Hvad søger du?

Påskerejser

Kom, lad os se pinsesolen danse, siger vi til hinanden ved pinsetid. Traditionelt var det dog påskesolen, man mente, dansede af glæde. Måske har vi omskrevet ordsproget, fordi solen ofte lader vente på sig ved påsketid. Men den er derude – den dansende påskesol!

Tag på påskerejse med Viktors Farmor til blandt andet Vietnam

 
Store oplevelser venter i påsken! Her er vores forslag til, hvor du kunne befinde dig:
 

Palmesøndag den 10. april

Dagens oplevelser starter med et besøg i den imponerende kasbah Taorirt, engang bolig for den mægtige Glaoui klan, der beherskede karavanehandlen i flere hundrede år helt til Marokkos selvstændighed i 1956. Turen fortsætter til tæppebyen Tazenakht, hvor vi besøger et kooperativ, der fremstiller de fine berbertæpper. Og i kløften nord for byen Aoulouz er der om foråret mulighed for at spotte mange forskellige fugle. Sådan tilbringer du Palmesøndag på Den store Marokkorejse.

Eller måske befinder du dig lidt længere nordpå - nemlig i den fantastiske mauriske by Granada. Du besøger blandt andet det lille, men alligevel storslåede Alhambra palads , der er kendt i hele Spanien og Europa. Du hører om de sidste maurere på den iberiske halvø, beundrer den flotte arkitektur, det smukke kunsthåndværk og nyder havens idyl. Og som afslutning på en fantastisk dag, skal du på ”Tapas tur”, hvor du besøger nogle forskellige steder, der hver især byder på deres version af denne spanske specialitet. Sådan slutter en oplevelsesrig dag i Andalusien.

  
Skærtorsdag den 14. april

...bliver en af de dage, du husker for altid - du bruger nemlig en vidunderlig dag på at udforske et af verdens syv nye vidundere: Petra. Eventyret begynder, når du går ind igennem en smal slugt. Pludseligt, efter et lille knæk på stien gennem slugten, åbenbarer Skatkammeret sig, og man kan ikke lade være med at udbryde et stort ÅHHH! ved synet af Skatkammeret i morgensolen. Senere tager du de 830 trin til ”Klosteret” – en anden kongegrav af mægtige proportioner – og endnu et af Jordans højdepunkter.

Du kan også starte dagen med at udforske Bunk Art i Tirana. Bunk Art er museum og kunstmuseum, indrettet i en enorm, underjordisk bunker fra 1970'erne. Selve indgangen er spektakulær, for du skal gå gennem en lang, mørk tunnel. Efter frokosten fortsætter du til Berat, en af de smukkeste byer i Albanien. Berat har umiskendeligt osmannisk byggestil i den gamle bydel, der er på UNESCOS verdensarvsliste. Når du står ved floden og kigger op mod den gamle by, forstår du, hvorfor Berat ofte kaldes ”Byen med de 1000 vinduer”. En skøn dag på rejsen Balkans højdepunkter går på hæld.

  
Langfredag den 15. april

...skal du udforske et helt særligt natursceneri. Du besøger ”Cappadokia of Armenia”, hvor du ser de mange tidligere hulebeboelser i kalkstensklipperne og mange besynderlige klippeformationer. Hulerne har været beboet til langt op i forrige århundrede, men nu bruges de mest til opbevaring af korn, grønsager o.l. Senere på dagen skal du med verdens længste kabelbane til det mest berømte kloster i Armenien. Tatev klosteret har en unik og dramatisk beliggenhed i bjergene.

Først med bus, så med tog, så med minibus og til sidst til fods. Så er du der! Foran et af verdens nye vidundere. Du står ved Machu Picchu. Guiden viser dig rundt i denne prægtige by, som gemmer på alverdens fortællinger, spekulationer og myter. Udforskningen af de labyrintiske passager og boliger ved ruinerne får inkaernes historie til at blive meget nærværende, og det er svært at modstå fristelsen for selv at opfinde gode teorier om Machu Picchus eksistens. Dette, og meget mere, oplever du på rejsen Peru med Nazca, Machu Picchu og Titicaca.

  
Påskelørdag den 16. april

...skal du på rundtur til fods i det gamle Riga. Du ser blandt andet den imponerende domkirke fra 1211. Du besøger også den Lettiske National opera, hvor Richard Wagner havde sit virke som kapelmester i 1837-39. Du skal også smage på og høre om Letlands nationaldrik, ”Den Sorte Riga-Balsam”, der er god for mange ting, ikke mindst for maven. Middagen nyder du i ægte middelalderstemning på restaurant Rozengrãls. Sådan slutter dagen i Estland, Letland og Litauen.

Har du mere lyst til at smage familien Melettis berømte anis-likør end Letland nationaldrik, så er du taget på Kultur og vandreferie i Marche. Familien driver Caffé Melettei i den charmerene italienske by, Ascoli Piceno, der er som en miniudgave af Firenze. Ascoli Piceno blev grundlagt flere århundreder før Roms grundlæggelse, og byen lå på den vigtige Via Salaria, saltvejen, der forbandt Latium med saltproduktionsområderne ved Adriaterhavskysten.

  
Påskedag den 17. april

Du vågner i dag i en af verdens smukkeste byer. "Isfahan er den halve verden" siger indbyggerne og digterne om byen. Og man kunne tilføje: Den bedste halvdel. Isfahan er en drøm af en by, som alle burde opleve én gang i livet. De overdådigt udsmykkede moskeer, de turkise kupler, paladserne, de blomstrende parker med springvand og pavilloner og de stemningsfulde tehuse under byens broer. Isfahan er en perle i islamisk arkitektur. byens hjerte er Emam-pladsen, som du besøger, inden du udforsker bazarerne, der hører til de mest spændende i Iran, måske i hele Mellemøsten. Og det er blot én dag på en oplevelsesrig rundrejse i Iran.

Er du rejst knapt så langt mod sydøst, besøger du i dag Grækenlands Gibraltar. Monemvasia er i virkeligheden en lille ø, der er forbundet med Peloponnes via en ret smal bro. Beliggenheden er eventyrlig. Du kan ikke se byen fra landsiden, for den er gemt bag en klippe, der skyder op af vandet som en kæmpe kolos. Men mod sydøst, øverst oppe på en stejl klippe, ligger den ældgamle by med en fæstning, grundlagt i det 6. århundrede. Måske går du en aftentur gennem smalle og brolagte gader, inden du går til ro i Myternes Grækenland.

  
2. påskedag den 18. april

I dag skal du på heldagstur til Lago di Trasimeno, Italiens fjerdestørste sø, der er omkranset af sølvgrønne olivenlunde. Du går i fodsporene af Hannibal, feltherren fra Karthago, der netop her i 217 f.Kr. under den 2. Puniske Krig besejrede en større romersk hærenhed, anført af konsul Gajus Flaminius. Herefter sejler du ud på Isola Maggiore, en af søens tre øer. Efter en frokostpause vandrer du ad en af de mange fine vandrestier på øen. En skøn dag i Italiens grønne hjerte på kultur og vandreferie i Umbrien.

Du kan også bruge dagen på at gå i Alexander den stores fodspor. Du lægger ud i Pella, de makedonske kongers hovedstad og Alexander den Stores fødeby. Efter frokostpause i Veria besøger du et af de vigtigste arkæologiske steder i Grækenland og det vigtigste i det antikke Makedonien: Vergina. Byen var i oldtiden kendt som Aigai og fungerede som rigets første hovedstad. Efter en oplevelsesrig dag, lægger du hovedet på puden i den lille by Kalambaka, der er bygget på skråningerne ved Meteora klipperne. Sådan nydes den sidste helligdag på Eventyrrejsen i Nordgrækenland.
 

 
Endnu flere fantastiske oplevelser venter på dig i påsken. Gå på opdagelse og find lige den påskerejse, der opfylder dine ønsker. Du kan bruge vores rejsekalender til at se afrejse-datoer for alle vores påskerejser.

Tag med ud og find påskesolen med Viktors Farmor. Rigtig god påske og rigtig god rejse!