Lea Landsted

Man kan tage Lea ud af Mellemøsten, men man kan ikke tage Mellemøsten ud af Lea, som også leder rejser i Sri Lanka og Island.

Lea Landsted - rejseleder for Viktors Farmor

Siden Lea Landsted blev sendt til Mellemøsten i 2001 for at fortælle om forholdene blandt palæstinensere på Vestbredden for P1, er hun vendt tilbage et par gange om året – det er blevet til adskillige artikler, radioudsendelser og film fra Israel, Vestbredden og Gaza. Og et enkelt halvmaraton.

Lea Landsted er uddannet journalist med særligt fokus på menneskerettigheder og internationale forhold. Som freelancejournalist har hun har dækket konflikter i blandt andet Sri Lanka, Centralamerika og Mellemøsten.

Netop Sri Lanka kom Lea til første gang i begyndelsen af 90'erne for at dække borgerkrigen og er siden vendte tilbage med jævne mellemrum både som journalist og rejseleder. Rejsende roser hende for hendes gode humør og  store viden om Sri Lankas kultur, historie og befolkning. Men Lea får man en helt speciel og anderledes oplevelse af landet.

Island ligger desuden Leas hjerte nært. Roen, naturen, det islandske folk og sagaerne er så anderledes, og det lille land favner så store historier, at Leas fortællelyst vækkes hver gang hun besøger landet. For Lea er Island et fristed!

Lea har desuden boet og undervist i USA, støttet journalistiske projekter i Ghana og rejst i Mexico, Guatemala, El Salvador, Nicaragua, Colombia i Central- og Sydamerika, Ghana, Libyen, Libanon, Israel, Palæstina, Syrien, Jordan, Irak, De forenede Arabiske Emirater, Kuwait, Vietnam, Sri Lanka, Indien og mange flere lande.
 

Viktors Farmors rejseleder Lea Landsted i Bethlehem efter at have gennemført et halvmaraton.

Rejs med Lea Landsted