Sydamerika på tværs

Chile og Argentina med en afstikker til Brasilien

Oplev det ypperste af sydkuglens natur: Iguazú-vandfaldene. Majestætiske vulkaner. Endeløse vidder. Mærk atmosfæren i de pulserende hovedstæder Santiago og Buenos Aires, og mød kontrasterne på øen Chiloé med pælehytter og trækirker.

Start din rejse her

Rejsen giver enestående naturoplevelser, men også indtryk af en kultur, som er et eksotisk mix af moderne europæisk, spansk og ikke mindst oprindelig kultur. Højdepunkterne er mange - bl.a. et søhøjland med et af verdens bedste udsigtspunkter, og du får virkelig den sydamerikanske charme, kultur og natur ind under huden. 

Rejsen inkluderer ikke mindre end 4 flyvninger, der bringer os til de store seværdigheder på forholdsvis kort tid - og på tværs af Sydamerika.

5 gode grunde til at rejse til Sydamerika med Viktors Farmor:

 • Se Iguazú-vandfaldene både fra den brasilianske og argentinske side
 • Oplev den magiske ø Chiloé med pælehytter, trækirker, markeder og fiskerlandsbyer
 • Besøg Chiles ældste nationalpark, Perez Rosales, med smukke vandfald
 • Tag på vandretur over lavamarkerne ved Osorno-vulkanen
 • Opdag Søhøjlandet hvor vi får den syvende bedste udsigt i verden fra Campanario-bjerget

Dagsprogram

 • Dag 1

  Afrejse mod Chile

  Vi flyver fra Kastrup Lufthavn, medmindre andet er angivet.

 • Dag 2

  Santiago - byrundtur til Plaza de Armas og kunstnerbyen Bellavista

  Efter indkvartering og hvil på hotellet skal vi på en byrundtur i Santiago, hvor vi får indtryk af både den historiske del af byen og de mere moderne kvarterer. Vi starter med at besøge regeringsbygningen La Moneda og vandrer en tur i gågaderne Huérfanos og Ahumada. Vi giver os god tid på den berømte Plaza de Armas, der er omgivet af historiske bygninger, bl.a. katedralen. På pladsen er der et livligt folkeliv omkring det store springvand. Her ses hyppigt kunstnere, der udstiller deres seneste værker. Vi kører over floden til bydelen Bellavista, en bydel for kunst og kultur. Herefter fortsætter vi til Pueblito Los Dominicos, hvor der findes mange butikker med kunsthåndværk.

  Måltider: Aftensmad

  Overnatning: Santiago

 • Dag 3

  Fly til søhøjlandet - tysk arkitektur

  Om morgenen kører vi til lufthavnen for at flyve til havnebyen Puerto Montt, der ligger i søhøjlandet. Efter frokost gør kører vi til et udkigspunkt, hvor vi får en flot udsigt ned over byen og havnen. Herfra kører vi den korte vej til Puerto Varas, hvor vi overnatter.

  Puerto Varas blev dannet i midten af 1800-tallet af tyske immigranter. Her er træhuse bygget i traditionel tysk arkitektur og den smukke trækirke Iglesia del Sagrado Corazón de Jesus. Byen ligger lige ned til Llanquihue-søen med en fantastisk smuk udsigt over til både Osorno- og Calbuco-vulkanerne. Vi går en tur i den hyggelige by.

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Puerto Varas

 • Dag 4

  Sejlads til Chiloé - pingviner og søløver

  Vi kører ud til færgelejet for at sejle til øen Chiloé, en sejltur på ca. 30 minutter. Der er chancer for at se søløver og delfiner.

  Vi går i land og kører nu til Ancud bugten. Den lille by Ancud har et lille spændende frugt- og fiskemarked. Hvis muligt, besøger vi desuden det lokale museum. Vores lokale guide vil berette om myterne og historien om Chiloé samt give en fin introduktion til livet som det leves på denne helt magiske ø.

  Vi kører nu på grusvej til stillehavskysten. Vi sejler i små både ud til to små øer, hvor både Humboldt pingviner og Magellan pingviner yngler. I små både kommer vi tæt på nogle af pingvinerne. Der er også mulighed for at se søløver, pelikaner mm. Frokosten indtages på en lille lokal restaurant på stranden. Sidst på eftermiddagen kører vi til Castro, hovedbyen på Chiloé, hvor vi overnatter på hotel.

  NB: Pingviner kan normalt kun ses fra november til marts

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Castro

 • Dag 5

  Pænebyen Castro og fiskerbyen

  Formiddagen bruger vi til en lille bytur i Castro.

  Her skal vi se de traditionelle palafitos, der er hytter bygget på pæle. Vi ser også den majestætiske trækirke, der er på Unescos liste over verdens kulturarv. På en slentretur gennem byen kommer vi også forbi markedet, hvor der bl.a. sælges uldprodukter og kunsthåndværk, der er produceret på øen.

  Om eftermiddagen kører vi til den nordlige del af øen til fiskerlandsbyen Dalcahue. Der er en hel speciel atmosfære i denne lille fiskerby med de rustikke huse og traditionelle fiskerbåde. Sidst på eftermiddagen sejler vi tilbage til fastlandet.

  Vi har to overnatninger i Puerto Varas.

  Måltider: Morgenmad og frokostmadpakke

  Overnatning: Puerto Varas

 • Dag 6

  Vicente Perez Rosales nationalparken og Osorno vulkanen

  En dag med store naturoplevelser. Vi kører til Vicente Perez Rosales, den ældste nationalpark i Chile, grundlagt i 1926. Vi gør holdt ved vandfaldet Petrohué. Herfra vandrer vi ad en sti til forskellige andre smukke vandfald, nogle af dem nærmest krystalgrønne i farven. Derefter kører vi til Osorno vulkanen (1300 m.o.h.), hvor vi skal på en ca. 3 km. vandretur over lavamarkerne (akkumuleret højdemeter: 250 m.). Herfra er der imponerende udsigter over Llanquihue søen. På en klar dag kan vi se Stillehavet. Efter vandringen er der tid til frokost og lidt afslapning på det hyggelige cafeteria helt oppe ved snegrænsen. Der vil være udsigt til søen ”Todos Los Santos” samt flere snedækkede vulkaner. Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til vores hotel i Puerto Varas.

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Puerto Varas

 • Dag 7

  Mod Bariloche og Argentina

  Vi krydser grænsen til Argentina. Køreturen varer ca. seks timer. Ruten byder på mange flotte udsigter til søer og bjerge. Efter ankomst spiser vi frokost.

  Om eftermiddagen tager vi på en kort byrundtur.

  Indkvartering i Bariloche på hotel nær ved søen, hvor vi har tre overnatninger.

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Bariloche

 • Dag 8

  Campanario bjerget og Argentinas Schweiz

  Vi starter dagen med at køre til Campanario bjerget, hvor vi skal med stolelift op på bjerget. National Geographic har udnævnt udsigten fra dette lille bjerg til at være den syvende bedste udsigt i verden!! Efter en tid på bjerget vil vi tage stoleliften nedad igen.

  Vi kører nu ud til et fantastisk naturområde, også kaldet ”Switzerland of Argentina”. Her tager vi på en vandretur gennem smukke skovstrækninger. Indimellem er der imponerende panoramaudsigter. Først på eftermiddagen er vi tilbage i Bariloche og har resten af dagen fri på egen hånd. Aftensmad på hotellet.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Bariloche

 • Dag 9

  Victoria øen og vandretur i myrte-skoven

  Heldagsudflugt til Victoria øen. Vi kører til Panuelo havnen, hvorfra vi sejler til Victoria Island. Her er der forskellige gode vandrestier. Efter vandringen går vi igen om bord og vi sejler til den berømte ”Bosque de Arrayanes” (myrte-skoven), en helt unik skov. Efter besøget her og en kort vandretur sejler vi tilbage til Panuelo havnen, hvorfra vi kører til vores hotel.
  Vi spiser frokost ombord på båden.

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Bariloche

 • Dag 10

  Fly til kosmopolitiske Buenos Aires

  I dag kører vi til lufthavnen for at flyve til Buenos Aires.

  Afhængig af flytiderne er der tid på egen hånd i Bariloche eller i Buenos Aires.

  Buenos Aires er en charmerende blanding af en kosmopolitisk aristokratisk by med atmosfære som i de europæiske hovedstæder og en latinamerikansk farverig og pulserende livsrytme. Det er denne blanding, der gør byen så original og levende.

  Vi har to overnatninger i Buenos Aires.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Buenos Aires

 • Dag 11

  Buenos Aires pladser og kvarterer med tangomusik

  I formiddagen skal vi se lidt nærmere på denne dejlige by. På vores byrundtur oplever vi 9. de Julio Avenue, verdens bredeste boulevard, vi ser den store plads, Plaza de Mayo, samt regeringsbygningen Casa Rosada, domkirken og parlamentet. Vi skal også en tur i forskellige interessante bydele: San Telmo, hvor der spilles tangomusik i gaderne, og La Boca med de små farvestrålende huse. Vi ser desuden Palermo parkerne og Recoleta, byens mest elegante kvarter.

  Resten af dagen er fri til på egen hånd at udforske Buenos Aires.

  Rejselederen har flere gode forslag til både sightseeing og shopping.

  Måltider: Morgenmad

  Overnatning: Buenos Aires

 • Dag 12

  Fly til Iguazu og de imponerende vandfald set fra Brasilien

  Vi flyver til Iguazú, hvor vi skal opleve de verdensberømte vandfald.

  I dag skal vi opleve de fantastiske vandfald fra den brasilianske side. Der er 270 fald i tre kms bredde og et fald på ca. 80 m. Faldene er bredere end Victoria Falls og højere end Niagara Falls. Vandet falder smukt mellem brune klipper og grøn regnskov, og alt er indrammet af Iguazú nationalparkens 185.000 ha. Vi tager på en vandretur, der starter fra Das Cataratas Hotel og slutter i canyonen ved Devil’s Throat (Djævlens Gab), en vandring på ca. en time.

  Herefter kører vi til vores hyggelige hotel, hvor vi har to overnatninger.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Iguazu

 • Dag 13

  Vandringer ved Iguazu i Argentina

  Vi skal på heldagstur på den argentinske side af vandfaldene. Her kommer vi endnu tættere på faldene. Ved det 90 m. høje fald ”Djævlens Gab” kan man føle de stærke vandstænk på huden og man kan opleve at se de store regnbuer i luften. På dette sted vælter der 1500 m3 vand ud over kanten i sekundet.

  Den første vandretur vi skal på er en 500 m lang sti, hvorfra vi ovenfra ser faldene Two Sisters, Bosseti, Adam and Eve, Bernabe Mendez, Mbiguá og San Martín.

  Derefter skal vi på en vandring nedenfor vandfaldene.

  Vi vender herefter tilbage til vores hotel.

  Om aftenen spiser vi på restaurant i byen.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Iguazu

 • Dag 14

  Fly til Buenos Aires og tangoshow - afskedsmiddag

  I dag flyver vi tilbage til Buenos Aires, hvor vi skal bo den sidste nat. Om aftenen oplever vi et legendarisk tango show, mens vi nyder en lækker middag.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Buenos Aires

 • Dag 15

  Adios Argentina og hjemrejse

  Vi kører til lufthavnen hvor hjemrejsen begynder.

  Måltider: Morgenmad

 • Dag 16

  Ankomst til København

  Så starter hjemrejsen tilbage til Danmark. 

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Sydamerika

 • Pas og visum

  Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Kopien skal opbevares et andet sted end selve passet.

  Chile: Danskere er visumfri i indtil 90 dage. Passet skal være gyldigt under hele opholdet. Ved ankomst udleveres et immigrationsbevis, der er vigtigt at beholde under hele rejsen. 

  Argentina: Danske statsborgere er visumfri i indtil 90 dage, og pas skal være gyldige under hele opholdet. 

  Brasilien: Danskere er visumfri i indtil 90 dage. Passet skal være gyldigt 180 dage ud over opholdet.

 • Vaccination

  Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. I området ved Iguazu vandfaldene anbefales vaccination mod gul feber. Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

 • Valuta

  Møntfoden i Chile hedder Peso (CLP). Kreditkort, kan anvendes på mange hoteller og restauranter. 100 Peso svarer til ca. 1 DKK (pr. oktober 2019). I kontant valuta anbefales det, at man medbringer Pesos (kan købes f.eks hos Forex) og evt. US Dollars eller EURO som nødreserve. 

  Møntfoden i Argentina hedder argentinske pesos. 100 pesos svarer til ca. 12 DKK (pr. oktober 2019).
  I kontanter kan det anbefales at medbringe 100 og evt. 50 USD-sedler til veksling (Euro kan også bruges men er mindre kendt).
  Kreditkort accepteres af de fleste større hoteller.
  Der er ligeledes hæveautomater i de større byer. Der kan dog ofte kun hæves mindre beløb af gangen, og der opkræves gebyr, ud over de 30 kr., som man betaler til den danske bank. 

  Regn med at bruge et beløb, der svarer til ca. 2.000 kr. til mad og drikkevarer. Der ud over kommer køb af souvenirs etc.

  Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af kreditkortene, samt tlf. nr. til kortspærring.

 • Telefoni og internet

  Telefoni. Landekoden i Chile er 0056, og i Argentina 0054.

  Mobiltelefon. I de større byer er der udmærket dækning. MMS er ikke muligt. Der kan købes lokale taletidskort.

  Internet. Alle hoteller har gratis wifi. På nogle hoteller dog kun i receptionsområdet.

 • Fysisk form på rejsen

  For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

 • Elektricitet

  Der er 220 volt. Der bruges samme stik som i Denmark, men i Argentina bruges der nogle steder 3-benede stik. Medbring derfor adapter for en sikkerhed skyld.

 • Drikkevand

  Vandet kan ikke drikkes fra hanen (i små byer), så køb mineralvand.

 • Drikkepenge

  På restaurant er det normalt at lægge ca. 10% til regningen. Hvis man har fået båret sin bagage til sit hotelværelse giver man et lille beløb for det, f.eks. svarende til ca. 6 kr. På grupperejser betales drikkepenge til chauffører og guider af Viktors Farmor.

 • Foto

  Lufthavne og militære områder må ikke fotograferes. Hvis man vil fotografere mennesker bør man spørge om lov først.

 • Prisniveau

  Et måltid mad på en restaurant koster typisk 100-150 kr. – dyrest i Buenos Aires. Øl (1/2 liter) koster ca. 15 kr., vin ca. 60-100 kr. og sodavand ca. 10-15 kr. Drikkevand i en kiosk/supermarked koster ca. 5-10 kr.

 • Tyveri

  Medbring ikke kostbare smykker og ure. Hav kontante penge på kroppen i en ”pengekat” og kun mindre beløb i tasker eller lomme.

 • Bagage

  Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

  Der må ikke indføres ferskvarer eller landbrugsprodukter til Chile.

  Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.

 • Håndbagage

  Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Klima

  Chile er 4.200 km langt og derfor varierer klimaet naturligvis efter, hvor man befinder sig i landet. Det centrale Chile minder om middelhavsområdet: sommeren er tør og varm, mens vintermånederne (fra april til september) er milde og kun moderat fugtige. Argentina er det ottende største land i verden og klimaet varierer fra nord til syd. Generelt kan vejret beskrives som tempereret. Den køligste periode er mellem maj og oktober.

 • Tidsforskel

  Chile er 5 timer bagud i forhold til Danmark. 4 timer når det er sommertid i Chile (primo oktober til primo april). Argentina er 4 timer bagud i forhold til Danmark. Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 08.00 i Argentina.

 • Pakkeliste

  Husk at supplere pakkelisten med:

  - Regntøj

  - Vækkeur

  - Varmt tøj (kan evt. købes på stedet – mange gode produkter af alpaca-uld)

  - Gode vandresko/-støvler

  - Solbriller

  - Solcreme

  - Kasket/hat

  - Evt. badetøj til sejlture ved Iguazu

  - Evt. medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

  - Feltflaske / flaske til vand

  - Langærmede, hurtigttørrende skjorter

  - Lange, hurtigttørrende bukser

  - God kikkert

  - Evt. lommelygte

  - Insektspray (kan også købes lokalt)

  - Vådservietter

 • Værd at vide

  Der er store afstande i Sydamerika, og vi har 4 flyvninger undervejs på rejsen. Medbring eventuelt en god bog eller podcasts til at forsøde transporttiderne.

   

  For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Sydamerika.