Logo

Island

Naturkræfterne er enorme i Island, og det er svært ikke at få gåsehud, når man står foran vældige vandfald, gejsere med kogende vand, fantastiske lavalandskaber, kraftfulde vulkaner og kæmpestore gletsjere.

 

En rejse til Island er som en rejse ind i fortiden ved Verdens skabelse. Naturen er voldsom, intens og bjergtagende, og overalt ser man hvordan naturkræfterne spiller med musklerne. Varme kilder vælter op gennem den tynde jordskorpe; her mødes to store kontinentalplader, og det går ikke stille for sig.

Vulkanerne demonstrerer stadig deres styrke, og de fleste husker nok, hvordan lufthavne verden over blev lukket af askeskyen fra vulkanen Eyjafjallajökull ved et udbrud i 2010.

Thingvellir er demokratiets vugge. Her samledes islændingene for første gang i år 930 for at løse stridigheder og vedtage nye love. Når man går på den imponerende slette, forventer man næsten at støde på en kampklædt viking.

Sagaøen har en interessant historie tæt forbundet med Danmark, og på rejsen med Viktors Farmor hører vi om Islands spændende fortid.

Der er også lejlighed til at se gejsere, gletsjere, vandfald, vulkaner, hvaler og de små, seje, islandske heste. Og til at mærke naturens kræfter på egen krop, når vi slapper af i det varme vand, der vælter op af jorden.

 

Viktors Farmor i Island

Golfstrømmen giver Island et tempereret klima trods beliggenheden højt mod nord. Lyset er fantastisk og måske er man på efterårsturen heldig at se, når himlen farves af nordlyset.

På rejserne med Viktors farmor er der anledning til at smage de kulinariske delikatesser, som Island også er blevet kendt for.

Der er en forårsrejse og en efterårsrejse. På efterårsrejsen overværer man indfangningen af de store flokke af islandske heste, der har været på græs sommeren over. På forårsrejsen besøger vi den lille vulkan-øgruppe Vestmannaeyjar.

Island er fascinerende – hele året rundt.
Viktors Farmor baggrundsbillede