Logo

Nicaragua

Oplev en helt fantastisk natur med grøn regnskov, vulkaner og hvide strande. I Nicaragua findes oven i købet verdens eneste sø med ferskvandshajer.

 

Det største af de mellemamerikanske lande, Nicaragua, har en varieret natur. Der er vulkaner, Latinamerikas næststørste sø, regnskov ved Det Caribiske Hav og bjerge. Og masser af plads.

Hovedstaden Managua blev ødelagt af et jordskælv i 1972  og ved genopbygningen har man lavet store, åbne områder, så der findes ikke et egentligt centrum.

Nicaraguas tredje største by, Estelí, ligger i et tobaksområde, der er kendt for at fabrikere fantastiske cigarer. Det skyldes blandt andet, at flere at de bedste cigarmagere på Cuba forlod landet under revolutionen og flyttede til Nicaragua.

 

Viktors Farmor i Nicaragua

Nicaragua har  grænser til Honduras mod nord og Costa Rica mod syd. Det har kystlinje både til Stillehavet og til Det Caribiske Hav. Landet  har en omtumlet historie med oprørslederen Augusto Sandino, diktatoren Somoza, revolutionen i 1979 og kontrarevolutionen efterfølgende. Nu er der fred og ro.

Viktors Farmor har rejser, hvor man foruden Nicaragua besøger Costa Rica og Panama og på den måde får det bedste af Mellemamerika serveret på et sølvfad.

Bemærk: Grundet uroligheder i Nicaragua, kan vi desværre ikke tilbyde rejser til landet på nuværende tidspunkt. Hold jer opdateret her på siden for nyt.

Tag med til Nicaragua – take it easy and have a cigar!
 

  

Praktiske oplysninger Nicaragua

 • Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter udrejsedato. I Nicaragua er man visumfri ved ophold indtil 90 dage. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

 • Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse. Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

 • Møntfoden hedder Córdoba (NIO). Der går ca 4 Córdoba på 1 dansk krone. En Córdoba deles i 100 Centavos. Der er pengesedler for 1, 5, 10 og 25 Centavos samt 10, 20, 50, 100 og 500 Córdobas. Der er mønter for 10, 25 og 50 Centavos samt 1 og 5 Córdobas.

  Det anbefales at man medbringer US$, også i mindre sedler. Mange steder i Nicaragua kan man betale med US$. Kreditkort og rejsechecks kan anvendes i større byer, og der findes hæveautomater i Managua.

 • Mobiltelefon. Omkring de større byer er der udmærket dækning. Både TDC og Sonofon har roamingaftaler. Det koster mellem 16 og 30 kr i minuttet at ringe til og modtage opkald fra Danmark. Sms koster 2,50 kr at afsende og 0 kr at modtage. MMS er ikke muligt.

 • Der bruges de typiske mellem-amerikanske stik med to smalle flade ben, så medbring adapter.

 • Det anbefales ikke at drikke vandet. Mineralvand kan købes overalt. Undgå isterninger, ukogte grøntsager og upasteuriseret mælk/mælkeprodukter. Sørg for at få frisklavet mad. Spis kun frugt der ikke er skrællet.

 • På restaurant er det normalt at lægge ca. 10 % til regningen. Hvis man har fået båret sin bagage til sit hotelværelse giver man et lille beløb for det, f.eks. svarende til 3-5 kr. På grupperejser betales drikkepenge til lokalguider og chauffører af Viktors Farmor.

 • Lufthavne og militære områder må ikke fotograferes. Hvis man vil fotografere mennesker bør man spørge om lov først, men i de fleste tilfælde er folk dog ganske imødekommende.

 • Da der er stor forskel på temperaturen i højlandet og i lavlandet anbefales det, at man medbringer tøj, der kan tages af og på ”lag for lag”. I højlandet bliver der brug for en vind¬jakke og en lun trøje. Nætterne kan være kølige, så medbring lidt lunt nattøj.

  I lavlandet anbefales det med let bomulds¬tøj. Kvinder kan godt gå i shorts i Nicaragua, men bør dog undlade det ved besøg i landsbyer. Brug i stedet en let nederdel. Uformelt tøj er helt ok. Det er ikke nødvendigt at medbringe ”fint” tøj for at klæde om til middag.

 • Der må medbringes 20 kg. Bagagen bør ikke være tungere end at man til enhver tid kan bære den selv. Det kan være praktisk med to mindre kufferter eller nylontasker i stedet for én stor.

 • Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Nicaragua er det største land i Mellemamerika. Landet er klimamæssigt delt i to zoner: ”tierra calliente” – det varme tropiske lavland og ”tierra templada” – den køligere bjergregion med større temperaturvariation.

  Tropisk lavland er repræsenteret ved klimatabellen for Managua herunder. I bjergregionen er temperaturen noget lavere: Ca 14 grader om natten og ca 25 grader om dagen. Der er især nedbør mellem maj og oktober, med juni og oktober som de markant vådeste måneder. Endelig skal det nævnes, at østkysten får mere regn end resten af landet – mellem 2500 og 3750 mm om året.

 • Der er 7 timers tidsforskel mellem Nicaragua og Danmark. Når klokken er 12 middag i Nicaragua, er den 19 i Danmark.

 • Husk at supplere pakkelisten med:

   

 • Man må nok indstille sig på, at trafikken kan være meget ustabil. Nicaragua er et tredjeverdensland med alt hvad det indebærer. Selvom både Viktors Farmor og de lokale rejse-arrangører gør deres bedste for at turen bliver vellykket, er vi underlagt forholdene i landet, både politisk og vejrmæssigt. Naturkræfter og levevis er meget anderledes her end i den moderne civilisation, vi kommer fra.

  Trafiksituationen er ofte kaotisk, hvilket kan give forsinkelser i forhold til den lagte rejseplan. Der kan desuden ske forsinkelser og ændringer i rejseplanen som følge af dårlige vejrforhold, vejarbejde, stenskred, problemer med køretøjer osv. Hvis programmet må ændres og planlagte programpunkter må udgå på grund af sådanne forhold, tilkommer der ikke rejsedeltageren nogen erstatning.

 • Lad være med at medbringe smykker eller kostbare ure. Hav kontante penge på kroppen i en ”pengekat” og kun et lille beløb i taske eller lommer.

 • For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.