Logo

Namibia

De højeste sandklitter i verden. Den ældste ørken. Og verdens næstdybeste kløft. Tyske kolonister og buskmænd. Namibia rummer enorme kontraster, der endnu ikke er opdaget for alvor.

 

Namibias diamantrigdomme førte tyske kolonister til denne del af det sydlige Afrika, og den dag i dag har landet tydelige spor efter sin tyske kulturarv.

Landet har en rig og frodig natur som nabolandet Sydafrika, men har alligevel sine helt særegne og enestående landskaber med urgamle kløfter, der rummer spor af de tidligste mennesker. Afrikas største koncentration af petroglyffer findes i Namibia med mere end 2.500 helleristninger fra stenalderen og de oprindelige buskmænd khoi-khoi.

Namibia er et af de yngste lande i Afrika. Det blev selvstændigt så sent som i 1990. Siden da har landet udviklet et stabilt demokrati, og det arbejder på at udvikle sig fra et smalt rejsemål for jægere og fiskere til et trendy turist-land, der byder på store oplevelser.  

Etosha er en af de største og mest dyrerige nationalparker i Afrika med ca. 145 forskellige pattedyr; bl.a. næsehorn, elefanter, løver, giraffer og et utal af antilope- og fuglearter.

De mørk-orange sandklitter i Namib-ørkenen er verdens højeste – nogle over 300 meter – og har dyr, der er særligt tilpassede de barske omgivelser. For eksempel ørkenelefanter og ørkenantilopen Oryx.

Fish River Canyon er verdens næstdybeste kløft, og har en samlet længde på 160 km.

 

Viktors Farmor i Namibia

Namibias historie, kultur og unikke plante- og dyreliv opleves på vores rejser til Namibia. Savanne, bush og ørken såvel som kystlandskaber med sæler og delfiner. Det sker på 2 forskellige rejser: "Namibia" og "Det bedste af Afrika".

Vi besøger det semi-nomadiske Himba-folk, der lever efter gamle traditioner. For eksempel smører kvinderne sig i en blanding af aske, okker og fedt. Det er et skønhedsideal - og solbeskyttelse. I Swakopmund ser vi, hvordan den tyske kolonitid har sat sig spor i arkitekturen.

Vi er på safari i Etosha. En af de største nationalparker i Afrika og halvt så stor som Danmark. Parken har en stor bestand af løver, og et særligt naturfænomen i parken er saltsletten Pan.  

Vi oplever Fish River Canyon, der er Namibias mest spektakulære geologiske fænomen. Oppe fra en række udsigtspunkter på den nøgne klippe kan vi nyde de overvældende udsigter ned i den næsten 549 meter dybe og 27 km brede kløft.

Er kløfter, klitter og klippekunst noget for dig, så tag med til Namibia.

Viktors Farmor baggrundsbillede