Logo

Efterårsferie

Står der stadig spørgsmålstegn ud for efterårsferien? I så fald er her nogle gode bud på rejser i efteråret, der utvivlsomt vil føje gode minder til året 2018.

Vi finder sensommersolen i blandt andet Etiopien. Foto Esben Gynther

Vi finder sensommersolen i blandt andet Etiopien. Foto Esben Gynther

Et stænk 1001 Nat? Så er Den Store Marokkorejse lige sagen. Med den hvide by Casablanca, den rosa by Marrakesh, hovedstaden Rabat og de terracottafarvede Atlas-bjerge.

Du kunne også lægge vejen forbi Burma, hvor du finder en helt særlig tropisk og eksotisk atmosfære. Morgendisen over den spejlblanke Inle-sø, med gyldne pagoder og farverige blomstermarkeder langs bredden. Det er som at opleve tiden stå stille.

Syd for Indien ligger en lille og overskuelig ø-nation med en stor kulturarv, der går mere end 2500 år tilbage i tiden - dette er det genfødte paradis. På rundrejse i Sri Lanka oplever du den kulturelle trekant: Anuradhapura, Sigyria og Dambulla og Yalas uberørte og vilde natur - for bare at nævne et par højdepunkter.

Omgivet af høje minarettårne, koranskoler med azurblå kupler, moskéer og mausoleer, østlige handelsmarkeder, interessante legender og traditioner, befinder du dig som i en helt anden, magisk verden – hvor er du? I Uzbekistan! Vi lægger vejen forbi Silkevejsbyerne Tashkent, Bukhara og Samarkand.

Oplev højdepunkterne i Iran: Gyldne og tyrkisblå kupler. Emam-pladsen i Isfahan. Moskeer og paladser. På en rejse i Iran oplever man verdens smukkeste eksempler på islamisk arkitektur. Du mødes af en venlig, nysgerrig og gæstfri befolkning. Iran er et sikkert land at rejse i, og iranerne vil gerne vise os deres land.
 

Afrikas ikoniske dyreliv eller aktiv ferie?

Måske er det mere de storslåede naturoplevelser, der frister. Så er Botswana et oplagt rejsemål. Tag på safari i kattedyrenes paradis og besøg Okavango deltaet og Moremi og Chobe nationalparker. Du taber pusten ved synet af de imponerende Victoria vandfald i Zimbabwe. Det er det rene eventyr: Aftensmad omkring bålet og overnatning i telte i trygge senge med savannens lyde som kulisse.

Følg en gorilla på syv meters afstand. I naturen. Denne helt utrolige oplevelse kan du få i Bwindi National Park, på grænsen mellem Uganda og Rwanda, hvor over halvdelen af verdens bjerggorillaer findes. Vandreturen til gorillaerne går gennem ægte centralafrikansk regnskov.

Skal der mere fysisk udfoldelse på programmet, er en vandreferie en oplagt mulighed. Vores vandreferier kombinerer vandring i meget natursmukke omgivelser med kulturelle, arkæologiske, historiske og gastronomiske oplevelser. Tag med til Segovia, hvor vi vandrer ad ældgamle stier i Sierra de Guadarrama-bjergene. Eller hvad med en vandreferie i Jordan, hvor vi sammen med pilgrimme vandrer op på Aarons bjerg, der er det helligste sted i Petra, og et af de helligste steder i Jordan?

Mulighederne for en spændende efterårsferie er mange. Fandt du ikke det, du ledte efter, så brug vores rejsekalender til at se alle de forskellige rejser.

Rejser i septemberRejser i oktoberRejser i november
 

Så er det kun tilbage at ønske: rigtig god rejse!

 

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Viktors Farmor baggrundsbillede