Henrik Normann

Henrik har en bachelorgrad i idéhistorie og religionsvidenskab fra Aarhus Universitet, han er primært rejseleder i Spanien og Marokko.

Henrik Normann er en særdeles erfaren rejseleder, som siden 2006 er gået forrest på et utal af grupperejser i spansktalende lande. Det var også i 2006, at Henrik tog springet og flyttede til Havanna i Cuba. Musikken, dansen og den livsglade befolkning havde fået tag om ham på hans mange egne rejser til den caribiske ø, og så kom tilbuddet om et job som rejseleder. Det blev til otte år som fastboende og mere end 80 rundrejser som rejseleder i Cuba, inden han – nu med cubansk hustru og deres fælles søn – flyttede videre til Ecuador i Sydamerika. Her begyndte et nyt eventyr som rejseleder i Argentina, Chile, Bolivia, Peru og Ecuador, som er nogle af verdens klart bedste rejselande men også en udfordring at bo i permanent, så det blev ”kun” til to år i de tidligere spanske kolonier. Europa trak og valget faldt på netop Spanien, hvor han og familien har boet fast siden 2015.

Nu arbejder Henrik primært som rejseleder i Spanien og Marokko, men af og til trækker det i ham for at komme tilbage til Sydamerika, og så tager han med stor glæde turen over Atlanten.

Henrik og familien bor i centrum af Malaga i Andalusien, som for ham er ”det rigtige” Spanien.

”Andalusien har de smukkeste kyststrækninger og vidunderlige bjerge. Solen skinner altid fra en skyfri himmel, og så er der den festglade befolkning, som holder de smukke gamle traditioner i live. Her skal jeg bæres fra!”

Henrik viser hjemmevant rundt i hele Andalusien og resten af Spanien. Han er en meget dygtig formidler, som har sans for at finde essensen i et tema, uanset om det drejer sig om emner relateret til historie, kultur, kunst, samfundsforhold eller naturen. Det hele tilsat glimt i øjet og en god portion humor. Derudover har Henrik en naturlig evne til at organisere en rejse. Det flyder bare.

Henrik har en bachelorgrad i idéhistorie og religionsvidenskab fra Aarhus Universitet. Derudover har han - inden rejseledereventyret begyndte - også arbejdet som fotograf og haft egen danseskole.

Rejs med Henrik Normann