Allan Spangsberg Nielsen

Allan har en stor interesse for verden, som tydeligt ses på hans rejseerfaring og faglige viden.

Allan har altid været meget interesseret i den store verden. Han har studeret og arbejdet i England, USA, Cuba og Brasilien. Herudover har han arbejdet med forskellige internationale projekter i Latinamerika og Afrika.

Allan har ledet rejser i b.la. Polen, Brasilien, Dansk Vestindien og Grækenland. I sidstnævnte er det specielt den unikke kulturelle og historiske baggrund i Athen der trækker. Men Gdansk er også en af hans favoritbyer, og med en kandidatuddannelse i både Internationale Udviklingsstudier og Historie, er han lidt af en ekspert indenfor krigshistorien i det polske Østpreussen.

Med både akademisk baggrund og rejseerfaring kan han derfor bidrage med flere forskellige vinkler:

”Det interessante ved at rejse for mig, er ikke bare at opleve nye ting, og møde masser af spændende mennesker og steder, men også det at kunne sætte dem i forbindelse med den rette kontekst, både samfundsfagligt, men i høj grad også den historiske og kulturelle, idet det forstærker oplevelsen.”

Især Brasilien står Allan meget nært. Han har tidligere boet der med sin familie, taler sproget flydende og har skrevet sit speciale om jordreformer i landet.

Han har i flere år kørt en Master Class i historie for gymnasieelever om den danske kolonihistorie på de tidligere Dansk Vestindiske Øer. Herigennem har han opbygget en stor viden om rejsemålet, og ikke mindst et stort netværk lokalt. 

I Danmark holder Allan foredrag om militærhistoriske og internationale forhold, og han afholder historiske byvandringer.

Rejs med Allan Spangsberg Nielsen