Ring til os 86 22 71 81       Nyhedsbrev       Trustpilot 4,5 starts

Rejser til Mellemamerika

Find din rejse i Mellemamerika

På en rejse til Mellemamerika får du oldgamle kulturer, mødet med mennesker, vidunderlige farver og nye smagsoplevelser.

Her er stolte oprindelige folkestammer, der holder gamle traditioner i hævd og lever i pagt med naturen. Her er rygende vulkaner, turkisblå laguner, tågeregnskove, skræppende araer, frodige kaffemarker, sukkerrør og noget af verdens bedste chokolade. Historierne er mange i Mellemamerika

Der er et forrygende fugle- og dyreliv med skildpadder, der kommer op på stranden for at lægge æg, og i Nicaragua findes verdens eneste sø med hajer. Der er flotte bygninger fra kolonitiden og primitive hytter i regnskoven. Stemningen er caribisk flere steder og afslappet – mañana, mañana – lyder det ofte. Det betyder i morgen – og meget kan vente til i morgen, for der skal være tid til at nyde livet.

Hør om vores rejser til Mellemamerika

Et fascinerende lydtæppe Der er aldrig stille i regnskoven. Der er brøleaberne, der begynder ved daggry, om dagen er det de skræppende og farverige araer, og når aftenen falder på, er der et kor af evigt kvækkende frøer. Det er fascinerende og et spændende lydtæppe i det evigt grønne paradis. Jeg elsker det.

Irene Hellvik
Rejseleder

Opdag Mellemamerika - fra tågeregnskov til farverig folkefest

Landene i Mellemamerika ligger skulder ved skulder i den smalle tange, der forbinder Nordamerika med Sydamerika. Regionen byder på et væld af farverige og overraskende oplevelser, og vi nyder, nu gennem mere end 25 år, at arrangere rejser til Mellemamerika – både i kombination med hinanden og som enkelte destinationer. Lad os dykke ned i et par af landene, som er med til at gøre Mellemamerika helt specielt. 

I Costa Rica oplever vi sovende vulkaner, forskellige typer af regnskove, chokoladesmagning og ikke mindst et imponerende dyreliv. Landet er helt perfekt for dig, der er vild med de store naturoplevelser, da en tredjedel af landet er udlagt til bl.a. nationalparker. En kop kaffe er heller ikke en dårlig ide. Kaffen i Costa Rica er nemlig kategoriseret som noget af verdens bedste. Vi besøger bl.a. tågeregnskoven Monteverde på en rejse. Her er et utrolig rigt dyreliv - og det er bl.a. et paradis for fugleelskere. Hvis vi kigger godt efter, kan vi spotte den smukke quetzal med sin lange blågrønne hale. Costa Rica er utrolig frodigt møde

Panama er det langstrakte land, der forbinder Mellemamerika med Sydamerika. Det er også her, vi finder den enorme bygningskonstruktion Panamakanalen. Men landet er meget mere end sin kanal. Hele syv oprindelige folkestammer bor fortsat i landet og holder flere af deres traditioner i hævd. Og så passer Panama godt på sin natur med nationalparker med vulkaner, vandfald, varme kilder og et rigt dyreliv. Junglen i Panama er noget af det mindst udforskede i verden, og der er strande med hvidt pulversand og svajende palmer. Panama har lidt af det hele

Bevæg dig væk fra de gængse ruter på grupperejse

Vi har lavet grupperejser i over 25 år og rejser altid i mindre grupper på vores rejser i Mellemamerika - max. 20 gæster. Og på vores vandreferier i Costa Rica er vi max. 16 deltagere. Vi mener, at det giver større oplevelser og plads til mere fleksibilitet. Derudover er det også vores erfaring, at mindre grupper skaber mere nærvær. Vi kommer hinanden mere ved og er fælles om oplevelserne.

Det gør sig bl.a. gældende i Mexico, hvor vi tager til en farverig folkefest og fejrer De Dødes Dag sammen. De Dødes Dag fejres hvert år i slutningen af oktober, og det er med til at samle folk. Det sker bl.a. på kirkegårde, hvor hver familie samles om deres afdødes gravplads og drikker en skål for dem. 

I Guatemala besøger vi mayaernes skjulte by Tikal på en heldagsudflugt. Dybt inde i junglen dukker Tikal op - en af mayaernes mest magtfulde og betydningsfulde byer. Her venter ruiner af paladser, templer og nogle af de største og højeste trappepyramider i mayaernes verden. Det er helt specielt at stå sammen midt i junglen og se de enorme konstruktioner. 

I Nicaragua besøger vi et romdestilleri, der producerer deres mest berømte rom: Flor de caña. De dyrker selv deres egne sukkerrør, og rommen er absolut værd at smage. 

Hvornår skal du rejse til Mellemamerika

Det bedste tidspunkt at rejse i Mellemamerika afhænger af, hvad du gerne vil opleve. Generelt varer den tørre sæson fra november til april, hvilket også gør den periode til det mest populære tidspunkt. Her er vejret typisk mildt og solrigt. Regnsæsonen kører fra maj til oktober og bringer frodigere landskaber med sig og typisk færre turister. Regnskyllene kommer ofte i korte perioder og meget intenst. 

Typiske spørgsmål om rejser til Mellemamerika

 • Er det sikkert at rejse i Mellemamerika?

  Sikkerheden varierer fra land til land i Mellemamerika, og det er altid en god ide at tage de nødvendige forholdsregler - som f.eks. at lade værdigenstande blive på hotellet, hvis du bevæger dig i et område med mange mennesker.

  F.eks. er Costa Rica kendt for at være en af de sikreste destinationer i regionen med veludviklet turistinfrastruktur og lav kriminalitet. Landet har en stabil regering og fokuserer meget på turistsikkerhed. I Honduras er kriminalitetsraten højere, og generelt skal man i hele regionen passe på sine værdigenstande, når man rejser i de større byer og hovedstæder. 

 • Hvor er det godt at tage på vandreferie i Mellemamerika?

  Viktors Farmor har lavet rejser til Mellemamerika i over 25 år, og et af de lande, som vi ynder at lave vandreferier til, er Costa Rica. 60% af landet er dækket af skov, hvilket gør det til et af de mest biodiverse i Latinamerika med et væld af dyre- og plantearter. Vi finder en blanding af løvfældende regnskov, tropisk regnskov og tågeregnskoven i landet, som er med til at gøre det så diverst - og tiltrække et væld af dyrearter. På en vandreferie i Costa Rica kan du både støde på dovendyr, brøleaber, kollibrier, røde araer, tapirer, bæltedyr og leguaner. 

 • Hvem møder du i Mellemamerika?

  Der er naturligvis store forskellige fra land til land, men generelt bliver du mødt af en gæstfri og hjælpsom befolkning, når du rejser i Mellemamerika. Og oftest er de klar til en snak om vind og vejr. 

  I lande som Guatemala og Panama lever der mange forskellige oprindelige folkeslag. Bl.a. Garifuna- og Ngöbe-folk, som har bevaret mange af deres gamle skikke, sprog og håndværk. 

  At besøge lokale markeder, deltage i traditionelle ceremonier og smage på autentisk mad er blot nogle af de måder, du kan komme tættere på lokalbefolkningen og deres unikke kultur.

 • Hvad spiser man i Mellemamerika?

  Der er flere elementer, som går igen, når du rejser i de mellemamerikanske lande. Det er f.eks. majs, madbananer, kylling, gris, ris, bønner og et væld af forskellige frugter.

  5 retter, du typisk støder på, er: 

  • Gallo pinto: En klassisk ret fra Costa Rica og Nicaragua lavet af ris og bønner. Spises typisk til morgenmad.
  • Pupusas: Fyldte majsmelspandekager fra El Salvador, ofte med ost, bønner eller svinekød.
  • Tamales: Majsdej fyldt med kød, grøntsager eller frugt, pakket ind i bananblade eller majsskaller. Kan du støde på over hele Mellemamerika. 
  • Sancocho: En traditionel panamansk kyllingesuppe med yuca, majs og grøntsager.
  • Ceviche: Marineret rå fisk med citrus, løg, chili og koriander. Det er en favorit i kystområderne.
 • Hvilke sprog snakker man i Mellemamerika?

  Hovedsageligt i hele regionen snakkes der spansk. Så det er selvfølgelig en fordel at kunne et par sætninger. Det kunne f.eks. være: 

  • Una botella de agua, por favor (en flaske vand, tak)
  • Dónde está el baño? (hvor er toilettet)
  • Dónde está... (hvor er...) 
  • Me llamo... (jeg hedder...) 
  • La cuenta, por favor (regningen, tak)
  • Cuánto cuesta... (hvor meget koster...) 

  I de fleste lande i regionen tales der dog også et fint engelsk, så du kan sagtens rejse til regionen uden at kunne spansk. 

  Der tales også mange oprindelige sprog i flere af landene, bl.a. Maya og Nahuatl. 

Få mere rejseinspiration

 • Landsbyen rangrik ligger for foden af bjergene lidt udenfor Kaza. Foto af Anders Stoustrup

  Artikler

  Læs med i Viktors Farmor artikelunivers med fortællinger fra hele verden. Lad dig overraske, find...
  Se mere
  Landsbyen rangrik ligger for foden af bjergene lidt udenfor Kaza. Foto af Anders Stoustrup

  Artikler

  Læs med i Viktors Farmor artikelunivers med fortællinger fra hele verden. Lad dig overraske, find...
 • Rejsetyper

  Vi tilbyder et bredt udvalg af rejsetyper på vores grupperejser. Hver rejsetype har sine egne uni...
  Se mere

  Rejsetyper

  Vi tilbyder et bredt udvalg af rejsetyper på vores grupperejser. Hver rejsetype har sine egne uni...
 • Solopgangen kan opleves fra luftballon. Foto Tea Tougaard

  Webinar

  Gennem vores rejsewebinarer ønsker vi at viderebringe lidt af den her magi direkte til dig, så du...
  Se mere
  Solopgangen kan opleves fra luftballon. Foto Tea Tougaard

  Webinar

  Gennem vores rejsewebinarer ønsker vi at viderebringe lidt af den her magi direkte til dig, så du...

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om rejser til Mellemamerika.

Ring til os 86 22 71 81
 • Mere end 25 års erfaring med unikke grupperejser

 • Mindre grupper større oplevelser

 • Inkl. drikkepenge til guider og chauffører