Logo

Påskerejser


Kom, lad os se pinsesolen danse, siger vi til hinanden ved pinsetid. Traditionelt var det dog påskesolen, man mente, dansede af glæde. Måske har vi omskrevet ordsproget, fordi solen ofte lader vente på sig ved påsketid. Men den er derude – den dansende påskesol!

Tag på påskerejse med Viktors Farmor til blandt andet Vietnam

 
Store oplevelser venter i påsken! Her er vores forslag til, hvor du kunne befinde dig:
 

Palmesøndag den 14. april

...besøger du Isfahans armenske bydel, Djolfa, hvor der er 13 kristne kirker, deriblandt en storslået katedral, Vank-Katedralen. Her midt i det muslimske Iran er der stadig armenere, der har frihed til at udøve deres kristne religion. Eller måske bruger du dagen på at udforske magiske Petra i Jordan – et fantastisk, kæmpemæssigt område, hvor natur og arkitektur går op i en højere enhed.
 

Skærtorsdag den 18. april

... byder på et besøg i Gabès, den største af en række af oasebyer langs Tunesiens kyst. Byen var den vigtigste station for kamelkaravanerne, der bragte guld fra Vestafrika og slaver fra Sudan. Frokosten nyder du i en hulerestaurant, inden du fortsætter til Douz: "porten til Sahara". Du kunne også tage med på besøg hos de smukt bemalede Karoer i Etiopiens Omodal. Her er både kvinder, mænd og små børn farverigt malet over hele kroppen.
 

Langfredag den 19. april

...skal du udforske et mysterium i Peru: Nazca-linjerne. Når du flyver henover linjerne, kan du selv være med til at danne dig en teori om, hvad formålet med dem var. Alle figurerne er fra den periode, hvor Nazca kulturen blomstrede – fra 200 f.Kr. til 700 e.Kr. Altså før vi i Danmark begyndte at tænke på at blive vikinger. Eller måske udforsker du ”Armeniens Kappadokien” – et område med hulebeboelser i kalkstensklipperne og mange besynderlige klippeformationer. Senere samme dag besøger du Tatev Monastery, det mest berømte kloster i Armenien med en unik og dramatisk beliggenhed i bjergene. Du kommer op til klostret med en nyanlagt kabelbane - den længste i verden faktisk.
 

Påskelørdag den 20. april

...venter storslåede udsigter på dig, når du kører ad Chapman’s Peak Drive, en af verdens smukkeste vejstrækninger. Ude i havet kan du være heldig at se migrerende sydlige rethvaler. Hvor er du på vej hen? Mod halvøen ved Kap Det Gode Håb og Cape Point i den syd vestligste del af regnbuenationen, Sydafrika. Eller måske befinder du dig i en helt anden verdensdel – i en by, hvor karavanerne i fordums tid gjorde holdt for at slukke tørsten og få et hvil. Du er i Khiva i Uzbekistan, hvor smukke minareter og mange fornemme bygninger, mausoleer og madrassaer (koranskoler) vidner om en storhedstid, hvor karavanerne bragte velstand til byen.
 

Påskedag den 21. april

...er du på eventyr på - ja, du gættede det: Påskeøen. Du ser Ahu Tongariki, Påskeøens største ahu med sine imponerende 15 moaier og moai "værkstedet" Ranu Raraku, hvor moaier i alle produktionsfaser ligger og venter på dig. Er du rejst østpå i stedet for vestpå, starter du dagen med at spænde vandrestøvlerne og vandre en tur på 4 kilometer på Den Kinesiske Mur nær Shanhaiguan. Bagefter er der tid til at gå på opdagelse i byen, der har bevaret sine lave huse og smalle gader med markeder og liv.
 

Det er nu blevet 2. påskedag den 22. april

...og dagen står i storbyernes tegn. Enten er du rejst til Bosniens hovedstad Sarajevo, hvor du skal besøge Tunnel of Hope – den tunnel, der blev bygget under borgerkrigen og benyttet til at smugle civile, soldater og FN-personale ind og ud af Sarajevo. Eller også er du taget længere væk: til Ho Chi Minh City – Vietnams største og mest moderne by. Her er trafik, shopping centre, pagoder, unge skønheder i ao dai på skinnende Honda Dreams, stemningsfyldte fortovscafeer og traditionelle markeder.
 

Endnu flere fantastiske oplevelser venter på dig i påsken. Gå på opdagelse og find lige den påskerejse, der opfylder dine ønsker. Du kan bruge vores rejsekalender til at se afrejse-datoer for alle vores påskerejser.

Tag med ud og find påskesolen med Viktors Farmor. Rigtig god påske og rigtig god rejse!