Rejser til Sydafrika

Sydafrika er fuld af farver med sin storslåede natur, imponerende dyreliv og kulturelle mangfoldighed. Tag på opdagelse i det alsidige land her på siden. 

Værd at opleve i Sydafrika

Krüger Nationalpark er Sydafrikas største nationalpark med et areal på næsten 20.000 km². Parken kan prale af at have en af verdens største koncentrationer af dyrearter - mere end 140 forskellige pattedyrsarter, mere end 100 forskellige krybdyrsarter og mere end 500 fuglearter. Landskabet i parken er meget varieret, og der er mange permanente floder og vandhuller, hvilket er årsagen til, at mange af arterne har deres tætteste bestande her – 90.000 impalaer; 27.000 bøfler; 18.000 zebraer; 12.000 elefanter; 9.000 næsehorn; 5.000 giraffer; 3.000 flodheste; 1.600 løver og 1.000 leoparder. 

Regionen er hjem for mange forskellige stammer heriblandt zuluerne med det letgenkendelige navn. Zulu er et bantusprog og blandt de 11 officielle sprog i Sydafrika. 

Boulders Beach, hvor en koloni på godt 3000 Jackass-pingviner holder til. Pingvinerne er yderst fascinerende og meget fotogene, så benyt endelig lejligheden til at tage nogle uforglemmelige billeder, når du rejser i Sydafrika. 

Du kommer til at opleve en af de smukkeste bjergkæder i verden – Drakensberg. Bjergkæden dækker et areal på 2.500 km² og det højeste punkt Thabana Ntlenyana (beliggende i Lesotho) rækker hele 3.482 meter op i luften. I år 2000 kom området på UNESCO’s verdensarvsliste, bl.a. på grund af gamle hulemalerier lavet af San-folket, der vidnede om deres levemåde og trosforestillinger.  

Stellenbosch er også kendt som City of Oaks grundet det store antal egetræer, som byens grundlægger Simon van der Stel lod plante langs gaderne. Det er en utrolig farverig og smuk arkitektonisk by omgivet af bjerge og vinmarker.  

Cape Town kan, uden at overdrive, betragtes som en af verdens flotteste byer. The Mother City, som den benævnes af de lokaler, ligger smukt omkranset af Taffelbjerget og Atlanterhavet. Mange rejsende elsker denne unikke by med sin fascinerende historie, interessante kultur, naturlige skønhed, prisvindende vine og afslappede livsstil.

Sydafrika har så mange facetter, at det til fulde lever op til betegnelsen ”en verden i ét land”. Du vender tilbage med en masse nye indtryk på en rejse til Sydafrika 

eSwatini er Afrikas mindste kongedømme. Landet er utrolig naturskønt med bjerge, savanne og regnskov, og på trods af at landet er dybt afhængigt af Sydafrika, har det formået at bevare sin særegne kultur med mange farverige fester, danse og ritualer. 

Det lille kongedømme Lesotho er verdens højeste beliggende land. Det laveste punkt i landet er ca. 1.450 meter over havets overflade og hele 80% af landet ligger over 1.800 meter over havet, hvorfor landet også kaldes ”Kingdom of the Sky”.  

Hvad siger vores gæster

Kort over Sydafrika og vores rute på en rejse til Sydafrika med eSwatini og Lesotho

Landefakta

Areal: 1.219.090 km2

Hovedstad: Pretoria

Sydafrika har faktisk 3 hovedstæder: Pretoria (Administrativ hovedstad), Bloemfontein (Juridisk hovedstad) og Cape Town (Parlamentarisk hovedstad)

Møntfod:  Rand (a 100 cent) - forkortes ZAR

Sprog: 11 officielle sprog: afrikaans, engelsk og 9 bantusprog, bl.a. zulu og xhosa

Tidsforskelfra DK: Sommer: ingen forskel, vinter: +1 time

Klima og vejr i Sydafrika

Hvornår besøger man Sydafrika?

Sydafrika kan besøges året rundt. Da landet ligger syd for Ækvator, betyder det, at årstiderne er lige omvendt de danske. Sydafrika er et kæmpestort land med 2 klimazoner. Derfor er der stor forskel på vejret, om man befinder sig i den sydvestlige del af landet omkring Cape Town, eller om man er i den nordøstlige del ved Krüger Nationalpark eller i bjergene. Dog regner det generelt ikke meget i Sydafrika, hvilket gør det til en tiltrækkende rejsedestination for mange danskere. Gennemsnitstemperaturerne ligger omkring de 25–30º. I perioden september–oktober er der en begrænset mængde regn, hvilket gør landskabet mindre frodigt, men til gengæld er det nemmere at spotte dyrelivet. Det er også i denne periode, at hvalerne søger ind for at yngle. Det kan derfor være et godt tidspunkt at rejse til Sydafrika, hvis man gerne vil spotte dyr. I perioden november–februar kan du forvente høje temperaturer, og det er også i denne periode, der falder mest nedbør. De højere temperaturer og regnen gør landskabet utroligt frodigt. I perioden marts–maj kan du forvente mange soltimer og en begrænset mængde regn. Om aftenen og natten er der dog kølige temperaturer. I perioden juni–august vil du opleve lune dagtimer, men kølige aftener og nætter. Der falder ikke meget nedbør, og derfor opleves landskabet som mindre frodigt.

Rejseinspiration om Sydafrika

Her finder du artikler om det mangfoldige land og dets befolkning, kultur og natur, som du oplever på en rejse i Sydafrika.

  • Bo Kaap kvarteret stråler med sine farver i Cape Town. Foto Marlene T. Kristensen

    Udforsk verdens designhovedstad Cape Town i Sydafrika

    Sydafrika er meget mere end safari, hvad vejnavne som ”garden route” og ”panorama route” vidner o...
    Bo Kaap kvarteret stråler med sine farver i Cape Town. Foto Marlene T. Kristensen

    Udforsk verdens designhovedstad Cape Town i Sydafrika

    Sydafrika er meget mere end safari, hvad vejnavne som ”garden route” og ”panorama route” vidner o...
  • Zuluerne har en lang tradition som gode krigere. Foto Ron Porter

    De storslåede zuluer i Sydafrika

    En TV-kanal. En mellemblød lakrids. En film med Michael Caine. Og et folk i Sydafrika. Ordet zulu...
    Zuluerne har en lang tradition som gode krigere. Foto Ron Porter

    De storslåede zuluer i Sydafrika

    En TV-kanal. En mellemblød lakrids. En film med Michael Caine. Og et folk i Sydafrika. Ordet zulu...
  • Vi ser Mandela monumentet i Paarl.

    Nelson Mandelas Sydafrika

    Der er lavet en Top Ti over kendte afrikanere. Hvem topper den? Nelson Mandela selvfølgeligt. Han...
    Vi ser Mandela monumentet i Paarl.

    Nelson Mandelas Sydafrika

    Der er lavet en Top Ti over kendte afrikanere. Hvem topper den? Nelson Mandela selvfølgeligt. Han...
  • De to små kongedømmer Swaziland og Lesotho indgår i rejsen gennem Sydafrika. Foto Anna-Karin Johannsen

    Guide til de bedste oplevelser i Sydafrika

    Cape Town og safariparken Kruger er de store trækplastre i Sydafrika, men en rejse på tværs af la...
    De to små kongedømmer Swaziland og Lesotho indgår i rejsen gennem Sydafrika. Foto Anna-Karin Johannsen

    Guide til de bedste oplevelser i Sydafrika

    Cape Town og safariparken Kruger er de store trækplastre i Sydafrika, men en rejse på tværs af la...
  • Det bredsnudede hvide næsehorn er større end det spidssnudede sorte næsehorn.

    Sydafrikas farveforvirrede næsehorn

    De fleste af os kender Rudyard Kiplings fortælling om, hvordan elefanten fik sin lange snabel. Me...
    Det bredsnudede hvide næsehorn er større end det spidssnudede sorte næsehorn.

    Sydafrikas farveforvirrede næsehorn

    De fleste af os kender Rudyard Kiplings fortælling om, hvordan elefanten fik sin lange snabel. Me...

Typiske spørgsmål før rejsen til Sydafrika

  • Hvad spiser vi i Sydafrika?

    Det sydafrikanske køkken afspejler i høj grad landets kulturelle mangfoldighed. Da europæerne, asiaterne og folk fra andre steder i Afrika, kom til landet, bragte de hver især deres hjemlands madtraditioner med sig. Alle disse impulser blev mikset sammen i en skøn blanding, hvilket gør det sydafrikanske køkken unikt.  

    Kød spiller en stor rolle. Man kan være heldig at få forskellige slags vildt – kudu, springbok, struds eller zebra. Derudover er de kendte for deres boerewors, som er en pølse lavet af oksekød blandet med enten svinekød eller lam og en blanding af krydderier. Den serveres i oprullet form – som en medisterpølse – og tilberedes over grillen.  

    En anden ret, der kan anbefales at prøve, er bobotie. Den menes at være bragt til Sydafrika af asiatiske bosættere. Retten består af hakket kød, der simres med krydderier (normalt karry og forskellige urter) og tørrede frugter, og toppes med en blanding af æg og mælk, som bages i ovnen. 

    Den mest populære snack er biltong. Det er små stykker tørret, saltet kød. Det laves af forskellige typer kød, såsom kylling, oksekød, gun, kudu og struds.  

    I de større byer kan du godt drikke vandet fra hanen på en rejse i Sydafrika. Når du er på landet, bør du være mere påpasselig og i stedet drikke vand fra flaske.  

  • Hvad er prisniveauet i Sydafrika?

    De fleste måltider på vores rejse i Sydafrika er allerede inkluderet. For drikkevarer, og yderligere frokoster eller middage, beregn omkring kr. 100-150,- per person. 

    Sodavand: 12-15,- kroner på hotellerne (i supermarkeder omkring 5,- kroner) 

    Øl: Ca. 25,- kroner på hotellerne (i supermarkeder omkring 10,- kroner) 

    Vin: Ca. 100-200,- kroner på hotellerne (i supermarkeder omkring 25-50,- kroner) 

    Det er kutyme at give guider, tjenere og andet servicepersonale drikkepenge. De får en meget lille fast løn, og er derfor meget afhængige af de drikkepenge, som de får, når de leverer en god indsats. Det er helt op til dig selv, hvor meget du vil give, men som en tommelfingerregel kan du regne med følgende: 

    • Bagagebærere: 16/= ZAR (svarende til ca. 1,- USD) 
    • Barer & restauranter: 10% af regningens pris, dog afhængigt af regningens størrelse (jo højere regning, jo lavere procentsats)  
    • Stuepigen: 16/= ZAR (svarende til ca. 1,- USD) 

    Møntfoden i Sydafrika hedder rand (forkortes ZAR). De fleste internationale kreditkort, såsom American Express, Diners Club, MasterCard og Visa, kan benyttes stort set overalt. Der findes hæveautomater i næsten alle byer. Der kan maksimalt hæves 2000 ZAR ad gangen.  

  • Hvad køber man i Sydafrika?

    I Sydafrika har du gode muligheder for at gøre nogle flotte indkøb til minde om en fantastisk rejse. Som inspiration kan nævnes: biltong (Sydafrikas mest populære snack, som er tørret kød); diamanter (den sjældneste type diamant i Sydafrika er Blue Diamond – ifølge legenden vil denne diamant bringe ejeren held og fremgang). 

    En anden idé er guldmønter (Johannesburg er kendt som guldets by – Krugerrand og Mandela mønter er populære muligheder); Kalahari-salt; keramik; lædervarer (f.eks. punge og tasker); Rooibos te; træmasker; vine og Xhosa Shweshwe stoffer (traditionelt bomuldsstof med smukke mønstre og farver båret af Xhosa-kvinderne). 

  • Hvordan er tryghed, sikkerhed og hygiejne i Sydafrika?

    Sikkerhedsniveauet er ret højt, når vi rejser i Sydafrika, og du vil opleve mange sikkerhedstjek, specielt i lufthavne og på hoteller i storbyerne, hvilket i høj grad er for at øge sikkerheden og skabe tryghed. 

    Naturligvis skal du altid tage dine forholdsregler, og du kommer langt med sund fornuft (undgå at fremvise værdier offentligt, undgå at færdes i bestemte områder efter mørkets frembrud etc.).  

    Alle de steder, hvor vi overnatter, er af høj kvalitet, hvor både maden og hygiejnen i køkkenerne er i top. 

    I de større byer kan du godt drikke vandet fra hanen. Når du er på landet, bør du være mere påpasselig og i stedet drikke vand fra flaske.  

  • Hvem møder du på en rejse til Sydafrika?

    Når du rejser med Viktors Farmor, er du stort set altid sikker på at møde de lokale. Betegnelsen regnbuenation dækker over landets kulturelle og etniske mangfoldighed. Befolkningen i Sydafrika er en af de mest komplekse og mangfoldige i verden. Af de 60 millioner sydafrikanere er de 49 millioner sorte, 5 millioner af blandet etnisk herkomst, 4,5 millioner hvide og 1,5 million asiatere.

    Den sorte sydafrikanske befolkning er opdelt i fire store etniske grupper: Nguni (Zulu, Xhosa, Ndelebe og Swazi), Sotho, Venda og Shangaan-Tsonga.

    Størstedelen af de hvide (ca. 60%) er af Afrikaans-afstamning og den øvrige del af britisk eller europæisk afstamning.

    Befolkningen af blandet etnisk herkomst er en blanding af de oprindelige Khoisan, afrikanske slaver, der blev bragt hertil fra andre afrikanske lande, og hvide bosættere.

    Der er 11 officielle sprog, heriblandt Zulu, Xhosa, Afrikaans og engelsk. Mange af landets medier forsøger at inkludere så mange af disse sprog som muligt.

    Sydafrika har aldrig haft en officiel statsreligion. Landets grundlov fastslår helt eksplicit alles ret til samvittigheds-, religions-, tanke-, tros- og meningsfrihed.

    Størstedelen af befolkningen (mere end 80%) bekender sig til den kristne tro. Af den resterende del af befolkningen identificerer 5% sig med traditionelle afrikanske religioner, 2% identificerer sig som muslimer, og 1% som hinduer.

  • Er der en god internetforbindelse i Sydafrika og kan man bruge sin telefon?

    Sydafrikas internationale landekode er +27.  

    Landet har et fremragende mobiltelefonnetværk, der dækker næsten hele landet, og internationale opkald kan nemt foretages . Vi anbefaler, at du køber lokalt sim-kort og taletid, da det er forholdsvist billigere at ringe hjem på den måde. 

    De fleste hoteller og lodges tilbyder internet og wi-fi. Enten gratis eller mod betaling. Du skal dog være opmærksom på, at internethastigheden i Sydafrika kan variere meget fra sted til sted. 

    Vær opmærksom på, at der ikke er mobildækning i eSwatini og Lesotho.  

  • Er der noget, man skal være opmærksom på i forhold til påklædning?

    Påklædningen på en rejse i Sydafrika er forholdsvist afslappet og uformel.  

    På safariturene bør du klæde dig i diskrete farver, der falder i med naturen. 

  • Hvad er godt at pakke i kufferten på en rejse til Sydafrika?

    Det er en god idé at supplere kufferten med en lommelygte, kikkert, insektspray, solcreme med høj faktor, solhat, lille turrygsæk, langærmet skjorte/bluse og lange bomuldsbukser, gode vandresko, badetøj, varm trøje eller vindjakke til bjergene, regntøj til hvalsafari (grundet skumsprøjt) og vandflaske.  

  • Guidebøger, litteratur og film

    Litteratur:

    • J. M. Coetzee: ”Disgrace” 
    • Katrine Toftkjær Larney: ”Dansk solidaritet med Sydafrika” 
    • Nelson Mandela: Long Walk to Freedom 
    • Louise Otzen: ”Destination South Africa” 
    • Alan Paton: “Cry, The Beloved Country” 
    • Hans-Otto Sano & Karin Poulsen: ”Demokrati og fattigdom i det sydlige Afrika” 
    • Sean Sheehan: “Sydafrika efter apartheid” 
    • Desmond Tutu: ”Ingen fremtid uden tilgivelse” 

    Rejseguides:

    • Eyewitness Travel Guides 
    • Footprint Handbook: “South Africa” 
    • Robin Frandsen: “Southern Africa’s Mammals” 
    • Barker Johnson: “Off the Beaten Track” 
    • Tim O’Hagan: “Wild Places of Southern Africa” 

    Film:

    • Catch a Fire 
    • Cry Freedom 
    • Invictus 
    • Mandela: Long Walk to Freedom  
    • Sarafina 
    • Skin 

     

     

Her skal du bo på din rejse til Sydafrika

Vi bor på gode hoteller på vores rejser og derudover på en lodge i Oudtshoorn med en smuk have.

Gode turistklassehoteller

Vi har udvalgt gode turistklassehoteller og lodges, som har et både personligt præg og højt serviceniveau. Vi forsøger altid så vidt muligt at undgå vestlige hotelkæder, når vi rejser i Sydafrika. Vi kommer godt omkring i landet på rejsen.

Vidste du det om Sydafrika?

Sydafrika er det eneste land i verden med 3 hovedstæder: Pretoria – der er hjemsted for den udøvende magt; Cape Town – der er hjemsted for den lovgivende magt; og Bloemfontein – der er hjemsted for den dømmende magt.  

Viktors Farmors rejser i Sydafrika

Du kan opleve Sydafrika med Viktors Farmor på rejsen Det bedste af Sydafrika. Det er en 21-dages rejse, hvor du oplever Afrikas mest imponerende vildtreservat med en af verdens største koncentration af vilde dyr, nogle af de mest enestående naturscenarier, sightseeing i storbyer, samt besøg hos lokale stammer i både Sydafrika, eSwatini og Lesotho. Kort sagt en rejse der giver dig det mest nuancerede indblik i, hvad det sydlige Afrika har at byde på. 

Rejsen indledes i den nordøstlige del af Sydafrika. Her kommer vi ud på en naturrute – Panoramaruten, hvor vi ser den spektakulære Blyde River Canyon, en 25 kilometer lang kløft der skærer sig gennem landskabet. Dyrelivet opleves på nærmeste hold i Krüger National Park, i verdens ældste naturreservat Hluhluwe iMfolozi Game Reserve og i Afrikas største vådområde iSimangaliso Wetland Park. 

Vi rejser også til de to små kongedømmer eSwatini og Lesotho, hvor vi oplever de to landes særegne kulturer og traditioner på nærmeste hold.  

8 nedslag i Sydafrikas historie

1488
Bartolomeu Dias bliver den første europæer til at rejse rundt om Afrikas sydspids.  

1652
Jan van Riebeeck, der repræsenterer det hollandske østasiatiske kompagni, grundlægger Kapkolonien. 

1948
Apartheidpolitikken indføres samtidig med, at Nationalpartiet leder landets hvide mindretalsregering.

1964
Nelson Mandela bliver idømt livsvarigt fængsel. 

1976
Mere end 600 bliver dræbt i sammenstød mellem sorte demonstranter og sikkerhedsstyrken i Soweto.

1990
Nelson Mandela bliver løsladt.

1994
ANC vinder det første ikke-racistiske valg. Nelson Mandela bliver præsident. 

2013
Nelson Mandela dør som 95-årig. 

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejsen til Sydafrika.

  • Pas og visum

    Danske statsborgere behøver ikke på forhånd at søge om visum til Sydafrika, da man automatisk får et visum på 90 dage ved ankomsten. Passet skal indeholde mindst 2 blanke sider til visum. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

    Danske statsborgere behøver heller ikke søge om visum til Lesotho og Eswatini. Passet skal være gyldig min. 6 mdr. udover opholdet.

    Har man ikke dansk pas kan der være andre regler, der gælder, og I bør da kontakte ambassaden for nærmere informationer.

    Rejser man med børn (under 18 år) bør I kontakte ambassaden for nærmere informationer, da der kan kræves ekstra dokumentation mv.

  • Vaccination

    Der kræves ingen obligatoriske vaccinationer ved indrejse til Sydafrika, hvis man kommer direkte fra Europa, men som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod stivkrampe, difteri og hepatitis A. 

    Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse. Du bør tale med egen læge eller en special-klinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.

    Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

    I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

  • Valuta

    Sydafrikas valuta hedder Rand – forkortes ZAR eller R. Rand deles i 100 cent. 100 Rand svarer til ca. 38 kr (januar 2024). Man kan benytte Rand i både eSwatini og Lesotho, selvom de har egen valuta, så det anbefales at betale i Rand i alle tre lande. Byttepenge gives i lokal valuta.

    Man kan med fordel bestille Rand i sin bank hjemmefra og medbringe på rejsen.

    Man kan også medbringe Euro eller US dollars og veksle til Rand i Sydafrika, men dette koster lidt ekstra i vekselgebyrer, da man veksler to gange. De fleste sydafrikanske banker holder åbent mandag-fredag 9 – 15.30 og lørdag 8 – 11.

    Der er hæveautomater mange steder i Sydafrika, så man kan også hæve Rand herfra. Der er et loft på 2000 Rand per hævning, som kan medføre en del hævegebyrer, hvis man benytter hæveautomater ofte.

    De fleste internationale kreditkort så som American Express, Diners Club, MasterCard og Visa kan benyttes stort set overalt.

  • Telefoni og internet

    Telefon. Landekoden for Sydafrika er +27. Fra mønttelefoner betales startpris, som nogle steder returneres efter samtalen. I korttelefoner forlanges indstukket et lokalt telekort. Det gælder ikke nødvendigvis alle landets mønt- og korttelefoner.

    Mobiltelefon. Kontakt din tele-udbyder. Der er ikke mobildækning i Swaziland og Lesotho.

    Internet. Der kan ikke garanteres internetforbindelse.

  • Fysisk form på rejsen

    For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

  • Elektricitet

    Det anbefales at medbringe en rejseadapter, da Sydafrika benytter en anden slags stikkontakter, som ikke er kompatible med danske stik.

    På grund af lav kapacitet kan der opleves strømsvigt. De fleste hoteller har en planlagt strømafbrydelse på nogle timer hver dag, så man skal være forberedt på nogle perioder uden strøm. Det er praktisk at medbringe en lille lommelygte og eventuelt en power bank til de situationer.

  • Drikkevand

    I alle de større byer kan vandet drikkes direkte fra hanen, hvorimod man ude på landet bør være mere påpasselig og medbringe vand på flaske. Det er under alle omstændigheder en god ide at medbringe vand, da det er helt afgørende med tilstrækkelig væske på fx lidt længere ture.

  • Drikkepenge

    De sydafrikanske lønninger er generelt lave, hvorfor drikkepenge er mere end velkomne. Det er almindeligt at give 10 til 15 % i drikkepenge på hoteller og restauranter. Dragere i lufthavne og på hoteller betales med mindst 5 rand. På grupperejser betales drikkepenge til lokal guide og chauffører af Viktors Farmor.

  • Foto

    Hvis man vil fotografere mennesker, bør man altid spørge om lov først.

  • Indkøb

    Sydafrika er generelt et billigt rejseland, men besøger man de mere luksuriøse hoteller, restauranter og lodges, er prislejet på niveau med, hvad vi kender fra Europa. De fleste større indkøbscentre har åbent alle ugens syv dage, men i landdistrikterne vil der være lukket om søndagen. De mest almindelige åbningstider er mandag til lørdag 9 – 17 og søndag 9 – 14. Kunsthåndværk, smykker, diamanter og tøj er de fleste steder ca. 30 % billigere end i Danmark.

  • Prisniveau

    Et måltid mad på en restaurant koster ca. 100-150 kr. En øl koster ca. 10-15 kr. og en sodavand ca. 5 kr. En flaske vand (1,5 liter) i en kiosk/supermarked koster ca. 6 kr.

  • Bagage

    Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

    Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.

  • Håndbagage

    Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

    Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

  • Klima

    Sommerperioden er i Sydafrika fra oktober til april og vinterperioden er fra maj til august. Sommertemperaturerne svinger mellem 15 og 30 °C, og om vinteren mellem 5 og 25 °C. På juli rejsen vil det føles køligt om aftenen og morgenen i Swaziland og Lesotho, og på morgensafari i de åbne biler. Sydafrika er i det hele taget et tørt land med en gennemsnitlig nedbørsmængde på 502 mm, og landet rangerer meget højt på verdensplan hvad angår antallet af solskinstimer. I den nordlige del af landet kan der dog fra november til februar komme korte intense byer.

  • Tidsforskel

    Sydafrika er en time foran Danmark om vinteren, men når det er sommer-tid i Danmark, er der ingen tidsforskel.

  • Pakkeliste

    Husk at supplere pakkelisten med:

    - Vaccinationskort

    - Lommelygte + ekstra batterier

    - God kikkert

    - Vækkeur

    - Insektspray

    - Vådservietter

    - Sollotion med høj faktor

    - Kasket eller solhat

    - Lille rygsæk

    - Gode vandresko eller –støvler

    - Langærmet skjorte/bluse og lange bomuldsbukser

    - Varmt tøj til bjergene og en vindjakke

    - Regntøj til hvalsafarien pga skumsprøjt - og til de korte intense byger fra november til februar

    - Badetøj + badehåndklæde

    - Evt. medicin mod maveinfektion og søsyge (tal med egen læge)

    - Feltflaske/flaske til vand

  • Sprog

    Der er 11 officielle sprog i Sydafrika, hvoraf hovedsproget er afrikaans, men langt de fleste sydafrikanere taler dog engelsk i en eller anden dialekt, fx enten med afrikaans eller hollandsk accent.

  • Værd at vide

    For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Sydafrika.
Ring til os 86 22 71 81