Amazonas og Galapagos

Natur- og kulturoplevelser ved Ækvator

Regnskoven i Amazonas og Galapagosøerne er de absolutte højdepunkter på rejsen til Ecuador. Vi sætter fokus på den lille, sydamerikanske nations helt unikke plante- og dyrerigdom i højland og lavland, i øst og i vest - og langt ude i Stillehavet.

Priser fra

37.990 kr.

Max. 20 deltagere

18 dages rejse

Start din rejse her

Vi sejler i kano til en lodge i Amazonas, hvor vi har 3 overnatninger. Vi tager på guidede ture i junglen og besøger en lille landsby. Det er blot nogle af højdepunkterne. 

På Galapagos bor vi på de to største øer og har i alt 5 overnatninger. Der er gode muligheder for at se kæmpeskildpadder, leguaner, søløver, pingviner og mange andre dyre- og fuglearter.

Ecuador ligger i det nordvestlige hjørne af Sydamerika, hvor ækvator skærer kontinentet. Det er et af Sydamerikas mindste lande, men også et af kontinentets mest mangfoldige og rejsevenlige lande.

Vi oplever kolonial arkitektur i verdensklasse i den charmerende hovedstad Quito. Byen har stemningsfyldte pladser og storslåede udsigter til bjerge og sneklædte vulkantoppe. I udkanten af Quito står vi på Ækvator-linjen og besøger Intiñan-solmuseet lige ved siden af. Her kan man læse om, hvordan inkaerne definerede jordens midte – men også få indtryk af nutidens liv i Ecuador.

Vi kører gennem landskaber i grønne, brune og gule nuancer og går på opdagelse mellem friske råvarer og fint kunsthåndværk på farverige lokale markeder.

Galapagosøerne, der ligger i Stillehavet ca. 1000 km vest for Ecuadors fastland, er sensationelle. 4 forskellige havstrømme mødes ved Galapagos, og derfor er plante- og dyrelivet helt enestående. Dyrene har sandsynligvis aldrig frygtet store rovdyr, og derfor er det muligt at komme helt tæt på dem både på land og i vand. Galapagos er med dansk rejseleder.

Oplev rejsen i billeder: se rejseleder Hanne Christensens imponerende fotogalleri her

5 gode grunde til at rejse til Amazonas og Galapagos med Viktors Farmor:

 • Bo 3 nætter i Amazonas-regnskoven med daglige udflugter
 • Opdag det unikke dyreliv, og besøg Charles Darwins research center på Galápagosøerne
 • Vandr på vulkanen Sierra Negra, der har det næststørste krater i verden
 • Oplev kolonial arkitektur i verdensklasse i Quito og Cuenca
 • Se Ecuadors største og mest kraftfulde vandfald, Pailon del Diablo

Dagsprogram

 • Dag 1

  Ankomst til Ecuador

  På de fleste ture flyver vi med KLM og har en mellemlanding i Amsterdam. Flyveturen til Amsterdam tager ca. halvanden time og herefter ca. 12 timer over Atlanterhavet til Quito.

  I Ecuador bliver vi hentet i lufthavnen og kørt til vores centralt beliggende hotel, hvor vi har to overnatninger. Quito ligger i 2850 meters højde på et bakket plateau foran Pichincha vulkanen og er beriget med fantastiske udsigter i alle retninger.

  Aftenen er fri til afslapning ovenpå den lange rejse.

  Måltider: Mad på flyet samt aftensmad ved ankomst

  Overnatning: Quito

 • Dag 2

  Byrundtur i Quito og ækvatorlinjen

  Dagen byder på kolonial arkitektur i absolut verdensklasse, når vi tager på byrundtur i Quito. Byen blev grundlagt i 1534 af den spanske conquistador Sebastian de Benalcazar, og byen er i dag en af de bedst bevarede kolonibyer i Sydamerika samt optaget på UNESCOs liste over verdenskulturarven.

  Vi slentrer rundt og ser nærmere på den unikke arkitektur, kirkerne og bygningernes udsmykninger. Et af højdepunkterne er Plaza Grande (uafhængighedspladsen), hvor ældre mænd og skæve eksistenser samles til en sludder, og travle embedsmænd går hurtigt forbi. Den grønne, livlige plads er omgivet af præsidentpaladset, rådhuset, katedralen og ærkebiskoppens palads. Et andet højdepunkt er La Compañia kirken, der med sin detaljerede facade udhugget i vulkansk sten og guldbelagte interiør er et af Sydamerikas flotteste barokværker.

  Efter vores frokost på San Francisco pladsen, fortsætter vi til Panecillo Hill, hvor vi har en smuk udsigt udover hele byen. Herfra kan vi se kontrasterne mellem den koloniale og den moderne bydel.

  Om eftermiddagen ser vi ækvatorlinjen og besøger et tilhørende museum med udendørsudstillinger af astronomisk geografi og forklaringer på vigtigheden af Ecuadors geografiske beliggenhed. Et af højdepunkterne er sol kronometeret, et unikt instrument lavet i 1865, der viser den præcise astronomiske og konventionelle tid samt måneden, dagen og sæsonen - alt sammen med brug af solens stråler.

  Om aftenen er der tid på egen hånd til at udforske mere at byen, som er en af verdens højeste beliggende hovedstæder.

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Quito

 • Dag 3

  Varme kilder, bjergregnskov og kolibrier

  Vi sætter kursen mod øst – opover de prægtige Andesbjerge. Vi kommer helt op i de vindomsuste og barske páramo områder. Páramo oversættes bedst til dansk som øde egn eller hede og er domineret af forskellige typer af græsser. Her vokser også mange forskellige arter af urter og buske, ofte med meget farvestrålende blomster. Dyre-og plantelivet er helt unikt og tilpasset de barske levevilkår i de høje bjerge. Páramoen strækker sig ned gennem de nordlige Andesbjerge fra omkring 3.000 m højde helt op til snegrænsen.

  I 3.300 meters højde stopper vi ved Papallacta, en lille by i Andesbjergene, som er kendt for sine varme bade, der siges at have helbredende virkning. Vi bader i de varme kilder, mens vi nyder den kølige luft og udsigten til de grønne bjerge. Eller går en tur i det smukke landskab ad en sti, som fører os gennem bjergregnskoven langs et lille vandløb, hvor vi spejder efter vilde orkideer og andre spændende planter, fugle og dyr.

  Herefter fortsætter vi med bussen nedad Andesbjergene med smukke udsigter til bjergregnskov til alle sider. Og netop disse bjergregnskove øst for Andeskæden i Ecuador hører til de områder med den højeste biologiske variation (biodiversitet) i hele verden! Midt i bjergregnskoven spiser vi frokost på en lille hyggelig lodge, som er berømt for de mange kolibrier, som findes her. Over 10 forskellige arter kan ses i nærheden af lodgen.

  Herefter fortsætter vi vores rejse ned fra bjergene mod Amazonas lavlandet og vi oplever, hvordan landskabet forandrer sig og bliver grønnere, tættere og fugtigere. Vi kører til den lille havn i Punta Ahuano, inden vi til sidst sejler med kano til lodgen. Det er en sejltur på ca. 15 min ned af Napo floden. På lodgen indkvarteres vi i hytter tæt ved floden og mellem tropiske planter, hvor vi har 3 overnatninger.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Amazonas

 • Dag 4og5

  På opdagelse i regnskoven

  Dagene står på udforskning af regnskoven. Vi har flere vandringer i regnskoven med vores lokale jungleguide. Han fortæller blandt andet om planterne og deres brug og værdi for de lokale.

  Vi besøger også en nærliggende Kichua landsby, hvor vi ser hvordan indianerne bor, dyrker jorden og laver chicha.

  NB: Vejret i regnskoven er meget uforudsigeligt. Der kan forekomme programændringer som følge af dette. Programmet i Amazonas kan ligeledes variere afhængig af hvilken lodge vi bor på.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Amazonas

 • Dag 6

  Mod Andesbjergene og store vandfald

  Fra Punta Ahuano kører vi sydover inden vejen igen går opad mod Andesbjergene. Denne del af turen byder på en fantastisk panoramaudsigt til Pastaza kløften og den omgivende bjergregnskov. Der er flere imponerende vandfald langs vejen. Vi kører mod Baños (1820 meter), der har et dejligt, forårsagtigt klima og en spektakulær placering mellem grønne bjerge for foden af vulkanen Tungurahua (5023 meter).

  Vi spiser frokost øst for Baños i den lille landsby Rio Verde. Her vandrer vi ned gennem bjergregnskoven til et af Ecuadors største og mest kraftfulde vandfald, Pailon del Diablo, Djævlens gryde, hvor floden lander i en stor ”stengryde” inden den mødes med en anden flod. Fra et udsigtspunkt kan vi mærke kraften og vandperlerne fra vandfaldet og nyde den smukke udsigt.

  Vi har en overnatning i Baños.

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Baños

 • Dag 7

  Besøg hos lokal familie i Salasaca

  Vi har formiddagen på egen hånd i Baños. Byen har flere hyggelige pladser og en imponerende kirke, hvor malerier gengiver byens dramatiske historie og de mirakler, der er sket. I de små butikker sælges karamel-lignende slik og andre produkter lavet af sukkerrør, som Baños er storproducent af.

  Sidst på formiddagen kører vi til landsbysamfundet Salasaca, hvor vi besøger en lokal familie og ser, hvordan de arbejder med væven efter ældgamle traditioner, og undervejs fortæller de om plantefarver og mønstrer, der er inspireret af Salasaca kulturen gennem århundreder. Familien serverer også en hjemmelavet frokost i skønne omgivelser.

  Herefter kører vi til vores charmerende hacienda nær Riobamba, hvor vi har 2 overnatninger. 

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: nær Riobamba

 • Dag 8

  Markedsbesøg i Riobamba og Ecuadors højeste vulkan

  I dag besøger vi det farverige La Merced-marked i hjertet af Riobamba, som er hovedstaden i Chimborazo-provinsen i Ecuador. Markedet er blevet en vigtig del af Riobambas kulturelle arv. Det blev grundlagt i 1860'erne og har fungeret som et handelscenter for landmænd og producenter fra nærliggende områder. Et af højdepunkterne på markedet er den traditionelle ecuadorianske mad, der tilbydes i forskellige boder og på små spisesteder. Vi kan prøve lokale retter som ceviche, empanadas og friskpresset juice af eksotiske frugter. 

  En flot tur venter os, når vi sætter kursen videre mod Andesbjergene. Gradvist ændrer landskaberne karakter fra lavlandets frodige skove til det måneagtige landskab omkring Ecuadors højeste vulkan, Chimborazo. Vi passerer flere andre små landsbysamfund, før vi kommer til et højt bjergpas ved skråningerne af Chimborazo og kører ind i området, der kaldes El Arenal i 4000 meters højde. Med sine 6263 meters højde over havets overflade er Chimborazo Ecuadors højeste bjerg. Toppen af vulkanen er faktisk det punkt på jorden, som er længst væk fra jordens centrum – og tættest på solen! På en klar dag er der en fantastisk udsigt til den sneklædte kæmpe, og der er gode chancer for at se lamaer, alpakaer og vikunjaer, der trives i de barske landskaber. Vikunjaer er verdens mindste lama-art, og den bløde pels på vikunjaens bryst er meget eftertragtet og kostbar. Men på Chimborazo er de fredet, og i dag lever mere end 7000 vikunjaer i området, så der er gode chancer for at se de normalt sky og sjældne dyr.

  Vi går en tur i det flade terræn og kigger på den sparsomme bevoksning, inden vi spiser frokost på en hyggelig restaurant med en fantastisk udsigt til vulkanen. 

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: nær Riobamba

 • Dag 9

  Fortællinger om inkaerne

  Dagen byder på en smuk køretur gennem Chimborazo-indianernes land. På vejen passerer vi marker dyrket med afgrøder som kartofler, løg og broccoli. Bønderne går klædt i kraftige røde, orange og lilla farver, der lyser op i de grønne og brune landskaber.

  Vi kører til Ingapirca i 3200 meters højde. Ingapirca er Ecuadors største kompleks af ruiner fra inkariget. Ingapirca blev anlagt i midten af det 15. århundrede og spillede en vigtig rolle i Inkarigets nordlige ekspansion, der bragte dem helt til det moderne Colombia under ledelse af Inkaherskeren Huascar. Ruinernes mest interessante struktur er den ovale tempelbygning, der viser Inkaernes håndværksmæssige og arkitektoniske evner. Men vi får også indblik i områdets tidligere kulturer.

  Efterfølgende fortsætter vi til Cuenca, Ecuadors 3. største by, hvor vi har en enkelt overnatning. Cuenca har en international kant og provinsiel stemning, og der er masser af liv på de mange gode restauranter og barer til langt ud på aftenen.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Cuenca

 • Dag 10

  Byrundtur i Cuenca

  Efter morgenmaden tager vi på byrundtur i Cuenca. Vi slentrer i de smalle gader langs Tomebamba floden og oplever livet på de hyggelige pladser rundt om i byen. Der er stort set en kirke eller et kloster på hvert gadehjørne, og vi ser bl.a. den imponerende Catedral Nueva med hvidt marmorinteriør og himmelblå kupler.

  Om eftermiddagen kører vi mod Guayaquil ved kysten. Turen til Guayaquil går gennem den naturskønne Cajas nationalpark; et bjergområde med stejle klipper, søer og skove. Endnu engang oplever vi, hvordan landskabet ændrer sig radikalt. Denne gang fra vindblæst paramo til tropisk lavland med banan- og kakaoplantager og en luftfugtighed tæt på 100%. 

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Guayaquil

 • Dag 11

  I Charles Darwins fodspor

  Tidlig afgang til lufthavnen i Guayaquil. Herfra flyver vi til øen Baltra, der ligger lige nord for hovedøen Santa Cruz.

  Efter formaliteterne ved ankomst til Galapagos fortsætter vi til Puerto Ayora. Undervejs stopper vi ved to store kratere midt på øen. Det er resterne af vulkanske magmakamre, der er kollapset, og siderne er nu dækket af vegetation.

  Vi fortsætter op i højlandet og besøger Moreno familiens gård, hvor vi har mulighed for at se kæmpeskildpadder i deres naturlige habitat. Kæmpeskildpadderne kan blive over 100 gamle, og de kan veje op til 400 kg. Vi ser også en lavatunnel og beundrer de geologiske underværker på vulkanøerne.

  Den engelske forsker Charles Darwin er uløseligt forbundet med Galapagosøerne. Under et fem uger langt ophold på øerne i 1835 gjorde han en række iagttagelser og indsamlinger, der inspirerede ham til at formulere en teori om arternes oprindelse. En teori der revolutionerede vores opfattelse af planter, dyr og menneskers udvikling.

  Vi besøger Charles Darwin Research Station, hvor vi hører om og ser nogle af de forskellige arter af kæmpeskildpadder, som lever på Galapagos øerne. For at genskabe bestanden af kæmpeskildpadder udklækkes og lever de i centeret, indtil de er overlevelsesdygtige i naturen og kan sættes ud. Vi ser også nogle af de forskellige typer af landleguaner fra de forskellige øer.

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Puerto Ayora

 • Dag 12

  Isabela Island - flamingoer og fugle i højlandet

  Vi sætter kursen mod Isabela Island, som er en af de yngste Galapagosøer, men dog den største af alle - lige knap 4 gange større end Santa Cruz. Efter ca. 3 timers sejlads ankommer vi til Puerto Villamil, hvor vi har 2 overnatninger. Byen huser størstedelen af de 2.200 indbyggere på Isabela Island og er meget idyllisk med palmer og sand i gaderne.

  Vi spiser frokost sammen på en lokal restaurant.

  Sidst på dagen besøger vi vådområderne, som består af laguner og mangrove. Vådområdet er bl.a. hjemsted for flamingoer foruden en hel række unikke fuglearter.

  Tilbage i Puerto Villamil besøger vi Isabela avlscenter, der blev skabt for at beskytte dyrene i deres første år mod trusler fra fremmede arter som svin og æsler. Vi hører om og ser nogle af de forskellige arter af kæmpeskildpadder, som lever på Galapagosøerne. For at genskabe bestanden af kæmpeskildpadder udklækkes og lever de i centeret, indtil de er overlevelsesdygtige i naturen og kan sættes ud.

  Vi har to overnatninger i Puerto Villamil. 

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Puerto Villamil

 • Dag 13

  Las Tintoreras øerne og mulighed for snorkling ved Concha Perla

  Vi sejler ud til Las Tintoreras øerne, og går på land. Ved øerne har vi mulighed for at se pingviner, blåfodet suler, nyfødte søløver mm.

  Vi går langs stien til en lavakanal, hvor vi kan se hvidtippede revhajer, havskildpadder og rokker. Husk at træde udenom havleguanerne, som man nemt kan forveksle med de sorte vulkanske sten. Vi snorkler i det turkisblå vand og beundrer det farverige liv under vandets overflade. Bemærk at udflugten til Las Tintoreras øerne i nogle tilfælde deles med andre turister.

  Enten formiddagen eller eftermiddagen er på egen hånd, og der er tid til at udforske lidt af øen. Det kan anbefales at gå ned til havnefronten for at udforske det enorme dyreliv. Her ligger både søløver og havleguaner på stierne, og i vandet har du mulighed for at se rokker og Galapagospingviner.

  Tæt på havnefronten er en lille lagune (Concha Perla), hvor det også er godt at snorkle. Her er store stimer af fisk, og hvis vi er heldige, kan vi snorkle med de legesyge søløver og de hurtige Galapagos pingviner.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Puerto Villamil

 • Dag 14

  Sierra Negra vulkanen og sejlads til Santa Cruz

  Vi tager på en halvdagstur til vulkanen Sierra Negra. Vulkanens enorme krater, der med en højde på 1.450 meter over havet og en diameter på 9,5 km, er den næststørste vulkankrater i verden. 

  Vi vandrer ca. en time for at komme op til krateret, hvor vi har en prægtig udsigt ud over det måneagtige landskab og Stillehavet. Det er en aktiv vulkan, hvor det seneste udbrud var i 2018.

  Der er lette stigninger på vej op til krateret og enkelte steder kan der ligge løse lavasten. Resten af ruten ved krateret er forholdsvis flad og på gode stier. Vi vandrer ca. 3-4 timer ved vulkanen, men kan enten forkortes eller forlænges efter gruppens ønske og vejrforholdene.

  Vi anbefaler at pakke rygsækken med vand, solcreme og snacks, da det kan blive varmt og solen er meget skarp. Vi får frokostpakke med.

  Om eftermiddagen sejler vi tilbage til hovedøen Santa Cruz, hvor vi kan nyde den hyggelige aftenstemning i Puerto Ayora.

  Måltider: Morgenmad og frokostpakke

  Overnatning: Puerto Ayora

 • Dag 15

  Fridag i Puerto Ayora og mulighed for dagsudflugt til en ubeboet ø

  Vi har en fridag i Puerto Ayora. Mulighederne er mange. Vi anbefaler at besøge en af de smukkeste strande på Galapagos, Tortuga Bay, eller tage på en dagsudflugt til en af de omkringliggende ubeboede øer. Det er ikke muligt at forudbestemme, hvilken ø man vil besøge, da de lokale myndigheder har lavet kvoter over antallet af besøgende turister på øerne. En bæredygtighed, der hjælper med at bevare det unikke dyreliv ved Darwins øer. Udflugten, som deles med øvrige turister (maks. 16 deltagere), går til en af følgende øer: The Plazas, Santa Fe Island, Seymour eller Bartolome Island.

  Prisen er 1.995 kr. per person og inkluderer foruden udflugten en engelsktalende lokalguide, let frokost på båden samt snorkeludstyr, hvis der er mulighed for at snorkle.

  Bemærk at udflugten skal tilkøbes ved bestilling af rejsen. I nogle tilfælde er det muligt at tilmelde sig udflugten dagen forinden i Puerto Ayora, men så er der ikke garanti for plads på bådene pga. nationalparkens regler.

  Klik her og se øvrige forslag til aktiviteter

  Måltider: Morgenmad

  Overnatning: Puerto Ayora

 • Dag 16

  Tilbage til fastlandet

  Vi siger farvel til Galapagosøerne og flyver tilbage til Guayaquil. Guayaquil er Ecuadors største by med en befolkning på omkring 2,7 millioner mennesker. 

  Om aftenen mødes vi til afskedsmiddag på en hyggelig restaurant. 

  Måltider: Morgenmad og afskedsmiddag

  Overnatning: Guayaquil

 • Dag 17

  Byrundtur i Guayaquil og hjemrejse

  Efter morgenmad tager vi på byrundtur i Guayaquils gamle bydel. Vi ser de vigtigste monumenter og går en tur langs promenaden, der ender i det farverige kvarter Las Peñas, der er et af de ældste og mest charmerende områder i byen. Vi tager også en frokost inden vi kører i lufthavnen og hjemrejsen starter. 

  Måltider: Morgenmad, frokost og måltider på flyet

   

 • Dag 18

  Ankomst til Danmark

  For det meste ankommer vi via et stop i Amsterdam.

  Måltider: Måltider på flyet

Hvad siger vores gæster

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Amazonas og Galapagos

 • Pas og visum

  Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemrejsedatoen.

  Som dansker er man visumfri i 90 dage. I flyet udfyldes indrejsekort. Man skal imidlertid være i besiddelse af et pas, der har mindst seks måneders gyldighed ved afrejse fra Ecuador. Det er altid en god idé at have en kopi af passets informationsside med. Den bør opbevares et andet sted end selve passet.

  Indrejse til Galapagos I lufthavnen på vej til Galapagos betaler I 20 USD for et INGALA transitkort. Kortet skal opbevares til og med afrejsen fra Galapagos, og skal betales kontant.

  Din bagage skal tjekkes af SICGAL. Friske fødevarer og planter må ikke medbringes, da det kan skade økosystemet på Galapagos.

  Ved ankomsten til Galapagos-øerne betaler I entré til nationalparken. Det koster 100 USD per person og kan kun betales kontant. Vær opmærksom på, at nationalparken ikke altid modtager 50 og 100 dollarsedler.

 • Vaccinationer

  Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Endvidere anbefales vaccination mod gul feber.
  Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse. Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der er ofte forskellige holdninger til, hvad der tilrådes af vaccinationer og profylakse.

  I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

 • Medicin

  Receptpligtig medicin bør pakkes i håndbagagen. Vær opmærksom på at det kræver en speciel tilladelse at medbringe insulin i håndbagagen, men egen læge kan hjælpe med at få en sådan tilladelse. Medbring gerne en medicinliste med det aktive stof i den receptpligtige medicin samt dosis.

  Er man tilbøjelig til at blive køresyg eller søsyg, er det en god idé at medbringe piller mod dette. Der kan være store bølger mellem øerne på Galapagos. 

 • Højdesyge

  Højdesyge kan opstå, når man bevæger sig relativt hurtigt op i en højde over 2500 meter, f.eks. når man flyver til Quito. Det er vigtigt at drikke meget vand, spise lette måltider og undgå alkohol for at minimere problemer med højdesyge. Højdesyge viser sig bl.a. ved hovedpine, kvalme og utilpashed. På www.netdoktor.dk står der mere om højdesyge.

  Tager du medicin, eller lider du af sygdom, der kan blive forværret af en rejse i højderne, bør du i god tid inden afrejse kontakte egen læge. Har du ikke erfaring med, hvordan du reagerer på højder, kan du vælge at medbringe Diamox tabletter, som i et vist omfang kan forebygge højdesyge. Spørg hos din læge eller henvend dig til Rejsemedicinsk Klinik, www.rejsemedicin.dk . Det koster 50 kr. for recepten og 160 for konsultationen.

 • Fysisk form på rejsen

  For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

 • Mad og drikke

  Det er ikke tilrådeligt at drikke vandet i Ecuador. Mineralvand kan købes overalt. Undgå isterninger og lokalt hjemmebryg lavet på postevand. Vi får god og veltillavet mad overalt, og det er sjældent der forekommer mavetilfælde. 

  Når man er i højden er det nødvendigt at drikke mere end man normalt ville gøre. Nogle anbefaler helt op til 3 liter dagligt.

  For at reducerer mængden af plastik, anbefales det at medbringe en feltflaske til opfyldning af vand. Der vil være vandtanke i bussen og på hotellerne på Galapagos.

 • Hoteller

  De hoteller, vi bruger, er ofte hyggelige renoverede kolonipalæer eller haciendaer. Det betyder dog, at værelserne ikke altid er ens, at der kan være forskel på størrelserne af værelserne. Derfor vil nogle til tider få et bedre værelse end andre, og omvendt. Der kan ikke garanteres bestemte værelser på forhånd.

  På Galapagosøerne er hotelværelserne oftest små og beskedne.

 • Valuta

  Møntfoden i Ecuador er USDollars. Det anbefales, at man medbringer dollars i kontanter. Tag ikke 50 og 100 dollarsedler med, da de er svære at få vekslet (da der er mange falske 50 og 100 dollarsedler). Det er bedst at have 10 og 20 dollarsedler med. Kreditkort kan anvendes i de større byer, hvor der også er hæveautomater. Kreditkort kan ikke anvendes i Amazonas. Der er hæveautomater i Puerto Ayora, og de fleste restauranter på Galapagos tager imod kreditkort.

 • Elektricitet

  Der er 110 volt. Danske stik kan ikke bruges, så medbring en adapter. Der benyttes stik med små smalle, flade ben, enten to- eller tre-benede.

  Medbring evt. en lommelygte eller pandelampe til hotellet i Amazonas. For en sikkerhedsskyld er det er en god idé at oplade alle apparater inden turen til Amazonas.

 • Prisniveau

  På restauranter koster en hovedret ca. 10-25 USD. En øl koster 3-4 USD, en sodavand ca. 2 USD og en flaske vin ca. 25 USD. En liter vand i et supermarked/kiosk koster ca. 1 USD.

  På Galapagos koster øl ca. 5 USD, sodavand 4 USD og vin 30 USD.

 • Drikkepenge

  På restauranter er det normalt at lægge ca. 10% til regningen, hvis drikkepenge ikke allerede er inkluderet (servicio 10%).

  Hvis man har fået båret sin bagage til sit hotelværelse, giver man et lille beløb for det, f.eks. svarende til 1 $ pr. værelse.

  På grupperejser betales drikkepenge til chauffører og lokalguider af Viktors Farmor.

 • Bemærk

  • På grund af vandreturene i regnskoven og på Sierra Negra vulkanen er det nødvendigt med almindelig god fysisk form.
  • For at reducere mængden af plastik, modtager I på dag 1 en feltflaske til opfyldning af vand. Der vil være vandtanke i bussen og på hotellerne på Galapagos.
 • Internet og telefoni

  Ecuador har selvvalg fra Danmark. Tryk 00593 + omr.nr + abon.nr.  Fra Ecuador til Danmark trykkes 0045 + dk-nummer. På sejlturene mellem Galapagos øerne kan der være dårlig mobildækning

  Der er Wifi på de fleste hoteller. 

 • Bagage

  Bagagen bør ikke være tungere, end at man selv til enhver tid kan bære den.

  Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.

 • Tidsforskel

  Der er 7 timers forskel mellem Ecuadors fastland og Danmark. Der er 8 timers forskel mellem Galapagos og Danmark.

 • Kriminalitet

  De fleste rejser til Ecuador er problemfrie. Ud over almindelig sund fornuft anbefaler vi, at man ikke går med smykker, og at man bærer sit kamera, telefon og penge ude af syne for andre.

 • Foto

  Hvis man vil fotografere mennesker, bør man spørge om lov først. Alle tager mange flere billeder end forventet – så medtag rigelig hukommelse eller et eksternt medie til at gemme billederne på undervejs.

 • Kamera og andre værdigenstande

  Hvis du medbringer kamera, mobiltelefon eller andre værdigenstande på kanoturene i Amazonas og på de små både, vi sejler med på Galapagos, så sørg for at have dem i en vandtæt pose.

  Viktors Farmor kan ikke gøres erstatningspligtig, hvis genstandene bliver våde eller mistes.

 • Beklædning

  I højlandet er den bedste måde at klæde sig på efter lag på lag princippet, da dagene ofte byder på både sol og regn. Det kan være køligt morgen og aften samt på vandreture i nationalparker, hvorfor en sweater og vindjakke anbefales. Der er køligt om natten i Ingapirca, så medbring evt. nattøj. 

  I Amazonas er der brug for let og løst tøj, langærmede bluser og lange bukser til vandringer i regnskoven samt regntøj. På lodgen kan shorts og sandaler anvendes.

  På Galapagos er der brug for let og løst tøj, gerne shorts. En sweater og vindjakke kan medbringes til sejlturene mellem øerne. Det er god idé at medbringe solbeskyttelse med høj faktor, læbepromade med solbeskyttelse, solhat og solbriller. Medbring badetøj til badning i Amazonas og på Galapagos samt i varme kilder.

 • Snorkling på Galapagos

  Snorkeludstyr til Las Tintoreras øerne er inkluderet i rejsens pris. Fødder er ikke inkluderet, men dem kan man leje billigt mange steder. Hvis man vil ud at snorkle på sin fridag, kan man også leje maske og snorkel billigt mange steder. Ellers anbefales det at medbringe eget snorkeludstyr. Nogle steder kan man ligeledes leje en våddragt (Det kan være nødvendigt fra maj til december, hvor vandet er koldere).

  Det er en god idé at medbringe et undervandskamera.

 • Klima

  Ecuador har tropisk klima, men vejret varierer meget fra region til region og i forhold til højden.

  I Quito og højlandet er gennemsnitstemperaturen 7-23°C hele året rundt. I regntiden (okt. – maj) starter dagene generelt med sol, det bliver varmt over middag, og senere på dagen kan der ske at regne. Det kan blive koldt om natten.

  I Amazonas ligger gennemsnitstemperaturen mellem 25 og 30 grader, og det er fugtigt og regnfuldt hele året. 

  I Guayaquil ligger temperaturen gennemsnitligt mellem 21 og 31 grader, og der er meget høj luftfugtighed.

  Galapagos: fra december til april er vandet varmt, cirka 26°, og vejret er undertiden meget varmt +30°. Det solrige vejr afbrydes en gang imellem af kraftige, men korte regnbyger.  Fra maj til december er vejret tørt, og temperaturen er ca. 25°. Vandet er ca. 20°. Nedbør veksler dog fra år til år og fra ø til ø.

 • Pakkeliste

  Husk at supplere pakkelisten med:

  • Vaccinationskort
  • Regntøj eller regnponcho
  • Evt paraply, også praktisk i stærk sol
  • Shorts, soltoppe og sandaler
  • Varmt tøj (lag på lag), da vejret kan være omskifteligt i højlandet
  • Lette langærmede bluser/skjorter og lange bukser til vandring i regnskoven (ekstra sæt bukser kan være nyttige, da det er svært at tørre tøj i Amazonas pga. fugtighed)
  • Passende fodtøj til vandring (gerne vandtæt)
  • Evt. teleskop-vandrestav
  • Solbriller og solcreme
  • Kasket/hat
  • Evt. medicin mod maveinfektion og køre- og søsyge (tal med egen læge)
  • Badetøj, badesandaler
  • Evt. siddeunderlag
  • Myggespray (vigtigt i Amazonas)
  • Vådservietter
  • Feltflaske / flaske til vand
  • God kikkert
  • Lommelygte/pandelampe
  • Ørepropper
  • Evt. vandtæt pose til kamera
  • Evt. undervandskamera
  • Lille rygsæk til dagsture
  • T-shirt til brug under snorkling- den beskytter mod den stærke sol

   

 • Værd at vide

  For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Amazonas og Galapagos.