Logo

Efterårsferie

Står der stadig spørgsmålstegn ud for efterårsferien? I så fald er her nogle gode bud på rejser i efteråret, der utvivlsomt vil føje gode minder til året 2020.

Vi finder sensommersolen i blandt andet Etiopien. Foto Esben Gynther

Vi finder sensommersolen i blandt andet Etiopien. Foto Esben Gynther

Rejser i september – Rejser i oktober – Rejser i november

 

Et stænk 1001 Nat? Så er Marrakesh og ørkenbyerne lige sagen. Vi lægger ud med et par dage i Casablanca og magiske Marrakesh. Derpå kører vi ad ”De 1000 kasbahers vej”, som leder os på eventyr i Atlasbjergene og Sahara. Ait Ben Haddou er en kasbahby, det vil sige en fæstningsby, og den har været kulisse i film som ”Gladiator”. Vi har en overnatning i Dadeldalen, hvor små berberbyer ligger spredt i landskabet, og i den lille by Merzouga bor vi med udsigt til ørkenens okkerfarvede sanddyner. Oaser og solnedgang over Sahara er blot nogle af rejsens oplevelser, og vi har tid i byer, der var knudepunkter på karavanevejen til Timbuktu, inden vi runder det hele af i Marrakesh. 

Læs mere om Marrakesh og ørkenbyerne her

Et magisk øjeblik? Det får du efter gåturen gennem en smal slugt, der munder ud i Petra, den lyserøde by, der er hugget ud af klipperne i Jordan. På vores rejser har vi god tid i Petra. Ørkenens smukke enkelhed i Wadi Rum bliver et andet minde. I Jerash går vi rundt blandt velbevarede søjler, amfiteatre og bygninger. Det ældste kort over Det Hellige Land findes i Madaba, lagt som mosaik i et kirkegulv. Vi står på Nebo-bjerget, hvorfra Moses skuede ud over det forjættede land. Og er du til en saltvands-indsprøjtning, så sopper vi i Det Døde Hav.

Læs mere om Jordans højdepunkter her eller om Jordan rundrejse her

Eller hvad med en flyvetur hen over de mystiske Nazca-linjer? Se søløver og pelikaner på Perus egne mini-Galapagos-øer og besøg mumien Juanita, som er det mest velbevarede fund fra inka-tiden. Vi har god tid i Den Hellige Dal på denne rejse, der kombinerer store oplevelser med indsigt i mere ukendte sider af det store land. Vi spiser middag og overnatter i lokale hjem, og får på den måde et utroligt indblik i tilværelsen i Peru. De ubestridte trækplastre, Machu Picchu og Titicaca-søen, er selvfølgeligt med. Rejsen inkluderer naturligvis også et besøg på det berømte Larco-museum i Lima.

Se dagsprogram for rejsen Peru med Nazca, Machu Picchu og Titicaca her

Du kunne også rejse østpå til Fantastiske Vietnam. Oplev Hanoi og Saigon – Ha Long og Mekong. Alle højdepunkterne i Vietnam – og meget mere. Et døgn i junke på Ha Long bugten. Sejlads og flydende markeder i Mekong-deltaet. Den myldrende og traditionelle hovedstad Hanoi med Litteraturtempel og vanddukketeater. Det moderne modstykke Ho Chi Minh City (Saigon) med fortovscafeer og markeder. Den gamle kejserby Hué og charmerende Hoi An, hvor vi tager på afslappet cykeltur i rismarkerne. Det unikke ved ”Fantastiske Vietnam” er besøget i rejselederens hjemby, hvor vi hører om hverdagslivet både før og nu. Og et ekstra krydderi: Det vietnamesiske køkken er fremragende.

Din rejseleder er Tuyen – han har lavet en video om rejsen – se den her. Du kan også læse dagsprogrammet for rejsen ved at klikke her.

Et alternativ: oplev højdepunkterne i Tunesien. Det sagnomspundne Karthago. Amfiteatre og triumfbuer fra romersk tid. Livlige medinaer. Oaser med palmelunde. Sahara. Middelhavet. Små berbersamfund, der bor i huler. Et verdenskendt museum. En af Islams hellige byer. Dette er blot nogle af de højdepunkter, du kan opleve på rundrejse i Tunesien. Her er flere spor fra romertiden. Mest kendt er amfiteatret i El Djem, men Bulla Regia er unik på grund af sine underjordiske, romerske villaer. I Sbeitla ser vi rester af termiske bade, og endelig er der Karthago, den fønikiske stormagt, som romerne til sidst ødelagde. Vi kører i firehjulstrækker i Tunesiens smukke oaser, rider på dromedarer i ”Porten til Sahara”, spiser frokost i en underjordisk hulerestaurant og ser de spændende lagerrum i Chenini. Og det er blot et udpluk.

Tag med på rundrejse i Tunesien – læs mere her.
 

Langtidsferie eller en kortere rejse?

Uanset om du har flere uger at rejse i eller kun en enkelt, har vi mange forskellige rejser at vælge imellem. Vi giver her 4 forslag til en kortere rejse og 4 forslag til en længere efterårsrejse.
 

Rejseforslag 8 til 9 dage

På 8 dage i Armenien når du at opleve enestående landskaber med ældgamle kirker og klostre på randen af dybe kløfter. Armenien har en rig og varieret natur med bjerge og højsletter, tætte skove og blødt formede dale med flokke af kvæg så langt øjet rækker. Lidt udenfor hovedstaden Yerevan ser vi Garni templet, som er fra det 1. århundrede. I et bjergrigt område i det sydøstlige Armenien ligger klostret Tatev, som vi kommer til med verdens længste kabelbane. Vi besøger desuden ”Stonehenge of Armenia”, der stadig giver anledning til mange gætterier om formålet med den specielle stensætning.

På samme tid, kan du også nå at tage en tur fra Gdansk gennem det gamle Østpreussen. Kaliningrad-enklaven mellem Polen og Litauen var under Den Kolde Krig helt lukket for besøgende fra Vesten, og ingen vidste med sikkerhed, hvad der var blevet af den gamle hansestad. Men på rejsen Kaliningrad får du syn for sagen, når du besøger den fascinerende kulturby i grænselandet mellem Rusland og Europa. Du når at lægge vejen forbi korsridderborgen Malbork, der er på UNESCOs kulturarvsliste. Du ser Hitlers hemmelige hovedkvarter, samler rav på stranden og får særtilladelse til at besøge den historiske flådeby Baltijsk, der ellers er lukket for offentligheden. 

Nordmakedonien, Albanien og Montenegro er tre små lande med store oplevelser. Du får det hele på en 9-dages rundrejse – vi kalder den Mosaik af 3 lande. Vi lægger ud i Makedonien med tyrkisk bazar i hovedstaden Skopje. Vi fortsætter til en af de ældste byer på Balkan, Ohrid, og vi sejler på den maleriske sø af samme navn. Albanien er spændende alene af den grund, at det var så lukket i årene under Enver Hoxhas kommunisme. Den maleriske, gamle bydel af Berat er på listen over verdens kulturarv. Vi har sightseeing i Tirana og sejler på Skadar-søen på grænsen mellem Albanien og Montenegro. Vi besøger Kotor, der har smalle gader og middelalder-arkitektur. Vi sejler på den eneste fjord i Sydeuropa og besøger et kloster, der ligger spektakulært på en ø i fjorden.

Skal der mere fysisk udfoldelse på programmet, er en vandreferie en oplagt mulighed. Vores vandreferier kombinerer vandring i meget natursmukke omgivelser med kulturelle, arkæologiske, historiske og gastronomiske oplevelser. Tag med til Segovia, hvor vi vandrer ad ældgamle stier i Sierra de Guadarrama-bjergene. Der er lette vandringer i den uspolerede natur i to af Segovia-regionens naturparker.
 

Rejseforslag 2 til 3 uger

Kunne du tænke dig at møde en orangutang? Eller hvad med en komodovaran? Dette er de to absolutte højdepunkter på rejsen gennem tropiske Indonesien. Ind imellem har vi lagt mange andre oplevelser. I Sumatras jungle besøger vi et ”hjem” for forældreløse orangutanger. Vi besøger Karo Batak folket i deres langhuse med saddelformede tage. Vi har 2 nætter i kunstnerbyen Ubud på Bali. Vi når tilmed en rundtur på øen Flores, der ligger langt mød øst i Indonesien. Komodovaranen lever kun et sted i verden: Komodo-øerne. På rejsen oplever vi denne sidste, store fortidsøgle i fri natur. Komodo nationalparken er udnævnt som et af verdens 7 naturvidundere. Ikke er dårligt bud på en efterårsferie fyldt med store oplevelser.

Du har også chancen for at tage med på en regulær klassiker hos Viktors Farmor: rejsen Sydamerika på tværs. Rejsen går til Chile og Argentina med afstikker til Brasilien. De mægtige Iguazu vandfaldene, der kan ses fra tre lande, er et af højdepunkterne. Et andet er Buenos Aires, der er en charmerende blanding af europæisk atmosfære og latinamerikansk, pulserende livsrytme. Vi lægger ud i Chiles hovedstad Santiago, og flyver til søhøjlandet i det sydlige Chile. En sejltur bringer os til øen Chiloé, hvor vi ser de små byer med fiskemarkeder og smager på øens skaldyrsspecialiteter. Ved Osorno vulkanen er vi på vandretur over lavamarkerne. Vi krydser grænsen til Argentina og indkvarteres i Bariloche. Dette fantastiske naturområde blev af National Geographic udnævnt til at have den 7. bedste udsigt i verden!

Tag med på en 20 dages eksklusiv rejse Down Under. Vi flyver til Cairns og her er nogle udpluk fra det helt igennem eventyrlige program. Dagstur på Great Barrier Reef. Tur i kabelbane over regnskoven. Besøg hos Royal Flying Doctor Service i Alice Springs. Solopgang over Ayers Rock. Opalmine i Cooper Peedy. Vinsmagning i Adelaide. Kænguru, wallaby, koala, sæler og søløver på den fantastiske Kangaroo Island. Udflugt til Blue Mountains, havnerundfart i Sydney og rundvisning i operahuset. Afskedsmiddag i Sydney Tower. Og så naturligvis: halvpension. Der er garanteret afrejse.

Rundrejse i to ældgamle, kristne lande. Armenien og Georgien har dog mere end religion til fælles: En storslået natur, og lækker mad inspireret fra både øst og vest. På rejsen har vi sightseeing i de to stemningsfulde hovedstæder Yerevan og Tbilisi. I Georgien spiser vi frokost hos en familie i vin-regionen Kakheti og smager deres vin. Udsigterne er formidable fra Georgian Military Highway, som er lovprist af poeter og forfattere. I Armenien har vi udsigt til Ararats bjerg fra klostret Khor Virap, og vi spiser frokost i en klippehule, der er indrettet til café. Vi besøger også en brandyfabrik i Yerevan.

 

Så er det kun tilbage at ønske: rigtig god rejse!

 

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her