Hvad søger du?

Betina Randskov

Betina har været ansat som rejseleder hos Viktors Farmor siden januar 2012. Når hun ikke er på eventyr i den store verden, arbejder hun som Børnesygeplejerske på Rigshospitalet, hvilket hun har gjort siden 1993.

Allerede fra barns ben, har Betina haft lysten til at se verden. Hun er vokset op i en kuffert og været barn i Spanien under Francos tid. Senere hen handlede det om at spare penge sammen til nye fjerntliggende destinationer og spændende eventyr. Betina har boet og arbejdet et år i Honduras. I den sammenhæng har der været lejlighed til at besøge flere lande i Mellemamerika.

Sammenlagt er det nok blevet til mindst 2 år i de asiatiske lande. At opleve buddhistiske lande som Bhutan og Myanmar er noget helt særligt. Her opleves, i mødet mellem mennesker, at det er de nære og små ting der giver mening, i forhold til vores meget materielle del af verden. En rejse hertil, er også en personlig rejse, der sætter sig varige spor og rammer dybt i hjertet.

Betina sprudler af energi, og står gerne tidligt op for at give en ekstra oplevelse. Hun har bl.a. været heldig at se Bhutan's Premierminister under en religiøs ceremoni samt oplevet den meget elskede Aung San Suu Kyi på hendes valgturné i Østmyanmar.

Afrika har for alvor tændt Betina, der er ved at have et godt indblik i de østlige lande. Noget helt særligt er Etiopien, med sine meget eksotiske mennesker, spændende historie, mangfoldige kultur og fantastiske naturområder.

Til trods for, at de destinationer Betina ofte er rejseleder på, hører til verdens fattigste, er det her hun oftest har mødt mennesker fulde af håb, glæde og respekt.

Tager man på rejse med Betina, kommer man hjem med alsidige indtryk samt en bred forståelse for det pågældende land og dets indbyggere. Udgangspunktet er landets historie, religion og kulturelle baggrund.

 

Viktors Farmor rejseleder Betina Randskov på rundrejse i Burma