Logo

Etiopien

Er man til fascinerende udsigter i Grand Canyon-lignende landskaber eller besøg hos stammefolk, der er som taget ud af eventyrbøgerne, så er Etiopien stedet at besøge.

Etiopien er et af verdens første kristne lande. Landets egne historiske myter går tilbage til det gamle testamente, hvor Dronningen af Saba og Kong Salomon i Jerusalem fik en søn, der siden blev den første konge i et flere årtusinde gammelt dynasti, der først blev afsluttet med den legendariske kejser Haile Selassie i 1974.

Landet opbevarer ifølge egne myter den ægte Pagtens Ark, som Moses fik fra Gud. Landet er desuden hjemsted for et af de ældste fund af vore forfædre - den lille pige Lucy, der i dag er mere end 3 mio. år gammel. Landet har aldrig været koloniseret og er bl.a. derfor hovedkvarter for Den afrikanske Union.

Inde midt i landet i Lalibela kan man se verdens 8. vidunder – de helt usædvanlige og smukke klippekirker, der er forbundet i et underjordisk kompleks og opbygget som en kopi af Jerusalem. Og kirkerne er stadig i brug af tusindvis af pilgrimme, der kommer hertil langvejs fra.

Landbruget kan opleves som billeder taget ud af Bibelen. Etiopierne høster stadig med segl og pløjer med okser.

Billederne af de store tørkekatastrofer i 1980'erne vaskes bort, når man ser de frodige landskaber og de utroligt smukke og grønne forrevne kløfter i Simiens bjerge mod nord.

Ikke mindst er Etiopien hjemsted for al kaffes moder. Fra den sydetiopiske region Kaffa har denne stimulerende drik spredt sig til hele verden, som naturligvis er et must at nyde under en helt særlig kaffeceremoni.

 

Viktors Farmor i Etiopien

Etiopien kan opleves med en nordlig rundrejse med fokus på Tanasøen – udspringet til Den blå Nil, forbi de imponerende steler i Axum, gennem Simiens flotte kløfter og med rejsens højdepunkt Lalibela.

En anden klassiker er rejsen til stammefolkene i Omo-dalen, som har karakter af ekspedition i firhjulstrukne biler. I den sydlige del af Etiopien findes stammer og folkeslag med traditioner og levevis fra gammel tid, der er en sjældenhed i dagens Afrika. Bl.a. de såkaldte ”tallerkennegre” – mursierne - samt de tyrespringende hamaer.

De to rejser kombineres også på en rundrejse i både nord og syd. At besøge Etiopien på denne store rundrejse er som at være i flere tidslommer på én gang.

Endelig kombineres Etiopien med en rejse til Sudan.

Er klippekirker og stammefolk noget for dig, så tag med til Etiopien.

Viktors Farmor baggrundsbillede