Logo

Josefine Aude Raas

Josefine er journalist og tekstforfatter med speciale i Latinamerika, hvor hun har rejst og arbejdet mange gange, da hun simpelthen ikke kan holde sig væk! Hendes nysgerrighed er svær at dække og hendes passion er at fortælle de historier fra Latinamerika, som oftest ikke når Danmark.

Så snart hun fik afsluttet gymnasiet stak hun til søs med Skoleskibet DANMARK for at opleve livet som søkvinde. Og siden da har hun mere eller mindre været på farten, hvilket også har givet hende titlen "Familiens globetrotter".

Det er dog mest en Latinamerika-feber, som har ramt Josefine. Om den skal stå på backpacking i Mellemamerika, skrivning af speciale i Cuba, arbejde for Verdens Skove i Honduras eller en freelance-rejse rundt i Sydamerika, så står hun klar med myggespray, kamera og en kuglepen. 

Josefine vil gerne ud og møde mennesker i alle afkroge af samfundene og opleve deres hverdag og fortælle deres historie. Og hvis der i nogle af disse afkroge tilfældigvis også er en salsabar, så skal der danses til sveden drypper fra panden. Salsaen greb Josefine på sine rejser til Cuba og har ikke sluppet siden, da hun i dag også assisterer som salsatræner i Aarhus. 

Hun leder rejser for Viktors Farmor i både Latinamerika, Andorra og Spanien, og du kan lytte til Josefines egen podcast her: ¿Qué pasa? – Podcasten om Latinamerika.

 

Josefine Aude Raas - rejseleder for Viktors Farmor - her foran det gamle samfund Monte Alban udenfor Oaxaca i Mexico