Logo

Påskerejser


Kom, lad os se pinsesolen danse, siger vi til hinanden ved pinsetid. Traditionelt var det dog påskesolen, man mente, dansede af glæde. Måske har vi omskrevet ordsproget, fordi solen ofte lader vente på sig ved påsketid. Men den er derude – den dansende påskesol!

Tag på påskerejse med Viktors Farmor til blandt andet Vietnam

 
Store oplevelser venter i påsken! Her er vores forslag til, hvor du kunne befinde dig:
 

Palmesøndag den 5. april

Palmesøndag er du på vej østpå til Georgiens vindistrikt Kakheti-provinsen. Undervejs slentrer du en tur i den befæstede by Signaghi, der ligger på bjergskråningerne. Her kan du nyde udsigten over Kaukasus Bjergene og Alazani Dalen.

Eller måske er du rejst længere sydpå og befinder dig i en helt anden verden - i en by, der ofte kaldes for "Afrikas hovedstad", da både Den Afrikanske Union og FN har hovedsæder her. Du er i Etiopiens hovedstad: Addis Ababa. Du skal i dag "besøge" Lucy på Etiopiens nationalmuseum. Lucy blev udgravet i 1974, og man mener, at hun har levet for 3,2 millioner år siden. Dagen står i historiens tegn. Hele vejen fra oldtidshistorie til landets nyere historie. Hvis der er tid, snupper du en kop friskmalet, etiopisk Arabica-kaffe på en af byens kendte cafeer. 
  

Skærtorsdag den 9. april

...er du på byrundtur i Marrakesh med dens rosa bymure, gamle paladser og spændende madrassa'er. På en byrundtur til fods gør du holdt ved et par af de smukke monumenter, som vidner om byens storhedstid. Marrakesh bliver først og fremmest forbundet med det rige folkeliv og byens centrum Djemaa El Fna Pladsen - den skal du selvfølgelig også opleve på din Store Marokkorejse.

Eller måske udforsker du ”Armeniens Kappadokien” – et område med hulebeboelser i kalkstensklipperne og mange besynderlige klippeformationer. Senere samme dag besøger du Tatev Monastery, det mest berømte kloster i Armenien med en unik og dramatisk beliggenhed i bjergene. Du kommer op til klostret med en nyanlagt kabelbane - den længste i verden faktisk.
 

Langfredag den 10. april

...skal du udforske et helt unikt bygningsværk: den store Hagia Sophia - der nu bliver kaldt "Ayasofya Museum". Nyd den majestætiske ro, som dette bygningsværk udstråler, mens du beundrer de fine byzantinske mosaikker, inden der er afskedsmiddag som afslutning på din uge i Istanbul.

Er du taget en smule længere østpå er du på vej gennem Georgiens kuperede landskab. Turen går forbi Dadivank klosteret og Noratus - en historisk landsby i Gegharkunik provinsen, som blandt andet er kendt for den store kollektion af Khachkar sten. Inden dagen er omme, er du i et nyt land: Armenien, hvor turen går langs den smukke Sevansø til skovområdet Dilijan, hvor du skal overnatte. 
 

Påskelørdag den 11. april

Er du blevet i Europa, byder dagen på en smuk køretur langs Albaniens riviera. Du ser blandt andet Apollonia, som var en betydende by allerede for grækerne, og senere for romerne. Og senere lægger du vejen forbi Albaniens største havneby Dürres.

Eller måske står dagen i historiens tegn, når du tager Stalin-linjerne i besigtigelse i Hviderusland. Nogle dage senere får du et indblik i en helt anden historie, når du besøger Tjernobyl.
 

Påskedag den 12. april

...starter med en tur til det lokale marked, hvor der sælges forskellige varer, som vi ikke normalt ser i Danmark, især friske madvarer og grøntsager. Senere går turen til din rejseleders hjemby, hvor du blandt andet besøger hans barndomshjem og smager på kaffen fra hans plantage - hvor er du? I Fantastiske Vietnam.

Er du rejst sydpå i stedet for østpå, starter din dag med en formiddagsvandring i regnskoven i Ranomafana nationalparken. Ranomafana betyder “varmt vand” og referer til de varme kilder, som i kolonitiden tiltrak mange besøgende. Hvor er du? I Madagaskar.
 

Det er nu blevet 2. påskedag den 13. april

...og du er på vej mod den charmerende lille kystby Essaouira i Marokko. Byen var engang centrum for purpureksporten til det romerske rige og blev senere hovedcenter for slavekaravanerne, som gik fra Timbuktu, lastet med skind, guld, strudsefjer og slaver. I 1970'erne var byen et "paradis" for hippierne og var beboet af stjerner som Leonard Cohen, Jefferson Airplane og Jimi Hendrix. Essaouira charmerer i dag som en blanding af pittoresk fiskerlandsby og kølig elegance.

Eller måske befinder du dig i Dana Natural Reserve, hvor du kan starte dagen med en vandretur, hvis du har lyst. Dalen er omgivet af smukke bjerge og er et af Jordans mest fantastiske naturområder. Senere går turen mod "Lille Petra", hvor nabatæerne har udhugget bygninger med deres karakteristiske dekorationer. Du går til ro i Wadi Musa med en spænding i maven: du ved nemlig, at du i morgen skal udforske et verdensvidunder: Petra.

 

Endnu flere fantastiske oplevelser venter på dig i påsken. Gå på opdagelse og find lige den påskerejse, der opfylder dine ønsker. Du kan bruge vores rejsekalender til at se afrejse-datoer for alle vores påskerejser.

Tag med ud og find påskesolen med Viktors Farmor. Rigtig god påske og rigtig god rejse!