Bjarke Vestesen

Det eventyrlige Mellemøsten trækker i Bjarke. Især Iran og Jordan en nogle af højdepunkterne på hans rejser.

Bjarke Vestesen - rejseleder hos Viktors Farmor

Bjarke Vestesen, født 1965 i Esbjerg, er journalist med sidefag i mellemøststudier fra Syddansk Universitet i Odense.

Siden 1996 har han arbejdet på Fyens Stiftstidende som udlandsredigerende og -skrivende, nyhedsredaktør, lokalreporter, og nu kriminalredaktør, og har tidligere arbejdet på blandt andet Fyns Amts Avis, det landsdækkende TV 2 og Kolding Folkeblad.

"Siden jeg som 10-årig knægt så borgerkrigen bryde ud i Libanon i 1975, og fire år senere så folkemassernes hyldest af ayatollah Khomeini i Iran, har jeg været bidt af Mellemøsten", fortæller Bjarke.

Han har siden 1984 beskæftiget sig både arbejdsmæssigt som journalist og privat med hele regionen. Gennem årene er det især blevet til baggrundsreportager og analyser af især situationen i Iran, Irak, Libanon-Syrien og den palæstinensisk-israelske konflikt, og han har rejst i de fleste af landene i Mellemøsten. Han var bosat i Israel fra 1984-86.

Han underviser desuden på Folkeuniversitet i blandt andet København, Aarhus og Herning om især Iran og Israel.

At pege på ét favoritsted er svært, men med over 20 besøg såvel for Viktors Farmor som privat siden 1997 er Iran blandt favoritterne.

- At snige sig ind forklædt som muslim til Aramgah-e Shah-e Cheragh, mausoleum for en af de 17 brødre til den ottende imam, ved midnatstid er mit private højdepunkt på en tur til Shiraz i Iran, siger Bjarke, som også nævner Fredagsmoskeen i Isfahan som et højdepunkt, fordi den viser mere end 1000 års historie gennem mursten, søjler og kupler.

- Men det er unfair kun at nævne Iran, for der er også fantastiske højdepunkter i f.eks. Jordan, Israel, Sydkorea og Marokko, hvor jeg også rejser for Viktors Farmor, siger Bjarke.

 

Rejs med Bjarke Vestesen