Logo

Nicaragua

Oplev en helt fantastisk natur med grøn regnskov, vulkaner og hvide strande. I Nicaragua findes oven i købet verdens eneste sø med ferskvandshajer.

 

Det største af de mellemamerikanske lande, Nicaragua, har en varieret natur. Der er vulkaner, Latinamerikas næststørste sø, regnskov ved Det Caribiske Hav og bjerge. Og masser af plads.

Hovedstaden Managua blev ødelagt af et jordskælv i 1972  og ved genopbygningen har man lavet store, åbne områder, så der findes ikke et egentligt centrum.

Nicaraguas tredje største by, Estelí, ligger i et tobaksområde, der er kendt for at fabrikere fantastiske cigarer. Det skyldes blandt andet, at flere at de bedste cigarmagere på Cuba forlod landet under revolutionen og flyttede til Nicaragua.

 

Viktors Farmor i Nicaragua

Nicaragua har  grænser til Honduras mod nord og Costa Rica mod syd. Det har kystlinje både til Stillehavet og til Det Caribiske Hav. Landet  har en omtumlet historie med oprørslederen Augusto Sandino, diktatoren Somoza, revolutionen i 1979 og kontrarevolutionen efterfølgende. Nu er der fred og ro.

Viktors Farmor har rejser, hvor man foruden Nicaragua besøger Costa Rica og Panama og på den måde får det bedste af Mellemamerika serveret på et sølvfad.

Tag med til Nicaragua – take it easy and have a cigar!

Viktors Farmor baggrundsbillede