Hvad søger du?

Start din rejse her

I området omkring Monteverde kan vi også spotte vulkanen Arenal, der fortsat er den mest aktive vulkan i Costa Rica. I Tortuguero sejler vi i mangroven, som rummer et væld af dyr og fugle. Vi skal vandre i forskellige regnskove, gå på hængende broer, sejle på floder og på en tur med fokus på produktionen af chokolade. Der er masser af flotte naturoplevelser, fugle- og dyreliv samt tid ved nogle af de flotte strande på vestkysten.

5 gode grunde til at rejse til Costa Rica med Viktors Farmor:

 • Nyd sejlturen i Tortuguero Nationalpark med det fantastiske dyreliv
 • Tag på chokolade-tur hvor vi ser processen fra bønne til færdigt produkt
 • Oplev den majestætiske Arenal vulkan og udsigten langs Arenal-søen
 • Udforsk Monteverdes tågeskov og de hængende broer
 • Se Irazú vulkanen med dens kæmpe krater

Alle planlagte afgange

Ledig, Garanteret

Få pladser, 1 plads, Kontakt os

Udsolgt

16 dage Pris Rejseleder Status Bemærkning
12. nov. 23
29.990 kr
Garanteret
Lige nu: Gratis tilslutning fra Billund og Aalborg

Prisen inkluderer

 • Flyrejse t/r til San José
 • 14 nætter på gode turistklasse hoteller/lodges i delt dobbeltværelse:
  - 1 nat i San José
  - 2 nætter i Tortuguero
  - 2 nætter i Sarapiqui
  - 2 nætter nær Monteverde
  - 2 nætter nær Tárcoles eller Puntarenas
  - 3 nætter nær Dominical
  - 1 nat i San Gerardo de Dota
  - 1 nat i San José
 • Halvpension (dog helpension dag 2 og 3)
 • Kørsel i bus
 • Entréudgifter og parkafgifter
 • Dansk rejseleder
 • Engelsktalende lokalguide
 • Drikkepenge til chauffør og lokalguide

Ingen hokus pokus: Se vores prispolitik her

Prisen inkluderer ikke

 • Eneværelsestillæg (Fra 5.500 kr.)
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Udrejseskat (p.t. 29 USD - men er oftest inkluderet i flybilletten) 
 • Frivillige aktiviteter
 • Drikkevarer

Husk at læse de generelle handelsbetingelser her

Dagsprogram

Download program

Afrejse fra Danmark. Med en mellemlanding flyver vi til San José.

Vi ankommer til San José om aftenen, hvor vi indkvarteres på vores hotel.

Måltider: På flyet.

Vi kører mod den caribiske kyst. Vi passerer store bananplantager, der har enorm betydning for Costa Ricas økonomi. Vi kører gennem Braulio Carillo Nationalparken og spiser en typisk costarikansk morgenmad i Guapíles. Vi skifter bussen ud med både, og vi sejler op ad den lange lagune, der er adskilt af en tynd landtange mod det Caribiske Hav. Undervejs ser vi mange fugle. Lagunen er omgivet af en tæt, ugennemtrængelig sumpskov i mange grønne nuancer. Efter ca. 1½ time når vi frem til vores lodge, hvor vi skal bo de næste to nætter. Når vi har tjekket ind spiser vi frokost.

Sidst på eftermiddagen besøger vi den lille hyggelige by Tortuguero. Man kan besøge Caribbean Conservation Centre, som beskæftiger sig med bevaringen af havskildpadder.

Vi slutter dagen af med en middag på vores lodge.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

Vi vågner denne morgen til lyden fra junglens fugle. Måske vækkes vi af et dybt og rungende brøl fra en brøleabe. Når først den ene abe går i gang med at kalde, bliver råbet snart besvaret af andre aber i området. Brøleabens kald kan høres op til flere kilometer væk. Og vækker i øvrigt regnskovens andre beboere, der hurtigt begynder at kvidre, kagle, summe og afgive støj generelt, mens solen står op.

Vi udforsker Tortuguero Nationalparken i båd allerede inden morgenmaden. I små motorbåde sejler vi ud på floden, mens de første solstråler når op over skovkanten og kaster lys på den tætte regnskov, der omgiver os. Vi sejler ad smalle kanaler, hvor vi kan se hejrer, krokodiller, brøleaber, edderkoppeaber og leguaner, og vi kommer tæt på mange mærkværdige planter og træer.

Sidst på eftermiddagen sejler vi endnu engang ud på kanalerne og lader junglens lyde, dufte og spektakulære syn omslutte os i vores spejden efter flere fugle, dovendyr, aber og de udryddelses truede grønne ara papegøjer.

Efter frokost er dagen fri til f.eks. at vandre en tur i regnskoven eller til afslapning ved poolen.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

Efter morgenmaden sejler vi tilbage til havnen, hvor vores bus venter os. På vores vej ind i landet spiser vi frokost i Guapíles.

Vi fortsætter gennem betagende landskaber til Sarapiquí, hvor vi skal bo de næste to nætter.

Denne eftermiddag har de der har lyst mulighed for at besøge et projekt initieret af en lokal bonde, hvor man med egne øjne kan se bladskæremyrernes fascinerende verden. Myrerne indtager forskellige sociale klasser, som styres af en dronning, og er ivrige bønder i symbiose med en svamp, som de dyrker under jorden (denne udflugt er ikke inkl. og koster 15USD, ca. 140 DKK, per person. Der betales til lokalguiden i Costa Rica).

Måltider: Morgenmad og frokost.

Chokoladeturen giver et indblik i produktionen af en af menneskehedens yndlingsspiser – den fine chokolade. Kakaobønnen stammer fra Mellemamerika og har en særlig historie. Det var en af de vigtigste afgrøder for maya- og aztekerkulturerne, som den også blev det for andre befolkningsgrupper i Mellemamerika.

Med opdagelsen af Amerika blev chokolade introduceret i Europa og blev hurtigt et eftertragtet produkt. Vi ser hvordan kakaotræet blev dyrket mellem andre træer i tidligere tider, og får lejlighed til at følge hele processen fra bønne til færdigt produkt – og så er der selvfølgeligelig lejlighed til at smage.

Vi spiser frokost hos familien Gomez på deres gård, Finca Surá i Chilamate de Sarapiquí.

Don Rodolfo viser os med stolthed sine plantager med citrustræer, maniok, sukkerrør og ananas. Mange andre træer med spiselige frugter gror her og der høstes forskellige ting året rundt. Der er også kaneltræer og peberbuske. Det hele er dyrket økologisk  med stor hensyntagen til dyrelivet og miljøet, og Don Rodolfo fortæller om sine dyrkningsmetoder og sin opfattelse af det naturlige kredsløb.

Måltider: Morgenmad og frokost.

Vi kører til bredden af Arenal-søen og fortsætter langs den. Her kan vi nyde storslåede udsigter. Søen er omgivet af frodig vegetation og grønne bakker. Ved enden af søen ses den majestætiske vulkan Arenal, hvis aktivitet varierer. Indtil 2010 var den meget aktiv. Ofte kunne man se flydende rød lava og glødende sten, der kastedes gennem luften. Nu hviler den. Ingen ved hvor længe. Men med sin symmetriske form, der rager op i det flotte landskab, er vulkanen smuk og majestætisk.

I dag er en lang køredag, men undervejs er små oplevelser gemt, som f.eks. træet i San Muelle de San Carlos, der beboes af store leguaner.

Vi kører til sidst ind i de mystiske bjergregnskove. Bjergregnskovene adskiller sig fra lavlandsregnskovene ved at de ofte er indhyllet i drivende skyer, derfor kaldes de også ofte for tågeskove. Her vokser mange forskellige epifytter (planter der vokser på andre planter uden at snylte på dem). Mange af dem er orkidéer og arter fra ananas-familien.

Disse fascinerende tågeskove huser den berømte og meget smukke Quetzal fugl, som havde stor betydning for Mayaerne. Quetzal betyder på Mayaernes sprog ”halefjer” og refererer til hannens 60 cm lange metalgrønne skinnende halefjer, som hos de første Mayafolk i Guatemala blev brugt som penge. Fuglen er et symbol på frihed i Mayafolkets kultur.

De drivende skyer, som omkranser de krogede træer, mosserne, lianerne, epifytterne og de utallige bregner udgør tilsammen en fortryllet verden af former og farver, hvis lige ikke findes andre steder på kloden, og når vi i morgen vandrer i skoven er det med en følelse af at befinde sig i en overjordisk verden af mystik og skønhed.

Ankomst til Monteverde, hvor vi har to nætter.

Måltider: Morgenmad og frokost.

Vi besøger Sky Adventures Monteverde Park. Her vandrer vi på de flotte naturstier samt hængende broer, hvor vi kan se mange forskellige fuglearter og andre dyr. Vi lærer om tågeskovenes mangfoldighed. Vi skal over 5 hængebroer, hvoraf den længste er 236 meter.

Området her er enhver fugleinteresserets paradis. Den farvestrålende Quetzal kan man være heldig høre eller måske endda spotte. Også trelappet klokkefugl, Motmot, den orangebuet Trogon og mange andre fuglearter ses ofte her.

Af andre dyr i parken kan vi være heldige at støde på bæltedyr, næsebjørne, snohalebjørne, Ozelot katten, dovendyret og de tre abearter – brøleaben, kapucineraben og edderkoppeaben.

Om eftermiddagen er der tid på egen hånd som kan bruges omkring lodgen eller til at tilkøbe ekstra aktiviteter i Selvatura Park.

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Vi kører sydpå, og undervejs sejler vi ud på Tarcolesfloden for at se krokodillerne. Det er et opsigtsvækkende syn, når de store fortidsdyr dovent holder øje med os fra vandskorpen. Der er set krokodiller på over 7 meter. Vi sejler ind i deltaet ved Tarcoles floden tæt på Carara Nationalpark. Området er omgivet af mangrove træer og placeret på et sted, hvor det bugner af dyre- og fugleliv.

Det er hjemsted for op til 250 fuglearter som f.eks. tangaer, trogoner, piroler og kolibrier. Vi har to overnatninger på lodge i naturen.

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Carara Nationalpark har tre vækstzoner, som er ret interessante. Der er fugtig, tropisk regnskov; en overgangszone og en zone med bjerg-regnskov. Parken har det fineste hårdttræ i landet, og der er mange forskellige arter.

Dette fredede område er kendt for de mange røde papegøjer (Ara Macau). Der er omkring 320 papegøjepar, der yngler i Nationalparken.

Vi følger forskellige stier og har mulighed for at se brøleaber, kapucineraber, klamreaber, dovendyr, leguaner, amerikanske krokodiller, de truede sort-grønne giftige pilefrøer og mange eksotiske sommerfugle. Også ozelotter findes her, men de ses sjældent.

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Vi kører mod Stillehavets kyster. I løbet af få timer oplever vi et utroligt skift fra de drivende fugtige bjergregnskove til det meget tørre flade landskab nedenfor bjergene.

Efterhånden som vi kører sydover kommer vi ind i den fugtigere zone og oplever igen en forvandling fra den tropiske løvfældende skovtype til tropisk regnskov.

Vi udforsker i dag det spændende naturområde omkring Hacienda Baru, et privatejet reservat. Vi har mulighed for at se at se to-tåede dovendyr, vaskebjørne, næsebjørne, brøleaber og egern.

Efter besøg i Hacienda Baru kører vi til vores hotel i Dominical, hvor vi har tre nætter.

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

I dag vandrer vi langs stranden i Marino Ballena Nationalpark. Her er mange fugle, især de brune pelikaner og fregatfugle ses hyppigt. På et lille stykke langs stranden er der en imponerende mangroveskov. Der bliver tid til badning.

Eftermiddagen er fri til afslapning ved stranden eller på vort hyggelige hotel i den tropiske skov.

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Dagen er til fri disposition, og der findes en lang række aktiviteter, som man kan booke sig ind på. Eller man kan slappe af ved hotellets pool og have eller tage en tur til stranden.

Man kan orientere sig yderligere på hotellet eller med sin rejseleder og lokalguide. 

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Efter morgenmaden kører vi ad en meget smuk rute gennem San Isidro del General og over Cerro de la Muerte, Dødens Bjerg, en vej, der i gamle dage overraskede de mest uforberedte rejsende. Her højst oppe i Costa Rica har vi naturligvis flotte udsigter over Central Valley.

Vi holder frokostpause undervejs og går en tur på ca. en time for blandt andet at spotte fugle og især den smukke Quetzal fugl, som lever i disse egne, inden vi kører til vores lodge.

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Efter morgenmaden går turen videre til Irazú. Irazú vulkanen er placeret ved bjergkæden Cordillera Central, som ligger få kilometer fra den gamle hovedstad Cartago. Derfra er der en relativ en kort og behagelig køretur til San José (ca. 25 km.)

Irazú vulkanen er den største aktive vulkan i Costa Rica. Den var sidst rigtig i udbrud i 1963. I 1994 var der et mindre udbrud.

På vej til Irazú passerer vi alle former for planteliv, kæmpe bregner og kaffeplantager. Turen tager os op til en fantastisk udsigt over det kæmpe krater fra vulkanen, som er hjemsted for en lagune med mystiske grønne nuancer omkranset af de takkede klippestykker.

Det siges, at på en skyfri klar dag kan man fra toppen se både Atlanterhavet og Stillehavet. Det skal dog nævnes, at der for det meste er skyer.

Vi har sidste overnatning i San José.

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Om formiddagen vandrer vi en tur i San José, og der bliver også tid til at se det imponerende Guldmuseum. De forskellige fund er meget smukt præsenteret, det er en fornøjelse at besøge dette museum. Før vores fælles frokost bliver der tid på egen hånd.

Om eftermiddagen kører vi til lufthavnen, og hjemrejsen begynder.

Måltider: Morgenmad og frokost.

Måltider: På flyet.

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Costa Rica.

Download FAQ

Man er visumfri i indtil 90 dage. Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder udover opholdet.

Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Opbevar kopien et andet sted end selve passet.

Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri.

Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse.

Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside: www.ssi.dk/rejser. Der er ofte forskellige holdninger til, hvad der tilrådes af vaccinationer og profylakse.

I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

Møntfoden i Costa Rica hedder colones. 1000 colones svarer til ca. 11 kroner.  I kontant valuta, anbefales det at man medbringer US Dollars, og man bør have mindre sedler med om muligt. Kreditkort (kun VISA og Mastercard) kan anvendes i de større byer og på hotellerne. I supermarkeder kan der betales med kreditkort og US Dollars. Man får normalt colones retur, så det er en nem måde at veksle på.

Der er syv timers tidsforskel mellem Costa Rica og Danmark. Når klokken er 12 i Costa Rica er den 19 i Danmark.

Der er 120 volt. Costa Rica bruger primært de sydamerikanske stik med to flade ben. Adapter skal medbringes og apparatet skal kunne køre på 120 volt for at fungere.

På de fleste hoteller er der hårtørrer på værelserne eller en hårtørrer kan lånes i receptionen.

Landekoden i Costa Rica er 00506 + omr.nr. + abnnr. Ved opkald til Danmark er landekoden 0045 + abnnr. Det koster omkring 24 kr. at ringe til og fra Danmark.

Mobiltelefon: De større teleselskaber i Danmark har ikke roaming-aftaler med Costa Rica. Man kan evt. købe lokalt taletidskort.

Internet: Der er wifi på flere af hotellerne, med ofte virker det kun i receptionen. Nogle af hotellerne har desuden en computer til låns.

Lufthavne og militære områder må ikke fotograferes. Hvis man vil fotografere mennesker, bør man spørge om lov først.

Mineralvand på flaske kan købes overalt, og man bør ikke drikke vandet fra hanen i Costa Rica. Man kan dog godt børste tænder i det. Vi anbefaler, at man medbringer en drikkeflaske, da man kan genfylde sin flaske på mange hoteller og lodges. 

Undgå ukogte grøntsager og upasteuriseret mælk/mælkeprodukter. Sørg for at få frisklavet mad.

På restauranter er det normalt at lægge ca. 10 % til regningen.

Hvis man har fået båret sin bagage til sit hotelværelse, giver man et lille beløb for det, f.eks. svarende til 1 US Dollars. 

På grupperejser betales drikkepenge til guide og chauffør af Viktors Farmor. Drikkepenge til hotel- og serveringspersonale er for egen regning.

Medbring ikke kostbare smykker og ure. Hav kontante penge på kroppen i en ”pengekat” og kun mindre beløb i tasker eller lommer.

Bagagen bør ikke være tungere, end at man til enhver tid kan bære den selv.

Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen, idet bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet. Det er en god ide at pakke tandbørste og lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen. 

I Costa Rica er vejret lunt det meste af tiden. Vejret er som på de bedste danske sommerdage. Der kan af og til komme et regnskyl, der som regel kun er af kort varighed. I højderne kan det blive køligt især om natten, så det er en god idé at medbringe nattøj. 

Da Costa Rica er et land med meget kuperet terræn, er det kun hovedvejene mellem de større byer som er de bedst farbare, mens de mindre veje er smalle, med mange sving og ikke altid asfalterede. Til gengæld er det via de små veje man kommer ud til de mest spændende attraktioner, hvilket derfor betyder at meget af transporten kommer til at foregå i mindre busser, end man er vant til i Europa.

En hovedret koster fra ca. 50 kroner og op. En vand/øl ca. fra 20 kr., et glas vin fra ca. 45 kr.  En liter vand i en kiosk koster ca. 10 kr.

Det anbefales at der medbringes let bomuldstøj. Også regntøj, f.eks. en regnponcho, en paraply og vandresko eller -støvler medbringes. Uformel påklædning er i orden på hele turen.

Husk at supplere pakkelisten med:

 • Regntøj/regnponcho og evt. paraply
 • Badetøj
 • Eventuelt et lille strandhåndklæde hvis man ønsker at bade på stranden f.eks. ved Marino Ballena Nationalparken (hotellerne tillader typisk ikke at man medbringer deres håndklæder)
 • Vækkeur
 • Solbriller
 • Solcreme med høj faktor
 • Kasket/solhat
 • Drikkeflaske (nogle nationalparker tillader ikke længere at man medbringer plastikflasker/engangsplast, f.eks. Carara Nationalpark)
 • Evt. lange ærmer og bukser mod myg
 • Evt. medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)
 • Evt. medicin mod køresyge
 • Insekt/myggespray (kan med fordel købes lokalt, da det virker bedst, hvis det indeholder DEET)
 • Fotokopi af pas.
 • Evt. fotokopi af flybillet og forsikringspapirer
 • God kikkert
 • Gode lukkede sko
 • Let tøj
 • Varmt tøj til de kølige nætter i højderne


Vandreferien:

Til vandreturene bedes I tage jeres bedste vandrestøvler med, dvs. gerne med skaft og ikke bare vandresko/-sandaler. Tag også for en sikkerheds skyld vabelplaster med. Hav en god lun fleece/sweatshirt med til de kølige aftener i højden samt regntøj.

Det anbefales desuden at medbringe en lille dagtursrygsæk til vand, madpakker og andre fornødenheder. 

For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Costa Rica.