Hvad søger du?

Kroatien

Lige ud til det glitrende blå Adriaterhav ligger den smukke by Dubrovnik omgivet af en velbevaret bymur.

 

Den gamle bydel i Dubrovnik er optaget på Unescos liste over Verdens kulturarv. Den var en selvstændig søfartsby i Middelalderen og stammer fra det 7. århundrede.

Dubrovniks centrum er en labyrint af små, charmerede gader med vasketøjet hængende mellem husene, og er omgivet af en intakt bymur.

Under Balkankrigen blev byen voldsomt beskudt, men den er i dag igen en magnet for turister, der nyder den smukke by med dens tegltage i røde og brune nuancer og det sprudlende kulturliv.

 

Viktors Farmor i Kroatien

Hele tre lande på én dag? Det kan godt lade sig gøre! På rejsen Balkans højdepunkter (Mosaik af seks lande) besøger vi Dubrovnik i Kroatien samme dag, som vi også besøger Mostar i Bosnien og Tivat i Montenegro. På rejsen besøger vi også Albanien, Nordmakedonien og Kosovo.

På Den store Balkanrejse kan du opleve Dubrovnik, der er en af de smukkeste byer ved Adriaterhavet. Byen er desuden på UNESCOs liste over kulturarv, og har man set Game of Thrones, vil byens gader også vække genkendelse.

Oplev Kroatien - et af Balkans højdepunkter - med Viktors Farmor.

 

Praktiske oplysninger Balkan

 • Danske statsborgere kan rejse visumfrit til landene i Balkan op til 90 dage (Albanien 30 dage). Pas skal være gyldigt 3 måneder efter hjemrejsedatoen. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

 • Det anbefales at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Tal med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. 

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

 • Der er mulighed for at omveksle Euro til lokalvaluta i de enkelte lande.

  I Montenegro og Kosovo er møntfoden Euro. De andre lande har følgende valuta:

  Albanien: Lek (ALL). 100 lek = 6 kr.

  Nordmakedonien: Denar (MKD). 100 denar = 12 kr.

  Bosnien: Konvertibel mark. 100 BAM = 380 kr.

  Kroatien: Kuna (HRK). 100 Kuna = 100 kr.

 • Telefoni. Der er udmærket mobildækning i alle 6 lande. Undersøg priserne ved din teleudbyder.

  Internet. Der er wifi på de fleste af hotellerne.

 • Der bruges stik som i Danmark så en adapter er ikke nødvendig

 • Vandet bør ikke drikkes fra hanen, så køb mineralvand på flaske – det fås overalt. En flaske vand (1,5 liter) koster typisk 1 euro eller deromkring.

 • Der gives ca. 10% i drikkepenge på restauranter også ved betaling af drikkevarer. Får man båret sin bagage til værelset betaler man et lille beløb svarende til 5 kr. På grupperejser betales drikkepenge til lokal guide og chauffører af Viktors Farmor.

 • Lad være med at fotografere i lufthavnen og ved militære installationer. I øvrigt gælder de sædvanlige høflighedsregler ved fotografering af personer: Spørg først, evt. med gestus.

  Ved evt. familiebesøg og lignende: Vent med at fotografere til man er blevet lidt kendt med hinanden.

 • I Albanien, Kosovo og Nordmakedonien koster en kop kaffe 1 Euro. En øl på restaurant det samme. En frokost kan fås for ca. 10 Euro. Montenegro og Bosnien er lidt dyrere, men totalt set er Balkan et billigt sted. En frokost kan fås for fra 50 danske kroner og opefter.

 • Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

  Vær opmærksom på at visse flyselskaber ikke længere tillader power banks, opladere eller e-cigaretter i den ind tjekkede baggage. De skal i stedet medbringes i håndbagagen. I kan læse mere på de respektive flyselskabers hjemmesider.

 • Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Balkans Middelhavskyst er i det subtropiske bælte med varme, tørre somre og milde vintre med en del regn. I indlandet er klimaet kontinentalt fastlandsklima med kolde vintre og varme somre.

  Omtrent 60% af Balkan er dækket af bjerge, som giver meget lokal variation i klimaet. Der kan der være varme, solrige dage med temperaturer omkring 20 grader. Men der kan også være regnvejrsdage og temperaturer ned til 0 grader.

 • Der er ingen tidsforskel.

 • Husk at supplere pakkelisten med:

  - Paraply/regntøj

  - Vådservietter

  - Kasket eller solhat + solbriller

  - Lille dagtursrygsæk

  - Gode vandresko

  - Evt. medicin mod maveinfektion (tal med egen læge) 

 • For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.