Hvad søger du?

Anna-Karin har arbejdet som rejseleder for Viktors Farmor siden 2010 og har en forkærlighed for Latinamerika. Hun er uddannet i Latinamerikastudier fra Aarhus Universitet med speciale i oprindelige folk, hvilket har ledt til flere længerevarende ophold i Guatemala, hvor hun bl.a. har arbejdet med mayaindianske kvinders rettigheder. Hun har også rejst og arbejdet som frivillig i mange andre lande i Mellem- og Sydamerika, bl.a. med truede dyr i Amazonas og havskildpadder ved Stillehavskysten.


Anna-Karin vil gerne tæt på lokalbefolkningen og naturen, når hun rejser, og de mange fantastiske indtryk og oplevelser, hun har haft gennem årene, har styrket hendes interesse for at engagere sig både personligt og fagligt i mennesker og natur verden rundt.


Som rejseleder stræber Anna-Karin efter at give gæsterne et detaljeret indblik i dagliglivet og landets sociale forhold, samspillet mellem mennesker og natur samt vise de kulturelle særpræg frem, der karakteriserer netop det land, I besøger. Hun taler flydende spansk, hvilket ofte giver anledning til en snak med de lokale, der kan give spændende indblik i hverdagen.


Anna-Karin har også rejst i Europa, Afrika og Asien og har som rejseleder bl.a. besøgt etniske stammer og forældreløse orangutanger på Sumatra og trekket i nationalparker i Sydafrika og Malawi.

Viktors Farmors rejseleder Anna-Karin Holst Johannsen i nærkontakt med de lokale sæler på Galapagos

Rejs med Anna-Karin Johannsen