Vagn Olsen

For Vagn er nysgerrighed en stor drivkraft: det uforudsigelige og mødet med nye mennesker er det, der gør størst indtryk.

Vagn Olsen - rejseleder for Viktors Farmor

Vagn i Indien, Vagn i Arabien, Vagn i Japan, Vagn på floden – listen over TV-programmer, der kunne forundre og betage seerne, er lang. I mange år har Vagn lavet rejseprogrammer til DR-TV, hvor han opsøgte og beskrev kulturer og mennesker under fremmede himmelstrøg.

Det er blandt andet blevet til rejser gennem Mellemøsten, Indien og New Zealand, hvor han har produceret levende fortællinger om hverdagsliv blandt de farverige og gæstfri indere i Rajastan og om de tilbagelænede kiwier i New Zealand.

I dag er han presseansvarlig, rejseudvikler og rejseleder hos Viktors Farmor. Hans erfaring som rejseleder gælder lande som Indien, New Zealand, Mexico, Albanien, Grækenland og Madagaskar. I efteråret 2017 kunne Vagn føje endnu et land til listen: Colombia.

For Vagn er nysgerrighed en stor drivkraft: ”De store oplevelser er langt fra altid forudsigelige. Men kan måbe foran Taj Mahal i Indien eller Petra i Jordan, men ofte er det noget andet, der huskes længst. Det uforudsigelige. Mødet med mennesker, der har villet dele sit liv med os et øjeblik. Det sidste sker tit. Tænk, man står en gruppe danskere foran et hus, og bliver inviteret indenfor, som om de har ventet hele livet på, at vi skulle komme forbi. Dét er eventyr.”

"Den gode rejsende har ingen faste planer og har ikke fokus på at ankomme" -Lao Tzu