Hvad søger du?

Jule- og nytårsrejser

Vi har lagt sidste hånd på 2021's julerejser, så vi kan tilbyde ikke mindre end 8 alternativer til dansk jul og nytår.

Vi har mærket en stigende interesse for at bruge juleferien på andet end and og rødkål, og vi har derfor været ude i god tid for at sikre os de bedste rejsemål og hoteller. For én ting er sikker: Det bliver atter jul. Også i 2021.

Så det rabler ikke: julerejsen står for døren, selvom der stadig er lang tid til december 2021!

Som sædvanlig lægger vi vægt på, at julerejserne handler om at opleve et andet land, uden julepynt og løbske nytårsraketter. Tiden bruger vi på oplevelser. Og sikke oplevelser!
  

Her er din juleaftensdag

På rejsen Sri Lanka - natur og hvaler starter dagen med en smuk togtur i højlandet fra Nanu Oya til Haputale med udsigt til grønne theplantager. Herefter sætter du kurs mod Sinharajas tropiske regnskov, der er hjemsted for diverse endemiske dyre- og plantearter, der kun findes her. Når du går i seng, er det med forventningen om, at 1. juledag bliver helt speciel i år - du skal nemlig på safari!

Har du valgt Sri Lanka rundrejsen er du kommet til et af rejsens absolutte højdepunkter: Sigiriya (løveklippen). En formidabel klippeformation, som rejser sig lodret op i landskabet med løvefødder og ruiner fra en forhistorisk tempel/palads på toppen - udsigten herfra er overdådig. Senere bliver du budt på et traditionelt lokalt måltid spist på lotusblade i en landsby.

Juleaften kan også fejres i Italien på rejsen: Kultur og vandring i Umbrien - julerejse. Inden den traditionelle italienske julemiddag om aftenen når du at besøge hovedbyen i Umbrien: Perugia, der på denne tid af året lægger gader til et stort julemarked med et rigt udvalg af julepynt, kunsthåndværk, chokolader, trøfler, salamier, olier, vin, street food og meget andet.

Har du valgt Jordans højdepunkter som din julerejse, bruger du dagen på at udforske et verdensvidunder: Petra. Hen på eftermiddagen kører du til Wadi Rum, et ørkenområde med utroligt smukke naturpanoramaer. Du slutter dagen med at opleve solnedgangen over Wadi Rum fra vores ørken-camp.

Og så er der Marokko, hvor juleaftensdag starter med et morgenbesøg i Menara Haven, et paradisisk sted med kølighed og skygge, oliventræer og frugttræer. Du fortsætter til Palmeriet, en stor palmeoase, hvor du ser kunstudstillingen ”Musée de la Palmeraie”. Efter frokost besøger du Majorellehaven, som har været ejet af den store franske modeskaber Yves Saint Laurent. Du går en tur i denne smukke oase af kaktusser og palmer, hvor farverne danner fantastiske kontraster.

Er du taget på Sydamerika på rejsen Amazonas og Galapagos står din juleaftens dag på udforskning af regnskoven med vores lokale jungleguide. Du skal også sejle i kano på den store Napo flod og besøge et dyrerehabiliteringscenter, hvor frivillige arbejder for at redde sårede og smuglede dyr og genindsætte dem i deres oprindelige omgivelser. Der bliver også tid til at slappe af og nyde skovens mange lyde fra en hængekøje.
 

Årets nytårsrejser

Står din hu til jul i Danmark og nytår i verden, så klarer vi det på Omans højdepunkter. Den 31. december skifter du bus ud med en firhjulstrækker og kører til oasen Wadi Beni Khalid. Nu begynder ørkeneventyret for alvor. Ved landsbyen Mintirib lukker chaufførerne lidt luft ud af dækkene, så bilerne bedre kan køre i ørkenens høje, rødgyldne sandklitter. Se solnedgangen fra en sandbanke, før du går til ro i dit arabiske telt. En nat i ørkenen er en uforglemmelig oplevelse.

Kultur og vandring i Umbrien - nytårsrejse kan du fejre det nye års komme med god mad, musik og hvem ved; måske lidt dans på piazzaen i den charmerende by Montone.

Nytåret kan også fejres et helt unikt sted i verden: på Galapagosøerne. Den 31. december skal du bl.a. besøge Moreno familiens gård, hvor du har mulighed for at se kæmpeskildpadder i deres naturlige habitat. Kæmpeskildpadderne kan blive over 100 gamle, og de kan veje op til 400 kg.

Du kan også vælge at fejre jul i Danmark og nytår i Marokko. I så fald står den 31. december i havernes tegn. Du starter i Menara haven med sin store kunstige sø, beregnet til vandreservoir for Almohade sultanerne. Senere er det Majorellehaven, som, udover at være en oase med kaktusser og palmer, huser et lille berbermuseum, der har en udsøgt samling af brugskunst, smykker og dragter.

Har du valgt at fejre nytår i Jordan, starter din dag med en lille byrundtur i Amman, hvor du bl.a. ser Citadellet og Det romerske Teater. Herefter til dagens højdepunkt: Jerash, det bibelske Gerasa og et eksempel på en stor hellenistisk-romersk provinsby. Men dagen er ikke slut endnu - senere fortsætter du til borgen Ajlun, der ligger med fantastisk udsigt udover Jordandalen og Det Døde Hav.

Menuen er ikke oplyst endnu. Tag eventuelt selv klejner med.

Vi er glade for kunne tilbyde et så stort udvalg af julerejser til både Mellemøsten, Afrika, Asien og Latinamerika. Du kan læse mere om rejserne ved at klikke på links på denne side.
 

Glædelig jul og godt nyt(rejse)år!