Dorte Vistrup Madsen

Dorte er en erfaren vandrerejseleder som har tabt sit hjerte til Spaniens vandrestier

Det stod ikke skrevet i stjernerne, at Dorte skulle blive vandreleder. Hendes vandreture begyndte først i Danmark som turleder i Dansk Vandrelaug i 2015, hvor hun senere var formand i Roskildeafdelingen i en årrække.

Dorte startede som rejseleder i 2016, hvor hun også begyndte at arrangere vandreferier, og i dag lever Dorte af at være rejseleder primært i Italien, Portugal og Spanien.

Hun stiftede bekendtskab med Kanarieøerne i 2016, hvor hun var lidt sent ude med at bestille juleferie, og Gran Canaria næsten var den eneste mulighed. I modsætning til Dortes fordomme om strande, turister og fester, mødte hun en meget smuk natur og nogle fantastiske vandrestier, som hun meget gerne ville tilbage til. Siden da har Dorte besøgt næsten alle de kanariske øer.

Dorte har også vandret på flere af de azoriske øer, og for hende har det ikke været "rigtig sommer", hvis hun ikke har været på Azorerne mindst én gang. 

Dorte har altid været begejstret for at rejse i Italien, siden hun som barn var ved Gardasøen med sine forældre. Sidenhen er Portugal kommet til. I starten var det primært Lissabon og kysten ud mod Cascais, men siden 2020 er Azorerne blevet en del af Dorte's rejserute.

Selvom Dorte i mange år "undgik" Spanien, da hun mente, det var for turistet, har hun siden ferien til Gran Canaria mistet sit hjerte til landet - især øerne og Andalusien, hvor hun dog primært befinder sig på vandrestierne.

For Dorte er naturen, maden, menneskene, historien og kulturen blevet mere og mere interessant, efterhånden som hun lærer mere på sine rejser. Hun er særligt fascineret af vulkaner og vulkanøer.

Nogle siger, at vulkaner har en nærmest mytisk tiltrækning på os mennesker, hvilket Dorte kan nikke genkendende til. Det fascinerer hende, at nogle mennesker lever et sted, hvor livet kan blive vendt på hovedet fra den ene dag til den anden eller endda inden for en time. Og de historier og eventyr, den voldsomme natur er baggrund for, elsker Dorte at læse om og fortælle gæsterne om.

Rejs med Dorte Vistrup Madsen