Logo

Påskerejser

Kom, lad os se pinsesolen danse, siger vi til hinanden ved pinsetid. Traditionelt var det dog påskesolen, man mente, dansede af glæde. Måske har vi omskrevet ordsproget, fordi solen ofte lader vente på sig ved påsketid. Men den er derude – den dansende påskesol!

Tag på påskerejse med Viktors Farmor til blandt andet Vietnam

 
Store oplevelser venter i påsken! Her er vores forslag til, hvor du kunne befinde dig:
 

Palmesøndag den 28. marts

Dagens oplevelser starter for alvor efter frokost i Can Tho. Herfra tager du til landsbyen Cai son, hvor du cykler en smuk tur og gør holdt ved Hr. Ba Congs frugtplantage. Du går en tur rundt i plantagen, smager på frugterne og møder og hilser på de lokale og drikker en kop te. Sådan markerer vi Palmesøndag i Vietnam.

Eller måske befinder du dig i en helt anden – i "byen af sten", Tashkent. Uzbekistans hovedstad er en af de største byer i Centralasien. På byrundtur ser du bl.a. Khazrati Imam, som er et kompleks med flere madrassaer (koranskoler) og moskeer. I et bibliotek opbevares verdens måske ældste eksemplar af Koranen. Udgaven stammer fra det 7. århundrede og tilhørte Kaliffen Uthmann. Du ser også Barakhan madrassa og en fredagsmoske. Alle steder er flotte eksempler på den orientalske, centralasiatiske arkitektur.
 

Skærtorsdag den 1. april

…skal du se Den Tyske Ordens gamle hovedborg, Marienburg, i dag Malbork. Herfra regerede Den Tyske Orden i den sene middelalder over hele den sydlige Østersøkyst, lige fra Danzig i vest til Königsberg i øst (i dag Kaliningrad). Korsriddernes gamle ordensborg er et enormt kompleks af bygninger, faktisk verdens største bygningsværk i mursten, komplet med kloster, tykke mure, voldgrav og en vindebro. Stormesterens palads anses for at være det ypperste eksempel på sengotisk stil - oplev det på specialrejse i polsk Østpreussen.

Eller måske er du på byrundtur i Albaniens hovedstad Tirana, hvor du ser Et’hem Bey Moskeen og Skanderbeg Pladsen. Du kommer også forbi kvarteret Block, der var spærret af for almindelige mennesker under kommunismen. Enver Hoxha og partiets andre spidser boede her - i magelige huse. I dag er kvarteret et livligt cafe-miljø og gode shoppe muligheder. Du nyder en god middag, mens du lader op til 12 dages rejse i 6 forskellige lande.
  

Langfredag den 2. april

...skal du udforske et helt unikt bygningsværk: den store Hagia Sophia. Nyd den majestætiske ro, som dette bygningsværk udstråler, mens du beundrer de fine byzantinske mosaikker, inden der er afskedsmiddag som afslutning på din uge i Istanbul.

Er du taget længere østpå skal du bogstavelig talt opleve et højdepunkt: nemlig Sigiriya midt på Sri Lanka. Løveklippen er en formidabel klippeformation, som rejser sig lodret op i landskabet. Du begiver dig op af de gamle trapper, som først bringer dig til den mere end 1500 år gamle frescovæg. Fra to enorme løvefødder går trappen det sidste stykke op til plateauet med rester og ruiner af det, der engang har været. Udsigten er her stadig og er overdådig. Herefter tager du på landsbybesøg, hvor du bliver budt på et traditionelt lokalt måltid spist på lotusblade. Efter rundvisning mellem marker og afgrøder kører du med trehjulet auto rickshaws tilbage til bussen.
  

Påskelørdag den 3. april

Denne dag står i Kristendommens tegn, når turen går til Etchmiatsin, der blev Armeniens åndelige centrum kort efter kristendommens indførelse som statsreligion i år 301. I dag er det hovedsæde for den armenske apostolske kirke med et betydningsfuldt kloster og en domkirke. Etchmiadzin Katedralen er den ældste kristne kirke i Armenien, og her opbevares relikvier som f.eks. træ fra Noas Ark. Du besøger også kirken St. Hripsime. Hripsime var en ung romersk nonne, som sammen med unavngivne søstre blev dræbt under kong Trdat III og som nu er martyr og helgen. Kirken er fra 600-tallet, og Hripsime er begravet i kirkens krypt. Du slutter dagen med et besøg på en brandyfabrik, hvor du selvfølgelig får en smagsprøve på den berømte armenske brandy.

Skal din påskelørdag stå i naturens tegn, er du rejst sydpå - til Madagaskar nærmere bestemt. Du skal i dag på udkig efter den sjældne indri; den største af alle lemurer. Du ser måske også den meget smukke diadem-sifakalemur. Sifakaerne kan springe op til 10 meter fra gren til gren i opret stilling, idet de griber fat om grene eller stammer med de forlængede gribefødder. På jorden bevæger de sig omkring ved oprette spring, mens armene holdes ud til siden eller over hovedet som balancestænger. Det ligner en elegant dans og har givet dem tilnavnet: de dansende sifakaer.
  

Påskedag den 4. april

...skal du opleve ”Djævelens næse”! Det er en togtur fra Quito til kystbyen Guayaquil. Turen går gennem noget af Ecuadors mest betagende natur og ned ad Andesbjergenes stenrige skråninger. Ved endestationen finder du et museum, for den imponerende jernbane har en lang historie.

Er du rejst sydpå i stedet for vestpå, starter dagen med en fantastisk smuk køretur over Høje Atlas til kasbahbyen Ait Ben Haddou, der var et knudepunkt på karavaneruten mellem Sahara og Marrakesh. Karavanerne kom med guld, salt og slaver. Byen træder frem i landskabet som en ren åbenbaring. Højt beliggende troner den over Ounila Dalen. Ait Ben Haddou er en af de ældste og mest fantastiske ørkenbyer i landet og er på UNESCOs verdensarvsliste. Du ser byen på din store Marokkorejse.
 

2. påskedag den 5. april

...bliver en af de dage, du husker for altid - du bruger nemlig en vidunderlig dag på at udforske et af verdens syv nye vidundere: Petra. Eventyret begynder, når du går ind igennem en smal slugt. Pludseligt, efter et lille knæk på stien gennem slugten, åbenbarer Skatkammeret sig, og man kan ikke lade være med at udbryde et stort ÅHHH! ved synet af Skatkammeret i morgensolen. Når du trænger til en forfriskning, finder du den på bagsiden af bjerget, hvor Mufleh har indrettet sin café på en terrasse og brygger tyrkisk kaffe og te til dem, der finder frem til ham. Således forfrisket, har du kræfter til at gå ad 830 trin til ”Klosteret” – en anden kongegrav af mægtige proportioner – og endnu et af Jordans højdepunkter.

Eller måske er det synet af Fuji-bjerget, der betager dig i dag. Udsigten får du fra Ashisøen, hvor du sejler. Og det er ikke kun udsigten, der er helt speciel; det er skibet såmænd også: Det er en gengivelse af et pirat-skib! Du overnatter i smukke omgivelser nær Hakone, hvor hotellet har onsen; et – kønsopdelt – kæmpestort badekar, som traditionen tro anvendes uden tøj på. Prøv det på Den store Japanrejse.

 

Endnu flere fantastiske oplevelser venter på dig i påsken. Gå på opdagelse og find lige den påskerejse, der opfylder dine ønsker. Du kan bruge vores rejsekalender til at se afrejse-datoer for alle vores påskerejser.

Tag med ud og find påskesolen med Viktors Farmor. Rigtig god påske og rigtig god rejse!