Hvad søger du?

Start din rejse her

En tredjedel af Costa Rica er udlagt som vildtreservater, nationalparker eller beskyttede naturområder. Og på trods af sin lidenhed har Costa Rica en biodiversitet, der er større end Europa og USA – tilsammen. På rejsen oplever vi flere forskellige slags regnskov, skovklædte bjerge og imponerende vulkaner. Vi står ved Stillehavskysten, hvor regnskoven breder sig helt ned til stranden. Vi indkvarteres på hyggelige lodges midt i den frodige natur. Ofte med store farvestrålende sommerfugle og små kolibrier lige uden for vinduerne. Og vi får mulighed for at se mange dyr: Røde papegøjer, dovendyr, brøleaber, krokodiller og delfiner.

Vi ser verdens bredeste vulkan og kan bade i varme kilder midt i naturen. Et indtryk af livet på landet får vi, når vi spiser frokost på et lille landsted, omgivet af yucca, papaya og ananas, og i den fantastiske have findes desuden mange medicinske planter.

Costa Rica lægger stor vægt på grøn omstilling og er tæt på at blive verdens første CO2-neutrale land. 99% af energiforbruget kommer fra vand, vind og geotermik. Landet er harmonisk. Ofte hører man frasen ”Pura vida!” Det kan oversættes som ” Hej” eller ”Tag det roligt”, men for costaricanerne betyder det meget mere: Et fredfyldt liv i harmoni med natur og mennesker.

5 gode grunde til at rejse til Costa Rica med Viktors Farmor:

 • Udforsk den skønne Nicoya-halvø med sjældne biologiske områder
 • Bo på charmerende lodges beliggende midt i den grønne natur
 • Kom helt tæt på flere store vulkaner som den koniske Arenal-vulkan
 • Mærk lokalguiden Marios smittende passion for dyr og natur
 • Nyd de naturskønne sejladser på bl.a. Tenorio-floden og Cano Negro

Alle planlagte afgange

Ledig eller Garanteret

Få pladser, 1 plads, Kontakt os

Udsolgt

17 dage Pris Rejseleder Status Bemærkning
21. jan. 24
35.990 kr
Udsolgt

Prisen inkluderer

 • Fly København/Costa Rica retur
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse på hoteller/lodges
 • Halvpension
 • Kørsel i bus med aircondition
 • Sejlads i Palo Verde Nationalpark
 • Sejlads på Tenorio Floden
 • Sejlads på Caño Negro Floden
 • Hav safari ved Samara Beach
 • Entréudgifter og parkafgifter
 • Dansk rejseleder
 • Engelsktalende lokalguide
 • Drikkepenge til chauffør, guide og lokale rangers (ca. 500 kr.)

Ingen hokus pokus: Se vores prispolitik her

Prisen inkluderer ikke

 • Eneværelsestillæg (Fra 4.900 kr.)
 • Afbestillings- og rejseforsikring
 • Vandretur i Werner Sauter Biological Reserve, p.t. 30 USD

Husk at læse de generelle handelsbetingelser her

Dagsprogram

Download program

Afrejse fra København. Vi ankommer til lufthavnen i Liberia i det nordlige Costa Rica. Herfra er der knap en halv times kørsel til vores hotel.

I Guanacaste smelter Costa Ricas tørre, flade sletter sammen med tropiske tørre skove, og der dannes landskaber, der både minder om det amerikanske "wild west" og de afrikanske savanner. De mange kvægfarme producerer oksekød til hele landet. Der er heste overalt, redet af ægte cowboys.

Måltider: Aftensmad

Vi beundrer den mangfoldige natur fra ladet af en traktor. Under turen ser vi mange forskellige fugle, foruden aber og andre dyrearter. Vi besøger saltsletterne, hvor vi får forklaret om processen med saltudvinding, en proces der har stået på i mange hundrede år. Senere går vi op til et udsigtspunkt, hvorfra vi kan se ud over Nicoya Golfen, en imponerende udsigt med grøn natur til alle sider.

Der bliver også mulighed for en svømmetur.

Vi bor to nætter på en La Ensenada Lodge, i små hytter smukt beliggende i den omgivende natur. Lodgen hører til en stadig fungerende kvægranch.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Denne dag tager vi på en spændende bådtur i Palo Verde National Park.

Vores båd er overdækket med en skyggefuld baldakin, og vi sejler gennem den grønne skov ad små flodarme. Undervejs er der mulighed for at spotte mange eksotiske fugle som f.eks. skenæbbet stork og den mytiske jabirú-stork, en af de største storke i Latinamerika, hvid med sort hoved.

Bådturen giver også unikke muligheder for at observere krybdyr som krokodiller og leguaner, og vi vil helt sikkert støde på de hvidstribede kapucineraber, som findes her i stort antal. Også brøleaber findes i området.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

På vej til vores overnatningssted for de næste 4 nætter gør vi holdt i Guaitil pottemagerlandsby.

Den unikke stil af Chorotega-keramik er blevet praktiseret af landsbyboerne i Guaitil i århundreder ved hjælp af gamle metoder, der er gået i arv fra generation til generation. Keramikken gør brug af mættede jordfarver taget fra det lokale ler, og den udsmykkes med designs, der er specielle for de indfødte Chorotegas.

Efter indkvartering på vores hotel ved stranden er der mulighed for at deltage i en vandretur i Werner Sauter Biological Reserve. Dette privatejede naturreservat ligger nær Samara Beach.

Den tropiske tørre skov er et af ​​de mest sårbare og sjældne biologiske områder i Mellemamerika. I Guanacaste er der karakteristisk seks måneders tørsæson, og efter disse måneder er landet i fare for naturbrande, der ofte kan ødelægge hele skovområder med deres dyreliv.

Som om dette ikke var nok, så har der i løbet af de sidste 40 år været udbredt skovrydning, og storstilet landbrug har reduceret de tørre skove til blot en brøkdel af, hvad de var i fortiden.

Uden tvivl huser denne type skov et af ​​de mest interessante og komplekse økosystemer. Den naturlige knaphed på vand har fået dyrelivet til at udvikle sig og trives i et miljø med færre næringsstoffer end andre tropiske skove. Denne vandretur med naturguide skal bestilles sammen med rejsen, men først betales på stedet. Prisen er p.t. 30 USD.

Vi har fire overnatninger på Nammbu Lodge smukt beliggende med grøn bevoksning ved Samara Beach.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi har nu tre hele dage dette dejlige sted, der både indbyder til afslapning og strandvandringer og til længere vandreture i den spændende natur i baglandet. Rejselederen kommer med forslag til, hvordan fridagen kan anvendes. Vi håber at få lejlighed til at opleve æglæggende skildpadder, men dette kan ikke garanteres.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi går ombord i en båd for at udforske Samara Beach-området. Det klare vand er hjemsted for plettede delfiner og flaskenæse delfiner, der er en særlig venlig og intelligent delfin. Stedet er også trækrute for pukkelhvaler, der er på vej mod syd på bestemte tidspunkter af året. Båden medbringer snorkeludstyr til alle, så efter synet af delfinerne er der mulighed for at udforske det undersøiske havliv på egen hånd.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi har endnu en dag med god tid til at slappe af og nyde det flotte område. Rejselederen kommer med forslag til forskellige aktiviteter.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Besøg Nicoya by (en autentisk Tico-by). Vi ser den smukke San Blas kirke fra det 17. århundrede. Kirken ligger ud til en fredelig bypark, hvor byens borgere samles for at snakke og slappe af. Nicoya er et af de få steder i verden, der har fået prædikatet ”blå zone”. Blå zoner er defineret som de geografiske områder, der koncentrerer befolkninger med lang levetid, over halvfems og hundrede år. Der er 5 blå zoner på planeten. Den "blå zone" på Nicoya-halvøen skiller sig ud for skønheden i landskaberne, men frem for alt for historierne fortalt af de meget gamle mennesker, der bor i området, og som har passeret den gennemsnitlige forventede levetid i Costa Rica, og som fortsætter med at leve med klarhed, aktivitet og en sund livsstil.

Vi kører nu mod Puente La Amistad de Taiwán (venskabsbroen med Taiwan), der spænder over Tempisque-floden.

Det er en meget elegant bro, landsdelens stolthed, tegnet og financieret af Taiwan. Broen er 780 m lang og den understøttes af en 80 m høj pylon og 8 støttepiller. Broen stod færdig i 2003, og den har en særlig betydning for provinsen Guanacaste, fordi den letter transit fra hovedstaden San José. Før konstruktionen af ​​broen krævede ruten brug af færger til at krydse Tempisque-floden eller lange alternative landruter. Vi får selvfølgelig mulighed for at fotografere denne arkitektoniske perle, før vi kører over den mod vores næste mål, som er i Puntarenas-provinsen. Vi har to overnatninger på en hacienda nær stillehavskysten, igen i et smukt naturområde.

Hacienda La Pacífica blev grundlagt i det 19. århundrede af den tidligere præsident Bernardo Soto Alfaro og hans kone Pacifica, som elskede at bruge deres ferier her i et sandt paradis mellem Corobici og Tenorio-floderne. Stedet er beliggende midt i den frodige natur og med masser af fugle.

Vel, 100 år senere er vi her, hvor arkitektur og miljø værner om den århundredgamle arv.

Stedet fremtræder i dag lidt slidt, men har bevaret sin gammeldags charme.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Dagen er afsat til naturoplevelser, sejlads på floden og vandring.

Vi nyder roen i den nederste del af Tenorio-floden på denne afslappede safaritur med riverrafting. Naturguiden, der styrer flåden har nærmest ørnesyn, og han vil padle og styre og pege på den brede vifte af arter af planter og dyr. Vi har gode muligheder for at se aber, firben, krokodiller, flododdere, vaskebjørne og leguaner plus et stort antal tropiske fugle såsom fiskeørne, bådnæbede hejrer, papegøjer og isfugle, mens flåden stille og roligt glider forbi. Bådturen varer omkring to timer, men i tilfælde af for stærk strøm i floden eller for lav vandstand vil vi overveje en vandretur i stedet for rafting. En halv times kørsel fra hotellet finder vi vandfaldet Llanos de Cortés, der betragtes som et af de smukkeste vandfald i Costa Rica. Et bredt gardin af vand, der vælter ned i en stor, lavvandet pool.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Undervejs på dagens køretur gør vi holdt ved Celeste-floden med det karakteristiske blå vand.

To floder smelter sammen, og mineralerne fra floden og vulkanen mødes og danner den berømte blå nuance.

Vi kommer tæt på Tenorio-vulkanen, der er en helt perfekt kegleformet vulkan. Vi ser endvidere Miravalles-vulkanen. Vi kommer forbi haciendaer med kvæg, vi ser marker med ananas. Der er den tørre skov, typisk for Guanacaste-området, og der er regnskov.

Vi har to overnatninger på en lille lodge, Hotel de Campo, midt i den grønne natur og ud til floden Cano Negro.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi tager igen på en skøn bådtur med gode chancer for at se et utal af forskellige fugle, aber, små skildpadder og kaimaner, mens båden langsomt glider gennem vandet.

Cano Negro Wildlife Refuge blev skabt for at beskytte vådområder af stor betydning for dyrelivet, både det på jorden og det i vandet. Man kan betragte det som et reservoir af arter, der er unikke for området. Det er kendetegnet ved at præsentere et tropisk regnfuldt klima, påvirket af luftmasserne fra Stillehavet og passatvindene, der trænger ind i landets caribiske kyst. Det er et af landets mest regnfulde områder og med en økologisk mangfoldighed. Stedet tjener som tilflugtssted og fødekilde for en lang række arter, såsom trækfugle, fisk og pattedyr. Fuglelivet er en af ​​de mest forskelligartede og vigtige zoologiske grupper i området. Den består af 307 arter, hvoraf de 206 er hjemmehørende.

Resten af dagen tilbringes i den smukke natur omkring vores lodge.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi forlader vores dejlige hytter ved floden og tager på en meget smuk køretur ind i landet til området ved Arenal-vulkanen. Undervejs besøger vi et sted, hvor det oprindelige folk Maleku har et lille udsalg af deres hjemmelavede kunsthåndværk.

Vi spiser frokost i La Fortuna og ser lidt på byen, der ligger nærmest vulkanen Arenal. Den har sit særpræg, selvom den på få år har udviklet sig til at være noget af en turistby med alt, hvad det indebærer.

Vi har tre overnatninger på Tilajari Lodge, der ligger ned til floden i den smukke natur omkring den majestætiske Arenal-vulkan. Hytterne er omgivet af en eksotisk have med en fantastisk flora og med farvestrålende fugle og sommerfugle. Fra den åbne morgenmadsrestaurant kan vi se fuglene helt tæt på, da de kommer til fuglebrætterne, hvor der er lagt frugt ud til dem.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vores lodge ligger ikke langt fra Arenal-vulkanen, Costa Ricas smukkeste og mest imponerende vulkan. Arenals aktivitet varierer. I øjeblikket er den inde i en ret fredelig periode. For få år siden kunne man sommetider se flydende rød lava og glødende sten, der kastes gennem luften. Andre gange var den mere fredsommelig og lyste blot stille op i mørket.

Om formiddagen tager vi til El Mirador, der er et privatejet område helt tæt på vulkanen, et stykke flot natur, velegnet til vandring. Vi traver en tur langs lavamarker og med de smukkeste udsigter til Arenal-vulkanen. Til denne vandring anbefales det, at man medbringer en vandrestav.

Efter vandringen kører vi til Finca Don Juan, hvor der er en fantastisk have med frugter, blomster og medicinske planter. Vi slentrer en tur gennem havens forskellige afdelinger og får forklaret af ejeren om de mange frugter og planter. Vi spiser en dejlig hjemmelavet frokost på fincaen.

Efter dette hyggelige besøg kører vi tilbage til vores lodge, hvor eftermiddagen er fri. Middagsmad på egen hånd med kokkens gode udvalg af lækre retter.

Måltider: Morgenmad og frokost

På en vandring på hængende broer opdager vi de forskellige vækster, der er gemt i træernes toppe. Her er en høj tæthed af biodiversitet, hvilket gør stierne til et unikt sted at observere de forskellige arter. Vær særlig opmærksom på de forskellige lag i regnskoven, fra trætoppene, mellemste lag og skovbunden.

Om eftermiddagen besøger vi ”Ecotermales Hot Water Springs”, et af de mange steder, hvor det er muligt at bade i vand fra de naturlige kilder i vulkanområdet. Her er forskellige pools med temperaturer fra 33°C til 41°C.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Efter morgenmaden kører vi til Poás Volcano National Park. Denne vulkan breder sig over 5.600 hektar og har et aktivt krater med en diameter på 1,5 km (verdens bredeste vulkan). Afhængigt af vejret vil vi muligvis se små gejseragtige udbrud og sprutten fra vulkanens sprækker. Man bør ikke stå ved vulkankanten længere end et kvarter på grund af de svovlholdige dampe, der stiger op fra krateret. I perioder med særlig aktivitet kan adgang til krateret være forbudt.

Vi kører videre til landets hovedstad, San José, hvor der bliver lejlighed til at se lidt på byen.

Overnatning på centralt beliggende hotel i San José.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi starter dagen med et besøg på Guldmuseet i San José. Det er et meget fint og moderne indrettet museum, hvor fornemme genstande fra landets fortid er smukt udstillet. Under byrundturen får vi indtryk af nationalteatret, et meget fornemt bygningsværk.

Der bliver fritid med mulighed for en slentretur gennem det livlige marked, inden vi sidst på eftermiddagen mødes for at køre til lufthavnen, og hjemrejsen begynder.

Måltider: Morgenmad

Flyskift i Amsterdam og ankomst til København.

Måltider: Der serveres måltider under flyrejsen

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Costa Rica

Download FAQ

Man er visumfri i indtil 90 dage. Passet skal være gyldigt 6 måneder efter hjemrejse.

Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Opbevar kopien et andet sted end selve passet.

Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri.

Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse.

Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside: www.ssi.dk/rejser. Der er ofte forskellige holdninger til, hvad der tilrådes af vaccinationer og profylakse.

I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

Møntfoden i Costa Rica hedder colones. 1000 colones svarer til ca. 11 kroner.  I kontant valuta, anbefales det at man medbringer US Dollars, og man bør have mindre sedler med om muligt. Kreditkort (kun VISA og Mastercard) kan anvendes i de større byer og på hotellerne. I supermarkeder kan der betales med kreditkort og US Dollars. Man får normalt colones retur, så det er en nem måde at veksle på.

Der er syv timers tidsforskel mellem Costa Rica og Danmark. Når klokken er 12 i Costa Rica er den 19 i Danmark.

Der er 120 volt. Costa Rica bruger primært de sydamerikanske stik med to flade ben. Adapter skal medbringes og apparatet skal kunne køre på 120 volt for at fungere.

På de fleste hoteller er der hårtørrer på værelserne eller en hårtørrer kan lånes i receptionen.

Landekoden i Costa Rica er 00506 + omr.nr. + abnnr. Ved opkald til Danmark er landekoden 0045 + abnnr. Det koster omkring 24 kr. at ringe til og fra Danmark.

Mobiltelefon: De større teleselskaber i Danmark har ikke roaming-aftaler med Costa Rica. Man kan evt. købe lokalt taletidskort.

Internet: Der er wifi på flere af hotellerne, med ofte virker det kun i receptionen. Nogle af hotellerne har desuden en computer til låns.

Lufthavne og militære områder må ikke fotograferes. Hvis man vil fotografere mennesker, bør man spørge om lov først.

Mineralvand på flaske kan købes overalt, og man bør ikke drikke vandet fra hanen i Costa Rica. Man kan dog godt børste tænder i det. Vi anbefaler, at man medbringer en drikkeflaske, da man kan genfylde sin flaske på mange hoteller og lodges. 

Undgå ukogte grøntsager og upasteuriseret mælk/mælkeprodukter. Sørg for at få frisklavet mad.

På restauranter er det normalt at lægge ca. 10 % til regningen.

Hvis man har fået båret sin bagage til sit hotelværelse, giver man et lille beløb for det, f.eks. svarende til 1 US Dollars. 

På grupperejser betales drikkepenge til guide og chauffør af Viktors Farmor. Drikkepenge til hotel- og serveringspersonale er for egen regning.

Medbring ikke kostbare smykker og ure. Hav kontante penge på kroppen i en ”pengekat” og kun mindre beløb i tasker eller lommer.

Bagagen bør ikke være tungere, end at man til enhver tid kan bære den selv.

Man opfordres til kun at medbringe 1 stk. check in bagage på rejsen.

Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen, idet bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet. Det er en god ide at pakke tandbørste og lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen. 

I Costa Rica er vejret lunt det meste af tiden. Vejret er som på de bedste danske sommerdage. Der kan af og til komme et regnskyl, der som regel kun er af kort varighed. I højderne kan det blive køligt især om natten, så det er en god idé at medbringe nattøj. 

Da Costa Rica er et land med meget kuperet terræn, er det kun hovedvejene mellem de større byer som er de bedst farbare, mens de mindre veje er smalle, med mange sving og ikke altid asfalterede. Til gengæld er det via de små veje man kommer ud til de mest spændende attraktioner, hvilket derfor betyder at meget af transporten kommer til at foregå i mindre busser, end man er vant til i Europa.

En hovedret koster fra ca. 50 kroner og op. En vand/øl ca. fra 20 kr., et glas vin fra ca. 45 kr.  En liter vand i en kiosk koster ca. 10 kr.

Det anbefales at der medbringes let bomuldstøj. Også regntøj, f.eks. en regnponcho, en paraply og vandresko eller -støvler medbringes. Uformel påklædning er i orden på hele turen.

Husk at supplere pakkelisten med:

 • Let tøj
 • Varmt tøj til de kølige aftener og nætter i højderne (der er ofte meget koldt om natten i Monteverde og San Gerardo de Dota så overvej at medbringe varmt nattøj, varme sokker, skiundertøj eller lignende)
 • Gode lukkede sko
 • Regntøj/regnponcho og evt. paraply
 • Badetøj
 • Eventuelt et lille strandhåndklæde hvis man ønsker at bade på stranden (hotellerne tillader typisk ikke at man medbringer deres håndklæder)
 • Vækkeur
 • Solbriller
 • Solcreme med høj faktor
 • Kasket/solhat
 • Drikkeflaske (nogle nationalparker tillader ikke længere at man medbringer plastikflasker/engangsplast, f.eks. Carara Nationalpark)
 • Evt. lange ærmer og bukser mod myg
 • Evt. medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)
 • Evt. medicin mod køresyge
 • Insekt/myggespray (kan med fordel købes lokalt, da det virker bedst, hvis det indeholder DEET)
 • Fotokopi af pas.
 • Evt. fotokopi af flybillet og forsikringspapirer
 • God kikkert

Vandreferien:

Til vandreturene bedes I tage jeres bedste vandrestøvler med, dvs. gerne med skaft og ikke bare vandresko/-sandaler. Tag også for en sikkerheds skyld vabelplaster med. Hav en god lun fleece/sweatshirt med til de kølige aftener i højden samt regntøj.

Det anbefales desuden at medbringe en lille dagtursrygsæk til vand, madpakker og andre fornødenheder. 

For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Costa Rica.