Logo

Rwanda

Rwanda er mest kendt for det frygtelige folkemord i 1994. Men landet er nu fredeligt med frodige landskaber, rene byer, smukke vulkaner og søer.

Rwanda er et af Afrikas mindste lande og er på størrelse med Jylland, men det har den største befolkningstæthed i Afrika. Det kunne godt signalere støj og møg. Men tværtimod.

Overalt er der rent og pænt og gode veje. Der er en usædvanlig fred mellem befolkningsgrupperne i et land, hvor grønne bakker dominerer det smukke landskab.

Rwanda er i dag et sikkert – og meget naturskønt – land at rejse i. De kalder det selv for ”De 1000 Bakkers Land” – Pays des Milles de Collines. Navnet passer perfekt, for bakker og høje ses over hele landet. Selv hovedstaden består af flere høje, så det er svært at definere et egentligt centrum.

I afrikansk sammenhæng er landet velstående. Massiv bistand fra Vesten fulgte i kølvandet på folkemordet, der kostede 1 mio. mennesker livet. Man kan ikke undgå at opleve minder fra folkemordet på en rundrejse i landet. Flere Memorials fortæller om den tragiske historie.

Men Rwanda har også den smukke Kivu-sø i vest mod Congo og i det sydlige Rwanda en fascinerende kultur med en komplet kongeborg bygget som store sivhytter - brugt som filmkulisse i den klassiske Hollywood-film Kong Salomons miner.

Som nabolandet Uganda mod nord har Rwanda også en stor bestand af bjerggorillaer.

 

Viktors Farmors rejser til Rwanda

Rwanda opleves som afslutning på rejsen "Uganda-Rwanda" med gorillatrekking i Uganda. Der vil være fokus på at opleve de smukke landskaber med udsigt til vulkaner og skove samt ophold ved Kivusøen.

Vi besøger museer med landets kultur og kolonihistorie, som har været domineret af Tyskland og Belgien. Men vi ser også mindesmærker for folkemordet i 1994.

Hovedstaden Kigali byder på lodges med smukke udsigter, caféer med traditionel afrikansk mad og gode muligheder for at købe kunsthåndværk.

Vil du med til landet med de 1000 høje? Se vores Rwanda rejser herunder.

Rejser til Rwanda

Viktors Farmor baggrundsbillede