Hvad søger du?

Australien

Koalaer, kænguruer, hajer og krokodiller. Ørken, regnskov og alt imellem. Landet "Down Under" har lidt af det hele.

 

En boomerang vender tilbage. Det er der også mange, der har lyst til, når de har været i Australien for første gang. For det store land bliver man ikke færdig med ved bare ét besøg. Men gør man brug af indenrigsfly, kan man nå meget på tre uger.

Australien er mere en 7,5 millioner kvadratkilometer stort og størstedelen er savanne og ørken. Det er omgivet af Det Indiske Ocean, Sydhavet og Stillehavet. De fleste kender Ayers Rock (Uluru) og Great Barrier Reef – og et besøg på disse berømte lokationer hører selvfølgelig med på en rejse til Australien.

Det australske dyreliv er rigt og varieret. Ikoniske dyr som kænguruer og koalaer kan opleves i deres naturlige omgivelser. Og så skal man ikke glemme, at australske vine siden 1960'erne har vundet international anerkendelse. Dem skal man selvfølgelig smage - måske mens man studerer wallabyerne, der myldrer frem lige omkring solnedgang.

 

Viktors Farmor i Australien

Fra Queensland i nord over Northern Territory til South Australia i syd og New South Wales i øst. Viktors Farmor tager dig med til en række australske højdepunkter fra nord til syd.

Vi skal på sejltur på verdens største koralrev; en repræsentant for aboriginalkulturen tager os med på vandring i regnskoven ved Cairns; i Kings Canyon oplever vi ”outback” livet og ser landets utæmmede skønhed i ørkenen. På Kangaroo Island ser man mange dyr og fugle – selvfølgelig kænguruer, men måske også de charmerende koalaer.

I ørkenbyen Coober Pedy skal vi bo under jorden, og i storbyen Sydney skal vi naturligvis se det berømte operahus tegnet af den danske arkitekt Jørn Utzon. Rejsen til Australien varer 20 dage – for der er meget at opleve og afstandene er store.

Vi har endnu ikke planlagt rejser i Australien i 2022 og 2023 - følg med på denne side for at se, hvornår vi igen har en rundrejse til Australien på programmet. Du kan også kontakte os ved at klikke her.

 

  

Praktiske oplysninger Australien

 • Der er visumpligt til Australien, og passet skal være gyldigt i 6 mdr. udover hjemrejsedatoen. Der søges gratis visum på internettet her: https://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/651-/eVisitor-Online-application. Du får en e-mail, når visummet er bevilliget.

  Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

 • Vaccination. Der kræves ingen obligatoriske vaccinationer ved indrejse til Australien, men det anbefales altid at søge oplysninger hos egen læge eller hos Statens Seruminstitut www.ssi.dk/rejser, men som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri.

  I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

 • Møntfoden er australske dollars (A$) og forkortes AUD, og der går 100 cents på en australsk dollar, som svarer ca. til 5 kr.

  Prisniveauet er en smule lavere end i Danmark og højere i storbyerne end i bushen.

 • Telefon. Landekoden for Australien er +61.

  Mobiltelefon. Kontakt din tele-udbyder.

 • Australien har 240 volt og stik med hhv. tre og to skrå ben, hvorfor adapter er nødvendig.

 • Australien har en ret høj hygiejnisk standard, og du kan sagtens drikke vandet. Det vil nogle enkelte steder have en let klor-agtig smag, men der er stadig sikkert at drikke.

 • På restauranter og hoteller er drikkepenge inkluderet. Er man meget tilfreds med servicen, kan 10 % lægges til regningen. På grupperejser betales drikkepenge til lokal guide og chauffører af Viktors Farmor.

 • Det er normalt tilladt at fotografere overalt i Australien. I Uluru-Kata Tjuta Nationalparken er der fotoforbud enkelte steder. Disse er tydeligt afmærkede.

  Ønsker du at fotografere personer, er det dog mest høfligt at spørge først.

 • Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

  Hvis du medbringer særligt kikkertudstyr er der grænser for bagage i flyet. Forhør dig hos Viktors Farmor. Det anbefales at tegne en forsikring for særligt kostbart udstyr, der checkes ind, da flyselskabet ikke dækker dette med et særligt stort beløb.

 • Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Australien strækker sig over tre klimazoner, hvoraf den øverste tredjedel befinder sig i troperne, dvs. Northern Territory, Queensland og den nordlige del af Western Australia. Det meste af resten af landet, South Australia, New South Wales og den sydlige del af Western Australia befinder sig i subtroperne og den sydlige kyst, Victoria og Tasmanien befinder sig i det tempererede bælte.

  Årstiderne er modsat de danske, hvilket betyder, at der i det tempererede og subtropiske bælte er forår fra september til november, sommer fra december til februar, efterår fra marts til maj og vinter fra juni til august. Det tropiske bælte derimod har kun to “årstider”; regntiden og den tørre periode. Regntiden varer fra slutningen af november til begyndelsen af april, hvor den meget tørre tid tager over.

 • Australien har tre tidszoner; Western, Central og Eastern Standard Time, hvor man er hhv. 7 – 9 timer foran dansk normaltid og dermed også tæt på den internationale datolinje. Australien har sommertid, men perioden varierer lidt de forskellige delstater imellem. I vores vinterperiode (slut oktober – start april) vil tidsforskellen være op til 10 timer.

 • Husk at supplere pakkelisten med:

  - Vækkeur

  - Solbriller, kasket eller hat

  - Solcreme

  - Evt. feltflaske / vandflaske

  - Læbepomade

  - Lille rygsæk

  - Gode vandresko eller –støvler

  - Badetøj + badehåndklæde

  - Insektspray

  - Vådservietter

  - God kikkert

  - Fluenet

 • For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.