Ring til os 86 22 71 81       Nyhedsbrev       Trustpilot 4,5 starts

Carsten Lorenzen

Carsten og Kina - to sider af samme mønt. Carsten har rejst i landet af flere omgange og er faldet pladask for kulturen og den venlige befolkning.

Carsten Lorenzen - rejseleder for Viktors Farmor

Carsten faldt pladask for Kina, da han besøgte landet første gang på en større rundrejse i Asien tilbage i 1985.

”Landet var lige åbnet for individuelle rejser, så jeg mødte en nysgerrig befolkning, der stort set aldrig havde været i kontakt med den vestlige verden. Næsten ingen talte engelsk, så det var nødvendigt at lære sig selv lidt kinesisk,” fortæller Carsten.

Landet og sproget var så fascinerende, at Carsten forlængede sin uddannelse som journalist for at studere kinesisk sprog i to semestre i 1989-90. Siden er det blevet til yderligere et ophold for at studere sproget og kulturen – og til flere rejser som journalist og fotograf til både Kina og Tibet.

Carsten har dog også de senere år besøgt så forskellige steder som Svalbard, Oman, Mongoliet, Azorerne og Estland. Den seneste store rejse var i december 2017, hvor han sammen med sin kone rejse på egen hånd gennem Vietnam.

”Vi søger ofte de anderledes og ikke så besøgte steder i verden – det giver de bedste muligheder for at komme tæt på befolkningen, opleve deres dagligdag og smage deres ofte vidunderlige mad. Vi lever i lang tid på sådan et skud fremmed kultur.”

 

Viktors Farmor rejseleder Carsten Lorenzen ved Sommerpaladset i Beijing

Rejs med Carsten Lorenzen