Hvad søger du?

Betina Randskov

Betina har været ansat som rejseleder hos Viktors Farmor siden januar 2012. Når hun ikke er på eventyr i den store verden, arbejder hun som Børnesygeplejerske på Rigshospitalet, hvilket hun har gjort siden 1993.

Allerede fra barns ben, har Betina haft lysten til at se verden. Hun er vokset op i en kuffert og været barn i Spanien under Francos tid. Senere handlede det om at spare penge sammen til nye fjerntliggende destinationer og spændende eventyr. Betina har boet og arbejdet et år i Honduras. I den sammenhæng var der rig mulighed for at besøge flere af de omkringliggende lande og få et dybere kendskab til kulturen.

Siden da er det blevet til mange rejser til det syd- og mellemamerikanske kontinent. At sammenholde de store kulturer fra aztekerne og maya’erne i Mexico og Guatemala til inka’erne i syd er utroligt spændende og imponerende. Mindst lige så fascinerende er det at opleve landene og deres skønne byer fra den spanske kolonisering, deres selvstændighed og tiden op til i dag.

Ud over Syd- og Mellemamerika brænder Betinas hjerte også meget for den buddhistiske kultur, som bl.a. opleves i Bhutan og Myanmar.

Til trods for at de destinationer, Betina ofte er rejseleder på, hører til verdens fattigste, er det her hun oftest har mødt mennesker fulde af håb, glæde og respekt.

Tager man på rejse med Betina, kommer man hjem med alsidige indtryk samt en bred forståelse for det pågældende land og dets indbyggere. Udgangspunktet er landets historie, religion og kulturelle baggrund.