Shanghai med Hangzhou og Suzhou

Oplev det bedste af Sydøstkinas livlige og inspirerende byer

En spændende rejse i og omkring Kinas største by, Shanghai, med sine 25 mio. indbyggere. Udforsk den dynamiske og sprudlende storby samt de kulturelle byer Hangzhou og Suzhou. Her åbner sig en verden af templer, akrobatik, kanaler og natmarkeder.

Priser fra

19.990 kr.

Max. 20 deltagere

12 dages rejse

Start din rejse her

Rejsen starter ud i Shanghai, som ligger på sydsiden af Yangtze-deltaet. Floden Huangpu løber igennem byen. Shanghai er en livlig storby, og vi har god tid til at udforske byens mange facetter lige fra Jade Buddha-templet til Zhang Garden, der hyldes som den "bedste have i Shanghai".

Vi gør en afstikker til byen Hangzhou om hvilken, Marco Polo i det 13. årh. berettede: "...naturen ved Hangzhou byder på mere inspiration og ophøjet nydelse end noget andet sted på jorden ...". Her får vi indtryk af den gamle kinesiske arkitektur og kultur samt oplever et berømte ”night market”.

Et par dage i den charmerende haveby Suzhou bringer os til en hel anden verden med lave huse, små kanaler og haver. Denne ”Østens Venedig” har sin egen særlige atmosfære. Suzhou er optaget på UNESCOs liste over verdenskulturarv. Både Hangzhou og Suzhou ligger ved den over 1.700 km. lange Kejserkanal, som er et kanalsystem påbegyndt under Sui-dynastiet omkring år 600.

Vi spilder ikke tiden med at køre i timevis i bus på landevejene. Køreturene er korte, og det tager kun få timer at køre til Hangzhou og ligeledes få timer at køre tilbage til Shanghai fra Suzhou, men disse to steder er spændende at besøge, da det er som meget anderledes verdener i forhold til Shanghai.

Vi bor på gode 4-stjernede hoteller og har en dygtig lokalguide med på hele rejsen foruden den dansktalende rejseleder.

5 gode grunde til at rejse til Shanghai, Hangzhou og Suzhou med Viktors Farmor:

 • Oplev stemningen i en af Kinas mest dynamiske storbyer - Shanghai
 • Få et indtryk af den gamle kinesiske kultur i "Six Harmony Pagoda" i Hangzhou
 • Opdag Suzhou, kaldet ”Østens Venedig”, med sine mange kanaler og harmoniske haveanlæg
 • Kom med på sejltur på West Lake i Hangzhou 
 • Se et akrobatisk show i verdensklasse i Shanghai

Dagsprogram

 • Dag 1

  Afrejse mod Shanghai

  Vi starter vores afrejse med direkte fly fra Kastrup til Shanghai.

  Måltider: Der serveres mad i flyet

   

 • Dag 2

  De første indtryk af Shanghai

  Ankomst til Shanghai. Vi når at få et indtryk af byen, så vi ser, hvor vi er landet.

  Vi har 5 nætters ophold i Shanghai, hvor vi udforsker byens pulserende liv, historiske vartegn og moderne attraktioner. En perfekt blanding af afslapning og eventyr i en af Kinas mest dynamiske byer.

  Måltider: Aftensmad

  Overnatning: Shanghai

   

 • Dag 3

  Jade-templet og Yu’s garden

  Vi besøger det betagende Jade Buddha-tempel, nyder udsigten fra tv-tårnet Oriental Pearl og går en tur i den gamle bydel. Her er mange originale huse og et spændende haveanlæg, som hedder Yu’s Garden.

  I 1882 blev et gammelt tempel bygget til at være basis for to jade Buddha-statuer, som var blevet bragt fra Burma af en munk ved navn Huigen. Templet blev ødelagt under revolutionen, der væltede Qing-dynastiet. Heldigvis blev statuerne reddet, og et nyt tempel blev bygget på det nuværende sted i 1928. Det fik navnet Jade Buddha Temple.

  De to dyrebare buddhistiske jade-statuer er ikke kun sjældne kulturelle relikvier, men også porcelænskunstværker. Både den siddende Buddha og den liggende Buddha er udskåret med hel hvid jade. Den funklende og krystalklare hvide jade giver Buddhaerne et strejf af hellighed og gør dem mere levende.

  Der er flere andre gamle malerier og buddhistiske skrifter fordelt i de forskellige sale her.

  Selvom historien om Jade Buddha-templet ikke er særlig lang, gør den gammeldags og klassiske arkitektoniske stil den unik i denne moderne by.

  Dagens program byder på en blanding af åndelig ro, moderne vidundere og traditionel kinesisk kultur - perfekt til at opleve Shanghais forskellige facetter.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Shanghai

 • Dag 4

  Slentretur på The Bund og et akrobatisk show

  Vi tager på en slentretur på The Bund, som er byens verdenskendte boulevard med kolonitidens hoteller, banker og handelshuse beliggende langs Huangho-floden og med udsigt til den nye bydel Pudong. En bydel der først i 1900 blev frigivet til bebyggelse.

  På Folkets Plads ligger en imponerende rund bygning, der rummer Shanghai museum. Her får vi en guidet rundvisning. Om aftenen oplever vi et akrobatisk show i verdensklasse.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Shanghai 

 • Dag 5

  Stenbroer og kanaler i en gammel vandby

  Vi tager på en dagstur til Zhujiajiao, som er en gammel vandby kendt for velbevaret arkitektur fra Ming- og Qing-dynastierne, stenbroer og kanaler. Med sine maleriske vandveje, traditionelle huse og snesevis af stenbroer har den antikke by Zhujiajiao fået tilnavnet "Shanghais Venedig". Vi nyder en afslappet bådtur, og senere kan vi udforske traditionelle kinesiske gårdhaver og nyde lokal gademad.  

  Den maleriske by tilbyder et roligt tilflugtssted fra byens stress og jag og giver samtidigt et indblik i Kinas rige historiske og kulturelle arv.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Shanghai 

 • Dag 6

  Den bedste have i Shanghai og en enklave af kunstgallerier

  Zhang Garden blev anlagt i 1882 og hyldes som den "bedste have i Shanghai". Det er på grund af de talrige shikumen-huse i Shanghai-stil. Haven indeholder flere unikke bygninger, der kreativt integrerer kinesiske og vestlige elementer, såsom traditionelle kinesiske vinduer i udsøgt træskærerarbejde og pejse dekoreret med grønne glaserede mursten.

  Efter besøget i Zhang Garden oplever vi Tianzifang, som er en enklave af kunstgallerier, værksteder og butikker med kunsthåndværk, udviklet fra et renoveret boligområde i den tidligere franske koncessionsdel af Shanghai. Det er blevet en stor turistattraktion med mere end 200 forskellige små virksomheder, der også indbefatter caféer, barer, restauranter, designhuse og atelierer. En del af charmen kommer af, at Tianzifang har bevaret sin lidt gammeldags stemning.

  De luftige, skyggefulde alléer i det, der engang var den franske koncession, inviterer til slentreture med udkig til velbevarede palæer, smukke butikker og dejlig mad.

  Om eftermiddagen efter frokost bliver der også tid på egen hånd i Shanghai.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Shanghai

 • Dag 7

  Mod Hangzhou - Six Harmony-pagoden og et farverigt natmarked

  Vi kører til Hangzhou, som er en tur på ca. 3 timer gennem et lavtliggende landskab gennemskåret af grøfter og kanaler. Det er et landbrugs- og gartnerilandskab med rismarker, lavvandede søer og morbærtræer.

  Vi besøger "Six Harmony Pagoda", der giver et indtryk af den gamle kinesiske arkitektur og kultur. Det siges, at man byggede pagoden for at berolige tidevandet i Qiantang-floden og som navigationshjælp. Pagoden blev dog fuldstændig ødelagt under uroligheder i år 1121.

  Efter at den nuværende pagode blev bygget af træ og mursten under Southern Song-dynastiet, blev der tilføjet yderligere udvendige tagudhæng under Ming-, (1368-1644) og Qing-dynastierne (1644-1911). Pagoden er ottekantet i form og knap 60 meter i højden. Den ser ud til at være en 13-etagers struktur, selvom den kun har syv indvendige etager. Der er en vindeltrappe, der fører til øverste etage, og på hvert af de syv lofter er udskårne og malede figurer, herunder dyr, blomster, fugle og figurer.

  Ifølge den britiske sinolog og historiker Joseph Needham fungerede pagoden også som et fyrtårn langs Qiantang-floden. Da det er af betydelig størrelse og statur, tjente det faktisk som et permanent fyrtårn fra næsten dets begyndelse for at hjælpe sømænd med at søge ankerplads til deres skibe om natten. 

  Den første aften i Hangzhou besøger vi det berømte ”night market”, hvor mange forskellige typer kunsthåndværk, silke og te sælges til fordelagtige priser.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Hangzhou

 • Dag 8

  Sejlads på West Lake og et tempel med 70 haller

  Vi skal ud at sejle på West Lake i dag. ”West Lake Cultural Landscape of Hangzhou”, der omfatter West Lake og bakkerne omkring dens tre sider, har inspireret berømte digtere, lærde og kunstnere siden det 9. århundrede. Det omfatter talrige templer, pagoder, pavilloner, haver og prydtræer, samt dæmninger og kunstige øer.

  Der bliver også tid til et besøg i Lingyin-templet, som er et buddhistisk tempel for Chan-sekten og et af de største tempelanlæg i Kina. Det blev bygget i 326 e.Kr. og ligger i en skovklædt dal. Engang husede det 3000 munke, og der var mere end 70 haller i templet. ”Great Buddha Hall” indeholder en 20 m høj statue udskåret i kamfertræ. I dag er templet noget reduceret. På vandreturen op til templet kommer man forbi en række gamle stenfigurer udhugget direkte i klipperne (10. årh.).

  Vi besøger "Dragon Well Village" omgivet af lave bakker med tebuske. Her bliver vi indført i ritualerne omkring tedrikning.

  Om aftenen overværer vi et imponerende kulturelt show.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Hangzhou

 • Dag 9

  Mod Suzhou - Broer, smuk arkitektur, kunsthåndværk og silke

  Vi kører mod Suzhou, som er en tur på ca. 3 timer. Suzhou har en historie, der går mere end 2.500 år tilbage. Byen har en særpræget byplan og arkitektur, som er kendt for sine kanaler og haver.

  Vi skal se nogle af Kinas fineste haveanlæg i typisk sydkinesisk stil, som er haver, der indbyder til ro og fordybelse. Vi besøger en silkefabrik og får forklaret om hele forvandlingen fra silkekokon til den færdige vare, som byen og hele egnen er så kendt for. Byen er også kendt for flotte silkebroderier.

  I Suzhou er det interessant at se, hvordan den gamle arkitektur videreføres og opdateres til vor tid. Der er pragtfulde broer, store og små. Byen er også kendt for sine markedsgader med kunsthåndværk, og så er der flere templer og pagoder.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Suzhou

 • Dag 10

  Tiger Hill, fredfyldt sejlads på kanalerne og Guanqian Street

  På en vandretur op til Tiger Hill ser vi Pagoden, og vi kan beundre den fantastiske udsigt over byen og landskabet. Senere på dagen tager vi på en fredfyldt sejltur på kanalerne i Suzhou og nyder charmen ved dette 'Østens Venedig'.

  Der bliver også tid til en slentretur på Guanqian Street, som er en af de fire mest berømte gågader i Kina. Den er 760 m lang, og her er både århundredgamle stemningsfulde butikker og helt hypermoderne. Langs gaden findes også det spændende Xuanmiao Tempel, og der er mulighed for at smage på det autentiske Suzhou-køkken.

  Gaden består af de østlige, midterste og vestlige sektioner. Den østlige del er fyldt med gamle bygninger af historisk betydning. Den midterste sektion byder på templet, og den vestlige sektion byder på mange fashionable butikker.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Suzhou

 • Dag 11

  Suzhou på egen hånd og kørsel til lufthavnen

  Formiddagen er fri på egen hånd til at nyde Suzhou. Vi forlader Suzhou ved middagstid for at køre til lufthavnen i Shanghai, og hjemrejsen begynder. Vi har direkte fly fra Shanghai til København.

  Måltider: Morgenmad og frokost

 • Dag 12

  Ankomst

  Vi ankommer til København om morgenen.

  Måltider: Der serveres mad i flyet

   

   

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Kina

 • Pas og visum

  Der kræves visum til Kina, der er inklusiv i rejsens pris. Information herom tilsendes tættere på afrejse.

  Pas skal være gyldigt ½ år efter hjemrejse. Passet bør altid medbringes eller opbevares i hotellers sikkerhedsbokse. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

   

   

 • Rejsevaccination og hygiejne

  I Kina er hygiejnen bedre end de fleste andre steder i Asien. Det er slet ikke noget problem, når vi opholder os på hotellerne. Men er man ude i byen, kan det være en god ide f.eks. at medbringe egne spisepinde, og generelt bare bruge sin sunde fornuft.

  Som i de flere andre lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Tal evt. med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin.
  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

  I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

 • Valuta

  Kreditkort (Master, Visa, Diners og American Express) kan bruges på hotellerne og i de fleste shopping malls. Man kan hæve kontanter i kontantautomaterne, der flere steder i de større byer.
  Betalingstjenesten AliPay (den kinesiske udgave af MobilePay/Apple Pay) er vidt udbredt i Kina - og kan bruges overalt, selv i små gadeboder. Det anbefales at downloade den inden afrejse.

  RMB (= Ren Min Bi, folkets penge, den kinesiske valuta) kan kun veksles tilbage til udenlandsk valuta ved afrejse i lufthavnen, og kun såfremt man kan fremvise en kvittering fra hæveautomat.

 • Måltider

  Morgenmaden er vestlig på hele turen, dog med lokal morgenmad i Yangshuo. Hovedmåltiderne består typisk af kogte/stegte grøntsager og kød, surt og sødt samt ris. Kniv og gafler kan ofte bestilles de fleste steder, men ellers må man klare sig med spisepinde og/eller ske.

 • Fysisk form på rejsen

  For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

 • Telefoni og elektricitet

  Der er 220 volt, så danske el-apparater kan bruges.  Danske elstik er brugbare nogle steder, men medbring evt. en adapter.

  Man kan ringe og sende sms fra danske mobiltelefoner. De fleste store teleselskaber i Danmark har Kina med i deres World Roaming. 

 • Drikkevand

  Drik ALDRIG vand fra hanen - heller ikke på hotellerne. Undgå is. Det er muligt at købe flasker med mineralvand mange steder i Kina. 

 • Drikkepenge

  Rejsens pris inkluderer drikkepenge og helpension til guider, chauffører og restauranter. Til lommepenge er 50-100 kr/dag nok.

 • Foto

  Hvis man vil fotografere mennesker, bør man altid spørge om lov først.

 • Klima og påklædning

  Generelt vil vejret være godt, dog køligt til koldt i Beijing, og noget varmere på den sydlige del af rejsen i Guilin området. Der er typisk ca. 15-25 grader om dagen og 5-15 grader om natten. Da temperaturerne kan variere, bør man medbringe tøj til både køligt og varmt vejr samt vindtæt jakke. Desuden regntøj, solbriller og solhat. Medbring også gerne en dagsrygsæk til at medbringe vand, en trøje eller andre ting, man kan få brug for i løbet af dagen.

 • Indkøb

  De traditionelle souvenirs i Kina er stadig f.eks. silke (både i metermål og forarbejdet), lakarbejder, malerier og kaligrafi, cloisonné, stenstempler, drager, og meget, meget mere.

 • Prisniveau

  En øl på en restaurant koster ca. 10 kr., en sodavand eller vand ca. 3-4 kr. Vand i en kiosk koster ca. 2-3 kr.

 • Bagage

  Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

  Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.

 • Håndbagage

  Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Tidsforskel

  Kina er 7 timer foran Danmark. Når kl. er 12:00 i Danmark, er den 19:00 i Kina. Når der er sommertid i Danmark, er tidsforskellen 6 timer.

 • Forsikring

  Selvom Kina er et af de absolut sikreste lande i Asien at rejse i tilrådes det, at man tegner en rejseforsikring, der dækker såvel tyveri og beskadigelse af bagage, som udgifter til sygdom og hjemtransport.

 • Indenrigsfly

  På flyrejserne i Kina må man ikke medbringe lightere eller magnetiske genstande, hverken i hovedbagage eller håndbagage. Desuden må man ikke medbringe flydende ting som alkohol, og ofte tillades det ikke at medbringe neglefile og andre ting som kan opfattes som våben. Dette skal alt sammen i hovedbagagen. Alt med batterier skal i håndbagagen.

 • Værd at vide

  For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Kina.