Ring til os 86 22 71 81       Nyhedsbrev       Trustpilot 4,5 starts

Guatemalas højdepunkter

Vulkaner, mayapyramider og kolonitidsbyer

Oplev imponerende mayaruiner inde i junglen, velbevarede og charmerende kolonitidsbyer, oprindelige kulturer og en alsidig og smuk natur på denne store rundrejse i Guatemala.

Start din rejse her

Vi kører gennem frodige jungleområder til ruinbyen Tikal i Guatemalas jungle og oplever enestående levn fra mayaernes gamle civilisation. Desuden udforsker vi det smukke højlands kaffeplantager på skråningerne af rygende vulkaner, og vi sejler på Atitlán-søen ud til lokale landsbyer.

Folkeliv, kunsthåndværk og tekstiler er også vigtige emner på rejsen. Vi møder de gamle mayaers efterkommere og deres farverige kultur i højlandets landsbyer, hvor flere oprindelige folk bor. Vi besøger også farverige lokale markeder, hvor folk i traditionelle dragter fra landsbyerne kommer for at handle og få sig en sludder med venner og bekendte.

5 gode grunde til at rejse til Guatemala med Viktors Farmor:

 • God tid i den enestående kolonitidsby Antigua Guatemala
 • Udforsk landsbyer og vulkaner omkring Atitlán-søen
 • Oplev det farverige marked i Chichicastenango på ugens største markedsdag
 • Sejl på den afsidesliggende jungleflod Río Dulce
 • Besøg både jungleruinen Tikal og mindre kendte maya-byer

Dagsprogram

 • Dag 1

  Afrejse fra Danmark

  Fra Danmark flyver vi mod Guatemala. Rejsen går ofte via USA, hvor vi skifter fly. Det betyder, at det er vigtigt at søge om ESTA-tilladelse hos de amerikanske myndigheder. Det søges online og giver tilladelse til at skifte fly i USA. Godkendelsen skal bruges på både ud- og hjemrejsen. Vi ankommer typisk til Guatemala City enten sent denne dag eller meget tidligt om morgenen dag 2. Ved ankomsten bliver vi hentet i lufthavnen og kørt de 45 km til Antigua Guatemala, hvor vi indlogeres på vores hotel.

  Måltider: På flyene.

  Overnatning: Antigua Guatemala

 • Dag 2

  Byrundtur i Antigua

  I dag udforsker vi Antigua til fods på en byrundtur. Byen blev grundlagt af spanierne i 1543, og i mere end 200 år var Antigua hovedstad i de spanske besiddelser i Mellemamerika, men et jordskælv lagde byen i ruiner. I dag er Antigua en af de bedst bevarede historiske byer i Latinamerika, og den anses for at være blandt de fineste eksempler på spansk kolonial byplanlægning. Det har sikret byen plads på UNESCOs verdens kulturarvsliste. Byen ligger tilmed utrolig smukt mellem tre vulkaner, hvoraf den højeste troner 3900 m mod himmelen. Vulkanskråningerne omkring byen er dækket af grønne skove og kaffeplantager, og mellem markerne ligger små landsbyer. I de brolagte gader hersker en hyggelig atmosfære. Tropiske blomster slynger sig opad husgavlene og de mange klostermure, og på byens pladser sælger folk fra de lokale landsbyer kunsthåndværk.

  Vi besøger Plaza Mayor, hvor de vigtigste bygninger for kirke og stat står: Katedralen, Palacio de los Capitanes Generales samt rådhuset. Vi besøger også ruinerne af Ciudad Vieja, Guatemalas første permanente hovedstad, som blev ødelagt af et jordskælv og mudderskred fra vulkanen Agua i 1541. Herefter blev hovedstaden flyttet til Antigua, for senere at blive flyttet til Guatemala City.

  Med sin gule facade er La Merced blandt de smukkeste og bedst velbevarede kirker i Antigua. Den er bygget i en speciel barokstil kaldet baroco antigueño – en stil, som er designet til at modstå jordskælv. Kirken er bygget af Ordenen af den velsignede Jomfru Maria af Nådegaven og stod færdig i 1767.

  Turen tager os også forbi et maya jade-museum og et værksted, hvor vi stifter bekendtskab med lokale håndværkere, der i generationer har lavet smukke smykker og masker i jade. Jade er betegnelse for to forskellige bjergarter, der består af aktinolit og jadeit. Det er en sjælden sten, som findes få steder i verden. Guatemala er et af dem, og stenene, der bruges i dag, er af samme slags, som mayaerne brugte til blandt andet smykker og deres smukke dødsmasker for mere end 1000 år siden.

  Der bliver også tid til at besøge markedet i San Antonio Aguas Calientes, et lille lokalsamfund, hvor kvinderne fra oprindelige lokalsamfund sælger deres farvestrålende hjemmevævede tekstiler. Vi får et indtryk af deres væveteknikker og de færdige produkters høje kvalitet.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Overnatning: Antigua Guatemala

 • Dag 3

  Antigua Guatemala

  Dagen er fri til at slappe af og nyde den hyggelige by med brolagte gader flankeret af farvestrålende huse og barokkirker fra den spanske kolonitid. Duften af friskbrygget kaffe strømmer ud fra små caféer, og i de hyggelige gårdhaver er der indrettet til gode restauranter.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Overnatning: Antigua Guatemala

 • Dag 4

  Fra Antigua til Atitlán-søen. Besøg på kaffeplantage og Mayaernes musik

  Dagen starter med et besøg på den lille kaffeplantage La Azotea i udkanten af Antigua. En sti fører besøgende til museet og videre til selve kaffeplanterne i deres forskellige vækststadier. Noget af verdens bedste kaffe produceres i Guatemalas rige vulkanske jord, og på La Azotea får vi et godt indtryk af hele processen fra de modne, røde bær over tørring til den færdige sorte drik.

  Vi besøger herefter det lille musikmuseum Casa Kojom. Det er et privat, nonprofit uddannelsescenter dedikeret til forskning, bevarelse og spredning af traditionel musik fra mayaerne i Guatemala. Siden 1984 har grundlæggeren og direktøren Samuel Franco A. været primus motor ved feltundersøgelser og audiovisuel dokumentation af traditionel musik udført f.eks. under skytshelgen-fejringer, ceremonier og ritualer. Han har oprettet et vigtigt audiovisuelt arkiv, der inkluderer fotografier, lyd- og videooptagelser.

  Senere kører vi gennem Guatemalas frodige højland til Atitlán-søen, der med sin dramatiske beliggenhed mellem ikke mindre end tre høje vulkankegler med rette betegnes som en af verdens smukkeste søer. Vel fremme ved søen indlogeres vi på vores hotel.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Overnatning: ved Atitlán-søen

   

 • Dag 5

  Sejlads på Atitlán-søen og vi går i land i landsbyen Santiago

  Dagen er afsat til at sejle på Atitlán-søen, der foruden sin storslåede natur også byder på store kulturoplevelser. Langs søens bredder ligger små landsbyer beboet af tz'utujil-mayaerne, der holder fast i maya-traditionerne. For eksempel varierer kvindernes fint broderede bluser i snit og farver fra landsby til landsby. Blot ved at se på blusen kan man bestemme, hvilken landsby kvinden kommer fra. Flere landsbyer har specialiseret sig i fornemt kunsthåndværk som vævning, træsnit og maleri.

  Vi går i land i Santiago de Atitlán. Også her bærer kvinderne – og til tider også mændene – de traditionelle og meget farverige klædedragter, der lyser op i gadebilledet. Vi besøger Santiago de Atitláns mest berømte beboer, guden Maximón, der er en træfigur med et alt andet end et ophøjet udseende. Figuren vises som regel henslængt i en stol omgivet af halvtomme øl- og romflasker og med en stor cigar i munden. Det er et udvalgt broderskab, der har ansvaret for gudens pleje. Maximón tillægges magiske evner, og områdets beboere ofrer alkohol og cigaretter til ham i håbet om, at han vil velsigne og hjælpe dem. Det er en god idé at være på god fod med Maximón, for gudens karaktertræk er hentet delvist fra gamle maya-guder, den frygtindgydende spanske conquistador og landets guvernør Pedro de Alvarado samt den bibelske Judas.

  Byens kirke er også et besøg værd, og på det lokale marked kan man nyde og købe tekstiler og andet kunsthåndværk fra området.

  Sidst på dagen kører vi til Chichicastenango dybt inde i højlandet, hvor vi indkvarterer os.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Overnatning: Chichicastenango

 • Dag 6

  Til marked i Chichicastenango

  Chichicastenango er flot beliggende omgivet af bjerge.

  To gange om ugen, på søndage og torsdage, invaderes den af lokale, der kommer for at handle samt få sig lidt snak med venner og bekendte. Mange må vandre hertil ad smalle bjergstier med varerne bundet på ryggen af muldyr. Andre har haft deres varer på ladet af lastbil eller stuvet sammen i en overfyldt bus. Markedspladsen vrimler med landsbyfolk i deres pæneste og mest farvestrålende tøj. De ses overalt mellem boder med grøntsager, værktøj, markredskaber, blomster, pottemagerarbejder, krydderier, tæpper og flettede kurve, mens de vurderer udbuddet og tinger om priserne. Andre får repareret sko eller får sig en lille pause med lidt drikkevarer, mens snakken går lystigt på de forskellige mayadialekter. På torvet findes masser af små boder, nogle af dem består blot af et tæppe, der er bredt ud på jorden. Der er en stemning af stærk aktivitet, og sanserne er på overarbejde. Sidst på dagen kører vi til Guatemala City, hvor vi overnatter.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Overnatning: Guatemala City

 • Dag 7

  Maya-steler i Quirigua og det tropiske lavland

  Vi lægger højlandet bag os fra morgenstunden og sætter kursen mod det flade, tropiske lavland i det nordlige Guatemala, der lokalt er kendt som El Petén. På vejen venter os et spændende besøg i den gamle mayaby Quirigua. Quirigua hørte på et tidspunkt under kongeriget Copán i dagens Honduras. Byen var et vigtigt knudepunkt på handelsruten mellem Copán og de mange maya-byer længere mod nord i El Petén. Quirigua-ruinerne er ikke så besøgte som andre maya-ruiner i Mellemamerika, men er i sig selv en perle i imponerende tropiske omgivelser. Stilheden, der hersker på stedet, er fascinerende, og man kan virkelig fordybe sig i historien.

  Byen er især kendt for sine mange imponerende og fornemt udskårne sandstenssteler. Deriblandt den højeste kendte stele fra mayatiden. Den er gravet tre meter ned i jorden og rejser sig majestætisk næsten 10 meter over jorden. Selve stelen er af Kong K’ak’Tiliw Chan Yopaat, som regerede byen fra 724 til 785 e.Kr. Området er langt fra udgravet, og dette skyldes, at det på et tidspunkt var oversvømmet af floden. Quirigua blev optaget på UNESCOs verdens kulturarvsliste i 1979.

  Kørsel til Rio Dulce, hvor vi overnatter de kommende to nætter på et hotel helt ned til junglefloden.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Overnatning: Rio Dulce

 • Dag 8

  Garifuna-kultur i Livingston

  Vi tager på en sejltur på floden nyder vi den omgivende urskov og lytter til lydene af de skrigende brøleaber og fugleskræp. Flere øer og små holme langs floden er ideelle steder til reder for tusinder af fugle. Vi vil se rigtig mange fugle, mest hejrer og skarver. Floden er også hjemsted for sjældne søkøer.

  Vi lægger til i byen Livingston, der kun kan nås med båd. Her oplever vi den særlige garifuna-kultur, der rødder tilbage til Afrika og slavetiden.

  Tilbage på hotellet er der tid til at slappe af og nyde de skønne omgivelser langs floden, mens natten langsomt sænker sig over junglen.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Overnatning: Rio Dulce

 • Dag 9

  Den hyggelige by Flores i det tropiske lavland

  Efter morgenmaden sejler vi tilbage til Río Dulce-broen, hvor hovedvejen krydser floden. Herfra kører vi til den smukke by Flores i hjertet af El Petén. Flores er en charmerende by på en lillebitte ø, og er en betagende attraktion i sig selv. Her er kolonitidsbygninger med røde tage, og her er smalle brostensbelagte gader, en historisk kirke og en spansk plads. Samt flere små hyggelige restauranter, der lokker med lokale lækkerier. Vi har tre overnatninger i Flores.

  Måltider: Morgenmad og frokost.

  Overnatning: Flores

 • Dag 10

  Yaxha og Topoxte

  Regnskoven i Guatemalas lavland er fyldt med ruinbyer og andre levn fra mayaernes gamle civilisation. Nogle er ryddet for vegetation og flot restaurerede, mens andre stadig ligger helt overgroet hen i junglen. I dag besøger vi to af de mindre kendte maya-ruinbyer i området. Første stop er byen Yaxhá, der i sin storhedstid var en stor by med vigtige helligdomme og med omkring 40.000 indbyggere. Byen blomstrede i mayaernes klassiske periode fra omkring 250 til 900 e.Kr. og var et vigtigt religiøst center på den nordøstlige side af Yaxhá-søen. Mere end 1.400 monumenter er kortlagt, og et udgravningsprogram er blevet gennemført i de seneste 10 år, hvilket har afsløret en storslået arkitektur. Her er både boliger og religiøse bygninger samt adskillige pyramider. Deriblandt det såkaldte Tempel 216, der hæver sig 37 meter over skovbunden. Men mange af Yaxhás bygninger ligger stadig skjult af tæt vegetation, hvilket bidrager til følelsen af eventyr.

  Vi fortsætter med et besøg i Topoxté beliggende på den vestlige side af Yaxhá-søen. Bygningerne her er fra mayanernes sene periode fra omkring 900- 1200 e. Kr. og svarer til lignende bygninger i Tulúm i Yucatan, Mexico. Ud på dagen går turen tilbage til vores hotel.

  Måltider: Morgenmad og frokost.

  Overnatning: Flores

 • Dag 11

  Ruinbyen Tikal

  Vi står tidligt op for at tage på heldagsudflugt til Tikal, der er et af turens absolutte højdepunkter. I mayaernes klassiske periode var Tikal en af de mest magtfulde og imponerende byer - og er det stadig, og byens religiøse betydning samt rigdom og magt fornemmes tydeligt, når vi går rundt mellem de store pladser flankeret af ruiner af paladser, templer og nogle af de største og højeste trappepyramider i mayaernes verden, der tårner sig 65 meter op gennem løvet. Undervejs hører vi om maya-kalenderen og om, hvordan de på stedets observatorium studerede astrologi og astronomi. Vi hører også om fortidens herskere og blodige ofringsritualer, hvor forløberen til chokolade spillede en rolle.

  De enestående ruiner ligger på et stort område dybt inde i junglen, og vi går gennem frodig regnskov med brøleaber, papegøjer og andre eksotiske fugle, når man skal fra det ene tempel til det andet. Også næsebjørne ses ofte mellem træerne, og det er svært ikke at føle sig som en opdagelsesrejsende, når vi bestiger en af de over 60 m høje pyramider og nyder synet ud over regnskovens trætoppe, der strækker sig mod horisonten for fødderne af os. Mere end 3000 bygningsværker er til nu registeret i Tikal, men endnu flere ligger gemt i junglen – og de ses som høje i junglen rundt om. De sjældent imponerende monumenter har sikret Tikal en plads på UNESCOs verdens kulturarvsliste.

  Måltider: Morgenmad og frokost.

  Overnatning: Flores

 • Dag 12

  Fly til Guatemala city og byrundtur

  Tidlig afgang til lufthavnen i Flores, da vi skal med morgenfly til Guatemala City. Her kommer vi på en byrundtur, hvor vi får et indtryk af den store millionby og det moderne Guatemala. Vi kører i bus mellem seværdighederne for at opleve mest muligt.

  Indkvartering i Antigua de sidste to nætter.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Overnatning: Antigua

 • Dag 13

  Vandretur på en aktiv vulkan og tid på egen hånd i Antigua

  I dag venter en ganske særlig oplevelse, når vi besøger den 2.552 meter høje vulkan Pacaya lidt udenfor Antigua. Det er muligt at køre et godt stykke op ad vulkanens sider, hvorfra vi fortsætter til fods ad en stenet sti. Det er ofte muligt at leje en lille hest, hvis du foretrækker det. Vi er højt oppe nu, og udsigten mod de omkringliggende vulkaner er intet mindre end betagende. Det samme er landskabet. Først fører stien os gennem nåleskove, men snart holder vegetationen op, og vi bevæger os ud i et råt månelandskab af sort vulkansten og størknet lava. Mere end 20 gange er Pacaya gået i udbrud siden 1500-tallet, og til tider flyder lava i rødglødende strømme nedad vulkanens sider. Det er ikke muligt at komme helt op til krateret af sikkerhedsmæssige årsager, men vi får absolut følelsen af at vandre på en aktiv vulkan. Fra Pacaya går turen tilbage mod Antigua, hvor resten af dagen er fri til egne eventyr.

  Bemærk at turen på Pacaya gå ad en stejl og ujævn sti. Dog er det ofte muligt mod et mindre beløb at tage turen på hesteryg, hvis man ikke ønske at gå.

  Ønsker du ikke at tage med på turen til Pacaya, er du velkommen til at nyde dagen på egen hånd i Antigua. Her kan du gå på opdagelse på må og få i de gamle brolagte gader. Du har god tid til at kigge inden for i kirkerne og måske besøge det spændende luksushotel Casa Santo Domingo, der er indrettet i et smukt gammelt kloster. Foruden hotellets have og klosterruiner gemmer hotellet på et lille museum med spansk kirkekunst og ruinlevn fra maya-tiden. Eller find en god plads på en solbeskinnet café på en af byens pladser og nyd folkelivet over en god kop lokal kaffe. Mulighederne er mange i Antigua, og det er svært ikke at blive forført af denne hyggelige historiske by.

  Måltider: Morgenmad.

  Overnatning: Antigua

 • Dag 14

  Hjemrejse

  Når tid er, kører vi til lufthavnen, hvor hjemrejsen begynder.

  Måltider: Morgenmad. Øvrige måltider serveres på flyene.

 • Dag 15

  Hjemkomst

  Efter et flyskifte i USA samt i Europa ankommer vi til København.

  Måltider: På flyene.

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Guatemala

 • Pas og visum

  Danske statsborgere er visumfri i indtil 90 dage. Pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemrejse. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Opbevar kopien et andet sted end selve passet.

  Vi rejser via USA på de fleste rejser, så det er vigtigt at søge om en ESTA godkendelse hos de amerikanske myndigheder inden afrejse for at få lov til at mellemlande i USA. ESTA godkendelsen søges online og koster 21 USD (ca. 150 kr.). Viktors Farmor fremsender en vejledning til, hvordan man ansøger om ESTA i god tid før afrejse.

  Man kan ikke søge om ESTA godkendelse til USA, hvis man har besøgt Cuba efter den 11. januar 2021 og/eller Iran, Irak, Syrien, Libyen, Nordkorea, Somalia, Sudan, eller Yemen efter den 1. marts 2011. Man skal i så fald søge om et turistvisum til USA på den amerikanske ambassade i København. Der kan godt være 1-2 måneders ventetid på visumaftaler, så man skal starte i god tid.

  Rejsende skal desuden udfylde en elektronisk indrejse-/udrejseformular før indrejse/udrejse. Formularen kan tidligst udfyldes 14 dage før rejsetidspunktet og senest 24 timer før rejsetidspunktet. Udrejseformularen kan typisk først udfyldes dagen før afrejse eller på afrejsedagen, da systemet kun tillader datoer 14 dage frem. Man modtager en bekræftende QR kode på mail, som skal kunne fremvises på forlangende ved ankomsten/afrejsen. QR koden kan enten fremvises som en udskrift på papir eller elektronisk på telefonen. Viktors Farmor fremsender en vejledning til, hvordan man udfylder formularen i god tid før afrejse.

 • Vaccination

  Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse. Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.  

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmesideDer er ofte forskellige holdninger til, hvad der tilrådes af vaccinationer og profylakse.

  I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

 • Valuta

  Møntfoden i Guatemala hedder Guatemala quetzal. 100 quetzal svarer til ca. 92,53 DKK. I kontant valuta, anbefales det at medbringe US Dollars. Kreditkort kan anvendes i de større byer. Der kan ikke veksels til quetzal hjemmefra. Der kan betales med dollars i Guatemala og typisk vil byttepenge være i quetzal.

 • Telefoni og internet

  Telefoni. Telefon til Guatemala: 00502 + omr.nr. + abnnr.

  Telefon til DK: 0045 + abnnr.

  Mobiltelefon. I de større byer er der udmærket dækning. Tjek evt. priser og roamingaftale med dit eget selskab. Det er meget dyrt at benytte data på mobilen i Guatemala.

  Internet. De fleste hoteller har adgang til internet.

 • Fysisk form på rejsen

  For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

 • Elektricitet

  Man bruger 120 volt i Guatemala. Elektriske apparater skal kunne håndtere denne noget lavere spænding for at fungere. Man skal ligeledes medbringe en stikadapter, da man benytter strømstik af typerne A og B. Se de forskellige stiktyper her.

 • Drikkevand

  Vandet kan ikke drikkes fra hanen, så køb mineralvand og undgå isterninger.

 • Drikkepenge

  På restauranter og hoteller er drikkepenge inkluderet. Er man meget tilfreds med servicen, kan 10 % lægges til regningen. På grupperejser betales drikkepenge til lokal guide og chauffører af Viktors Farmor.

 • Foto

  Hvis man vil fotografere mennesker, bør man altid spørge om lov først.

 • Påklædning

  Det anbefales at medbringe let bomuldstøj. Medbring også en lun trøje og vindjakke til kølige aftner.

 • Bagage

  Bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

  Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.

 • Håndbagage

  Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Tyveri

  Medbring ikke kostbare smykker og ure. Hav kontante penge på kroppen i en ”pengekat” og kun mindre beløb i tasker eller lommer.

 • Klima

  Guatemala byder på både varme kystområder og køligere bjergegne. Vejret er som på de bedste danske sommerdage.

 • Tidsforskel

  Guatemala bruger ikke skift fra sommer til vinter tid. Så når det er dansk vintertid er de 7 timer efter Danmark (8 timer ved sommertid).

 • Pakkeliste

  Husk at supplere pakkelisten med:

  - Regntøj

  - Badetøj

  - Vækkeur

  - Solbriller

  - Solcreme

  - Kasket/solhat

  - Langærmet skjorte/bluse og lange bukser

  - Toiletpapir

  - Evt. medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

  - Fotokopi af pas.

  - Evt. fotokopi af flybillet og forsikringspapirer

  - Insektspray  

 • Ofte stillede spørgsmål

  Hvem flyver vi med?

  Det varierer fra rejse til rejse. Men typisk går rejsen via enten Madrid eller USA. På nogle rejser ankommer vi til Guatemala City samme dag, som vi rejser fra Danmark. På andre rejser ankommer vi dagen efter. Det kommer an på forbindelsen. På hjemrejsen lander vi typisk i København dagen efter, vi flyver fra Guatemala.

  Er det sikkert at rejse til Guatemala?

  Der er ingen tvivl om, at Guatemala har haft en turbulent historie. Men freden har atter sænket sig over landet, og man føler sig ikke utryg ved at bevæge sig rundt i de områder, hvor vi kommer. Kriminalitet findes i Guatemala – som alle andre steder – men hvis man udviser almindelig sund fornuft, vil man næppe opleve nogle problemer på en rejse til Guatemala.

  Kan jeg hæve eller veksle penge i Guatemala?

  Det er en god ide at medbringe kontanter i amerikanske dollars. Disse kan let veksles i Guatemala. I de større byer er det tillige muligt at hæve penge på kreditkort. Men sørg altid for at have lidt amerikanske dollars i kontanter i reserve, hvis hæveautomaten ikke virker lige den dag.

  Hvor fysisk krævende er rejsen?

  Ingen af vores rejser til Guatemala er deciderede vandreture. Det sagt, så går vi alligevel en del kilometer hver dag, så almindelig god fysisk form er væsentlig for at få det fulde udbytte af rejsen. I byerne er terrænet typisk plant, men fortove og veje vil være ujævne. Ved Tikal og øvrige maya-ruiner vandrer vi ad ujævne stier i junglen, men også her er terrænet relativt fladt. Det er det til gengæld ikke på vulkanen Pacaya, hvor turen fører os ad en stejl og ujævn sti over lavasten. Dog er det ofte muligt mod et mindre beløb at tage turen på hesteryg, hvis man ikke ønske at gå. Ved Atitlan-søen er det nødvendigt at kunne komme ind og ud af en mindre båd.

 • Værd at vide

  For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejsen.

  Det kan anbefales at downloade Udenrigsministeriets app Rejseklar, hvor du kan læse rejsevejledningen og anden god information. Appen kan downloades til både Apple og Android. 

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Guatemala.