Hvad søger du?

Rejser til Brasilien

Rio Negro, Rio de Janeiro, Brasilien! Sydamerikas største land har ufatteligt meget at byde på: Regnskoven Amazonas, Rio de Janeiro, Kristusfiguren, vandfaldene Iguazu, tropiske strande, samba, musik, glæde. Du kan opleve hele paletten med Viktors Farmor.

Der findes ikke lyserøde pantere - undtagen på film. Der findes ikke lyserøde elefanter – undtagen i hallucinationer. Men der findes lyserøde delfiner. De svømmer blandt andet rundt i Brasiliens Amazonas. Rio Negro er en 2.000 km lang biflod til Amazonas. Her findes et af de mest velbevarede og vildeste områder i Amazonas – blandt andet Jaú National Park, som er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Dyrelivet i denne region er meget mangfoldigt sammenlignet med andre ubeskyttede områder i Amazonas. Vandrige floder understøtter et rigt dyreliv, og Amazonas er det sted i verden, hvor man har den største biodiversitet. Det betyder dog ikke, at dyrene stiller op til fotografering. Man skal være god til at få øje på dem og have en rigtig god kikkert med, for at få dem tæt på. Med lidt held ser vi et væld af farverige fugle og – forhåbentligt de lyserøde floddelfiner.

Udgangspunktet på et Amazonas-eventyr er ofte Manaus, der er hovedstad i hele Amazonas og udskibningshavn for store containerskibe, selv om byen ligger 1500 km fra kysten. Det smukke operahus fra 1896 er bestemt er besøg værd.
 

Iguazu og Rio

På grænsen mellem Brasilien, Argentina og Paraguay findes et højdepunkt på enhver rejse til Brasilien: Iguazu-vandfaldene. De brølende vandfald betragtes som et af verdens største natur-undere. Over en strækning på 3 kilometer er der 270 store vandfald, som falder smukt mellem brune klipper og grøn regnskov. Uanset om faldene betragtes fra land, fra vand eller fra luften, er oplevelsen den samme: storslået.

Brasiliens hovedstaden er Brasilia. En planlagt hovedstad, der skød op omkring 1960. Daværende præsident Juscelino Kubitschek formulerede ambitionen om ”50 års fremskridt på 5 år”. Det skulle ske ved at bygge en helt ny hovedstad, Brasilia, midt i ingenmandsland. Alt blev fløjet ind, for der var ingen veje dertil, og 30.000 håndværkere gik i gang. 5 år senere stod byen færdig. Set fra oven havde den form som en fugl med udbredte vinger, og Brasilien havde nu noget så u-brasiliansk som en planlagt by. Og en enorm gæld. Oppositionen omskrev Kubitcheks ambition til ”50 års inflation på 5 år”.

Mere kendt end Brasilia er Rio de Janeiro med sit vartegn: Cristo Redentor. Kristusfiguren, der står på det 710 meter høje bjerg Corcovado, er på listen over verdens 7 nye vidundere. Fra Sukkertoppen (Sugarloaf Mountain), som ligger ved udmundingen af Guanabara Bay, er der en flot udsigt over Copacabana. Man kan dårligt sige Rio, uden at tænke på karnevalsdansen samba. Den skal opleves - og af de modige måske afprøves. Skyl oplevelsen ned med en caipirinha – den brasilianske sukkerrørsrom. Men kun en enkelt, for vi skal ikke se lyserøde elefanter dagen derpå. Vi nøjes med de lyserøde delfiner – og en bunke af oplevelser i Brasilien.
 

Rejser til Brasilien med Viktors Farmor 

Du kan opleve Brasiliens seværdigheder på rejserne Sydamerika i farver og den udvidede udgave af samme. På rejserne ser du både de storslåede Iguazu-vandfald og besøger Rio de Janeiro med Sugerloaf Mountain og den verdensberømte kristusstatue.

Vores rejse til Brasiliens Amazonas er ikke på programmet i 2022. Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at holde dig opdateret på, hvornår vi igen kan tilbyde rejsen.

Hvor skal man begynde, når talen falder på Brasilien? Samba. Rio. Amazonas. Copacabana. Favelas. Glæde. Listen er uendelig. Tag med og oplev det hele selv.
 

 

  

Praktiske oplysninger Brasilien

 • Der kræves ikke visum til Brasilien for skandinaviske statsborgere på turistrejse under tre måneder. Dog skal man være opmærksom på, at passet skal være gyldigt i minimum seks måneder efter indrejse i landet.

  Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Kopien skal opbevares et andet sted end selve passet.

  Ved ankomst udleveres et immigrationsbevis - det er vigtigt at beholde det under hele rejsen.

 • Østkysten er 4 timer foran Danmark. Dvs. når kl. er 12 middag i Rio – er den 16.00 i Danmark.

 • Brasilien har selvvalg fra Danmark. Tryk 0055 + områdenummer + abonnementsnummer. Fra Brasilien til Danmark trykkes 0045 + nummer. Det er ikke altid muligt at bruge mobiltelefon.

 • Møntfoden i Brasilien hedder Real – i flertal Reais (BRL). 100 Reais svarer til ca. 200 DKK.

  Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af kreditkortene, samt tlf. nr. til kortspærring.

  Det anbefales at veksle penge hjemmefra. Hvis du venter til ankomst, så medbring US Dollars. Den bedste kurs opnås ofte ved veksling i den internationale lufthavn.

 • Hvis man har fået båret sin bagage til hotelværelset, giver man et lille beløb svarende til f.eks. 4-5 kr.

  Drikkepenge til chauffører og lokalguider betales af Viktors Farmor.

 • Det er ikke tilrådeligt at drikke vandet. Mineralvand på flasker kan købes overalt.

 • Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri.

  Bemærk, at der er gul feber i visse områder af Brasilien. Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin inden afrejse. Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse. Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

  Medicin: receptpligtig medicin bør pakkes i håndbagagen. Vær opmærksom på at det kræver en speciel tilladelse at medbringe insulin i håndbagagen, men egen læge kan hjælpe med at få en sådan tilladelse. Medbring gerne en medicinliste med det aktive stof i den receptpligtige medicin samt dosis.

 • Brasilien har flere forskellige elektricitetssystemer. I Rio de Janeiro og Foz do Iguaçu bruges der enten 110 volt eller 220 volt, 50-60Hz. Stikdåserne er beregnet til flade stik med to ben. Det er tilrådeligt at medbringe et adaptersæt.

  Det kan ligeledes være en god ide at medbringe ekstra batterier, en powerbank eller en solaroplader, hvis man f.eks. skal oplade batterier til telefon, video og kamera.

  Vær opmærksom på at visse flyselskaber ikke tillader powerbanks, opladere eller e-cigaretter i den ind-tjekkede baggage. De skal i stedet medbringes i håndbagagen. Reglerne omkring disse ting kan variere fra selskab til selskab. Læs mere på de respektive flyselskabers hjemmesider.

 • Bagagen bør ikke være tungere, end at man til enhver tid kan bære den selv.

 • Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen, så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet. Vigtig medicin bør man altid have i håndbagagen.

 • Temperaturen om dagen er fra 25 til 30 grader og om natten ca. 20 grader.

  Uformel påklædning på det meste af turen. Der er ikke brug for finere tøj til omklædning til middag.

  Tynde langærmede skjorter/bluser og lange bukser kan hjælpe med til at undgå myggestik ved solnedgangstid.

 • Medbring ikke smykker eller kostbare ure. Hav kontante penge på kroppen i en ”pengekat” og kun et lille beløb i taske eller lommer.

 • Husk at supplere pakkelisten med:

  • Regntøj
  • Badetøj
  • Dagtursrygsæk
  • Vaccinationskort
  • Lommelygte + ekstra batterier
  • Evt. pandelampe
  • God kikkert
  • Insektspray
  • Vådservietter
  • Sollotion
  • Kasket eller solhat
  • Gode vandresko eller – støvler
  • Evt. medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)
 • For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10 % på varer, som ikke er nedsatte, på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling.