Fantastiske Vietnam

Fra Hanoi og Ha Long i nord til Mekong i syd

Alle højdepunkterne i Vietnam – og meget mere: En tur i junke på Ha Long-bugten. Sejlads og flydende markeder i Mekong-deltaet. De myldrende storbyer Hanoi og Ho Chi Minh City. Og som ekstra krydderi: Et besøg i rejselederens hjemby.

Priser fra

23.990 kr.

Max. 23 deltagere

16 dages rejse

Start din rejse her

Vi starter vores rejse i Vietnams hovedstad. Vi oplever blandt andet Hanois travle gader som passager på en cykel-rickshaw. Vi ser Pagoden på én søjle og mausoleet over landsfaderen Ho Chi Minh. Og eventyret åbner sig for alvor for os, når vi stiger ombord på en junke og tilbringer et døgn på Ha Long-bugten.

Efter vores ophold i Hanoi fortsætter vi rejsen til det midterste Vietnam med nattog. I den gamle kejserby Hue ser vi paladset med ”Den Forbudte Lilla By”, der i dag er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Charmerende Hoi An er en anden by på UNESCOs liste.

Vi fortsætter til det sydlige Vietnam, hvor vi sejler på Mekong-deltaets kanaler til flydende markeder, og vi oplever det moderne Vietnam for fuld udblæsning i storbyen Ho Chi Minh City. Rejsen slutter med afslappende dage i Vung Tau, hvor vi besøger rejselederens landsby og udforsker det lækre vietnamesiske køkken.

5 gode grunde til at rejse til Vietnam med Viktors Farmor:

  • Opdag Vietnam med vores dansktalende, vietnamesiske rejseleder og besøg hans hjemby
  • Nyd Ha Long-bugten, hvor vi sejler og overnatter i egen junke
  • Mærk stemningen i den hyggelige by Hoi An med gamle handelshuse, brolagte gader og små kanaler
  • Oplev Hué, der er på UNESCOs verdensarvsliste, og som er tidligere kejserby og hovedstad
  • Sejl på Mekong og oplev, hvordan livet leves på og ved deltaet

Dagsprogram

  • Dag 1

    Fly fra Danmark

    Vi starter rejsen mod Fantastiske Vietnam med afrejse fra København. 

  • Dag 2

    Ankomst Hanoi

    Afhængig af ankomsttidspunktet kører vi ind til byen og går ned til den smukke Hoan Kiem sø, der ligger centralt i den gamle bydel. Senere tager vi på en kort cykel-rickshawtur gennem midtbyens fascinerende gader. Cykel-rickshaw er sådan set en cykel med privatchauffør. Der er plads til 2 personer foran, og bagved sidder vognmanden og træder til.

    Ankommer vi sidst på aftenen flyttes dagens programpunkter til næste dag.

    Måltider: Aftensmad

    Overnatning: Hanoi

  • Dag 3

    Hanoi byrundtur

    Morgenen er sat af til at opleve mere af Vietnams hovedstad. Ho Chi Minh er en faderfigur for det moderne Vietnam. Han stod i spidsen for frihedsbevægelsen, der fik Vietnam løsrevet fra Frankrig, og var præsident i det kommunistiske Nordvietnam frem til sin død i 1969. I dag er der i høj grad en kult omkring Ho Chi Minh, men også – fra eksilvietnamesere - kritik af hans enevældige styre. Han er på forsiden af Vietnams pengesedler, og hans balsamerede lig ligger i mausoleet, bygget netop på der, hvor han oplæste uafhængighedserklæringen i 1945. Vi ser både mausoleet og huset, han boede i.

    Vi besøger også One Pillar Pagodaen, ”templet på én søjle”, der er bygget i 1049 af kejser Tong, som var barnløs og drømte, at guden Avalokiteshvara, siddende midt i en lotus-blomst, skænkede ham et barn. Kort tid efter giftede kejseren sig. Og nu skete der noget. Han fik en søn. Som tak opførte han et tempel på én søjle midt i en lotus-dam.

    Vi fortsætter til Litteratur-templet, der er opført i 1070. Det blev dedikeret til Konfutse, og blev landets første universitet, der uddannede landets elite. Det er bygget op som en Pandoras æske, og først efter den femte port er man inde i det inderste.

    Vi fortsætter til Etnografisk museum, hvor vi bl.a. oplever Vietnams berømte vanddukketeater, der opstod for mange hundrede år siden i en dam i en landsby. Scenen i Hanois berømte vanddukketeater er stadig vandoverfladen, og dukkerne føres med en sindrigt system af bambusstænger af dukkeførere, der står i vand til livet. Hvordan? Det er en velbevaret hemmelighed. Bønder pløjer, og fiskere fisker, mens slanger og fabeldyr gør utrolige krumspring.

    Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

    Overnatning: Hanoi

  • Dag 4

    Ha Long Bugten, et af verdens natur-vidundere

    Efter morgenmaden kører vi til Halong bugten for at gå om bord i vores junke båd. Vi befinder os nu i en meget smuk del af Nordvietnam, som for nyligt er kommet med i UNESCOs liste over verdens kulturarv. Ha Long betyder ”den Nedstigende Drage” og sagnet fortæller, at Jadekejseren beordrede dragen til at stige ned fra bjergene for at redde indbyggerne fra at blive invaderet. Dragen spyede ild, hvorved små jadestykker forvandledes til de klipper og kalkstensformationer, der udsmykker bugten som små bitte øer.

    Vi sejler i en junke båd gennem Ha Long bugten med dens utallige øer. Frokosten er om bord, og hele eftermiddagen sejler vi i den eventyrlige bugt. Vi går ned i mindre både og sejler b.la. ind i en smuk lagune.

    Vi kaster anker for natten, nyder middagen og falder i søvn til lyden af Ha Long bugtens bølger.

    Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

    Overnatning: Ha Long bugten

  • Dag 5

    Ha Long Bugten – Hanoi – nattog til Hué

    I dag kan vi stå tidligt op og nyde den flotte solopgang.
    Efter morgenmaden har vi endnu et par timer til at nyde Ha Long. Kl. cirka 11 går vi fra borde og kører til Hanoi. Vi handler lidt ind til vores togtur, inden vi først på aftenen tager med nattog til Hué. Vi indkvarteres i 1. klasses (soft sleeper) 4-sengskupéer, men på trods af klassen skal vi dog ikke forvente nogen videre luksus. Togstandarden er væsentlig lavere i Vietnam, end hvad vi er vant til herhjemme.

    Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

    Overnatning: Nattog mod Hué

  • Dag 6

    Kejserbyen Hué

    Vi ankommer til Hué om morgenen og kører til vores hotel for at spise morgenmad.

    Hué, der er på UNESCOs verdensarvliste, er tidligere kejserby og hovedstad fra 1802 til 1945. Byen er placeret ved Huong flodens (Parfume-floden) nordlige bred. Vi starter dagen med at sejle ned ad Parfume Floden til Thien Mu pagodaen, der blev bygget i 1601, og siden er blevet byens uofficielle symbol.

    Efterfølgende udforsker Hue´s kongelige arkitektoniske kompleks, citadellet, som består af fæstningsværker, kongelige paladser, den forbudte by og andre royale bygninger. Opførelsen af citadellet blev påbegyndt i 1805 under kejser Gia Long og blev fuldført i 1832 under kejser Minh Mang.

    Om eftermiddagen besøger vi gravmælet for både kejser Tu Duc og Khai Dinh. Kejser Tu Duc regerede fra 1847 til 1883. Det længste tidsrum for en Nguyen-hersker. Gravmælet ligger kejserligt omgivet af fyrretræslunde. Men på trods af, at alle 200 arbejdere, som transporterede hans afdøde krop til graven, efterfølgende blev henrettet for at undgå gravrøvere, er hans jordiske rester ikke mere ved gravmælet.
    Khai Dinhs mausoleum er til gengæld et vidnesbyrd om det vietnamesiske kejserdømmes undergang, da landet blev koloniseret af franskmændene. Kejser Khai Dinh regerede fra 1916 til 1925, og hans gigantiske betonmausoleum blev bygget i årene 1920-1931.

    Selv om hvert gravmæle langs Parfume Floden har sine helt egne kendetegn, er de alle bygget op omkring fem fællestræk, der blandt andet inkluderer stenskulpturer af elefanter og krigere, et lille tempel til tilbedelse af kejseren og selvfølgelig selve graven med de jordiske rester.

    Vi har én overnatning i Hue.

    Måltider: Morgenmad og aftensmad

    Overnatning: Hué

  • Dag 7

    Hue – Hoi An

    Om formiddagen besøger vi det farverige marked, Dong Ba, hvor de lokale handler med grøntsager, frugt, fisk og næsten alt andet mellem himmel og jord.

    Herefter kører vi til Hoi An. Undervejs besøger vi det berømte museum i Danang. Her er udstillet genstande fra Champak kulturen. Vi fortsætter kørslen og kører over Hai Van Passet, hvorfra der er en fantastisk udsigt over det sydkinesiske hav.

    Vi når frem til Hoi An om eftermiddagen. Hoi An er Vietnams mest charmerede by og er samtidig et meget velbevaret eksempel på en sydøstasiatisk handelsstation fra 15. til 19. århundrede, og den er på UNESCOs liste over verdens kulturarv.
    Vi udforsker den gamle bydel med smalle stræder, smukke gamle kinesiske, franske og vietnamesiske huse, butikker af træ og flotte templer. Nogle af de ældste bygninger stammer helt tilbage fra før det 19. århundrede.

    Måltider: Morgenmad og aftensmad

    Overnatning: Hoi An

  • Dag 8

    Landsbybesøg

    Efter morgenmaden tager vi cyklerne frem og cykler til den lille landsby Kim Bong. Det er en hyggelig og afslappet cykeltur igennem det betagende og uforstyrrede landskab. Vi cykler forbi bønder, der arbejder i rismarken og passerer villaer fra kolonitiden. Her er beskedne buddhistiske templer, hvor de lokale fremsiger bønner og bringer offergaver til forfædrene. Her og der ses kvinder, der fletter kurve og hatte i palmetræernes skygge.

    Ved frokosttid sejler vi tilbage til Hoi An, hvor vi spiser frokost sammen. Herefter er der fri på egen hånd. Cyklerne skal først afleveres sidst på eftermiddagen.

    Måltider: Morgenmad og frokost

    Overnatning: Hoi An

  • Dag 9

    Hoi An - Can Tho og Hr. Ba Congs frugtplantage

    Efter en tidlig morgenmad kører vi til Danang og flyver til Ho Chi Minh City, hvorfra vi kører ud i Mekong-deltaet til Can Tho. Det er her, vi skal bo. Men dagens mål er landsbyen Cai son. Her cykler vi en tur og gør holdt ved Hr. Ba Congs frugtplantage. Vi går en tur rundt i plantagen, smager på frugterne, møder og hilser på de lokale og drikker en kop te. 

    Måltider: Morgenmad og middag

    Overnatning: Can Tho

  • Dag 10

    Flydende marked og Mekong

    Tidligt om morgenen sejler vi tidligt af sted til det flydende marked i Cai Rang, der er det 3. største marked i Mekong deltaet. Her handles primært med friske eksotiske frugter og grøntsager i alle afskygninger. En fantastisk og usædvanlig oplevelse er det at se, hvordan hele livet foregår på vandet.

    Vi tager tilbage på hotellet og spiser morgenmad. Efter morgenmad på hotellet går vi om bord på vores båd, som sejler os ad Mekong floden. Fra båden kan vi opleve, hvordan livet leves langs deltaet. Vi har flere stop på vores sejltur, hvor vi lægger til kaj og besøger små lokale værksteder.

    Deltaet er på størrelse med Danmark, et kæmpestort fladt og gennemskåret areal, hvor mægtige Mekong splitter sig op i mange forgreninger og forvandler området til en verden af vand. Mekong-floden, som med sine mere end 4.800 km er en af verdens længste floder, deler sig op i ni hovedforgreninger, inden vandet når havet, og flere hundreder mindre floder, som med lidt hjælp fra de lokale bønder, når selv den fjernest liggende rismark. De mange store og mindre floder er livsvigtige for produktionen af ris, frugt og grønt.

    Efter en dag på Mekong floden, sætter vi os i bussen og kører til Saigon (Ho Chi Minh City).

    Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

    Overnatning: Saigon

  • Dag 11

    Cu Chi Tunnellerne

    Efter morgenmaden kører vi til Cu Chi tunnellerne, knap 2 timers kørsel nordvest for byen.

    Tunnelsystemet ligger 35 km nord for byens centrum, og blev bygget under Vietnam-krigen af de vietnamesiske kommunister. Mange soldater og kommunistiske ledere levede i dette system af tunneller i perioder af Vietnamkrigen, og USA's og Sydvietnams hære var ude af stand til at ødelægge det.

    Tunnelsystemet, der rummede hospitalsstuer, køkkener, mødelokaler og ammunitionslagre er over 250 km langt og nogle steder i 3 etager. Tunnellerne var gravet i mellem 4-10 meters dybde, hvilket var nok til at bære vægten af 50 tons store tanks og tilstrækkeligt til ikke at blive ødelagt af de store 200-punds bomber. Vi guides rundt i forskellige afdelinger, så vi får et indtryk af det gennemtænkte netværk af tunneller.

    På vores vej retur til Saigon ser vi Thien Hau templet.

    Måltider: Morgenmad og frokost

    Overnatning: Saigon

  • Dag 12

    Saigon

    Ho Chi Minh City er Vietnams største og mest moderne by. Her er trafik, shopping centre, pagoder, unge skønheder i ao dai på skinnende Honda Dreams, stemningsfyldte fortovscafeer og traditionelle markeder.

    Vi tager på byrundtur og besøger krigsmuseet, Notre Dame katedralen udefra, da den pt. under renovering, det gamle posthus og præsidentpaladset.

    Efter frokost fortsætter vi til Vung Tau.

    Måltider: Morgenmad og frokost

    Overnatning: Vung Tau

  • Dag 13

    Fridag ved stranden i Vung Tau

    Vung Tau har to store strande, som kaldes for Bag-stranden (Bãi Sau) og For-stranden (Bãi Trước), og har et mere tørt klima end resten af det sydlige Vietnam. Der er god tid til at nyde strandene.

    Måltider: Morgenmad

    Overnatning: Vung Tau

  • Dag 14

    Vung Tau - Rejselederens hjemby og madlavningskursus

    I dag kører vi til rejselederens hjemby. Vi starter med en tur til det lokale marked, hvor der sælges forskellige varer, som vi ikke normalt ser i Danmark, især friske madvarer og grøntsager. Vi køber ind til eftermiddagens madlavning. På vej til rejselederens fødeby stopper vi ved en lille by og besøger et børnehjem, som støttes økonomisk af rejselederen og hans venner i Danmark.

    Efter besøget kører vi videre til rejselederens landsby og går en lille rundtur. Tuyen vil guide os rundt og fortælle om hverdagslivet i landsbyen, om livet under Vietnam-krigen, hvor landsbyen blev hårdt ramt af konflikten, om livet efter krigen, som Tuyen har oplevet. Vi kommer til Tuyens barndomshjem og får en kop kaffe fra hans kaffe-plantage. Efter et kort besøg kører vi mod kysten. Vi kører over en bro til en ø, hvorfra vi sejler videre til en lokal flydende restaurant. Her spiser vi vores frokost.

    Vi får serveret de lækreste fiskeretter. På restauranten har vi muligheden for at tage en "siesta" i hængekøjerne. Efter frokosten kører vi en rundtur på øen og derfra tilbage til rejselederens hjem, hvor vi starter vores madlavning. Vi får indblik i det vietnamesiske køkken og deres friske madvarer. Vi spiser de specialiteter, vi selv har været med til at lave. Efter den hyggelige middag og en indholdsrig dag, kører vi tilbage til vores hotel i Vung Tau.

    Måltider: Morgenmad og aftensmad

    Overnatning: Vung Tau

  • Dag 15

    Vung Tau – Ho Chi Minh City - afrejse

    Vi har formiddagen fri på egen hånd, indtil vi tjekker ud fra hotellet ved 11-tiden og kører til Ho Chi Minh City. Her bruger vi dagen, indtil det er tid at køre mod lufthavnen, hvor hjemrejsen begynder. 

    Måltider: Morgenmad

  • Dag 16

    Hjemkomst

    Tidligt om morgenen lander vi i København. 

Hvad siger vores gæster

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Vietnam.

  • Pas og visum

    Viktors Farmor udsender visumvejledning før afrejse, hvis det er relevant for rejsen. Vietnam kræver pt. ikke visum for danske statsborger på turistrejser, hvor man tilbringer 45 dage eller mindre i landet. 

    Passet være gyldigt mindst 6 mdr. efter indrejse datoen. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

  • Vaccination

    Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Herudover er anbefalinger afhængige af, hvilket område man rejser i og på hvilket tidspunkt af året man rejser.

    Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse. Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.

    Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

    I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

  • Valuta

    Vietnams valuta er dong (VND). Der går ca. 3 danske kroner på 10.000 dong. På hoteller, restauranter og butikker henvendt til udenlandske gæster står priserne ofte angivet i både VND og amerikanske dollars (USD). Selv om priserne ikke er angivet i udenlandsk valuta, er de fleste steder parate til at modtage betaling i amerikanske dollars. Euro er ikke nær så udbredt som dollars, og typisk er kursen dårligere end amerikanske dollars. Så det er bedre at medbringe dollars end euro. 

    De fleste banker, hoteller og guldsmede-forretninger tilbyder at veksle amerikanske dollars til dong. Euro kan også veksles, men ikke alle steder gør det, og kursen er typisk ikke så god som dollars. Nogle steder betales et mindre gebyr for omvekslingen. Oftest giver guldsmede-forretningerne en bedre kurs end bankerne og hotellerne. Kreditkort kan anvendes som betalingsmiddel i restaurationer og butikker henvendt til turister.

    Vær opmærksom på at nogle forretninger tager et mindre gebyr for at modtage betaling via kreditkort. Det er muligt at hæve kontante beløb med Visa og Mastercard i flere banker. Bankerne tager som regel et gebyr på 1-5 % af det beløb, der hæves.

    I de største byer er der automater, hvor det er muligt at hæve penge døgnet rundt – dog ofte maksimalt 2.000.000 VND pr. dag.

  • Mad og drikke

    Vietnamesisk mad er meget lækkert og varieret. Landet har op mod 500 traditionelle retter, der består af alt fra cobra-slange og skaldyr til lækre vegetarretter. Fisk er også en vigtig ingrediens i det vietnamesiske køkken, og stort set alle retter suppleres med ris og nudler. Grøn the serveres alle steder. Vietnamesisk kaffe er fortræffelig, og alle steder serveres godt dansk øl, både Tuborg og Carlsberg, der brygges i landet.

  • Fysisk form på rejsen

    For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

  • Telefoni og internet

    Telefoni. Landekoden ved opringning per telefon fra Danmark til Vietnam er 0084. Herefter indtastes telefonnummeret inklusive forvalgskoden for den provins, der ringes til.

    Vær opmærksom på at taksten er meget høj, hvis man ringer fra Vietnam til udlandet. 

    Internet. Man har på flere af hotellerne mulighed for at benytte sig af internettet. 

  • Elektricitet

    110-220 volt A.C. De fleste stikkontakter har to eller tre huller og passer til de stik, vi har i elektriske apparater i Danmark.

  • Drikkevand

    Det frarådes at drikke vandet. Mineralvand kan købes overalt.

  • Drikkepenge

    Det forventes ikke, at man giver drikkepenge, men det bliver værdsat.

    Drikkepenge til lokalguiden og chaufføren er inkluderet i rejsens pris. 

    Men drikkepenge til stuepiger, tjenere, båd-personale mv. er ikke inkluderet.

  • Foto

    Vietnam er et paradis, når der drejer sig om billedmotiver. Vis respekt ved fotografering: Vis kameraet og smil og spørg om det er ok at tage et foto. Respekter et nej; især mange af de ældre bryder sig ikke om at blive foreviget. Militære områder, checkpoints samt lufthavne må ikke fotograferes.

  • Påklædning

    I turistområderne kan man sagtens gå i shorts og en T-shirt. Men besøger man pagoder, templer og museer og lignende, bør man som minimum iføre sig lange bukser og en bluse/overdel, der dækker skulderen. Ved besøg i Ho Chi Minh mausoleet i Hanoi er korte bukser eller skørter/korte kjoler ikke tilladt (skal dække knæene).

     

    Rejsen til det nordlige Vietnam - Til te hos Tay

    Det kan være køligt i den nordlige del af landet, så man bør medbringe en trøje, vindjakke, regntøj og gode vandresko.

     

  • Indkøb

    Vietnam er et godt land at shoppe i. Der fremstilles mange flotte håndværksprodukter i vietnamesisk design, men også gode kopier af vestlige tøj- og designmærker til billige priser. Vietnam er særlig kendt for sin fremstilling og design af lakarbejder med indlagt perlemor og for sine mange produkter i silke. Af andre varer kan nævnes udskæringer i træ, keramik, farverige håndbroderede stoffer og tøj, sko, smykker, lædervarer, marmorfigurer, forskelligt tilbehør og moderne malerier af vietnamesiske malere.

    Men også præcise kopier af internationale kunstnere. Vil man have syet jakkesæt eller kjoler er det også muligt. At forhandle om prisen er nærmest en kulturel norm i Vietnam, og som turist kan det være en oplevelse i sig selv, hvis man giver sig tid til det. Selv om der i mange butikker findes prisskilte på varerne, er det ikke ensbetydende med, at der ikke kan forhandles. Der kan dog være souvenirshops på museer og store hoteller, boghandlere, statsligt ejede forretninger og enkelte andre butikker, hvor man kører med faste priser.

  • Prisniveau

    Med forbehold for ændringer.

    Øl 10 - 15 kr.

    Sodavand 5 - 10 kr.

    Et glas vin: 25 - 35 kr.

    En frokost på restaurant fra ca. 50 kr.

    En middag på restaurant fra ca.70 kr.

  • Bagage

    Medbring højst 20 kg. Bagagen bør ikke være tungere, end at man til enhver tid kan bære den selv. Der er som regel mulighed for at vaske tøj på de hoteller, hvor vi overnatter mere end en gang.

     

  • Håndbagage

    Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

    Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på pilleglas/pakke svare til navnet i dit pas.

    Husk også at powerbanks, el-cigaretter mv. altid skal pakkes i håndbagagen.

  • Klima

    Vietnam er et langt land, der dækker over flere forskellige klimazoner. I syd er regntiden fra maj til november – resten af året er der tørtid med lidt højere temperaturer og højere luftfugtighed. I Ho Chi Minh City ligger temperaturen omkring de 30 grader hele året.

    I nord er vinteren temmelig kold fra december til marts (ned til 15 grader i Hanoi), hvor det kan blive rigtig koldt i bjergene (nattefrost). Sommeren fra maj til oktober har temperaturer over 30 grader og kraftige men korte regnskyl, overvejende om natten eller som forfriskende regnbyger sidst på eftermiddagen. I det centrale Vietnam er sommeren den årstid med mindst nedbør.

  • Tidsforskel

    Der er 6 timers tidsforskel mellem Danmark og Vietnam om vinteren, 5 om sommeren.

  • Pakkeliste

    Husk at supplere pakkelisten med:

    - Håndklæde til togturen - (Kun til rejsen Fantastiske Vietnam)

    - Solbriller

    - Solcreme

    - Badetøj

    - Kasket eller solhat

    - Langærmede, hurtigttørrende skjorter

    - Lange, hurtigttørrende bukser

    - Regnfrakke eller paraply

    - Myggespray

    - Medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

    - Resorb - Salt/sukker-tabletter

    - En rulle toiletpapir eller Kleenex

    - Ørepropper

    - Desinficerende spray el. creme (kan købes i Matas og på apoteket)

     

     

    På rejsen Stammefolk i Vietnam bør man desuden pakke:

    - gode  vandresko

    - Trøje til bjergene

    - Regntøj

  • Åbningstider

    Banker: 07.00-17.00. Middagspause mellem 11.30-14.00. (Mandag til fredag). Lørdag har bankerne åbent om formiddagen.

    Forretninger: Det er svært at bestemme forretningernes åbningstider præcist. De har som regel åbent fra tidligt om morgenen til sent om aftenen.

  • Transport

    Vietnam er et tredje verdens land med alt hvad det indebærer. Trafikken kan være ret kaotisk, hvilket kan give forsinkelser i forhold til den lagte rejseplan. Der kan desuden ske forsinkelser/ændringer i rejseplanen som følge af dårlige vejrforhold, vejarbejde, sporarbejde på togstrækninger mm. Der kræves en god portion overbærenhed ved rejser i Vietnam. Livsstilen er meget langt fra den europæiske perfektionisme.

  • Flyrejsen

    På vores rejser bruger vi en række forskellige flyselskaber. På nogle få af disse – f.eks. Finnair – kan vi desværre ikke seate jer på flyet. Vi kan derfor ikke garantere, at I sidder sammen, selvom I rejser sammen. Vi kan heller ikke imødekomme særlige ønsker til seating såsom gangplads, vinduesplads osv. Ønsker du at vide, hvilket flyselskab vi bruger på en given rejse, er du altid velkommen til at ringe til os eller skrive på info@viktorsfarmor.dk 

  • Togrejse

    Glæder på rejsen Fantastiske Vietnam:

    På togrejsen indkvarteres vi i 1. klasses (soft sleeper) 4-sengskupéer, men på trods af klassen skal vi dog ikke forvente nogen videre luksus. Toget er komfortabelt, rent og pænt, men togstandarden er generelt lavere i Vietnam end i Europa. Der er rene lagenposer i sovekupéerne, men hvis man foretrækker at bruge sin egen lagenpose, bør denne medbringes hjemmefra. Det samme gælder hovedpudebetræk. Pak evt. en taske med toiletsager, læsestof mv., så det ikke er nødvendigt at skulle i kufferten på togrejsen.

  • Værd at vide

    For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

    Det kan anbefales at downloade Udenrigsministeriets app Rejseklar, hvor du kan læse rejsevejledningen og anden god information. Appen kan downloades til både Apple og Android. 

  • Adventurerejse

    Bemærk

    Rejsen "Stammefolk i Vietnam" er en Viktors Farmor adventurerejse. Vær forberedt på kørsel på dårlige veje. For at kunne komme rundt til landsbyerne, bevæger vi os til fods, og strækningerne kan blive længere end beskrevet pga. regn eller jordskred mv.

    Læs mere om adventurerejser her

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Vietnam.