Forslag til udflugter i Puerto Ayora

Har du på din rejse en fridag i Puerto Ayora (Galapagos) har vi et par forslag til, hvad du kan fordrive tiden med.

Gør f.eks. som denne søløve, og tag på fiskemarked i Puerto Ayora. Foto Lea Nielsen

1. Dagsudflugt til en ubeboet ø

Det er muligt at tage på en dagsudflugt til en af de omkringliggende ubeboede øer. Det er ikke muligt at forudbestemme, hvilken ø man vil besøge, da de lokale myndigheder har lavet kvoter over antallet af besøgende turister på øerne. En bæredygtighed, der hjælper med at bevare det unikke dyreliv ved Darwins øer. Udflugten, som deles med øvrige turister (maks. 16 deltagere), går til en af følgende øer: The Plazas, Santa Fe Island, Seymour eller Bartolome Island.

Prisen er 1.995 kr. per person og inkluderer foruden udflugten en engelsktalende lokalguide, let frokost på båden samt snorkeludstyr, hvis der er mulighed for at snorkle.

Bemærk at udflugten skal tilkøbes ved bestilling af rejsen. I nogle tilfælde er det muligt at tilmelde sig udflugten dagen forinden i Puerto Ayora, men så er der ikke garanti for plads på bådene pga. nationalparkens regler.

2. Tortuga Bay

Tortuga Bay er en af de smukkeste strande på Galapagos øerne, og et besøg værd. En ca. 3 km lang og god sti, fører os ned til den halvmåneformede strand. Vi går gennem en af nationalparkens grønne skove med kæmpe kaktusser. Undervejs kan vi nyde fuglenes sang og opleve de hurtige lavafirben, som engang imellem krydser stien. Der er bænke undervejs på ruten, så man kan tage en pause.

Havleguanerne ligger allerede og soler sig på stranden, og er klar til at byde os velkommen. I den tilhørende lagune kan det anbefales at snorkle langs mangroven, hvor dyrelivet under overfladen er mangfoldigt. Husk solcremen!

Stien til Tortuga Bay er tilgængelig fra kl. 6-18.

3. Puerto Ayora fiskemarked

Et besøg på fiskemarkedet på Avenue Charles Darwin kan klart anbefales, og giver et billede af indbyggernes dagligdag. Fiskerne indbringer deres daglige fangster til dette lille fiskemarked, mens både søløver og pelikaner venter tålmodigt på deres chance til at snuppe en af fiskene.

4. Las Grietas

Las Grietas er et rigtig godt sted at snorkle. Ferskvandet gør vandet helt klart, og det er muligt at se store stimer af farverige fisk. For at komme til Las Grietas skal man tage en vandtaxi fra havnen, som sejler én til molen ved Finch Bay Hotel. Herfra vandres det sidste stykke, inden man ankommer til Las Grietas.

En vandtaxa koster ca. 2 USD.

5. Avenue Charles Darwin

Puerto Ayora er den mest befolkede by på Galapagos øerne, og hovedgaden hedder Avenue Charles Darwin. På gaden findes diverse restauranter og souvenirbutikker. Det kan anbefales at besøge kunsthåndværkbutikkerne eller smykkeforretningerne, der tilbyder lokalt fremstillede varer – selvfølgelig med Galapagos temaer. Det er også muligt at besøge forskellige gallerier, der har flotte og lokale kunstværker. Det er meget hyggeligt at vandre rundt i de små gader – især i aftentimerne.

Se alle vores artikler om Sydamerika