Logo

Jule- og nytårsrejser

Vi har lagt sidste hånd på 2021's julerejser, så vi kan tilbyde ikke mindre end 13 alternativer til dansk jul og nytår.

Hold jul under varme himmelstrøg med Viktors Farmor

Hold jul under varme himmelstrøg med Viktors Farmor

Vi har mærket en stigende interesse for at bruge juleferien på andet end and og rødkål, og vi har derfor været ude i god tid for at sikre os de bedste rejsemål og hoteller. For én ting er sikker: Det bliver atter jul. Også i 2021.

Så det rabler ikke: julerejsen står for døren, selvom der stadig er lang tid til december 2021!

Som sædvanlig lægger vi vægt på, at julerejserne handler om at opleve et andet land, uden julepynt og løbske nytårs-raketter. Tiden bruger vi på oplevelser. Og sikke oplevelser!
  

Her er din juleaftensdag

Vietnam kan du glemme alt om vinterdæk og slud på vejene, når du vågner til en storslået solopgang over Halong bugten - du nyder den fra dækket af vores egen junke. Formiddagen tilbringer du i ro og mag på bugten, og senere tager du nattoget til kejserbyen Hué, der er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Byen udforsker du den 25. december.

Costa Rica nyder du de flotte udsigter over Central Valley på din vej gennem San Isidro del General. Du tager turen over Cerro de la Muerte, Dødens Bjerg. En vej, der i gamle dage overraskede de mest uforberedte rejsende. 

På rejsen Sri Lanka - natur og hvaler starter dagen med en smuk togtur i højlandet fra Nanu Oya til Haputale med udsigt til grønne theplantager. Herefter sætter du kurs mod Sinharajas tropiske regnskov, der er hjemsted for diverse endemiske dyre- og plantearter, der kun findes her. Når du går i seng, er det med forventningen om, at 1. juledag bliver helt speciel i år - du skal nemlig på safari!

Har du valgt Sri Lanka rundrejsen er du kommet til et af rejsens absolutte højdepunkter: Sigiriya (løveklippen). En formidabel klippeformation, som rejser sig lodret op i landskabet med løvefødder og ruiner fra en forhistorisk tempel/palads på toppen - udsigten herfra er overdådig. Senere bliver du budt på et traditionelt lokalt måltid spist på lotusblade i en landsby.

Julerejsen til Indien byder på en perlerække af kongeslotte, nænsomt ombygget til hoteller. Et af dem finder vi i den lille by Alsisar, hvor julemiddagen serveres i fyrstelige omgivelser. Enten i en grandios spisesal, eller på tagterrassen. Afhængigt af vejret.

Har du valgt Jordans højdepunkter som din julerejse, bruger du dagen på at udforske et verdensvidunder: Petra. Hen på eftermiddagen kører du til Wadi Rum, et ørkenområde med utroligt smukke naturpanoramaer. Du slutter dagen med at opleve solnedgangen over Wadi Rum fra vores ørken-camp.

Har du mere tid til rådighed, er det måske kombinationsrejsen Jordan og Israel, du har valgt. Til programmet for din juleaftensdag vil i så fald høre et besøg i Madaba, der er kendt for sine byzantinske mosaikker. Herefter går turen til Nebobjerget, hvorfra Moses ifølge den bibelske beretning skuede ud over det forjættede land, inden han døde.

rundrejsen i Etiopien byder dagen på et besøg i Gondar, der blev grundlagt i 1635 af Kong Fasilidas og var hovedstad i 250 år. Denne periode var de etiopiske kirkemaleriers ”guldalder”. Her er mange historiske bygningsværker, paladser og kirker, og du besøger byens paladskompleks, Fasil Ghebbi, badet som bruges til den årlige Timkat-festival, samt den unikke Debre Birhan Selassie kirke med sine unikke malerier af ”afro-engle”.

Juleaftensdag på rundrejsen i Burma sættes kursen mod Bagan. Undervejs besøger du Sagaing, der rummer ca. 600 pagoder og klostre, og her bor omkring 3000 munke og nonner. I et af klostrene kan du spise frokost serveret af nonnerne.

Er det rundrejsen i Guatemala, du har valgt, udforsker du i dag regnskoven i lavlandet, der er fyldt med ruinbyer og andre levn fra mayaernes gamle civilisation. I dag besøger du to af de mindre kendte maya-ruinbyer i området. Første stop er byen Yaxhá, hvor mange af bygningerne stadig ligger skjult af tæt vegetation, hvilket bidrager til følelsen af eventyr. Senere besøger du Topoxté med bygninger fra mayanernes sene periode fra omkring 900- 1200 e. Kr.

Og så er der Marokko, hvor juleaftensdag starter med et morgenbesøg i Menara Haven, et paradisisk sted med kølighed og skygge, oliventræer og frugttræer. Du fortsætter til Palmeriet, en stor palmeoase, hvor du ser kunstudstillingen ”Musée de la Palmeraie”. Efter frokost besøger du Majorellehaven, som har været ejet af den store franske modeskaber Yves Saint Laurent. Du går en tur i denne smukke oase af kaktusser og palmer, hvor farverne danner fantastiske kontraster.
 

Årets nytårsrejser

Står din hu til jul i Danmark og nytår i verden, så klarer vi det på Omans højdepunkter. Den 31. december skifter du bus ud med en firhjulstrækker og kører til oasen Wadi Beni Khalid. Nu begynder ørkeneventyret for alvor. Ved landsbyen Mintirib lukker chaufførerne lidt luft ud af dækkene, så bilerne bedre kan køre i ørkenens høje, rødgyldne sandklitter. Se solnedgangen fra en sandbanke, før du går til ro i dit arabiske telt. En nat i ørkenen er en uforglemmelig oplevelse.

Du kan også vælge at fejre jul i Danmark og nytår i Marokko. I så fald står den 31. december i havernes tegn. Du starter i Menara haven med sin store kunstige sø, beregnet til vandreservoir for Almohade sultanerne. Senere er det Majorellehaven, som, udover at være en oase med kaktusser og palmer, huser et lille berbermuseum, der har en udsøgt samling af brugskunst, smykker og dragter.

Har du valgt at fejre nytår i Jordan, starer din dag med en lille byrundtur i Amman, hvor du bl.a. ser Citadellet og Det romerske Teater. Hereftertil dagens højdepunkt: Jerash, det bibelske Gerasa og et eksempel på en stor hellenistisk-romersk provinsby. Men dagen er ikke slut endnu - senere fortsætter du til borgen Ajlun, der ligger med fantastisk udsigt udover Jordandalen og Det Døde Hav.

På rejsen Smuttur til Jerusalem og Jordan bruger du nytårsaftensdag i ”den lyserøde by”, Petra. Du vandrer eller rider ca. 800 m ned til den snævre klippeslugt, Siq'en. Herfra vandres der ca. 1200 m gennem Siq’en. Så åbner byen sig pludselig for dig med dens mangefarvede templer og grave, der er udhugget i sandstensklippen. Dit første møde med Petra, glemmer du aldrig.

Menuen er ikke oplyst endnu. Tag eventuelt selv klejner med.

Vi er glade for kunne tilbyde et så stort udvalg af julerejser til både Mellemøsten, Afrika, Asien og Latinamerika. Du kan læse mere om rejserne ved at klikke på links på denne side.
 

Glædelig jul og godt nyt(rejse)år!