Hvad søger du?

Anne Sørensen

"I think this is the beginning of a long friendship" – den sidste sætning i filmen Casablanca og den første by Anne besøgte, da hun kom til Marokko i 1995 – året for mødet med sin marokkanske (eks)-mand.

Mange venskaber er skabt siden da, for Anne holder af det oprigtige møde med andre mennesker og kulturer. Identitet, nedbrydning af barrierer, oplevelse og indlevelse er ikke tomme floskler for Anne, der det meste af sit voksenliv har boet og arbejdet i udlandet. Først en lang årrække i Paris, hvor hun bl.a. organiserede skræddersyede kulturoplevelser og siden starten af 2006 har bopælen været Marokko.

Anne bor i dag i Marrakech efter at have boet nogle år i Casablanca. Med til kulturindlevelsen hører bl.a. et job som receptionschef på et kulturcenter i Casablanca og leder af et lille hotel ved Marrakech. De sidste år har Anne være free-lance og bl.a. ledet rejser til Marokko. Et land hun aldrig bliver træt af at rejse i.

Annes uddannelsesmæssige baggrund er sprogstudier i Danmark, international marketing i Paris, efterfulgt af arabisk og yoga i Marokko – indtil videre.

Marokko kan ikke beskrives, det skal opleves, siger hun. Et kaleidoskop af indtryk - afrikansk, arabisk, berbisk, europæisk. Moderne, traditionel, muezzinens kalden til bøn, kalligrafi, bjerge, ørken, kyst, arabo-andalusisk arkitektur, cedertræslofter, mosaikker, koranskoler, lerklinede huse, kasbaher, palmer, argantræer, kooperativer, kulturcentre, foreningen for kvindelige virksomhedsledere, medinaer med snørklede gyder og kunsthåndværk, brede boulevarder med orangeblomstduft og fine butikker, foregangsland, reformer, tajiner med syltede citroner, gazellehorn mandelkager…..og ikke mindst en meget imødekommende befolkning.

 

Der er i øjeblikket ikke planlagt rejser med Anne Sørensen.
Viktors Farmor rejseleder Anne Sørensen i Høje Atlas, Marokko.