Tine Larssen Frier

Det er møderne med nye mennesker, der har gjort størst indtryk på Tine, der har rejst i over 50 lande og i dag bor i Jordan.

Tine Larssen Frier - rejseleder for Viktors Farmor

Petra i Jordan har en særlig plads i Tines hjerte. Hun bor i dag i byen, hvor hun også tidligere har opholdt sig i længere perioder, blandt andet blandt beduinstammen Albdoul. Denne stamme har boet i Petra 500 år tilbage i tiden. De boede i de huler, som var lavet af nabatéerne, men stammen er nu blevet flyttet til en landsby på en bakketop midt i Petra.

Selvom beduinerne er blevet bofaste, er nomadeblodet stadig stærkt i dem, så ofte rejser de rundt på dromedar eller muldyr i de omkringliggende ørkener og på disse ture, følger Tine altid med. Det er en meget speciel oplevelse at rejse og leve med beduiner, som de har gjort i årtusinde. For at citere den sydafrikanske forfatter Laurens van der Post: “The spirit of man is nomad, his blood Bedouin, and love is the aboriginal tracker on the faded desert spoor of his lost self; and so I came to live my life not by conscious plan or prearranged design but as someone following the flight of a bird”.

Tidligere har Tine boet i Rom i Italien, Los Angeles og New York, hvor hun arbejdede indenfor filmindustrien. Hun har rejst i mere end 50 lande. ”Rejser for mig er mødet mellem mennesker. At have tid til at sætte sig ned og drikke te med en ældre kvinde og hendes børnebørn i Yangoon, eller at synge med når nubierne i Aswan bryder ud i deres favorit sang: ”ohh alleleh” (alt er fint fint). Det er disse møder man altid kommer til at huske”.

Tine er uddannet Egyptolog fra Uppsala Universitet, og dette har også ført til mange år i Egypten. Udover Jordan og Egypten leder Tine også rejser til Israel, Uzbekistan, Burma, Kina, Østrig og Italien.
 

Rejseleder Tine Larssen Frier i Petra (Jordan) med Viktors Farmor. Foto Janus Mortensen

Rejs med Tine Larssen Frier