Logo

Påskerejser


Kom, lad os se pinsesolen danse, siger vi til hinanden ved pinsetid. Traditionelt var det dog påskesolen, man mente, dansede af glæde. Måske har vi omskrevet ordsproget, fordi solen ofte lader vente på sig ved påsketid. Men den er derude – den dansende påskesol!

Tag på påskerejse med Viktors Farmor til blandt andet Vietnam

 
Store oplevelser venter i påsken! Her er vores forslag til, hvor du kunne befinde dig:
 

Palmesøndag

...besøger du det farverige marked, Dong Ba i Vietnam og fortsætter til Hoi An, hvor du går på opdagelse i den gamle bydels smalle stræder. Eller måske bruger du dagen på at udforske magiske Petra i Jordan. Du slutter dagen af med at spise middag hos en beduinfamilie, der serverer traditionelle retter tilberedt over åben ild.
 

Skærtorsdag

...byder på byrundtur i Marrakesh i Marokko. Du ser byens rosa bymure, gamle paladser og spændende madrasa´er og udforsker medinaens spændende håndværkerkvarterer. Du kunne også indsnuse duftene i Nantenz i Iran. Byen ligger i en dal omgivet af rosenplantager. Du fortsætter til Kashan, hvor du beundrer de fornemme gamle købmandshuse med vindtårne. Besøg den historiske have, Bâgh-e Fin - et rart sted at slappe af mellem træer, kanaler og marmorbassiner.
 

Langfredag

...kommer kameraet på overarbejde, når du skal på game drive i Hluhluwe-Imfolozi, der er et af Sydafrikas største og smukkeste vildtreservater. Her holder du udkig efter Afrikas ikoniske vildt - særligt næsehorn. Er du mere til storslået historie og betagende arkitektur, så bruger du langfredag i Centralasiens perle: Samarkand, Uzbekistan. Den gamle oaseby er en af de ældste kulturbyer i verden - brug især tid på at suge indtryk til dig på den fantastiske Registanplads, selve symbolet på Uzbekistans status i den islamiske verden.
 

Påskelørdag

...venter dig en helt særlig oplevelse: du skal ud og finde de klatrende løver i Ishasha området i Queen Elisabeth nationalparken, Uganda. Ud over de klatrende løver holder du udkig efter elefanter, bøfler og topi. Måske befinder du sig i en helt anden verdensdel og tager til Kalaw i Burma - en stille og fredfyldt by, hvor aldrende britiske bygninger står side om side med buddhistiske templer.
 

Påskedag

...er du på eventyr på - ja, du gættede det: Påskeøen. Du ser Ahu Tongariki, Påskeøens største ahu med sine imponerende 15 moaier og moai "værkstedet" Ranu Raraku, hvor moaier i alle produktionsfaser ligger og venter på dig. Er du rejst østpå i stedet for vestpå, er du ad smalle bjergveje omgivet af grønne temarker på vej mod Lipton’s Seat - et udsigtspunkt i verdensklasse i Sri Lanka.
 

Det er nu blevet 2. påskedag

...og dagen står i kristendommens tegn. Du besøger et af Afrikas rigeste og vigtigste arkæologiske områder, Axum i Etiopien. Ifølge sagn var Axum hovedstad for Dronningen af Saba – i dag er Axum den religiøse hovedstad for Etiopiens koptiske kristne befolkning, som tror, at Pagtens Ark huses her. Måske er du ikke rejst helt så langt væk, men befinder dig i stedet i Armeniens hovedstad, Yerevan - en af de ældste byer i verden. Dagen byder på besøg i Etchmiadzin Katedralen, der er den ældste kristne kirke i Armenien. Men her slutter det ikke - du besøger også St. Hripsime-kirken fra 600-tallet og Zvartnots St. George Kirke. Dagens tre kirker er alle på UNESCOs liste over verdens kulturarv.
 

Endnu flere fantastiske oplevelser venter på dig i påsken. Gå på opdagelse og find lige den påskerejse, der opfylder alle dine ønsker. Tag med ud og find påskesolen med Viktors Farmor.

Viktors Farmor baggrundsbillede