Sri Lanka rundrejse

2 uger i det genfødte paradis

Sri Lanka er en lille ø-nation med en stor kulturarv, der går mere end 2500 år tilbage i tiden. Landet er utroligt varieret med højlandet i midten, det frodige syd og det tørre nord. Klimaet er solrigt, varmt og behageligt.

Priser fra

19.990 kr.

Max. 22 deltagere

14 dages rejse

Start din rejse her

Sri Lanka har fungeret som et vigtigt knudepunkt for handel mellem Europa og Sydøstasien. Portugiserne var her først, dernæst kom hollænderne, hvorefter englænderne gjorde hele landet til del af imperiet. Vi besøger gamle kongebyer med flotte templer, stupa’er og høje buddha-statuer. Vi ser kolonitidens spor og et land i moderne vækst. Sri Lanka er rigt repræsenteret på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Palmeplantager, rismarker og skov dækker sletter og lavland, og teplantagerne breder sig op og ned af bjergmassivet i midten.

Kunsthåndværk er en vigtig del af kulturen. I Sri Lanka er der lange traditioner med teknikker, der gives videre fra generation til generation.

5 gode grunde til at rejse til Sri Lanka med Viktors Farmor:

 • Oplev Sri Lankas kulturelle trekant: Anuradhapura, Sigiriya og Dambulla
 • Se teplantager og fabrikker med synligt levn fra en engelsk kolonitid
 • Besøg den fortryllende hellige by Kataragama; et religiøst, multikulturelt centrum og pilgrimsmål
 • Tag på safari i Yalas uberørte og vilde natur med verdens største antal leoparder på det samme sted
 • Bestig Sigiriya (løveklippen) med ruiner fra et forhistorisk tempel/palads på toppen

Dagsprogram

 • Dag 1

  Afrejse

  Vi letter fra Danmark med kurs mod Sri Lanka.

 • Dag 2

  Ankomst til Sri Lanka

  Efter ankomst kører vi ind i landet til den gamle hovedstad Anuradhapura, hvor vi har to overnatninger.

  Måltider: Aftensmad

  Overnatning: Anuradhapura

 • Dag 3

  Den kulturelle trekant. Anuradhapura

  Anuradhapura tjente som Sri Lankas hovedstad i en periode på 1400 år frem til 1073 e. Kr.. Byen blev genfundet af 1800-tallets arkæologer, og der arbejdes stadig på at blotlægge og fortolke den historiske by og liv.

  Vi udforsker Anuradhapura for at få en fornemmelse af tidligere tiders buddhistiske storhed. Vi ser nogen af verdens største dagoba monumenter; buddhismens hellige symbol. Vi ser det hellige bodhi træ, som stadig vokser fra en stikling af det træ, hvorunder Buddha Sakyamuni sad, da han nåede oplysningen for 2500 år siden. Månesten som symbolske ’dørmåtter’. Kobberpaladset med 1600 fundamentsøjler vidner om et kæmpe fortidigt palads, og en statue af den mediterende Samadhi Buddha, der til trods for sine lukkede øjne har set mere i løbet af sine 800 år, end bøger kan fortælle.

  Sidst på eftermiddagen besøger vi det hellige Mihintale tempel, som ligger på en bjergtop nær Anuradhapura. Det menes at være stedet for et møde mellem den buddhistiske munk Mahinda og kong Devanampiyatissa, som introducerede ​​buddhismen i Sri Lanka. Der er 1840 trin til bjergtoppen, hvis man ønsker at gå hele vejen op. Det kan anbefales, for herfra er der en fantastisk udsigt over landskabet. 

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Anuradhapura

 • Dag 4

  Ritigala klosteret og de berømte huletempler i Dambulla

  Vi starter dagen med at køre til det buddhistiske kloster Ritigala, der gemmer sig godt i Ritigala Strict Nature Reserve. Ruinerne og klippeinskriptionerne dateres tilbage til det 1. århundrede f. Kr. Vi udforsker området, hvor der også findes mere end 200 medicinske planter, hvoraf mange er unikke for dette område.
  Vi kører til vores hotel i Sigiriya-området, hvor vi har to overnatninger.

  Om eftermiddagen vandrer vi ad 600 trappetin op til huletemplerne i Dambulla. Disse templer er bygget ind i oprindelige huler i klippen og rummer mere end 150 forskellige Buddha statuer: Den mediterende, den hvilende, den formanende, den døende osv. Fem hulekomplekser går vi igennem.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Sigiriya

 • Dag 5

  Løveklippen og frokost hos en lokal familie

  Et af rejsens højdepunkter er Sigiriya (løveklippen). En formidabel klippeformation, som rejser sig lodret op i landskabet med løvefødder og ruiner fra en forhistorisk tempel/palads på toppen. For foden ligger resterne af et omfattende symmetrisk netværk af reservoirer og haver. Vi begiver os op af de gamle trapper, som først bringer os til den mere end 1500 år gamle frescovæg. Her udfordrer yndige himmelprinsesser med blottede bryster den flotte udsigt - et kort øjeblik. Fra to enorme løvefødder går trappen det sidste stykke op til plateauet med rester og ruiner af det, der engang har været. Udsigten er her stadig og er overdådig, som et centrum for en næsten borteroderet kæmpe vulkan.

  Herefter tager vi på familiebesøg. Vi bliver budt på et traditionelt lokalt måltid spist på lotusblade. Efter rundvisning mellem marker og afgrøder kører vi med trehjulet auto rickshaws tilbage til bussen.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Sigiriya

 • Dag 6

  Krydderiplantage og Tandens Tempel i Kandy

  I dag går kursen mod syd og byen Kandy. Før Kandy stopper vi ved en af de mange krydderiplantager og får et indblik i urters og planters magi samt viden om, hvordan de bruges som krydderi og i cremer.

  Kandy regionen udgør Sri Lankas hjerte og ligger midt i en dal omgivet af bjerge. Byen var tidligere hovedstad med konge, pragt og en dansk historie med en Ove Gedde - udsending fra Christian den 4’s Danmark. Han skulle hjælpe Kongen af Kandy i kampen imod portugiserne - til gengæld for handel og krydderier.

  Efter ankomst besøger vi Tandens Tempel, Sri Lankas helligste sted. Efter sigende ligger Buddhas hjørnetand gemt i et antal rigt udsmykkede ædelstensbesatte relikvieskrin. Vi besøger også museet ved siden af.

  Vi har to overnatninger i Kandy.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Kandy

 • Dag 7

  Botanisk Have og Kandy

  Vi bruger formiddagen på at besøge den botaniske have Peradeniya lidt uden for Kandy. Parken har eventyrlige eksotiske træer og et væksthus med blomster og farver.

  Eftermiddagen er fri til på egen hånd at udforske Kandy by og centrum. Alternativt kan en gåtur rundt om søen, der er hjertet i Kandy by, anbefales.

  Sidst på eftermiddagen ser vi et kulturelt danseshow nær ved Kandy søen.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Kandy

 • Dag 8

  Tefabrik, Nuwara Eliya og med tog til Haputale

  Vi kører videre op i bjergene mod Nuwara Eliya med udsigten over temarker og plukkere. Vi besøger naturligvis også en tefabrik og får forklaret om hele processen. Vi bliver klogere på forskellen på den grønne og den sorte te. På topskuddet og det støv, som de lokale kalder te. 

  Nuwara Eliya er en idyllisk bjerglandsby i 1868 meters højde med huse og hoteller i et levn fra en engelsk tid. Klimaet i Nuwara Eliva er dejligt køligt og behageligt. Vi går en kort tur i den overskuelige by med marked, handel og liv. 

  Vi forlader det engelske og det fine i bytte for et tog med en udsigt af de sjældne. Vi kører strækningen fra Nanu Oya til Haputale i et tempo, hvor tiden kan følge med.

  Vi har en overnatning i Haputale.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Haputale

 • Dag 9

  Lipton's Seat og til Kataragama

  Denne dag tager vi en tur, som er helt speciel. Vi skal ud og nyde udsigten fra punktet, som kaldes Lipton’s Seat. Det er stedet, som den skotske te-baron Sir Thomas Lipton i 1970 meters højde valgte til at betragte og overskue sit store voksende tea estate. Vi kører i en karavane af lokale auto rickshaws med plads til fører og to på bagsædet. Ad smalle veje og hårnålesving kører vi op og forbi grønne temarker. Vi passerer teplukkere, som behændigt færdes ad egne stier mellem markerne. Udsigten på toppen er på især klare dage imponerende i alle retninger.

  Efterfølgende bevæger vi os ad bjergveje mod lavlandet. Udsigten og det flotte landskab følger med os hele vejen ned. Ved foden af plateauet, tager vi en kort afstikker mellem søer, regnskov og dyreliv til den 16 meter høje Buddha statue Buduruwagala, der er udskåret direkte i en klippe.

  Vi har to overnatninger i Kataragama.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Kataragama

 • Dag 10

  På safari i Yala nationalpark og besøg ved et helligt pilgrimsmål

  Tidligt om morgenen kører vi i safarijeeps ind i den store nationalpark Yala. Vi er på udkig efter fugle, aber, elefanter, krokodiller, vortesvin, vandbøfler, læbebjørne og ikke mindst leoparder.

  Senere på dagen besøger vi en lokal pottemager, der producerer traditionelle lerkrukker. 

  Om aftenen besøger vi et farverigt, surrealistisk og helt igennem fantastisk hindu tempel, som helst skal helst opleves ved puja ofring i templet klokken 18.30. Der er en stemning af forlystelsespark med lys og forventning. Fade fyldt med frugt og farver, aroma og dufte fra brændende røgelse og olielamper. Lyden af kokosnødder, der knuses om kap med kimende klokker, skaber en helt fortryllende atmosfære. Et helligt pilgrimsmål for flere religioner. Denne hinduistiske del kan være et cirkus af ritualer og ceremonier, som får vores nordiske prosaiske livsholdning til at blegne.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Kataragama

 • Dag 11

  Kulturarv i Galle

  Vi kører mod vest langs sydkysten. Denne strækning af Sri Lanka er mere udviklet end nord og vi passerer fabrikker, industri og ambitiøse luft- og havneanlæg, inden vi efterhånden får udsigt til havet, palmerne og den tropiske sandstrand. 

  I Galle udforsker vi det hollandske fort og de smalle gyder med fine design og kunstbutikker. Byens strategiske placering har tiltrukket både portugisere, hollændere og englændere, og i mere end 4 århundreder har Galle været et administrativt center for kolonimagterne og er i dag på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

  Hvis der er tid besøger vi Tsunami fotomuseet og monumentet.

  Vi har to overnatninger ved stranden.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Ved stranden

 • Dag 12

  Fridag ved stranden og mulighed for hvalsafari

  Vi har en dag på egen hånd til at slappe af ved hotellets swimmingpool eller på den dejlige sandstrand.

  Der er også mulighed for at tage på hvalsafari i Mirissa, hvor der er god chance for at opleve de store hvaler. Mirissa området betragtes som et af de bedste steder i verden at tage hen, hvis man gerne vil se blåhvaler, finhvaler og kaskelothvaler. Disse giganter og de lidt mindre, men charmerende artsfæller som brydeshvaler og spækhuggere, samt bl.a. snurredelfiner, kan spottes i det dybe hav syd for kystbyerne Galle, Mirissa og Kirinda. Hvalerne kommer ind til kysten fra slutningen af november til slutningen af april. 

  Man kan orientere sig med sin rejseleder og lokalguide.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Ved stranden

 • Dag 13

  Bådtur på Madu-floden

  Vi tager på bådtur op ad den brede Madu-flod til Madu Ganga Wetland. I dette vådområde ligger 36 små øer flere dækket med mangrove. Flere af øerne er beboet af traditionelle fiskere. På øerne produceres kanel og olie, og vi ser noget af processen.

  Senere på dagen kører vi til Negombo, hvor vi spiser middag og kan klæde om, inden vi kører til lufthavnen.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

   

 • Dag 14

  Ankomst til København

  Ankomst til København

  Måltider på flyet

Hvad siger vores gæster

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Sri Lanka

 • Pas og visum

  Der søges online om visum. Det koster pt. 50 USD. Visumvejledning udsendes i god tid inden afrejse. 

  Ønsker I, at Viktors Farmor søger om visum på jeres vegne koster det 1.250 kr. i administrationsgebyr plus de 50 USD for selve visummet.

  Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

  Passet skal være gyldigt 6 måneder efter hjemrejse.

 • Vaccination

  Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Endvidere anbefales vaccination mod tyfus. 

  Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse. Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes. 

  I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10 procent i rabat ved vaccinationer.

 • Valuta

  Sri Lankas valuta er rupees (LKR). Det mest praktiske er at medbringe kreditkort kombineret med en smule USD i kontanter. Det er muligt at hæve rupees (LKR) efter ankomst til Sri Lanka. 

  Kreditkort kan ofte bruges i restauranter og shops.

 • Telefoni og internet

  Sri Lanka har selvvalg fra Danmark. Tryk 0094 + omr.nr + abn.nr. Fra Sri Lanka til Danmark trykkes 0045 + dansk nummer. 

  Man har på de fleste af hotellerne mulighed for at benytte sig af internettet.

 • Fysisk form på rejsen

  For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

 • Elektricitet

  Sri Lanka har ligesom Danmark 220 volt vekselstrøm. Stiktyper varierer meget. De fleste steder vil du kunne bruge de danske 2-ben-stik, dog nogle gange under lidt alternative forhold. Alternativt vil adapter nogle gange kunne lånes/lejes i receptionen på hotellerne. Vi anbefaler dog, at du medbringer et adaptersæt, der har flere typer stik at vælge imellem.

 • Drikkevand

  Det frarådes at drikke vandet. Mineralvand kan købes overalt.

 • Drikkepenge

  På grupperejser er drikkepenge til chauffører og lokale guider inkluderet i rejsens pris. Det anbefales, at man giver et lille beløb (ca. 100 LKR.) til stuepigen. Det er også kutyme at lægge 10% på de drikkevarer, man selv betaler (drikkepenge er dog nogle gange inkl.). 

 • Foto

  Sri Lanka er et paradis, når der drejer sig om billedmotiver. Vis respekt ved fotografering: Vis kameraet og smil og spørg om det er ok at tage et foto. Respekter et nej; især mange af de ældre bryder sig ikke om at blive foreviget. Militære områder, checkpoints samt lufthavne må ikke fotograferes.

 • Påklædning

  Srilankanernes holdning til påklædning er ret afslappet. Om dagen har man det bedst i let bomuld. T-shirts og kortærmede bluser/skjorter er anvendelige. Lårkort nederdel eller shorts til kvinder er ikke velset alle steder (f.eks. i templer og i større byer).

  I tempelområderne bør man af respekt for kulturen og religionen af med skoene og gå på bare fødder. Det kan for nogle være lidt ubehageligt pga. varmt sand og fliser samt småsten. Medbring evt. et par sokker til at tage på i tempelområderne. Ligeledes skal man helst dække sine skuldre og knæ. Ved besøg i Tandens Tempel i Kandy og Huletemplerne i Dambulla er bukser eller kjole, der dækker knæene, et krav.

  Det kan være køligt i bjergene, så man bør medbringe en trøje og en let vindjakke.

  Det ideelle tøj til safari er khaki, beige og grønne farver. Undgå stærke farver. Det anbefales at medbringe en varm trøje under kørslen til diverse nationalparker, som oftest foregår i åbne jeeps.

  Tatoveringer med Buddha anses som stærkt krænkende. Har man en sådan tatovering, skal den være dækket til under hele opholdet.

   

  På natur og hvaler rejsen:

  Der udleveres iglesokker på vandreturene i regnskoven og fugtige områder

 • Prisniveau

  Frokost på en restaurant koster ca. 50-80 kr. En øl koster ca. 20 kr. og en sodavand eller drikkevand ca. 5-10 kr.

 • Transport

  Sri Lanka er et tredjeverdensland med alt, hvad det indebærer. Trafikken kan være ret kaotisk, hvilket kan give forsinkelser i forhold til den lagte rejseplan. Der kan desuden ske forsinkelser/ændringer i rejseplanen som følge af dårlige vejrforhold, vejarbejde, sporarbejde på togstrækninger, vilde elefanter på vejen mm.

  Der kræves en god portion overbærenhed ved rejser på Sri Lanka. Livsstilen er meget langt fra den europæiske perfektionisme.

 • Bagage

  Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv. Der er som regel mulighed for at vaske tøj på de hoteller, hvor vi overnatter mere end en gang.

  Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.

 • Håndbagage

  Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Klima

  Da landet ligger så tæt på ækvator, er der ikke de store klimatiske forskelle. Temperaturen holder sig stort set konstant hele året igennem med omkring 30° i lavlandet og 18-20° længere oppe i bjergene. I Nuwara Eliya kan temperaturen falde til ca. 10° om natten. 

 • Tidsforskel

  Der er 4,5 timers tidsforskel mellem Danmark og Sri Lanka om vinteren, 3,5 om sommeren. 

 • Pakkeliste

  Husk at supplere pakkelisten med:

  • Solbriller
  • Håndklæde
  • Badetøj
  • Kasket eller solhat
  • Myggespray (DEET)
  • Solcreme
  • Medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)
  • Håndsprit
  • Kikkert
  • Gode fastsiddende sandaler
  • Gode vandresko/-støvler
  • Vind- og vandtæt jakke eller regnslag
  • Tøj til safari - khaki, beige og grønne farver. Undgå stærke farver
 • Værd at vide

  På vandreture, safarier og hvaltur begynder dagen meget tidligt. For det meste ved 5-tiden. 

  For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

  Særligt for Sri Lanka natur og hvaler

  På vandreturene i regnskoven og til Horton Plains er det nødvendigt med almindelig god fysisk form. 

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Sri Lanka