Hvad søger du?

Kosovo

I 2008 erklærede Kosovo sig selv en uafhængig stat og er dermed et af verdens nyeste lande.

Området er fyldt med historie og kultur både fra den serbiske og den albanske befolkning.

Byen Prizren er kendt af mange tidligere soldater, der var en del af den fredsbevarende styrke efter krigen. Byen ligger smukt på skråningerne ved Sarbjergene og er i dag blevet et udflugtsmål. Vi ser den smukke moské Sinan Pasha og kirken.

I byen Peje ligger de to mest betydningsfulde serbiske kirker i Kosovo. Det serbiske-ortodokse kloster Decani Visoki har den største katedral i Kosovo og mange fresker.

 

Viktors Farmor i Kosovo

Kosovo er et af seks lande, som gæster på rejsen ”Balkans Højdepunkter” besøger. Besøget inkluderer byen Prizren med smukke moskeer og kirker.

Tag med til Kosovo - et af Balkans højdepunkter. Se vores Kosovo rejser herunder.

 

Praktiske oplysninger Balkan

 • Danske statsborgere kan rejse visumfrit til landene i Balkan op til 90 dage (Albanien 30 dage). Pas skal være gyldigt 3 måneder efter hjemrejsedatoen. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

 • Det anbefales at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Tal med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. 

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

 • Der er mulighed for at omveksle Euro til lokalvaluta i de enkelte lande.

  I Montenegro og Kosovo er møntfoden Euro. De andre lande har følgende valuta:

  Albanien: Lek (ALL). 100 lek = 6 kr.

  Nordmakedonien: Denar (MKD). 100 denar = 12 kr.

  Bosnien: Konvertibel mark. 100 BAM = 380 kr.

  Kroatien: Kuna (HRK). 100 Kuna = 100 kr.

 • Telefoni. Der er udmærket mobildækning i alle 6 lande. Undersøg priserne ved din teleudbyder.

  Internet. Der er wifi på de fleste af hotellerne.

 • Der bruges stik som i Danmark så en adapter er ikke nødvendig

 • Vandet bør ikke drikkes fra hanen, så køb mineralvand på flaske – det fås overalt. En flaske vand (1,5 liter) koster typisk 1 euro eller deromkring.

 • Der gives ca. 10% i drikkepenge på restauranter også ved betaling af drikkevarer. Får man båret sin bagage til værelset betaler man et lille beløb svarende til 5 kr. På grupperejser betales drikkepenge til lokal guide og chauffører af Viktors Farmor.

 • Lad være med at fotografere i lufthavnen og ved militære installationer. I øvrigt gælder de sædvanlige høflighedsregler ved fotografering af personer: Spørg først, evt. med gestus.

  Ved evt. familiebesøg og lignende: Vent med at fotografere til man er blevet lidt kendt med hinanden.

 • I Albanien, Kosovo og Nordmakedonien koster en kop kaffe 1 Euro. En øl på restaurant det samme. En frokost kan fås for ca. 10 Euro. Montenegro og Bosnien er lidt dyrere, men totalt set er Balkan et billigt sted. En frokost kan fås for fra 50 danske kroner og opefter.

 • Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

  Vær opmærksom på at visse flyselskaber ikke længere tillader power banks, opladere eller e-cigaretter i den ind tjekkede baggage. De skal i stedet medbringes i håndbagagen. I kan læse mere på de respektive flyselskabers hjemmesider.

 • Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Balkans Middelhavskyst er i det subtropiske bælte med varme, tørre somre og milde vintre med en del regn. I indlandet er klimaet kontinentalt fastlandsklima med kolde vintre og varme somre.

  Omtrent 60% af Balkan er dækket af bjerge, som giver meget lokal variation i klimaet. Der kan der være varme, solrige dage med temperaturer omkring 20 grader. Men der kan også være regnvejrsdage og temperaturer ned til 0 grader.

 • Der er ingen tidsforskel.

 • Husk at supplere pakkelisten med:

  - Paraply/regntøj

  - Vådservietter

  - Kasket eller solhat + solbriller

  - Lille dagtursrygsæk

  - Gode vandresko

  - Evt. medicin mod maveinfektion (tal med egen læge) 

 • For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.