Logo

Påskerejser

Kom, lad os se pinsesolen danse, siger vi til hinanden ved pinsetid. Traditionelt var det dog påskesolen, man mente, dansede af glæde. Måske har vi omskrevet ordsproget, fordi solen ofte lader vente på sig ved påsketid. Men den er derude – den dansende påskesol!

Tag på påskerejse med Viktors Farmor til blandt andet Vietnam

 
Store oplevelser venter i påsken! Her er vores forslag til, hvor du kunne befinde dig:
 

Palmesøndag den 10. april

Dagens oplevelser starter med en fantastisk smuk køretur over Høje Atlas til kasbahbyen Ait Ben Haddou, der var et knudepunkt på karavaneruten mellem Sahara og Marrakesh. Karavanerne kom med guld, salt og slaver. Byen træder frem i landskabet som en ren åbenbaring. Højt beliggende troner den over Ounila Dalen. Ait Ben Haddou er en af de ældste og mest fantastiske ørkenbyer i landet og er på UNESCOs verdensarvsliste. Sådan starter vores Palmesøndag på Den store Marokkorejse.

Eller måske befinder du dig lidt længere nordpå - nemlig i den fantastiske mauriske by Granada. Du besøger blandt andet besøger det lille, men alligevel storslåede Alhambra palads , der er kendt i hele Spanien og Europa. Du hører om de sidste maurere på den iberiske halvø, beundrer den flotte arkitektur, det smukke kunsthåndværk og nyder havens idyl. Og som afslutning på en fantastisk dag, skal du på ”Tapas tur”, hvor du besøger nogle forskellige steder, der hver især byder på deres version af denne spanske specialitet. Sådan slutter en oplevelsesrig dag i Andalusien.

  
Skærtorsdag den 14. april

...bliver en af de dage, du husker for altid - du bruger nemlig en vidunderlig dag på at udforske et af verdens syv nye vidundere: Petra. Eventyret begynder, når du går ind igennem en smal slugt. Pludseligt, efter et lille knæk på stien gennem slugten, åbenbarer Skatkammeret sig, og man kan ikke lade være med at udbryde et stort ÅHHH! ved synet af Skatkammeret i morgensolen. Senere tager du de 830 trin til ”Klosteret” – en anden kongegrav af mægtige proportioner – og endnu et af Jordans højdepunkter.

Eller måske er det et eventyr på den smukke Titicaca-sø, der venter dig i dag. Du sejler ud på søen med kurs mod sivøerne Uros. Og bare roligt - det er ikke kun dig, der mærker jorden gynge under dig, når du træder ud af båden. Sivøerne er lavet af totora-siv, så de vugger lidt, når du går på dem. Du møder de lokale beboere og nyder udsigten over den imponerende store Titicaca-sø. Dette, og meget mere, oplever du på rejsen Peru med Nazca, Machu Picchu og Titicaca.

  
Langfredag den 15. april

...skal du udforske et helt særligt natursceneri. Du besøger ”Cappadokia of Armenia”, hvor du ser de mange tidligere hulebeboelser i kalkstensklipperne og mange besynderlige klippeformationer. Hulerne har været beboet til langt op i forrige århundrede, men nu bruges de mest til opbevaring af korn, grønsager o.l. Senere på dagen skal du med verdens længste kabelbane til det mest berømte kloster i Armenien. Tatev klosteret har en unik og dramatisk beliggenhed i bjergene.

Eller måske er du på vej fra et land til et andet. Med udgangspunkt i ”Byen med de 1000 vinduer” i Albanien, sætter du kursen mod Nordmakedonien og Ohrid-søen, der ligger fantastisk, omgivet af bjerge, hvoraf nogle er mere end 2000 m. Søen er klar og ren, man kan nogle steder se over 20 meter ned. Byen Ohrid er en af de ældste byer på Balkan, og et vigtigt center for den romerske og den byzantinske episkopale kirke og er på UNESCOS liste over verdens kulturarv. En skøn dag på rejsen Balkans højdepunkter går på hæld.

  
Påskelørdag den 16. april

...skal du på rundtur til fods i det gamle Riga. Du ser blandt andet den imponerende domkirke fra 1211. Du besøger også den Lettiske National opera, hvor Richard Wagner havde sit virke som kapelmester i 1837-39. Du skal også smage på og høre om Letlands nationaldrik, ”Den Sorte Riga-Balsam”, der er god for mange ting, ikke mindst for maven. Middagen nyder du i ægte middelalderstemning på restaurant Rozengrãls. Sådan slutter dagen i Estland, Letland og Litauen.

Har du mere lyst til at smage familien Melettis berømte anis-likør end Letland nationaldrik, så er du taget på Kultur og vandreferie i Mache. Familien driver Caffé Melettei i den charmerene italienske by, Ascoli Piceno, der er som en miniudgave af Firenze. Ascoli Piceno blev grundlagt flere århundreder før Roms grundlæggelse, og byen lå på den vigtige Via Salaria, saltvejen, der forbandt Latium med saltproduktionsområderne ved Adriaterhavskysten.

  
Påskedag den 17. april

Du starter din dag med at nyde den flotte solopgang, der lyser Annapurna Souths sneklædte tinde op. Du nyder udsigten og din morgenmad, så du er klar til dagens vandring på 9 km gennem et mindre skovområde til Deorali, der ligger i 2150 meters højde. Herfra er der en fantastisk udsigt til Annapurna South og Hiunchuli. Det sidste stykke op til Pothana går gennem en rhododendron skov. Pothana er en charmerende lille landsby, hvor der bor en del tibetanere. Du overnatter i te-hus i Pothana. Sådan markerer du påskedag i Nepal.

Er du rejst sydpå i stedet for østpå, besøger du i dag Grækenlands Gibraltar. Monemvasia er i virkeligheden en lille ø, der er forbundet med Peloponnes via en ret smal bro. Beliggenheden er eventyrlig. Du kan ikke se byen fra landsiden, for den er gemt bag en klippe, der skyder op af vandet som en kæmpe kolos. Men mod sydøst, øverst oppe på en stejl klippe, ligger den ældgamle by med en fæstning, grundlagt i det 6. århundrede. Måske går du en aftentur gennem smalle og brolagte gader, inden du går til ro i Myternes Grækenland.

  
2. påskedag den 18. april

Natten har du tilbragt i et japansk tempel, og her står man tidligt op. Dagens mål er den gamle pilgrimsrute Kumano Kodo, der i mere end 1.000 år har været blandt Japans vigtigste pilgrimsruter. I hjertet af det hele ligger helligdommen Hongu Taisha. Du vandrer de sidste 7 km ad den gamle pilgrimssti gennem skoven til templet. Efter vandreturen hviler du ud på traditionel japansk visved Kawayu Onsen, hvor varme kilder løber ud i en flod, der derved bliver varmet op og indbyder til et bad omgivet af de lave skovklædte bjerge. Sådan slutter dagen i Japans kulturelle hjerte.
 

Du kan også bruge dagen i et af de mest berømte områder i Grækenland, Olympus. Det bliver en dag, der kombinerer græsk mytologi, arkæologi og en tur rundt i det fantastiske landskab ved Olympus Bjerget, som de gamle grækere anså for at være gudernes hjem. Nyd den friske bjergluft og den smukke natur. Måske tager du en vandretur på en times tid gennem uspolerede skove langs Enipea Floden. Sådan nydes den sidste helligdag på Eventyrrejsen i Nordgrækenland.
 

 
Endnu flere fantastiske oplevelser venter på dig i påsken. Gå på opdagelse og find lige den påskerejse, der opfylder dine ønsker. Du kan bruge vores rejsekalender til at se afrejse-datoer for alle vores påskerejser.

Tag med ud og find påskesolen med Viktors Farmor. Rigtig god påske og rigtig god rejse!