Logo

Bosnien

Der er meget historie forbundet med Bosnien. Skuddet i Sarajevo, der udløste 1. Verdenskrig og Balkankonflikten i 90’erne. I Mostar ser vi den berømte bro og i Sarajevo tunnelerne, der sikrede forsyninger.

 

Hovedstaden Sarajevo var belejret under borgerkrigen i det tidligere Jugoslavien, og under landingsbanen i lufthavnen blev der gravet en tunnel på 800 meter for at sikre forbindelsen til det eneste sted i bjergene, der var under bosnisk kontrol. Under belejringen af byen blev tunnelen brugt til at smugle både civile og soldater og forsyninger ind og ud af Sarajevo. Indgangen var fra familien Kolars grund, og i dag har familien indrettet et museum, der fortæller om belejringen.

I den smukke og historiske by Mostar er den rekonstruerede bro fra det 16. århundrede en vigtig del af historien. Den blev ødelagt under Balkankrigen og er nu genopbygget. Byen er i dag opdelt i en katolsk og en muslimsk del.

 

Viktors Farmor i Bosnien

Seks lands på 12 dage kan lyde voldsomt, men afstandene er ikke så store, så rejsen ”Balkans højdepunkter” er en mulighed for at se det bedste af regionen på en enkelt rejse. I Bosnien er der god tid i Sarajevo til at opleve både det historiske og det nutidige.

Bosnien er et af Balkans højdepunkter - oplev det med Viktors Farmor.