metode, hvor vinen presses i stenpresser og opbevares i lerkrukker, der graves ned i jorden. Disse krukker kaldes ”kvevri”. I landets frugtbare dale er der i omkring 8000 år dyrket druer til vinfremstilling. Der er mere end 500 druesorter, som kun findes i Georgien.

Smukke historiske bygninger, kirker og museer opleves på turen gennem Georgien og i hovedstaden Tiblisi knejser den berømte skulptur ”Georgiens Moder”. Snævre gader i den gamle bydel understreger byens charme.

Georgien er et spændende og meget smukt land - så smukt faktisk, at landskabet er med på UNESCOs verdenskulturarvsliste.
 

Viktors Farmor i Georgien

Viktors farmor har lavet rejser til skønne Kaukasus i mere end 15 år.

Der er forskellige kombinationsrejser, der inkluderer Georgien – både Armenien, Azerbaijan og Nagorno Karabakh kan opleves sammen med Georgien.

Er man mere til vandreferier, er rejsen vores kultur- og vandreferie i Svaneti et oplagt bud.

Valget er svært – der er meget at opleve i Georgien.
 

  

Praktiske oplysninger Georgien

 • Pas skal være gyldigt 60 dage efter hjemrejse. Der kræves pt. ikke visum til Georgien. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

 • Det anbefales at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Tal med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Malaria forekommer i den sydøstlige del af landet i perioden fra juni til og med oktober.

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

 • Møntfoden hedder Lari (GEL). 1 Lari svarer til ca. 2 danske kroner. Den bedste kurs fås ved at medbringe USD eller Euro og veksl efter ankomst. VISA-kort kan bruges de fleste steder..

 • Telefoni. Landekoden er 00-995

  Mobiltelefon. I det meste af landet er der udmærket dækning. Både TDC og Telenor har roamingaftaler med teleselskaber i Georgien. Er du i tvivl om dækningsområder og priser skal du kontakte din mobiludbyder.

  Internet. Der er internetadgang på næsten alle hoteller

 • 220 volt. Strømstyrke og stik er som i Danmark (det trebenede stik findes ikke). Der er visse stik, de ”tykke” danske ben ikke passer i.

 • Det anbefales at drikke mineralvand fra flasker da bakteriefloraen er anderledes end vi er vant til fra Danmark.

 • Der gives ca. 10 % i drikkepenge på restauranter. På nogle restauranter er betjening dog lagt på. Se efter på regningen. På grupperejser betales drikkepenge til lokal guide og chauffører af Viktors Farmor.

 • Lad være med at fotografere i lufthavnen og ved militære installationer. I øvrigt gælder de sædvanlige høflighedsregler ved fotografering af personer: Spørg først, evt med gestus. Ved evt. familiebesøg og lignende: Vent med at fotografere til man er blevet lidt kendt med hinanden.

 • På alm. restaurant: Et måltid mad koster ca. 15 GEL. På pænere restaurant fra 25 GEL. Lokal øl koster ca. 5 GEL, 7 GEL for importeret øl. Cola 3 GEL. Vand 2 GEL for lille flaske.

  I kiosk eller supermarked: 1½ l vand koster 5 GEL. En flaske vin fra 25 GEL.

 • Trafiksituationen er nogle gange kaotisk, hvilket kan give forsinkelser i forhold til den lagte rejseplan. Der kan desuden ske forsinkelser/ændringer i rejseplanen som følge af dårlige vejrforhold, vejarbejde, stenskred, problemer med køretøjer osv.

 • Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

  Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

 • Georgiens klima er meget varieret. Fra den varme fugtige kyst ved Sortehavet via det køligere alpine klima i Kaukasus til tørt steppeklima i det østlige. Det kan være ret varmt om sommeren, især i Tbilisi. Normalt sommertøj af bomuld, gerne til at tage på og af ”lag-for-lag” anbefales. Medbring evt. let regntøj.

  Ved besøg i kirker bør kvinder have hovedet dækket af et tørklæde, og kjolelængden bør gå nedenfor knæene. Medbring et tørklæde til at svøbe om hals og hoved, da der kan være en del træk i bilerne. Mænd bør have lange bukser på i kirkerne. 

 • Sommertid: + 2 timer.
  Normaltid: + 3 timer.

 • Husk at supplere pakkelisten med:

  - Lommelygte

  - Insektspray

  - Vådservietter

  - Kasket eller solhat

  - Lille dagtursrygsæk

  - Gode vandresko eller –støvler

  - Desinficerende spray el. creme (kan købes i Matas og på apoteket)

  - Medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

 • For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.