Logo

Australien

Koalaer, kænguruer, hajer og krokodiller. Ørken, regnskov og alt imellem. Landet "Down Under" har lidt af det hele.

 

En boomerang vender tilbage. Det er der også mange, der har lyst til, når de har været i Australien for første gang. For det store land bliver man ikke færdig med ved bare ét besøg. Men gør man brug af indenrigsfly, kan man nå meget på tre uger.

Australien er mere en 7,5 millioner kvadratkilometer stort og størstedelen er savanne og ørken. Det er omgivet af Det Indiske Ocean, Sydhavet og Stillehavet. De fleste kender Ayers Rock (Uluru) og Great Barrier Reef – og et besøg på disse berømte lokationer hører selvfølgelig med på en rejse til Australien.

Det australske dyreliv er rigt og varieret. Ikoniske dyr som kænguruer og koalaer kan opleves i deres naturlige omgivelser. Og så skal man ikke glemme, at australske vine siden 1960'erne har vundet international anerkendelse. Dem skal man selvfølgelig smage - måske mens man studerer wallabyerne, der myldrer frem lige omkring solnedgang.

 

Viktors Farmor i Australien

Fra Queensland i nord over Northern Territory til South Australia i syd og New South Wales i øst. Viktors Farmor tager dig med til en række australske højdepunkter fra nord til syd.

Vi skal på sejltur på verdens største koralrev; en repræsentant for aboriginalkulturen tager os med på vandring i regnskoven ved Cairns; i Kings Canyon oplever vi ”outback” livet og ser landets utæmmede skønhed i ørkenen. På Kangaroo Island ser man mange dyr og fugle – selvfølgelig kænguruer, men måske også de charmerende koalaer.

I ørkenbyen Coober Pedy skal vi bo under jorden, og i storbyen Sydney skal vi naturligvis se det berømte operahus tegnet af den danske arkitekt Jørn Utzon.

Rejsen til Australien varer 20 dage – for der er meget at opleve og afstandene er store.

 

Rejser til Australien

Viktors Farmor baggrundsbillede