Vandreferie i Slovenien

Tag med ud i de Julianske Alper i grønne Slovenien

Vandr med i det nordvestlige hjørne af Slovenien, som gemmer på en rig og grøn natur. Slovenerne er venlige og stolte af deres lands grønne profil, og vi nyder de maleriske kløfter, brusende vandfald, blå søer og bor på samme hotel alle dage.

Priser fra

13.590 kr.

Max. 16 deltagere

8 dages rejse

Start din rejse her

Kom med på vandreferie i det naturskønne Slovenien, hvor vi vandrer i en lille og overskuelig gruppe til nogle af de smukkeste steder i det nordvestlige Slovenien. Her passer de godt på flora og fauna med højt til himlen og frisk bjergluft. Vi er tæt på grænserne til Friuli-Venezia Giulia i Italien og Kärnten i Østrig. De krystalklare floder, der har skåret mange maleriske kløfter, løber gennem de alpine dale. Smukke bjergsøer og romantiske vandfald findes i stort antal - og vi støder på flere af dem under vores vandringer. Nogle steder er gamle kulturelle landskaber med bjergbygninger og græsarealer bevaret indtil i dag.

Vi bor på det samme hotel hele ugen i bjergbyen Kranjska Gora. Her er et mildt og behageligt klima. Omkring år 1900 voksede en stor helse-turisme frem i området, og i dag er det især vandringer i de storslåede omgivelser, der tiltrækker besøgende. Hotellet råder også over et spa-område med bl.a. swimmingpool.

En fridag midt på ugen kan du benytte til at slappe af i byen, nyde hotellet, vandre i området eller besøge Sloveniens smukke hovedstad Ljubljana, som er overskuelig og overraskende interessant og charmerende. 

Morgenmad og aftensmad er inkluderet hver dag. Frokosterne køber vi enten selv ind til, og de nydes som picnic på vandreturene, eller de kan indtages som varme måltider i bjerghytter undervejs, hvor muligheden byder sig.

Lær den vidunderlige verden i de Julianske Alper i Slovenien at kende!

5 gode grunde til at rejse til Slovenien med Viktors Farmor:

 • Nyd vandreturen gennem Vintgar-kløften med dens træbroer og udsigtspunkter
 • Oplev Bled-søen i pittoreske omgivelser med en kirke på en lille ø midt i søen
 • Gå i den idylliske Voje-dals grønne enge
 • Nyd frokoster i naturen med udsigt til bjerge, dale og søer
 • Bo på samme hotel hele ugen i bjergbyen Kranjska Gora

Dagsprogram

 • Dag 1

  Afrejse mod Slovenien og tur til Bled-søen

  Vi flyver til Ljubljana, hovedstaden i Slovenien. Herfra kører vi ud i bjergene og gør holdt i den meget pittoreske by Bled ved søen af samme navn. Her er der tid til at begynde rejsen, som man har lyst.

  En 6 km lang vandresti fører rundt om Bled-søen. Det er en nem og afslappende vandring uden stejle stigninger.

  Alternativt er der rig mulighed for at sejle på søen i en af de traditionelle både ”pletnas” med stående roere ligesom i gondoler. Bådene findes kun i Bled, og de er af ældgammel oprindelse, da de stammer helt tilbage til 1590. Det er et nedarvet erhverv i ganske bestemte familier at have med sejladsen at gøre. Bådene sejler over til den lille ø midt i søen. Her kan man gå op ad de 99 trin til den lille kirke ”Assumption of Mary Church” fra det 15. århundrede. Inde i kirken er der nogle farverige fresker, der fortæller om Jomfru Marias liv.

  Bled Castle, et rent eventyrslot, knejser på klipperne over Bled-søen. Slottet, der dominerer hele landskabet, er fra det 11. århundrede og dermed et af de ældste slotte i Slovenien. Man kan vandre derop ad en stejl sti, og belønningen er en helt eventyrlig udsigt. Inde i slottet er der museum, og der er også en restaurant med første parket til den forrygende udsigt.

  Efter nogle timer i Bled fortsætter vi til Kranjska Gora og indkvarteres på det dejlige hotel, som bliver vores base for hele ugen.

  Dagens vandring 6 km (hvis man vælger at gå rundt om søen).

  Måltider: Aftensmad

  Overnatning: Kranjska Gora

 • Dag 2

  Vintgar-kløften med panoramaudsigter, vandfald og kaskader

  I dag venter en dag med flotte panoramaudsigter og afvekslende ruter. Vi vandrer gennem Vintgar-kløften, som er en malerisk kløft i nærheden af Bled. Den skærer sig ned mellem næsten lodrette klipper. Der er træbroer og udsigtspunkter langs den 1,6 km lange kløft. Undervejs passerer vi flere vandfald, kaskader og små vandhuller.

  Vi ser også det lille vandkraftværk i Vintgar, og vi kommer forbi den smukke stenbro til togbanen, der forbinder det nordlige Slovenien med Adriaterhavet. 

  Derfra går turen opad til Hom, hvor der ligger en historisk kirke, St. Katarina. Vi fortsætter ad en sti til Osojnica Viewpoint, hvorfra der er en enestående smuk udsigt over Bled-søen og de omgivende bjerge med bjergtoppene Ojstrica og Osojnica. 

  Dagens vandring er på 13 kilometer. Højdeforskel 300 m.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Kranjska Gora

 • Dag 3

  Udsyn til smukke bjergtinder som Mt. Jalovec

  Vi går i dag mod Slemenova Spica, som er et grønt udsigtspunkt over de Julianske Alper. Først skal vi med bussen til Vrsic-bjergpasset i 1.611 meters højde. På vej hertil ser vi sikkert flere cyklister, da det er et yndet cykel-område for de mange slovenere, der finder inspiration i de to aktive nationale helte Tadej Pogačar og Primož Roglič, som har vundet mange af de største etapeløb inden for landevejscykling i Europa. 

  Ved passet begynder dagens vandring, som byder på udsigter til nogle af Sloveniens flotteste bjerge herunder Mt. Jalovec og Mt. Mangart. Underlaget i dag er mest grus og med få stigninger med trapper eller større sten.

  Fra Slemenova Spica kan man skue ud over Planica-dalen og se til Østrig. 

  Dagens vandring er på 10 kilometer. Højdeforskel 300 m.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Kranjska Gora

 • Dag 4

  Fridag i bjergene eller hovedstaden Ljubljana

  Dagen i dag er til fri disposition. Man kan nyde omgivelserne ved hotellet, vandre i området eller tage den offentlige bus til Ljubljana og selv gå på opdagelse i en af Europas mest charmerende hovedstæder.

  Her kan man besøge det centrale marked, hvor man f.eks. finder kunstgalleriet Dobravaga, som huser værker fra yngre slovenske kunstnere på en meget original måde. 

  Man kan også besøge nationalmuseet eller tage på en tur med det miljøvenlige urbane elektriske tog rundt om byen. 

  Rejselederen vil naturligvis være behjælpelig med ideer til fridagen - om den så skal stå på vandring eller en bytur. Vi mødes om aftenen til en fælles middag. 

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Kranjska Gora

 • Dag 5

  Den naturskønne Vrata-dal og foden af landets højeste top

  I dag oplever vi Vrata-dalen i hjertet af de Julianske Alper. Vi vandrer i dalen, til vi kommer til foden af den nordlige mur af den højeste top i Slovenien, Triglav (2864 m). Vi gør holdt ved de to vandfald Pericnik. Herfra til Vrata fører stien under de såkaldte »Gallerier«. Det er hule konglomerat-klipper, eroderet af floden, som i dag løber dybt nede.

  Vandreturen er relativt afslappende, da det går meget ligeud, og stien er god.

  Den flot beliggende bjerghytte Aljazev i Vrata-dalen er det sidste stop på dagens vandretur.

  I aften spiser vi middag på en af byens hyggelige restauranter. 

  Dagens vandring er på 10 kilometer. Højdeforskel 270 m.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Kranjska Gora

 • Dag 6

  Blandt vandfald og grønne enge

  Vi følger den krystalklare å Mostnica, som har dannet en to kilometer lang slugt lige over landsbyen Stara Fužina i Bohinj-kommunen. Vandet har i det hele taget formet terrænet, som vi går i, og flere sten er navngivet og fotograferes ivrigt af forbipasserende.

  Vi kommer forbi den flotte buebro "Djævlens Bro", der ifølge legenden blev bygget af selveste Djævlen.

  I den øvre del af Mostnica bliver kløften bredere og bliver til den idylliske Voje-dal med grønne enge og flere feriehuse i traditionel slovensk stil. I bunden af dalen ligger en typisk lokal café og det smukke Voje-vandfald.

  Dagens vandring: Ca. 12 kilometer. Højdeforskel 250 m.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Kranjska Gora

 • Dag 7

  Zelenci-naturreservatet og den smaragdgrønne sø

  Vi runder rejsen af med en relativt nem vandring. Efter morgenmaden kører vi små 10 minutter i bus til en parkeringsplads, hvorfra vi følger en gangsti til en smaragdgrøn lille sø, der er kilden til floden Sava Dolinka – som er en biflod til Donau.

  Zelenci-kilden her fryser ikke til om vinteren med en konstant temperatur hele året på 6°C. Her finder vi et udsigtstårn, som giver en smuk udsigt over søen og bjergene.

  Den naturskønne dal Tamar er udgangspunkt for ekstrem bjergbestigning i de Julianske Alper, da dalen er omgivet af storslåede bjerge som Mojstrovka, Ponce og ikke mindst Jalovec. Jalovec er den mest imponerende top i de Julianske Alper og et ikon for alpinister. Vi skal dog ikke på bjergbestigning, men nyder de fantastiske udsigter, mens vandringen fører os til Tamarhytten i bunden af dalen.

  Dagens vandring: Ca. 14 kilometer. Ingen højdeforskel.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Kranjska Gora

 • Dag 8

  Hjemrejse

  Vi kører til lufthavnen i Ljubljana, og hjemrejsen begynder.

  Måltider: Morgenmad 

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Slovenien

 • Pas og visum

  Danske statsborgere kan rejse visumfrit til Slovenien i op til 90 dage. Pas skal være gyldigt under opholdets varighed.

  Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

 • Vaccination

  Det anbefales at være vaccineret mod stivkrampe, difteri og hepatitis A (smitsom leverbetændelse). Tal med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin.

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside https://rejse.ssi.dk. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

  I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

 • Valuta

  Møntfoden i Slovenien er Euro. Alle gængse kreditkort accepteres i Slovenien, dog – som i Danmark – forskelligt fra butik til butik, hvilke kort der accepteres. Der er hæveautomat i byen, hvor vi bor, og der er mange hæveautomater rundt om i de større byer.

 • Fysisk form på rejsen

  For at kunne deltage på vandrerejsen i Slovenien skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 10 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage. Det skal dog understreges, at du på intet tidspunkt skal bære din hovedbagage på vandreturene. 

   

 • Mad og drikke

  Sloveniens rige kultur og historie er tydeligt afspejlet i de kulinariske oplevelser. Et lille geografisk område med påvirkninger fra mange forskellige stilarter mødes på tallerkenen og kombineres til dejlige smagsoplevelser. Sloveniens gastronomi er en kombination af delikatesser fra middelhavskøkkenet og det centraleuropæisk køkken. De ældre traditioner sættes højt med f.eks godt brød og mange forskellige pølsetyper og den berømte kage Potica. Men også helt nye moderne tendenser med stjernekokke i spidsen kan Slovenien præstere.

 • Drikkevand

  På hotellet er vandet af meget fin kvalitet og kan drikkes. Klorsmagen kan kun lige anes.

  Vand fra hanen i Slovenien er i øvrigt af varierende kvalitet og kan smage lidt af klor. Det er muligt at købe flaskevand.

 • Telefoni og internet

  Landekoden til Slovenien er +386

  Når du befinder dig i et EU-land (samt i Norge og Island) sikrer EU's regler, at du kan ringe og bruge data til samme pris, som når du er i Danmark. Der er som regel et loft for data, og du vil typisk modtage en sms om dette fra dit teleselskab ved indrejse. Typisk vil du desuden også modtage en sms, når loftet er nået.

  På de fleste hoteller er der desuden trådløst internet.

 • Elektricitet

  Der bruges almindelige europæiske stik.

 • Drikkepenge

  På restauranter er det normalt, at man lægger ca. 10% til beløbet. På hotellet forventes ingen drikkepenge – heller ikke til værelsesrengøringen.

 • Foto

  Hvis man vil fotografere mennesker, bør man altid spørge om lov først. Lad være med at fotografere i lufthavnen og ved militære installationer.

 • Prisniveau

  Prisniveauet i Slovenien er under EU-gennemsnittet. Et måltid mad på en restaurant koster ca. 80-100 kr., men det er naturligvis muligt at få måltider i alle prisklasser.

 • Bagage

  Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære den selv.

 • Håndbagage

  Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens. Du må gerne tage powerbanks med, så længe de ikke overskrider 100Wh, og så længe du har dem med i håndbagagen.

 • Klima

  Slovenien har milde til varme somre og kolde vintre i bjergene og dalene i øst. Den bedste rejseperiode er fra medio april til medio oktober.

 • Tidsforskel

  Der er ingen tidsforskel mellem Danmark og Slovenien.

 • Pakkeliste

  Husk at supplere pakkelisten med:

  • Badetøj og badesandaler til de hotellets pool
  • Paraply/regntøj
  • Vådservietter/håndsprit
  • Kasket eller solhat + solbriller
  • Lille dagtursrygsæk
  • Vandresko/-støvler
  • Evt. medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)
 • Værd at vide

  For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

  Læs mere om, hvilke andre fordele du har som rejsende med Viktors Farmor her.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Slovenien.