Aud Kristina Nørgaard

Aud har arbjedet med kultur og formidling hele sit voksne liv. Hun er ivrig vandrer og flydende i spansk.

Aud Kristina Nørgaard - rejseleder for Viktors Farmor

Måske er det mine 50% norske gener, der gør det, siger Aud med et skævt smil. Men faktum er, at hun er begejstret for at vandre. Fornemmelsen af tage rygsækken på og bare lade benene gøre arbejdet er fantastisk. Det behøver ikke være vildt og meget hurtigt, men det må gerne vare i timevis. Uanset om det er i Danmark eller i de varmere lande.

Hun har arbejdet med sprog, kultur og formidling i hele sit voksne liv. Som cand mag i spansk og russisk har hun undervist i primært spansk i næsten 40 år. Sideløbende har hun rejst, så meget det var muligt, både med familie og elever, og generelt har rejseaktiviteten haft forbindelse med arbejdet og er derfor gået til Spanien og til spansktalende lande.

Det er nemlig meget lettere at formidle aspekter ved en fremmed kultur, når kendskabet ikke kun stammer fra bøger og andre medier, men også fra oplevelser på stedet og sanseindtryk, mener Aud.

Og skulle hun vælge et motto - ja, så kunne det blive "Mest af alt holder jeg af hverdagen". Af livet med familie, venner, arbejde, kulturoplevelser, rejser, sommerhus ved Limfjorden med kortspil og indsamling af muslinger og østers, morgenbad i Aarhusbugten. Strik. God mad og et glas vin.

 

Aud Kristina Nørgaard - rejseleder for Viktors Farmor

Rejs med Aud Kristina Nørgaard