Ring til os 86 22 71 81       Nyhedsbrev       Trustpilot 4,5 starts

Rejser til Nicaragua

Oplev en helt fantastisk natur med grøn og frodig regnskov, vulkaner og hvide sandstrande. I Nicaragua findes ovenikøbet verdens eneste sø med ferskvandshajer. 

Værd at opleve i Nicaragua

Det største af de mellemamerikanske lande, Nicaragua, har en natur, der kan lidt af det hele: Der er vulkaner, Latinamerikas næststørste sø, regnskov ved Det Caribiske Hav og storslåede bjerge. Og så er der masser af plads. 

Hovedstaden Managua blev ødelagt af et jordskælv i 1972 og ved genopbygningen har man lavet store, åbne områder, så der findes ikke et egentligt centrum. 

Nicaraguas tredje største by, Estelí, ligger i et tobaksområde, der er kendt for at fabrikere fantastiske cigarer. Det skyldes blandt andet, at flere at de bedste cigarmagere i Cuba forlod landet under revolutionen og flyttede til Nicaragua. 

Landet grænser til Honduras mod nord og Costa Rica mod syd. Det har kystlinje både til Stillehavet og til Det Caribiske Hav. Landet har en omtumlet historie med oprørslederen Augusto Sandino, diktatoren Somoza, revolutionen i 1979 og kontrarevolutionen efterfølgende. I dag er der mere fred og ro. 

Nicaragua - Costa Rica Panama

Landefakta

Areal: 130.671 km2

Hovedstad: Managua

Møntfod: Cordoba oro (a 100 centavos) - forkortes NIO

Sprog: Spansk, kreol-engelsk og få oprindelige sprog

Tidsforskelfra DK: Sommer: -8 timer, vinter: -7 timer

Klima og vejr

Hvornår besøger man Nicaragua?

Vejret vil være lunt det meste af tiden, som på de bedste danske sommerdage. Det er tropisk og luftfugtigheden er høj. Det anbefales at man medbringer let bomuldstøj. Medbring lun trøje og vindjakke til eventuelt kølige aftener. Regnsæsonen løber fra maj til oktober.

Hvem møder du i Nicaragua?

Når du rejser med Viktors Farmor er du stort set altid sikker på at møde de lokale. Vi kommer rundt omkring i Nicaragua og møder befolkningen på flere af vores ruter. Nicaraguanere er meget velkommende, som flere mellemamerikanske lande er.

 • Det trætræede dovendyr kan dreje hovedet næsten 180-grader. Foto Hanne Christensen

  Tre Perler i Mellemamerika

  Vandring på vulkaner. Kaffe og tobak. En kanal, der ikke er der, og en kanal, der er der.
  Se mere
  Det trætræede dovendyr kan dreje hovedet næsten 180-grader. Foto Hanne Christensen

  Tre Perler i Mellemamerika

  Vandring på vulkaner. Kaffe og tobak. En kanal, der ikke er der, og en kanal, der er der.

Typiske spørgsmål før rejsen til Nicaragua

 • Hvad spiser vi i Nicaragua?

  Nicaragua har mange spændende lokale retter. En ting, man sjældent undgår, er de lækre madbananer. Både de grønne (plátanos verdes) og de søde madbananer (plátanos maduros). De grønne koges ofte og serveres som en slags kartofler. De sødes steges og serveres tit i forbindelse med morgenmaden.  

  En anden klassiker er retten Gallo pinto – ris og bønner. Ofte også serveres med kylling. Det kan spises morgen, middag og aften, og vi støder helt sikkert på det. Her fås også ofte madbananer til.  

  Tostones er en lækker og simpel snack bestående af friturestegte madbananer. Man kan også ofte købe dem som chips med salt eller lime på.  

  Carne asada er et ofte tyndt skåret stykke grillet kød, typisk okse. Og så serveret med lidt grønt, ris og bønner til.  

  Det er ikke tilrådeligt at drikke vandet. Mineralvand kan købes overalt. Medbring gerne din egen drikkedunk til koldt vand. 

 • Hvad er prisniveauet i Nicaragua?

  Det er ikke dyrt at rejse i Nicaragua. En hovedret koster fra ca. 50 kroner og op. En vand/øl ca. fra 15 kr., et glas vin fra 35 kr. op. En liter vand i en kiosk koster under 10 kr.  

  På restaurant er det normalt at lægge ca. 10% til regningen. Hvis man har fået båret sin bagage til sit hotelværelse, giver man et lille beløb for det, f.eks. svarende til 1 USD. 

 • Hvad køber man i Nicaragua?

  Nicaragua er kendt for deres rom, Flor de Caña, som kommer i forskellige kvaliteter og smager dejligt på terrassen, mens solen går ned.  

  Der findes også mange smukke ting lavet i keramik som kopper, tallerkner, skåle etc. Som males i smukke og farvestrålende mønstre.  

  Cigarer finder man faktisk også mange af, selvom de ofte er lidt oversete. Og de findes i gode kvaliteter og er sjove at tage med hjem som souvenir.  

  Kaffe skal selvfølgelig også nævnes, da Nicaragua, som mange af sine andre mellemamerikanske naboer, er storproducent af. Der findes mange forskellige kvaliteter, spørg evt. rejseleder eller guide til råds.  

 • Hvordan er tryghed, sikkerhed og hygiejne i Nicaragua?

  Lad være med at medbringe smykker eller kostbare ure. Hav kontante penge på kroppen i en ”pengekat” og kun et lille beløb i taske eller lommer. Hvis man medbringer kamera, så sørg for at have det om halsen og foran på maven.  

  Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Vaccination mod gul feber kræves for indrejse til Nicaragua.  

  Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse. Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet. 

  Vi anbefaler ikke, at man drikker vandet fra hanerne, men køber det på flaske i stedet.  

 • Hvad skal man have med af påklædning?

  Uformel påklædning er ok på hele turen. Der er ikke brug for elegant tøj. Regntøj, f.eks. en poncho og en paraply bør også medbringes, da vi af og til kan komme ud for et regnskyl (som regel kortvarigt).  

 • Hvad er tidsforskellen mellem Nicaragua og Danmark?

  Der er otte timers tidsforskel mellem Nicaragua og Danmark. Når klokken er 12 middag i Nicaragua, er den 20 i Danmark. 

 • Guidebøger, litteratur og film

  Lonely Planet Nicaragua giver dig et godt og opdateret blik på Nicaragua.  

Her skal du bo

Hotel og overnatning i Nicaragua
Granada med Nicaragua søen i baggrunden. Foto Viktors Farmor

Flotte turistklassehoteller

Vi bor på flotte turistklassehoteller på turen rundt i Nicaragua. I byer prioriterer vi en central placering tæt på seværdigheder, så alt er tæt på og nemt at komme til.

Vidste du det om Nicaragua?

Den amerikanske general William Walker udnævnte sig selv til præsident i Nicaragua i 1856 og erklærede landet en slavestat under USA. Han blev dog afsat kort efter af det nicaraguanske folk og andre dele af det amerikanske militær. 

Viktors Farmor i Nicaragua

Nicaragua er et helt specielt rejsemål, som ofte overrasker og fortryller sine gæster. Viktors Farmor har arrangeret rejser til landet gennem de sidste 20 år. 

På rejsen El Salvador og Nicaragua får du noget af det bedste fra begge lande - med en lille flig af Costa Rica. Rejsen byder på gamle mayaruiner, sovende og mere sprudlende vulkaner, frodige regnskove med et rigt dyre- og planteliv, Stillehavskysten og charmerende kolonitidsbyer. I Nicaragua smager vi lokal rom, sejler i mangroveskove og besøger bl.a. León og Granada. I El Salvador nyder vi Coatepeque-søen, en smuk lagune nede i et vulkankrater og San Salvador. 

6 nedslag i Nicaraguas historie

1502
Cristoffer Colombus når Nicaraguas kyst. Den egentlige erobring begyndte først i 1522 med Gil González Dávila

1838
Nicaragua løsrev sig fra Mellemamerikas Forenede Provinser og blev et uafhængigt land

1933
Augusto César Sandino tvinger amerikanerne ud af landet efter lang og urolig periode. Han stod i spidsen for guerillahæren.

1937
Anastasio Somoza García etablerede sig som statsoverhoved med hjælp af amerikanerne. Somozadiktaturet undertrykte civilsamfundet. Nicaragua blev en vigtig brik i USA’s strategi i Mellemamerika. 

1979
Revolution og opgør mod Somoza-styret og USA.

2021
Præsidentvalg hvor Nicolas Madura blev genvalgt. Valget kaldes af flere et ”pantomimevalg”, fordi der ingen modkandidater var. Flere var blevet fængslet eller sat i husarrest (heriblandt også oppositionspolitikere). 

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til El Salvador, Nicaragua og Costa Rica

 • Pas og visum

  El Salvador, Nicaragua og Costa Rica er visumfrit for danske statsborgere for ophold på op til 90 dage. Passet skal være gyldigt 6 måneder udover opholdets varighed samt have minimum 2 blanke sider. 

  Vi rejser via USA på de fleste rejser, så det er vigtigt at søge om en ESTA godkendelse hos de amerikanske myndigheder inden afrejse for at få lov til at mellemlande i USA. ESTA godkendelsen søges online og koster 21 USD (ca. 150 kr.). Viktors Farmor fremsender en vejledning til, hvordan man ansøger om ESTA i god tid før afrejse.

  Man kan ikke søge om ESTA godkendelse til USA, hvis man har besøgt Cuba efter den 11. januar 2021 og/eller Iran, Irak, Syrien, Libyen, Nordkorea, Somalia, Sudan, eller Yemen efter den 1. marts 2011. Man skal i så fald søge om et turistvisum til USA på den amerikanske ambassade i København. Der kan godt være 1-2 måneders ventetid på visumaftaler, så man skal starte i god tid.

 • Vaccination

  Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri.

  Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse. Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

  I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

 • Valuta

  Møntfoden i El Salvador er amerikanske dollars og i Nicaragua ”cordoba”, men de benytter næsten lige så meget amerikanske dollars. Det letteste er at medbringe amerikanske dollars i kontanter, da der ikke altid en hæveautomat ved hånden, når man skal bruge en.

  Møntfoden i Costa Rica er "colones". Det anbefales at medbringe amerikanske dollars. Kreditkort (kun VISA og Mastercard) kan anvendes i de større byer og på hotellerne. I supermarkeder kan der betales med kreditkort og amerikanske dollars. Man får normalt colones retur, så det er en nem måde at veksle på.

 • Elektricitet

  Man benytter det såkaldte type A stik i El Salvador, Nicaragua og Costa Rica med to parallelle flade ben. Det er det samme stik, som man benytter i blandt andet USA. Det anbefales at medbringe en stikadapter hjemmefra.

  Man skal desuden være opmærksom på, at de tre lande bruger 100-120V, mod de normale 220-240V i Danmark, så det er værd at tjekke om ens apparater (telefon, computer, hårtørrer, el-tandbørste mm) kan håndtere 100-120V, før man medbringer dem.

  Tip: Benyt telefonens kamera til at tage et billede af apparatets label. Man kan derefter zoome ind på teksten, som altid står med meget lille skrift. Hvis der står 100-240V, så vil apparatet kunne fungere i de tre lande. Dette gør sig gældende for langt de fleste telefonladere.

 • Fysisk form på rejsen

  For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

 • Mad og drikkevand

  Det anbefales ikke at drikke vandet fra hanen. Man kan dog godt børste tænder i det. Undgå desuden isterninger, ukogte grøntsager og upasteuriseret mælk/mælkeprodukter. Sørg for at få frisklavet mad. Spis kun frugt der ikke er skrællet.

  Det anbefales at medbringe en drikkeflaske, da man kan genopfylde sin flaske med drikkevand på mange hoteller og lodges. Drikkevand på engangsplastflasker samt øvrig engangsplastik er forbudt i nationalparkerne i Costa Rica. Man må dog godt medbringe en genbrugelig drikkeflaske.

 • Drikkepenge

  På grupperejser betales drikkepenge til guide og chauffør af Viktors Farmor. 

  Drikkepenge til hotel- og serveringspersonale er for egen regning. Det anbefales for eksempel, at man giver stuepigen ca. 1 amerikansk dollar om dagen. Tilsvarende hvis man har fået båret sin bagage til sit hotelværelse. 

  På restauranter er det normalt at lægge ca. 10 % til regningen, når man for eksempel køber drikkevarer eller ikke-inkluderede måltider.

 • Foto

  Lufthavne og militære områder må ikke fotograferes. Hvis man vil fotografere mennesker bør man spørge om lov først, men i de fleste tilfælde er folk dog ganske imødekommende.

 • Påklædning

  Da der er stor forskel på temperaturen i højlandet og i lavlandet anbefales det, at man medbringer tøj, der kan tages af og på ”lag for lag”. I højlandet bliver der brug for en vindjakke og en lun trøje. Nætterne kan være kølige, så medbring lidt lunt nattøj.

  I lavlandet anbefales det med let bomuldstøj. Kvinder kan godt gå i shorts i Nicaragua, men bør dog undlade det ved besøg i landsbyer. Brug i stedet en let nederdel. Uformelt tøj er helt ok. Det er ikke nødvendigt at medbringe ”fint” tøj for at klæde om til middag.

 • Bagage

  Forsøg at begrænse din kuffert til max. 18 kilo og medbring ikke for stor en kuffert. Bløde tasker såsom duffel bags er en fordel på denne rejse i forhold til vores transportmidler. Bagagen bør ikke være tungere, end at man til enhver tid kan bære den selv. 

  Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.

 • Håndbagage

  Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Tidsforskel

  Der er 7 timers tidsforskel mellem Danmark og El Salvador, Nicaragua og Costa Rica ved vintertid i Danmark. 

  Det betyder, at når klokken er 20 i Danmark, er klokken 13 i El Salvador, Nicaragua og Costa Rica.

  Ved dansk sommertid er tidsforskellen 8 timer.

 • Pakkeliste

  • Let lag-på-lag tøj
  • Shorts og tynde vandrebukser
  • Tynd fleecetrøje eller lignende
  • Tynd regn-/vindjakke
  • Badetøj og evt. et lille rejsehåndklæde
  • Gode sko og/eller vandresandaler, evt. klip-klapper
  • Dagtursrygsæk
  • Solbriller
  • Solcreme
  • Kasket/solhat
  • Drikkeflaske
  • Myggebalsam (kan købes lokalt)
  • Pandelampe
  • Vandrestave
  • Evt. medicin/armbånd mod køresyge
  • Ørepropper (det kan være mere lydt på hotellerne, end hvad vi kender fra Europa, så gode ørepropper af silikone for eksempel fra Matas kan varmt anbefales)

  Der er ikke grund til at pakke tøj til alle rejsens dage, da man nemt kan få vasket undervejs!

 • Tyveri

  Lad være med at medbringe smykker eller kostbare ure. Hav kontante penge på kroppen i en ”pengekat” og kun et lille beløb i taske eller lommer.

 • Er det sikkert at rejse i El Salvador og Nicaragua?

  Både El Salvador og Nicaragua har haft store konflikter tilbage i 70’erne, 80’erne og 90’erne. Selvom der fortsat er politiske spændinger, hvilket gælder de fleste lande i Latinamerika, så har de sidste 20 år været relativt rolige. Nicaragua har dog været lidt hårdere ramt end de øvrige lande som følge af en voldelig konflikt i Nicaragua i 2018 mellem studerende og regeringen, som dog sluttede i løbet af 2019. I slutningen af 2019 ramte corona-pandemien og to voldsomme orkaner dog Nicaragua, som – om muligt – har været endnu hårdere ramt end sine nabolande de seneste år.

  Begge lande er dog langsomt ved at komme sig igen og er, hvis man rejser i en turistgruppe med en dygtig lokalguide, lige så sikre at rejse i som de andre latinamerikanske lande.

 • Skal man være i god fysisk form for at være med på denne rejse?

  For alle rejser med Viktors Farmor gælder det, at man skal være godt gående og i en almindelig fysisk form. Har man grundformen i orden, kan de fleste dog være med på denne rejse. 

  I programmet er der indlagt nogle vandreture og selv en bestigning af en mindre vulkan, men det vil alle steder være en mulighed og ikke et krav. Således kan man altid nøjes med at gå en del af turen, eller vente ved en flot udsigt, marked eller en café, hvis man synes, man har gået nok den dag, eller også arrangerer vi to gåture, en lang og en kort.

 • Hvordan er årstiden og vejret for denne rejse?

  Det er behageligt varmt i El Salvador, Nicaragua og Costa Rica med cirka 30 grader i dagtimerne. Vi har lagt rejserne i de måneder, hvor det ikke er ubehageligt varmt, men faktisk ret behageligt ikke mindst om aftenen. Det er en tør varme, og det regner ikke fra begyndelsen af november til slutningen af april. Der er som regel heller ikke mange myg på denne tid af året.

 • Værd at vide

  For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Nicaragua.
Ring til os 86 22 71 81