Logo

Påskerejser


Kom, lad os se pinsesolen danse, siger vi til hinanden ved pinsetid. Traditionelt var det dog påskesolen, man mente, dansede af glæde. Måske har vi omskrevet ordsproget, fordi solen ofte lader vente på sig ved påsketid. Men den er derude – den dansende påskesol!

 

Klik her for at hoppe direkte til rejseoversigten


Palmesøndag
kunne bruges på at beundre "stilhedens tårne" i en af verdens ældste byer: Yazd i Iran. Eller måske indsnuser du duftene i Kinabalu nationalparken på Borneo, hvor du kigger efter vilde orkideer, sjældne rododendronplanter, fugle og dyr.

Skærtorsdag byder på besøg i den gamle oaseby, Merv i Turkmenistan. Du kunne også besøge Ho Chi Minh City, der er Vietnams største og mest moderne by. Her er trafik, shopping centre, pagoder, stemningsfyldte fortovscafeer og traditionelle markeder.

Langfredag skal du på en helt særlig tur: ad smalle bjergveje omgivet af grønne temarker, går turen til Lipton’s Seat - et udsigtspunkt i verdensklasse i Sri Lanka. En anden mulighed er, at du er på oplevelse i naturreservatet NamibRand og ser de vilde heste i Aus, Namibia.

Påskelørdag er du på den græske ø Patmos, hvor der er lagt i ovnen til årets helt store påskeoplevelse: når midnatsklokkerne kimer, bæres den hellige ild, der har rejst hele vejen fra Jerusalum, frem for hundredvis af mennesker i den indre gårdsplads som symbol på Kristu opstandelse. Stemningen er helt særlig - den har du nu chancen for selv at opleve.

Påskedag byder på vandring i Marokkos smukke bjergområder: en tur, der går gennem betagende landskaber beklædt med granatæble- og valnøddetræer til små berberlandsbyer. Eller måske nyder du udsigten på ”Georgian Military Highway”, en ældgammel rute, der er blevet lovprist af mange poeter og forfattere.

Der står vinsmagning på programmet 2. påskedag. Du er i Sydafrikas Western Cape - et område kendt for at producere nogle af verdens bedste vine - dem får du selvfølgelig lov til at få en smagsprøve på. Er du mere til storslået arkitektur, kan 2. påskedag også bruges i Khiva i Uzbekistan. Overalt er der værksteder med håndværk, der er gået i arv gennem generationer, og som er blevet mere og mere forfinede i udførelsen.


Endnu flere fantastiske oplevelser venter på dig i påsken. Gå på opdagelse og find lige den påskerejse, der opfylder alle dine ønsker. Tag med ud og find påskesolen med Viktors Farmor.
 

Vietnam - afrejse 5. april

Uzbekistans Silkevejsbyer - afrejse 12. april

Irans højdepunkter - afrejse 10. april

Smuttur til Iran - afrejse 9. april

Jerusalem og Jordan - afrejse 4. april

Armenien og Georgien - afrejse 7. april

Påske på Patmos - afrejse 11. april

Mosaik af 3 lande - afrejse 7. april

Sri Lanka - afrejse 6. april

Borneo - afrejse 1. april

Jordan - afrejse 9. april

Viktors Farmor baggrundsbillede