Logo

Jule- og nytårsrejser

Julen står for døren. Og vi har lagt sidste hånd på årets julerejser, så vi kan tilbyde ikke mindre end 12 alternativer til dansk jul og nytår.
Hvad er nu det? Har de set pinsesolen danse for længe hos Viktors Farmor?

Hold jul under varme himmelstrøg med Viktors Farmor

Hold jul under varme himmelstrøg med Viktors Farmor

Nej, slet ikke. Tværtimod har vi bevaret det kølige overblik og ser frem mod højtiden. Vi kan mærke en stigende interesse for at bruge juleferien på andet end and og rødkål, og vi har bare været ude i god tid for at sikre os de bedste rejsemål og hoteller. For én ting er sikker: Det bliver atter jul. Også i 2020.

Så det rabler ikke: julerejsen står for døren!

Som sædvanlig lægger vi vægt på, at julerejserne handler om at opleve et andet land, uden julepynt og løbske nytårs-raketter. Tiden bruger vi på oplevelser. Og sikke oplevelser!
  

Her er din juleaftensdag

I Costa Rica nyder du de flotte udsigter over Central Valley på din vej gennem San Isidro del General. Du tager turen over Cerro de la Muerte, Dødens Bjerg. En vej, der i gamle dage overraskede de mest uforberedte rejsende. I Vietnam kan du glemme alt om vinterdæk og slud på vejene, når du vågner til en storslået solopgang over Halong bugten - du nyder den fra dækket af vores egen junke. Formiddagen tilbringer du i ro og mag på bugten, og senere tager du nattoget til kejserbyen Hué, der er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Byen udforsker du den 25. december.

På rejsen Sri Lanka - natur og hvaler starter dagen tidligt - og kursen sættes mod Bundala nationalparken, der er hjemsted for et utal af fuglearter. Du skal også stifte bekendtskab med Sri Lankas berømte the, når du besøger en mindre thefabrik. Når du går i seng, er det med forventningen om, at 1. juledag bliver helt speciel i år - du skal nemlig på hvalsafari! Har du valgt Sri Lanka rundrejsen er du på vej mod byen Kandy. Kandy regionen udgør Sri Lankas hjerte og ligger midt i en dal omgivet af bjerge. Du besøger Tandens Tempel - Sri Lankas helligste sted. Efter sigende ligger Buddhas hjørnetand gemt i et antal rigt udsmykkede ædelstensbesatte relikvieskrin.

Julerejsen til Indien byder på en perlerække af kongeslotte, nænsomt ombygget til hoteller. Et af dem finder vi i den lille by Alsisar, hvor julemiddagen serveres i fyrstelige omgivelser. Enten i en grandios spisesal, eller på tagterrassen. Afhængigt af vejret.

Har du valgt Jordans højdepunkter som din julerejse, bruger du dagen på at udforske et verdensvidunder: Petra. Du starter med at vandre eller ride ned til den snævre klippeslugt, Siq'en, hvorefter du fortsætter gennem Siq’en. Undervejs kommer du forbi kultnicher, som oldtidens besøgende og beboere har udhugget. Så fremkommer byen pludselig for dig med dens rosafarvede templer og grave udhugget i sandsten. Dit første møde med Petra, vil du huske for altid! Har du mere tid til rådighed, er det måske kombinationsrejsen Jordan og Israel, du har valgt. Til programmet for din juleaftensdag vil i så fald høre en byrundtur i Amman, hvor du lægger vejen forbi Citadelhøjen med restaurerede bygningsværker fra romersk, byzantinsk og islamisk tid. Næste punkt er borgen Aljun, hvorfra du kan nyde en fantastisk udsigt over Jordandalen og Det Døde Hav. Men du er slet ikke færdig endnu - dagens højdepunkt venter! Jerash, det bibelske Gerasa, er et imponerende eksempel på en hellenistisk-romersk storby, hvor du vandrer igennem søjlekolonnader, ser templer og torve og teatret. Du kan gå i seng med visheden om, at din rejse kun lige er begyndt.

rundrejsen i Etiopien byder dagen på et besøg i Gondar, der blev grundlagt i 1635 af Kong Fasilidas og var hovedstad i 250 år. Denne periode var de etiopiske kirkemaleriers ”guldalder”. Her er mange historiske bygningsværker, paladser og kirker, og du besøger byens paladskompleks, Fasil Ghebbi, badet som bruges til den årlige Timkat-festival, samt den unikke Debre Birhan Selassie kirke med sine unikke malerier af ”afro-engle”.

Juleaftensdag på rundrejsen i Burma byder på en gåtur på verdens længste teaktræsbro over søen Tangthaman. Broen bruges dagligt af de mange munke og den lokale befolkning og er et af de mest fotograferede bygningsværker i landet. Du fortsætter til pagoden, der huser den berømte Mahamuni Buddha og herefter besøger du Det Gyldne Munkekloster - Shwe Kyaung samt Kuthodaw pagoden med de indgraverede 729 stentavler, der tilsammen udgør Tripitakaen, som er Buddhisternes ”bibel”.

Og så er der Marokko, hvor vi har 2 afgange på en særlig jule- og nytårsrejse. Har du valgt julerejsen, er du på oplevelse i legendariske Marrakesh, hvor du slentrer en tur i den gamle bydel, medinaens, gamle håndværkskvarterer. Efter frokost besøger du det smukt dekorerede Bahia Palads, og lytter til den spændende historie om gamle dages haremsliv.
 

Årets nytårsrejser

Står din hu til jul i Danmark og nytår i verden, så klarer vi det på Omans højdepunkter. Den 31. december står vi tidligt op og håber at se æglæggende havskildpadder, eller måske nyklæggede skildpadder, der sætter kursen mod solen, når den stiger op over havet i øst. Nytårsaften sidder vi i en camp i ørkenen Wahiba Sands, hvor der er frit udsyn til stjernehimlen.

Du kan også vælge at fejre jul i Danmark og nytår i Marokko. I så fald byder den 31. december på en rundtur i Marrakesh's medina med frokost på en lille restaurant tæt på Fna pladsen. Her findes de mest fantastiske tekstiler, håndknyttede berbertæpper, filthatte og filttøfler, smedejernslamper i alle faconer, tunge afrikanske sølvsmykker eller sko.

På rejsen Smuttur til Jerusalem og Jordan begynder nytårsaftensdag med et besøg i den charmerende lille by Madaba, hvis historie går mere end 3500 år tilbage, og som i dag er kendt for sine imponerende byzantinske mosaikker. Du skal også prøve noget specielt denne dag: at flyde i Det Døde Hav. Når du går til ro, er det med forventningens glæde om, at du starter det nye år med at udforske et verdensvidunder: Petra.

Menuen er ikke oplyst endnu. Tag eventuelt selv klejner med.

Vi er glade for kunne tilbyde et så stort udvalg af julerejser til både Mellemøsten, Afrika, Asien og Latinamerika. Du kan læse mere om rejserne ved at klikke på links på denne side.
 

Glædelig jul og godt nyt(rejse)år!