Fantastiske Vietnam

Fra Hanoi og Ha Long i nord til Mekong-deltaet i syd

Alle højdepunkterne i Vietnam – og meget mere: Overnatning på en båd i Ha Long-bugten. Sejlads i Mekong-deltaet. Kejserpaladserne i Hue. Charmerende Hoi An. De myldrende storbyer Hanoi og Ho Chi Minh City. Og som ekstra krydderi: En hyggelig middag hjemme hos rejselederen.

Priser fra

23.990 kr.

Max. 23 deltagere

16 dages rejse

Start din rejse her

Vi starter vores rejse i Vietnams hovedstad. Vi oplever blandt andet Hanois travle gader som passager på en cykel-rickshaw. Vi ser Pagoden på én søjle og mausoleet over landsfaderen Ho Chi Minh. Og eventyret åbner sig for alvor for os, når vi står til søs og tilbringer et døgn omgivet af Ha Long-bugtens eventyrlige landskaber. Vi har båden for os selv, så vi kan udforske mindre besøgte dele af bugten.

Med nattog fortsætter vi rejsen til det centrale Vietnam. I den gamle kejserby Hue ser vi paladset og et par af de overdådige kejsergrave, der i dag er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Vi besøger også det lokale marked, inden turen fortsætter til den charmerende by Hoi An. Her flankeres de gamle gader af historiske handelshuse, og farvede papirslanterne i hundredvis oplyser natten.

Vi fortsætter til det sydlige Vietnam, hvor vi sejler på Mekong-deltaets kanaler og oplever livet på landet. Det moderne Vietnam oplever vi til gengæld for fuld udblæsning i storbyen Ho Chi Minh City. Rejsen slutter med afslappende dage på et luksushotel i strandbyen Vung Tau, hvor vi også besøger rejselederens landsby og runder de mange oplevelser af med en hyggelig middag hjemme hos ham privat.

Rejsen igennem bor vi på komfortable hoteller med den helt rigtige beliggenhed, og vi kommer godt rundt om det fantastiske vietnamesiske køkken med de mange lækre måltider på lokale restauranter. 

5 gode grunde til at rejse til Vietnam med Viktors Farmor:

 • Få en dyb indsigt i Vietnam med vores dansktalende, vietnamesiske rejseleder, og besøg hans private hjem
 • Nyd Ha Long-bugtens smukke landskaber med overnatning på vores egen båd
 • Bo på nøje udvalgte 4- og 5-stjernede hoteller med optimal beliggenhed i centrum af byerne
 • Udforsk det forrygende vietnamesiske køkken med mange inkluderede måltider på lokale restauranter  
 • Oplev Vietnams frodige natur og lokale landsbyliv på adskillige flotte sejlture

Dagsprogram

 • Dag 1

  Fly fra Danmark

  Fra Danmark sætter vi kurs mod Vietnam. Afrejse er som udgangspunkt fra København med mindre andet er angivet. Rejseleder Tuyen er allerede i Vietnam, men der vil være en repræsentant fra Viktors Farmor i lufthavnen, der søger for, at vi bliver sendt godt afsted. 

 • Dag 2

  Ankomst Hanoi

  Ved ankomsten til Hanoi står rejseleder Tuyen klar til at byde velkommen til Vietnam. 

  Afhængig af ankomsttidspunktet kører vi ind til byen og går ned til den smukke Hoan Kiem sø, der ligger centralt i den gamle bydel. Byen er rig på legender, og den er et populært mødested for byens indbyggere, så det myldrer med folk langs bredden fra morgen til aften. 

  Senere tager vi på en cykel-rickshawtur gennem den gamle bydels livlige handelsgader. Cykel-rickshaw er en cykel med privatchauffør. Der er plads til 2 personer foran, og bagved sidder vognmanden og træder til. Så det er blot at læne sig tilbage, slappe af og nyde de mange indtryk. 

  Ankommer vi sidst på dagen gemmer vi rickshawturen og søen til i morgen. Istedet kører vi direkte til hotellet for at checke ind. I Hanoi bor vi på et lækkert 4-stjernet hotel med en perfekt beliggenhed få minutters gang fra Hoan Kiem søen. Den centrale beliggenhed gør det let at gå en tur på egen hånd for at nyde det fantastiske folkeliv.

  Vi slutter dagen af med den første af mange lækre middage på en lokal restaurant. 

  Måltider: Aftensmad

  Overnatning: Golden Lotus Luxury Hotel i Hanoi el. lignende

 • Dag 3

  Templer, museer og vanddukketeater i Hanoi

  Hele dagen er sat af til at opleve Vietnams pulserende hovedstad. Undervejs hører vi blandt andet om Ho Chi Minh, der er en faderfigur for det moderne Vietnam. Han stod i spidsen for frihedsbevægelsen, der fik Vietnam løsrevet fra Frankrig, og var præsident i det kommunistiske Nordvietnam frem til sin død i 1969. I dag er der i høj grad en kult omkring Ho Chi Minh, men også – fra eksilvietnamesere -  kritik af hans styre. Han er på forsiden af Vietnams pengesedler, og hans balsamerede lig ligger i mausoleet, bygget netop på det sted, hvor han oplæste uafhængighedserklæringen i 1945. Vi ser både mausoleet og det simple hus, han boede i.

  Vi fortsætter til "Pagoden på én søjle”. Den unikke helligdom er bygget i 1049 af kejser Tong, som var barnløs og drømte, at guden Avalokiteshvara, siddende midt i en lotus-blomst, skænkede ham et barn. Kort tid efter giftede kejseren sig. Og nu skete der noget. Han fik en søn. Som tak opførte han et tempel på én søjle midt i en lotus-dam.

  Et af dagens højdepunkter er Litteraturens templet, der blev opført i 1070 og dedikeret til den kinesiske vismand Konfutse. Helligdommen fungerede også som landets første universitet. Det var her landets elite blev uddannet, og steler fortæller om de dygtigste elevers præstationer. Templet er bygget op som en Pandoras æske, og først efter den femte port er man inde i den inderste og helligste del af templet.

  Næste stop er byens etnografiske museum, hvor vi får en introduktion til Vietnams kulturelle mangfoldighed. Særlig spændende er haven, hvor der er udstillet bygninger fra forskellige etniske grupper. 

  Vi skal naturligvis også opleve Vietnams berømte vanddukketeater, der opstod for mange hundrede år siden i en dam i en landsby. Scenen er vandoverfladen, og dukkerne føres med en sindrigt system af bambusstænger af dukkeførere, der står i vand til livet bag et forhæng. Hvordan? Det er en velbevaret hemmelighed. Bønder pløjer, og fiskere fisker, mens slanger og fabeldyr gør utrolige krumspring.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Golden Lotus Luxury Hotel i Hanoi el. lignende

 • Dag 4

  Ha Long Bugten, et af verdens natur-vidundere

  Efter morgenmaden kører vi til Ha Long bugten for at gå om bord i vores båd. Her indlogeres vi i vores komfortable kahytter, der alle har moderne private badeværelser. Det næste døgns tid vil vi udforske en meget smuk del af Nordvietnam, som er udnævnt som et af verdens 7 naturvidundere. 

  Ha Long betyder ”den Nedstigende Drage” og sagnet fortæller, at Jadekejseren beordrede dragen til at stige ned fra bjergene for at redde indbyggerne fra at blive invaderet. Dragen spyede ild, hvorved små jadestykker forvandledes til de klipper og kalkstensformationer, der udsmykker bugten som små bitte øer.

  Vi står til søs og sætter kurs gennem Ha Long bugtens labyrint af grønklædte småøer og klippeskær. Inden længe serveres frokosten, der naturligvis består af fisk og skaldyr. Hele eftermiddagen sejler vi i den eventyrlige bugt. Vi har båden for os selv, hvilket betyder, at vi kan vælge at udforske mindre besøgte områder af Ha Long-bugten, hvor de store turbåde ikke kommer. Sidst på eftermiddagen går vi i mindre både - eller kajak hvis nogen ønsker det - og sejler en tur forbi flydende huse og forrevne klippeskær.

  Vi kaster anker for natten i smuk bugt. Middagen serveres, mens natten sænker sig. Aftenen tilbringes på bådens soldæk med snak under stjernerne, indtil det er tid at falde i søvn til lyden af Ha Long bugtens bølger mod skroget.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Båd på Ha Long-bugten

 • Dag 5

  Morgen på Ha Long Bugten og nattog til Hué

  Det er værd at stå tidligt op for at nyde den flotte solopgang over bugten. Efter morgenmaden har vi endnu et par timers sejlads gennem Ha Long bugten tilbage mod fastlandet. På vejen går vi i land på en lille ø, hvor vi udforsker en drypstenshule. 

  Efter en tidlig frokost går vi fra borde ved middagstid og kører med bussen tilbage mod Hanoi. I udkanten af byen gør vi holdt ved et shoppingcenter, hvor vi kan handler lidt ind til vores togtur. Vi spiser også aftensmad på en lokal restaurant, inden vi først på aftenen står på nattoget mod Hué. Vi indkvarteres i 1. klasses (soft sleeper) 4-sengskupéer. Kupeerne er enkelt indrettet. Men de er pæne og rene, og der er rent sengetøj på sengene. Snart sætter toget i bevægelse og triller gennem Hanois forstæder. Snakken går lystigt i kupeerne, og som regel er det en rigtig hyggelig aften på toget.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Nattog mod Hué

 • Dag 6

  Paladser, kejsergrave og pagoder i Kejserbyen Hué

  Vi ankommer til Hué om morgenen og kører direkte til vores hotel for at spise morgenmad. Også i Hue bor vi med en perfekt beliggenhed i et område fyldt med restauranter, caféer og små butikker. Hotellet er moderne indrettet, og der er en forrygende udsigt over byen og floden fra morgenmadsrestauranten på øverste etage. 

  Hué, der er på UNESCOs verdensarvsliste, var hovedstad for Vietnams sidste kejserdynasti fra 1802 til 1945. Dengang holdt kejserne til i et stort muromkranset paladsområde kendt som Den Forbudte Lille By. Opførelsen  blev påbegyndt i 1805 under kejser Gia Long og blev fuldført i 1832 under kejser Minh Mang. I dag må vi godt kigge indenfor bag de store porte, hvor vi får et indtryk af den tidligere så lukkede verden med templer, royale bygninger, paladser, porte og haver.

  Turen fortsætter til Thien Mu pagodaen, der blev bygget i 1601, og siden er blevet byens uofficielle symbol. Helligdommen ligger flot ned til Huong-floden, der også er kendt som Parfume-floden eller Duftenes flod.

  Fra pagoden sejler vi en tur på floden for at besøge gravmælerne for kejser Tu Duc og Khai Dinh. Kejser Tu Duc regerede fra 1847 til 1883. Det længste tidsrum for en Nguyen-hersker. Gravmælet ligger kejserligt omgivet af fyrretræslunde, og det fortælles, at kejseren yndede at kommer her for at slappe af og skrive poesi. 

  Khai Dinhs mausoleum derimod er et vidnesbyrd om det vietnamesiske kejserdømmes undergang, da landet blev koloniseret af franskmændene. Kejser Khai Dinh regerede fra 1916 til 1925, og hans gigantiske betonmausoleum blev bygget i årene 1920-1931 med et kærligt øje til europæisk smag.

  Tilbage på hotellet er der tid til at skifte, inden middagen venter på en nærliggende lokal restaurant. 

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Moonlight Hotel i Hué el. lignende

 • Dag 7

  Morgenmarked og den charmerende historiske by Hoi An

  Om formiddagen besøger vi det farverige marked, Dong Ba, hvor de lokale handler med grøntsager, frugt, fisk og næsten alt andet mellem himmel og jord.

  Herefter kører vi mod Hoi An. Undervejs besøger vi det berømte museum i Danang med genstande fra Champa kulturen, der blomstrede fra det 4. til det 13. århundrede. Vi fortsætter over Hai Van Passet, hvorfra der er en fantastisk udsigt over det sydkinesiske hav.

  Vi når frem til Hoi An om eftermiddagen, hvor vi indlogeres på et hyggeligt hotel lige ned til kanalen, der løber gennem den gamle bydel. Alt efter ankomsttidspunktet er der måske tid til et dyp i poolen, inden vi ser nærmere på Hoi Ans historiske bydel. 

  Hoi An er Vietnams mest charmerede by og et meget velbevaret eksempel på en sydøstasiatisk handelsby fra 15. til 19. århundrede. Dette har sikret byen en plads på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Vi udforsker den gamle bydel med smalle stræder flankeret af smukke kinesiske, franske, japanske og vietnamesiske huse i gule nuancer. Her og der ses et flot tempel, og i de mange butikker indrettet i de historiske bygninger faldbydes alt fra lokalt håndværk og souvenirs til friskkværnet, lokal kaffe. 

  Vi kigger indenfor på et lille silkeskrædderi, hvor vi hører om silkens vej fra larver til færdige tekstiler. De, der har lyst, kan få syet tøj efter mål. 

  Dagen slutter med middag på en lokal restaurant i den gamle bydel. Men det er værd at gå en tur på egen hånd  efter middagen for at nyde stemningen, når papirlanternerne tændes i de gamle gader. 

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Thanh Binh Riverside i Hoi An el. lignende

 • Dag 8

  Cykeltur på landet og fritid i Hoi An

  I dag skal vi ud på landet og opleve hverdagslivet udenfor byerne. Efter morgenmaden tager vi cyklerne frem og triller til den lille landsby Kim Bong. Det er en hyggelig og afslappet cykeltur igennem det frodige og pandekageflade landskab. Vi tager os god tid, så alle kan være med, og så vi kan nyde de mange indtryk undervejs. 

  Turen fører os forbi bønder, der arbejder i rismarken og passerer villaer fra kolonitiden. Her og der ses beskedne buddhistiske templer, hvor de lokale fremsiger bønner og bringer offergaver til forfædrene. 

  Herude på landet er Vietnams håndværkstraditioner stadig stærke, og måske ser vi kvinder, der fletter kurve og hatte i palmetræernes skygge. Vi gør holdt et sted for at besøge et ældre ægtepar, der fletter bambusmåtter, og et andet sted får vi en introduktion i, hvordan man laver rispapir og nudler. 

  Ved frokosttid sejler vi tilbage til Hoi An, hvor vi spiser frokost sammen. Herefter er der fri på egen hånd i Hoi An. Cyklerne skal først afleveres sidst på eftermiddagen. Så hvis nogen har lyst til en endnu en cykeltur, så er der kun ca. 4 kilometer ud til stranden. 

  Er der nogle, der ikke har lyst til at cykle, er de naturligvis velkomne til at blive i Hoi An og nyde dagen på egen hånd ved poolen eller i den gamle bydel.

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Thanh Binh Riverside i Hoi An el. lignende

 • Dag 9

  Frodig natur og landsbyliv ved Cai Be i Mekong-deltaet

  Efter en tidlig morgenmad kører vi til Danang og flyver til Ho Chi Minh City, hvorfra vi kører ud i Mekong-deltaet til Cai Be. En køretur på ca. 2,5 timer plus stop. 

  Vel fremme indlogeres vi på en hyggelig lodge med hytter beliggende i en stor have ned til en af de utallige floder i Mekong-deltaet. Vi er nu dybt inde i Mekong-deltaets verden af vandveje, frodige plantager og små landsbyer, hvor livet går sin vante gang. 

  Vi får de første indtryk af hverdagslivet i deltaet på en cykeltur. Turen fører og ad små veje mellem marker og plantager, og vi passerer lokale i fuld gang med dagens gøremål. Alverdens frugter dyrkes i deltaets frodige jord, og vi gør holdt flere steder for at se og smage på de eksotiske afgrøder. 

  Tilbage på lodgen kan rejsestøvet vaskes af i poolen, inden det er tid at sætte sig til rette til endnu en lækker middag. 

  Måltider: Morgenmad og middag

  Overnatning: Mekong Lodge i Cai Be el. lignende

 • Dag 10

  Sejlads i mekong-deltaet og storbyliv i Ho Chi Minh City

  En spændende dag venter os, når vi efter morgenmad går om bord på vores båd, som sejler os dybere ind i Mekong-deltaets labyrint af floder, kanaler og vandveje. 

  Deltaet er på størrelse med Danmark. Et kæmpestort fladt og gennemskåret areal, hvor mægtige Mekong splitter sig op i utallige forgreninger og forvandler området til en verden af vand, som med lidt hjælp fra de lokale bønder, når selv den fjernest liggende rismark. De mange store og mindre floder er livsvigtige for produktionen af ris, frugt og grønt, og hele området emmer af frodighed. 

  Fra båden kan vi fra første parket se, hvordan livet leves i de små og større byer langs vandet. Vi har flere stop på vores sejltur, hvor vi lægger til kaj og besøger små lokale værksteder, hvor man blandt andet producerer popcorn af ris, karameller og brandevin med lidt tvivlsomme ingredienser.

  På et tidspunkt stiger vi ned i mindre både og sejler helt ind i de små kanaler. Vi nyder også en skøn frokost i en frodig have, inden det er tid at sætte sig til rette i bussen og kører mod storbyen Saigon (Ho Chi Minh City) og en helt anden verden. 

  Her indlogeres vi på et moderne byhotel i gåafstand fra midtby og med en forrygende udsigt over Saigons skyskrabere fra poolområdet på taget af hotellet. 

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Central Palace i Ho Chi Minh City el. lignende

 • Dag 11

  Cu Chi Tunnellerne

  Efter morgenmaden kører vi til Cu Chi tunnellerne, der ligger knap 2 timers kørsel nordvest for byen.

  Tunnelsystemet blev bygget under Vietnam-krigen af de nordvietnamesiske kommunister, der herfra kunne bekrige amerikanerne og sydvietnameserne. Mange soldater levede i dette system af tunneller i perioder af Vietnamkrigen, og USA's og Sydvietnams hære var ude af stand til at ødelægge tunnellerne - trods ihærdige forsøg. 

  Tunnelsystemet, der rummede hospitalsstuer, køkkener, mødelokaler og ammunitionslagre, er over 250 km langt og nogle steder i 3 etagers dybde under jorden. Tunnellerne var gravet i mellem 4-10 meters dybde, hvilket var nok til at bære vægten af 50 tons tungetanks og tilstrækkeligt til ikke at blive ødelagt af de store mængder bomber, amerikanerne kastede over området.

  Vi guides rundt på området, så vi får et indtryk af det gennemtænkte netværk af tunneller. Enkelte steder er det muligt at komme ned under jorden og få et indtryk af tunnellerne, men langt størstedelen af besøget foregår over jorden. Så har man ikke lyst til at komme ned i tunnellerne, kan man fint blive oppe i dagslyset. 

  På vores vej tilbage til Saigon spiser vi frokost på en hyggelig restaurant i grønne omgivelser ned til en lille flod. Vi ser også det overdådigt dekorerede tempel Thien Hau, der er opført i kinesisk stil. 

  Tilbage på hotellet er resten af eftermiddagen samt aftenen fri til at nyde Saigons mange muligheder på egen hånd. Om det betyder afslapning ved poolen, en god middag på en af byens utallige restauranter eller shopping i verdensklasse er helt frivilligt. 

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Central Palace i Ho Chi Minh City el. lignende

 • Dag 12

  Byrundtur i Saigon og luksus ved stranden

  Ho Chi Minh City er Vietnams største og mest moderne storby. Her er trafikken næsten skæmmende intens, og moderne shoppingscentrene ligger side om side med traditionelle markeder, farverige templer og slanke skyskrabere i glas og stål. Unge skønheder i elegante ao dai-drager suser selvsikkert igennem mylderet på skinnende Honda Dreams, mens duften af lokal kaffe strømmer ud fra de allestedsnærværende caféer. Ingen steder oplever man det moderne Vietnam for fuld udblæsning som i Saigon - hvilket de lokale stadig kalder byen.  

  Vi tager på byrundtur og besøger Notre Dame katedralen udefra, da den pt. under renovering. Lige ved siden af ligger det meget fine gamle posthus. Vi hører også om Vietnamkrigens gru på Krigsmuseet, og krigens sidste dage kommer meget tæt på, når vi besøger præsidentpaladset, hvorfra Sydvietnam blev regeret til det sidste.

  Efter frokost fortsætter vi til kystbyen Vung Tau, hvor vi indlogeres på et lækkert 5-stjernet hotel få minutters gang fra stranden. Stranden er lang, sandet er gyldent, og vandet er typisk badekar-varmt. Eller nyd et forfriskende dyp i poolen på 17. etage, hvorfra der er en vidunderlig panoramaudsigt over havet. Vung Tau er ikke en by, hvor der kommer mange udenlandske turister. De fleste besøgende er lokale på weekendtur fra Saigon, så byen har et meget lokalt præg. 

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Vias Vung Tau Hotel i Vung Tau el. lignende

 • Dag 13

  Fridag ved stranden i Vung Tau

  Hele dagen er fri til at slappe af i Vung Tau. Så der er god tid til at nyde stranden og poolen eller udforske byen på egen hånd. 

  Et godt mål for en gåtur kunne være den store Kristus-statue, der står på et lille bjerg for enden af stranden. Statuen ligner til forveksling den verdensberømte statue i Rio de Janeiro. Men statuen i Vung Tau er faktisk højere end i Rio, og det er muligt at komme helt op og stå på skulderen af statuen, hvorfra der er en forrygende udsigt over havet, stranden og byen. 

  Vung Tau har desuden mange gode restauranter med alt godt havet, når sulten melder sig. 

  Måltider: Morgenmad

  Overnatning: Vias Vung Tau Hotel i Vung Tau el. lignende

 • Dag 14

  Vung Tau - Rejselederens hjemby og madlavningskursus

  I dag kører vi til rejselederens hjemby lidt udenfor Vung Tau. På vejen stopper vi ved et børnehjem, som støttes økonomisk af rejselederen og hans venner i Danmark.  

  Vi fortsætter til det lokale marked, hvis boder bugner af eksotiske grønsager, levende fisk og andre fornødenheder. Turister finder sjældent vej til dette marked, så vi får en del opmærksomhed, mens vi køber ind til eftermiddagens madlavning. 

  Efter besøget går vi en lille tur i byen, mens Tuyen fortæller om hverdagslivet og livet under Vietnam-krigen, hvor landsbyen blev hårdt ramt af konflikten. Vi hører naturligvis også om livet efter krigen, som Tuyen selv har oplevet. Turen fører os til Tuyens barndomshjem, hvor hans bror og svigerinde nu bor med deres børn. Selv har Tuyen bygget et nyt hus i byen, hvor vi sikker bliver budt indenfor til en kop kaffe fra hans egen kaffe-plantage.

  Midt på dagen kører vi til en lille mole, hvorfra vi sejler til en flydende restaurant omgivet af mangroveskove. Her er der dækket op til frokost, og inden længe får vi serveret de lækreste fiskeretter til lyden af bølgeskvulp.  

  Efter frokosten besøger vi en unik lokal helligdom, inden vi vender tilbage til rejselederens hjem for at starte på madlavningen. Alle hjælper til, og vi får et indblik i de friske råvarer, der er hemmeligheden bag det velsmagende vietnamesiske køkken. Det er sjovt og uhøjtideligt, og vi slutter naturligvis af med at nyde de retter, vi selv har været med til at lave. Snakken går lystigt, og det er ud på aftenen, inden vi vender tilbage til hotellet i Vung Tau. 

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Vias Vung Tau Hotel i Vung Tau el. lignende

 • Dag 15

  Vung Tau og afrejse fra Ho Chi Minh City

  Vi har formiddagen fri på egen hånd, indtil vi tjekker ud fra hotellet ved middagstid og kører til Ho Chi Minh City. Her bruger vi dagen, indtil det er tid at køre mod lufthavnen, hvor hjemrejsen begynder. 

  Måltider: Morgenmad

 • Dag 16

  Hjemkomst

  Efter et flyskifte lander vi i København. 

Hvad siger vores gæster

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Vietnam.

 • Pas og visum

  Viktors Farmor udsender visumvejledning før afrejse, hvis det er relevant for rejsen. Vietnam kræver pt. ikke visum for danske statsborger på turistrejser, hvor man tilbringer 45 dage eller mindre i landet. 

  Passet være gyldigt mindst 6 mdr. efter indrejse datoen. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

 • Vaccination

  Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Herudover er anbefalinger afhængige af, hvilket område man rejser i og på hvilket tidspunkt af året man rejser.

  Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse. Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

  I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

 • Valuta

  Vietnams valuta er dong (VND). Der går ca. 3 danske kroner på 10.000 dong. På hoteller, restauranter og butikker henvendt til udenlandske gæster står priserne ofte angivet i både VND og amerikanske dollars (USD). Selv om priserne ikke er angivet i udenlandsk valuta, er de fleste steder parate til at modtage betaling i amerikanske dollars. Euro er ikke nær så udbredt som dollars, og typisk er kursen dårligere end amerikanske dollars. Så det er bedre at medbringe dollars end euro. 

  De fleste banker, hoteller og guldsmede-forretninger tilbyder at veksle amerikanske dollars til dong. Euro kan også veksles, men ikke alle steder gør det, og kursen er typisk ikke så god som dollars. Nogle steder betales et mindre gebyr for omvekslingen. Oftest giver guldsmede-forretningerne en bedre kurs end bankerne og hotellerne. Kreditkort kan anvendes som betalingsmiddel i restaurationer og butikker henvendt til turister.

  Vær opmærksom på at nogle forretninger tager et mindre gebyr for at modtage betaling via kreditkort. Det er muligt at hæve kontante beløb med Visa og Mastercard i flere banker. Bankerne tager som regel et gebyr på 1-5 % af det beløb, der hæves.

  I de største byer er der automater, hvor det er muligt at hæve penge døgnet rundt – dog ofte maksimalt 2.000.000 VND pr. dag.

 • Mad og drikke

  Vietnamesisk mad er meget lækkert og varieret. Landet har op mod 500 traditionelle retter, der består af alt fra cobra-slange og skaldyr til lækre vegetarretter. Fisk er også en vigtig ingrediens i det vietnamesiske køkken, og stort set alle retter suppleres med ris og nudler. Grøn the serveres alle steder. Vietnamesisk kaffe er fortræffelig, og alle steder serveres godt dansk øl, både Tuborg og Carlsberg, der brygges i landet.

 • Fysisk form på rejsen

  For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

 • Telefoni og internet

  Telefoni. Landekoden ved opringning per telefon fra Danmark til Vietnam er 0084. Herefter indtastes telefonnummeret inklusive forvalgskoden for den provins, der ringes til.

  Vær opmærksom på at taksten er meget høj, hvis man ringer fra Vietnam til udlandet. 

  Internet. Man har på flere af hotellerne mulighed for at benytte sig af internettet. 

 • Elektricitet

  110-220 volt A.C. De fleste stikkontakter har to eller tre huller og passer til de stik, vi har i elektriske apparater i Danmark.

 • Drikkevand

  Det frarådes at drikke vandet. Mineralvand kan købes overalt.

 • Drikkepenge

  Det forventes ikke, at man giver drikkepenge, men det bliver værdsat.

  Drikkepenge til lokalguiden og chaufføren er inkluderet i rejsens pris. 

  Men drikkepenge til stuepiger, tjenere, båd-personale mv. er ikke inkluderet.

 • Foto

  Vietnam er et paradis, når der drejer sig om billedmotiver. Vis respekt ved fotografering: Vis kameraet og smil og spørg om det er ok at tage et foto. Respekter et nej; især mange af de ældre bryder sig ikke om at blive foreviget. Militære områder, checkpoints samt lufthavne må ikke fotograferes.

 • Påklædning

  I turistområderne kan man sagtens gå i shorts og en T-shirt. Men besøger man pagoder, templer og museer og lignende, bør man som minimum iføre sig shorts, der går ned i knæene, samt en bluse/overdel, der dækker skulderen. Ved besøg i Ho Chi Minh mausoleet i Hanoi er korte bukser eller skørter/korte kjoler ikke tilladt (skal dække knæene).

  Bemærk at der er mulighed for at få vasket tøj på hotellerne i Hoi An, Ho Chi Minh City samt Vung Tau til fornuftige priser. 

  Særligt for rejsen Stammefolk i Vietnam:

  Det kan være køligt i den nordlige del af landet, så man bør medbringe en trøje, vindjakke, regntøj og gode vandresko.

   

 • Indkøb

  Vietnam er et godt land at shoppe i. Der fremstilles mange flotte håndværksprodukter i vietnamesisk design, men også gode kopier af vestlige tøj- og designmærker til billige priser. Vietnam er særlig kendt for sin fremstilling og design af lakarbejder med indlagt perlemor og for sine mange produkter i silke. Af andre varer kan nævnes udskæringer i træ, keramik, farverige håndbroderede stoffer og tøj, sko, smykker, lædervarer, marmorfigurer, forskelligt tilbehør og moderne malerier af vietnamesiske malere.

  Men også præcise kopier af internationale kunstnere. Vil man have syet jakkesæt eller kjoler er det også muligt. At forhandle om prisen er nærmest en kulturel norm i Vietnam, og som turist kan det være en oplevelse i sig selv, hvis man giver sig tid til det. Selv om der i mange butikker findes prisskilte på varerne, er det ikke ensbetydende med, at der ikke kan forhandles. Der kan dog være souvenirshops på museer og store hoteller, boghandlere, statsligt ejede forretninger og enkelte andre butikker, hvor man kører med faste priser.

 • Prisniveau

  Med forbehold for ændringer.

  Øl 10 - 15 kr.

  Sodavand 5 - 10 kr.

  Et glas vin: 25 - 35 kr.

  En frokost på restaurant fra ca. 50 kr.

  En middag på restaurant fra ca.70 kr.

 • Bagage

  Medbring højst 20 kg. Bagagen bør ikke være tungere, end at man til enhver tid kan bære den selv. Der er mulighed for at få vasket tøj på de hoteller, hvor vi overnatter mere end én nat.

  Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.

   

 • Håndbagage

  Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på pilleglas/pakke svare til navnet i dit pas.

  Husk også at powerbanks, el-cigaretter mv. altid skal pakkes i håndbagagen.

 • Klima

  Vietnam er et langt land, der dækker over flere forskellige klimazoner. I syd er regntiden fra maj til november – resten af året er der tørtid med lidt højere temperaturer og højere luftfugtighed. I Ho Chi Minh City ligger temperaturen omkring de 30 grader hele året.

  I nord er vinteren temmelig kold fra december til februar. Temperaturer under 15 grader er ikke ualmindeligt i Hanoi. I bjergene mod nord kan der være nattefrost. Sommeren fra maj til oktober har temperaturer over 30 grader og kraftige men korte regnskyl, overvejende om natten eller som forfriskende regnbyger sidst på eftermiddagen. I det centrale Vietnam er sommeren den årstid med mindst nedbør.

 • Tidsforskel

  Der er 6 timers tidsforskel mellem Danmark og Vietnam om vinteren, 5 om sommeren.

 • Pakkeliste

  Husk at supplere pakkelisten med:

  - Solbriller

  - Solcreme

  - Badetøj

  - Kasket eller solhat

  - Lange, hurtigttørrende bukser

  - Et par gode sko til udforskning af drypstenshulen i Ha long-bugten

  - Regnfrakke eller paraply

  - Myggespray

  - Medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

  - Ørepropper hvis du sover let.

  - Desinficerende spray el. creme (kan købes i Matas og på apoteket)

  - Lille taske til brug på båden i Halong-bugten, hvor vi ikke tager de store kufferter med. 

   

  På rejsen Stammefolk i Vietnam bør man desuden pakke:

  - Gode vandresko

  - Trøje til bjergene

  - Regntøj

 • Åbningstider

  Banker: 07.00-17.00. Middagspause mellem 11.30-14.00. (Mandag til fredag). Lørdag har bankerne åbent om formiddagen.

  Forretninger: Det er svært at bestemme forretningernes åbningstider præcist. De har som regel åbent fra tidligt om morgenen til sent om aftenen.

 • Transport

  Vietnam er et tredje verdens land med alt hvad det indebærer. Trafikken kan være ret kaotisk, hvilket kan give forsinkelser i forhold til den lagte rejseplan. Der kan desuden ske forsinkelser/ændringer i rejseplanen som følge af dårlige vejrforhold, vejarbejde, sporarbejde på togstrækninger mm. Der kræves en god portion overbærenhed ved rejser i Vietnam. Livsstilen er meget langt fra den europæiske perfektionisme.

 • Flyrejsen

  På vores rejser bruger vi en række forskellige flyselskaber. På nogle få af disse – f.eks. Finnair – kan vi desværre ikke seate jer på flyet. Vi kan derfor ikke garantere, at I sidder sammen, selvom I rejser sammen. Vi kan heller ikke imødekomme særlige ønsker til seating såsom gangplads, vinduesplads osv. Ønsker du at vide, hvilket flyselskab vi bruger på en given rejse, er du altid velkommen til at ringe til os eller skrive på info@viktorsfarmor.dk 

 • Togrejse

  Glæder på rejsen Fantastiske Vietnam:

  På togrejsen indkvarteres vi i 1. klasses (soft sleeper) 4-sengskupéer. Toget er komfortabelt, rent og pænt, men togstandarden er generelt lavere i Vietnam end i Europa. Der er rene lagner og hovedpudebetræk i sovekupéerne, så det er ikke nødvendigt at medbringe en lagenpose, med mindre man specifikt ønsker at sove i egen lagenpose. Pak evt. en taske med toiletsager, læsestof mv., så det ikke er nødvendigt at skulle i kufferten på togrejsen.

 • Værd at vide

  For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

  Det kan anbefales at downloade Udenrigsministeriets app Rejseklar, hvor du kan læse rejsevejledningen og anden god information. Appen kan downloades til både Apple og Android. 

 • Adventurerejse

  Bemærk

  Rejsen "Stammefolk i Vietnam" er en Viktors Farmor adventurerejse. Vær forberedt på kørsel på dårlige veje. For at kunne komme rundt til landsbyerne, bevæger vi os til fods, og strækningerne kan blive længere end beskrevet pga. regn eller jordskred mv.

  Læs mere om adventurerejser her

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Vietnam.