Logo

Påskerejser


Kom, lad os se pinsesolen danse, siger vi til hinanden ved pinsetid. Traditionelt var det dog påskesolen, man mente, dansede af glæde. Måske har vi omskrevet ordsproget, fordi solen ofte lader vente på sig ved påsketid. Men den er derude – den dansende påskesol!

Tag på påskerejse med Viktors Farmor til blandt andet Vietnam

 
Store oplevelser venter i påsken! Her er vores forslag til, hvor du kunne befinde dig:
 

Palmesøndag den 5. april

Palmesøndag er du på vej østpå til Georgiens vindistrikt Kakheti-provinsen. Undervejs slentrer du en tur i den befæstede by Signaghi, der ligger på bjergskråningerne. Her kan du nyde udsigten over Kaukasus Bjergene og Alazani Dalen.

Eller måske er du rejst længere østpå og befinder dig i en helt anden verden – i en by, hvor karavanerne i fordums tid gjorde holdt for at slukke tørsten og få et hvil. Du er i Khiva i Uzbekistan, hvor smukke minareter og mange fornemme bygninger, mausoleer og madrassaer (koranskoler) vidner om en storhedstid, hvor karavanerne bragte velstand til byen.
  

Skærtorsdag den 9. april

...er du på byrundtur i Marrakesh med dens rosa bymure, gamle paladser og spændende madrassa'er. På en byrundtur til fods gør du holdt ved et par af de smukke monumenter, som vidner om byens storhedstid. Marrakesh bliver først og fremmest forbundet med det rige folkeliv og byens centrum Djemaa El Fna Pladsen - den skal du selvfølgelig også opleve på din Store Marokkorejse.

Eller måske udforsker du ”Armeniens Kappadokien” – et område med hulebeboelser i kalkstensklipperne og mange besynderlige klippeformationer. Senere samme dag besøger du Tatev Monastery, det mest berømte kloster i Armenien med en unik og dramatisk beliggenhed i bjergene. Du kommer op til klostret med en nyanlagt kabelbane - den længste i verden faktisk.
 

Langfredag den 10. april

...skal du udforske et helt unikt bygningsværk: den store Hagia Sophia - der nu bliver kaldt "Ayasofya Museum". Nyd den majestætiske ro, som dette bygningsværk udstråler, mens du beundrer de fine byzantinske mosaikker, inden der er afskedsmiddag som afslutning på din uge i Istanbul.

Er du taget længere østpå, er du måske på Bali, hvor du udforsker Ubud, der er omgivet af risterrasser. I udkanten af Ubud går du gennem Monkey skoven, der har sit navn efter de mange aber, der holder til. Senere oplever en af de balinesiske danseforestillinger, Barong - en dag fuld af oplevelser i Indonesien
 

Påskelørdag den 11. april

Er du blevet i Europa, byder dagen på en smuk køretur langs Albaniens riviera. Du ser blandt andet Apollonia, som var en betydende by allerede for grækerne, og senere for romerne. Og senere lægger du vejen forbi Albaniens største havneby Dürres.

Eller måske står dagen i historiens tegn, når du tager Stalin-linjerne i besigtigelse i Hviderusland. Nogle dage senere får du et indblik i en helt anden historie, når du besøger Tjernobyl.
 

Påskedag den 12. april

...starter med en tur til det lokale marked, hvor der sælges forskellige varer, som vi ikke normalt ser i Danmark, især friske madvarer og grøntsager. Senere går turen til din rejseleders hjemby, hvor du blandt andet besøger hans barndomshjem og smager på kaffen fra hans plantage - hvor er du? I Fantastiske Vietnam.

Er du rejst sydpå i stedet for østpå, starter din dag med en formiddagsvandring i regnskoven i Ranomafana nationalparken. Ranomafana betyder “varmt vand” og referer til de varme kilder, som i kolonitiden tiltrak mange besøgende. Hvor er du? I Madagaskar.
 

Det er nu blevet 2. påskedag den 13. april

...og du begiver dig på en tur gennem den fascinerende Tigray region i Etiopien. Her er 200 millioner gamle kløftelandskaber, hvor bønderne i århundrede har opbygget terrasser på bjergskråningerne. Undervejs besøger du det det 2.700 år gamle Yeha tempel, der er Afrikas ældste bygning syd for Sahara. 

Eller måske befinder du dig i en helt anden verdensdel, i Taiwan, hvor du skal på opdagelse i Taroko kløften, der er berømt for sine fantastiske klippebjerge og marmorkløfter, der strækker sig langs med Li Wu-floden. Her er desuden mange smukke vandfald. Der er anlagt mange vandrestier, og du begiver dig ud på nogle af dem for at nyde Tarokos naturskønhed.

 

Endnu flere fantastiske oplevelser venter på dig i påsken. Gå på opdagelse og find lige den påskerejse, der opfylder dine ønsker. Du kan bruge vores rejsekalender til at se afrejse-datoer for alle vores påskerejser.

Tag med ud og find påskesolen med Viktors Farmor. Rigtig god påske og rigtig god rejse!