Irene Hellvik

Irene lægger vægt på autentiske oplevelser af lokalbefolkningens traditioner og skikke.

Irene Hellvik - rejseleder i Syd- og Mellemamerika for Viktors Farmor

Irene er cand. mag. i historie og social antropologi/etnografi. Hun har gennem mange år arbejdet med speciale i landbokultur, andelsbevægelse og kulturhistorie i det hele taget og har en solid baggrund som foredragsholder.

I en årrække sad hun som Danmarks repræsentant i Nordisk Gen Bank på grund af sin viden om fødevareplanter og deres vej til Danmark.

For år tilbage bød der sig pludselig en mulighed for at lede en rejse til Peru, og siden er Irene blevet en endog meget rutineret rejseleder. I Latinamerika har hun speciale i Nicaragua, Costa Rica, Panama, Argentina, Peru, Bolivia og Chile.

I Europa er hun særdeles velbevandret i Balkan-landene, deres historie og geografi. Også Baltikum er et område, der interesserer Irene meget, og hun har rejst der flere gange i forbindelse med sit arbejde som kulturformidler for danske museer og finder især den kulturelle udvikling i de gamle Sovjet-besatte områder spændende. Desuden er Irene rejseleder på rejser til Kaukasus, Armenien, Georgien og Uzbekistan for Viktors Farmor.
 

Viktors Farmors rejseleder Irene Hellvik på rejse i Mellemamerika

Rejs med Irene Hellvik