Anne Sørensen

Marokko kan ikke beskrives – det skal opleves, mener Anne. "Marhaba! Velkommen til Marokko!"

Anne Sørensen - rejseleder for Viktors Farmor

"I think this is the beginning of a long friendship" – den sidste sætning i filmen Casablanca og den første by Anne besøgte, da hun kom til Marokko i 1995 – året for mødet med sin marokkanske (eks)-mand.

Mange venskaber er skabt siden da, for Anne holder af det oprigtige møde med andre mennesker og kulturer. Identitet, nedbrydning af barrierer, oplevelse og indlevelse er ikke tomme floskler for Anne, der det meste af sit voksenliv har boet og arbejdet i udlandet. Først en lang årrække i Paris, hvor hun bl.a. organiserede skræddersyede kulturoplevelser, efterfulgt af 12 år med bopæl i Marokko i Casablanca og Marrakesh. Med til kulturindlevelsen i Marokko hører bl.a. et job som receptionschef på et kulturcenter i Casablanca og leder af et lille hotel ved Marrakesh.

Siden 2020 har Anne boet i Danmark, men tilbringer stadig en del af året i sin base i Marokko - et land hun aldrig bliver træt af at rejse i og udforske. Opdagelserne deles gerne med rejsefællerne på mange af de rejser, som Anne har ledet i Marokko.

Annes uddannelsesmæssige baggrund er sprogstudier i Danmark, international marketing i Paris, efterfulgt af arabisk og yoga i Marokko – indtil videre.

Marokko kan ikke beskrives, det skal opleves, siger hun. Et kaleidoskop af indtryk - afrikansk, arabisk, berbisk, europæisk. Moderne, traditionel, muezzinens kalden til bøn, kalligrafi, bjerge, ørken, kyst, arabo-andalusisk arkitektur, cedertræslofter, mosaikker, koranskoler, lerklinede huse, kasbaher, palmer, argantræer, kooperativer, kulturcentre, foreningen for kvindelige virksomhedsledere, medinaer med snørklede gyder og kunsthåndværk, brede boulevarder med orangeblomstduft og fine butikker, foregangsland, reformer, tajiner med syltede citroner, gazellehorn mandelkager…..og ikke mindst en meget imødekommende befolkning.

 

Viktors Farmor rejseleder Anne Sørensen i Høje Atlas, Marokko.

Rejs med Anne Sørensen