Logo

Spanien

Man snyder sig selv, hvis man kun oplever kysterne og de berømte strande i det solfyldte land Spanien. Landet er stort og bjergrigt med meget forskellige regioner og kulturer, og naturen er fantastisk. Det er som skabt til vandreture.

 

Det største problem kan være at vælge, om det er i Sierra Nevada, i Picos, i Pyrenæerne eller i Segovia, man først ønsker at snøre de gode sko og opleve kultur og natur på allertætteste hold. Det er en sansemættet oplevelse at være på vandreferie, og undervejs kan man smage på lokale specialiteter og delikatesser.

Picos de Europa ved den nordlige kyst er en af Europas velbevarede hemmeligheder. De takkede, sprækkede, skrævende bjerge  byder på de mest spektakulære vandrestier, man kan tænke sig. Udgangspunktet er Bilbao med det berømte Guggenheim-museum.

Mandeltræer og vinmarker fryder øjet, når man vandrer i Sierra Nevada i det sydlige Spanien og nyder det milde Middelhavsklima. Vandringen går gennem tre  hvide landsbyer i Poqueira Dalen og til Alhambra – den antikke, arabiske by.

På højsletten i det centrale Spanien er vandreturen let og der er meget flot natur og charmerende middelalderlandsbyer. Den begynder i Segovia, som er en af de mest velbevarede byer i Castilien.

I Pyrenæerne er der besøg på Dalímuseet i Figueras og fokus på den gode mad. Vandringerne går gennem spektakulære vulkanske landskaber.

 

Viktors Farmor i Spanien

Nord, syd, øst og Midtspanien er målet for fire forskellige vandreture. Og de er meget forskellige. Men fælles for de fire rejser er god mad og overnatning i pittoreske omgivelser. Den letteste er Segovia i det centrale, mens den mest krævende og måske også smukkeste er Picos i det nordlige Spanien.

Husk, at du kan læse mere om hvor krævende hver enkelt tur er ved at klikke på rejsen.

Viktors Farmor baggrundsbillede